Franco Zarezi
Iskusan
- Poruka
- 5.508
A što nije sila u Španiji? Oni i Real baš odskaču u odnosu na druge ... Šta sad, samo je Real sila i niko više ... Znači prošle godine Mančester nije bio sila u Engleskoj, sve dok se nisu izjednačili sa Liverpulom ... Ako sad Mesi bude proglašen za najboljeg igrača, oće li onda svi ostali igrači biti kurton, jer nisu najbolji?1.Komparacija je napravljena da bi stekao uvid u to da Barselona nije sila ni u Spaniji (kao Juve u Italiji), a kamo li u Evropi (kao Real, Milan...)
Ja nisam Bog, prema tome ni ne praštam svašta2.Ovo sa oprastanjem pravi jos jednu bitnu razliku izmedju nas u nizuInace, ljudski je grijesiti, a Bozanski oprastati
![]()

A otkud znaš da svaki drugi tinejdžer navija za Barsu? Kod mog brata u društvu niko ne navija za njih (isto banalan primer koji ne pokazuje pravo stanje stvari), nego navijaju za Inter, Liverpul, Juve ili Real ... Ja znam mnogo više istinskih navijača Barse, uopšte nije tačno da su teen klub ... Jebbote nije mi jasno kako samo na osnovu jednog ili par primera zasnivate celokupnu utisak ... Zamisli kad bi ja odgledao onaj snimak gde se KR sapliće o svoje noge radeći neke forice, i da na osnovu toga kažem da je on krš igrač ...3.Zamjena teza.To sto svaki drugi teenager navija za Barselonu sa Mesijem kao idolom - predstavlja cinjenicu koju niko ne moze pobiti.Gomila djecurije u drustvu mog brata, koja balavi kad vidi i cuje za Barsu je vise bila kao - banalan primjer, ali, dobro...Znam samo par ISTINSKIH navijaca kluba iz Katalonije sa ovog podneblja, i NJIH cijenim...
Sa istim zalaganjem bi branio i Mančeseter ili Liverpul (isto trendi klubovi kao i Real i Milan, i svi ostali veliki) kad bi neko po njima prosuo gomilu gluposti i baljezgarija kao što si ti prosuo u par postova ... Nemam simpatije ni prema Barsi ni prema Milanu, ali malo ju glupo reći da su to trendi pomodarski klubovi ...4.KomentarNeko ko sa ovakvim zalaganjem brani jedan trendi i pomodarski klub od bilo kakve kripika - sigurno gaji simpatije prema istom.Covjek bi se zabrinuo da je suprotno
![]()
Pa naravno, moraš čitati/gledati/slušati razna sranja da bi još više cenio ono što valja ... Ja kad čujem neke grandulje kako pevaju onda još više cenim EKV npr. ili Rundeka ... Tako i sa tobom, kad vidim koliko sranjja prospeš po Barsi bez razloga, onda još više cenim njihovu istoriju ...5.Drago mi je sto te zabavljam - mozda kroz zabavu i naucis nesto...
OK, za tebe je bolji, i da nisi tako bahato uleteo u raspravu mogli smo normalno da pričamo zašto je tebi bolji CR a meni Mesi ... Mogao si da daš te argumente bez upadica o tome koliko ja naprežem svoj intelekt da bi sročio neku rečenicu (a nemaš pojma ni koliki mi je intelekt, niti bilo šta drugo jer si nov na forumu) ...6.NE!Kristijano je za mene samo BOLJI od Mesija - ja najvise cijenim potpuno drugaciji tip igraca.Recimo, omiljen mi je H.M.G.Hernandez aka GutiMogu reci da je CR zanimljiv igrac, i inovator, dok je Mesi neko ko svoju igru gradi samo zahvaljujuci svojim fizickim karakteristikama...Pazi, Barselona jeste pomodarski klub - a Mesi je novi idol SVIH tinejdzera.Ranije je bio Ronaldinjo, sad Mesi - ali Barsa ostaje...
A na čemu gradi Kristijano igru ako ne na fizičkim karakteristikama? Odakle ti to da MEsi gradi igru samo na tome? Ja sam zilion puta video kako je on došao do kreativnog rešenja a da nije upotrebio brzinu i fizičke karakteristike ...
Da, Mesi je novi idol svih, kao što je pre njega bio CR, a pre CR-a je bio Kaka ... Pre KAke je bio Ronaldinjo, pre Ronaldinja su bili Rivaldo i Ronaldo ... To je uvek bilo i biće, što ti sad toliko smeta Mesi a ne smeta ti Kristijano Ronaldo? Nemoj mi samo reći da KR nije novi idol mladih ...
NIsam brojao nego je toliko očito da ti je to omiljeno 'spuštanje' sagovornika ... Nisam brojao koliko si puta popljuvao Barsu, ali je očito da je ne voliš ... Koliko vidim ti si pažnju usmerio ka tim upadicama, i frustraciji da neko ne može da se složi sa tobom da je Barsa pomodarski klub, a KR božanstvo od igrača ... Mogao si to i mnogo lepše da kažeš kao nov član na forumu koji ne pozna nikog, a ne da uletiš sa upadicama kako naš intelekt nije na nivou tvog, i da pokušavamo da izazovemo neke efekte ...7.Svi koristimo fraze - meni je ta omiljenaIpak, za razliku od tebe, ja se ne bavim brojanjem fraza u recenicnim konstrukcijama sagovornika - vec paznju iskljucivo usmjeravam na validnost njegovih argumenata
![]()
Ovo ja mogu reći za tebe ... Koje moje kvaziargumente? To da je Barsa velik klub, koji je uvek imao najboje igrače na svetu, i da nisu samo tinejdžeri njihovi navijačI? Izvini ako sam te uvredio ovom mojom frustracijom i zabludom, ali obrati se onda fudbalskim enciklopedijama i velikim stručnjacima koji dele moje mišljenje ...8.Opet nisi razumioMoje pokusaje da ti skrenem paznju na ono sto PRICAS/PISES, umjesto sto trosis i moje i tvoje vrijeme da bi kvaziargumentima prezentovao svoje misljenje, zablude i frustracije, sa nemogucnoscu da prihvatis opstepoznate cinjenice - ti dozivljavas kao akt agresije na tvoju licnost i intelekt
Ako ne razumijes - ne mogu ti pomoci
![]()
A ko je rekao da predstavlja ligaško takmičenje? Mada opet, to predstavlja takmičenje SFRJ, a tu zemlju niko ne pruznaje kao svoju, niti pevaju njenu himnu a opet su primorani ...Za kraj, bold- Otkad Jadranska liga predstavlja ligasko takmicenje jedne ZEMLJE, u kojem ucestvuju timovi iz te ZEMLJE, a ne priznaju tu ZEMLJU kao svoju - i usput (na dobrovoljnoj osnovi) brane boje te ZEMLJE i pjevaju njenu himnu?!
Lazna ideologija, koja se prodaje jadnom narodu - dok neko zgrce pare zbog toga![]()
Jel treba da se ugase zbog toga što neće da igraju u Primeri? Jednostavno moraju ... Da ne igraju u Primeri ne bi mogli da igraju ni u Evropi, niti bi mogli da postoje kao ozbiljan klub jer niko diplomatski ne priznaje Kataloniju kao samostalnu državu...
90% ljudi nije čulo za njega, a kamoli ga čitalo, tako da nema razloga da ga pominješ osim ako nemaš neki njegov citat koji se može upotrebiti u kontekstu fudbala ...P.S.Dantea smo valjda citali svi - ipak je on valjda obavezan dio osnovnog obrazovanja![]()