Kadija: Dobio sam oko 200 prijetećih poruka i spavao mirne savjesti
- Dobio sam juče preko 200 poruka sa prijetećim sadržajima, sa zaštićenih brojeva, pa do Francuske i Beograda. Sve su bile u stilu da će mi j... majku crnogorsku i tursku, da će j... sve Crnogorce i Crnogorke. Nije me strah ali osjećam se ugroženim. Ja imam i tri sina, šćer i sedmoro unučadi,“ kaže za Portal Analitika Milo Kadija, vlasnik etno sela „Kadmi“ na Njegušima.
Juče je priča o tome kako je Kadija u subotu predveče navodno istjerao iz svog restorana monahinju SPC i Podgoričanku Veselinku Rajković sa njeno petoro djece, „jer ne voli Srbe“, bila je glavna vijest u Srbiji i u Crnoj Gori, i izazvala brojna reagovanja, od mitrolopita Amfilohija do partijskih funkcionera i raznih NVO.
Kadija je sinoć predao telefon policiji. On za Portal Analitika prepričava što se desilo u subotu oko šest popodne:
„Sjedio sam ispred lokala sa sedam-osam osoba, kada su stigle monahinja i ova žena sa djecom. Stigle su bijesnim džipom koji je vozila monahinja. Pozdravile su nas sa Pomagabog! A mi odgovorili sa Bog vi pomoga! One su ušle unutra i naručile cicvaru, na šta im je moja konobarica rekla da ima samo crnogorski kačamak, i da bi morali malo da sačekaju. Monahinja je onda kazala – kako nemate, kad je ovdje sve pola srpsko, pola crnogorsko.
Kad sam čuo da je to rekla, ja sam ušao i kazao da je sve moje i crnogorsko. One su se na to nasmijale i pošle preko vrata. Ali, nisu pošle u policiju, kako bi se očekivalo za nekoga ko je ugrožen, nego su pošle u Vijesti. Sada mislim da ju je iziritirala Titova slika koja je stajala na zidu naspram nje! I jugoslovenska zastava takođe. Ili ona na kojoj piše ’Proleteri svih zemalja ujedinite se’, priča Kadija i nastavlja:
“Napisali su za mene da mrzim Srbe i da ih zato nisam uslužio. Pa ja godinama radim sa deset agencija iz Srbije. Kod mene u restoranu imam šest radnica iz Srbije. I konobarica koja je usluživala gošće je iz Kragujevca. E sad, ne volim baš kad me sa vrha SPC nazivaju komunističkim nakotom. Ja sam čovjek, a ne životinja", kaže Kadija.
Sagovornik Portala Analitika kaže da je noćas mirno spavao.
„Mirno i mirne savjesti. Ne znam kako su spavale one žene. Ovdje im se ništa ružno nije desilo, a dovele su me u situaciju da strijepim za porodicu“.
Kadija kaže da je policiji na Cetinju predao krivičnu prijavu protiv monahinje i one gospođe, jer su ugrozile djelovanjem njegovu bezbjednost, njegove porodice i lokala.
http://www.portalanalitika.me/drustvo/vijesti/69036-kadija-dobio-sam-oko-200-prijeteih-poruka-i-spavao-mirne-savjesti.html