farbanje kose

Farbao li se ko kanom? Starije žene to obično koriste.. Kakva je razlika u odnosu na običnu farbu za kosu?

Evo ja se zadnja dva puta ofarbala kanom, a nisam baš staija žena, i ispala je boja divljeg kestena.Inače dok sam se farbala farbom bila sam svetlo smeđa a nekad i plava sve zavisi kako mi kosa primi.
Rešila kanom jer je prirodna , inače kada je pripremam uvek ubacim jedno do dva žumanceta i kašiku maslinovog ulja, tako da posle ispiranja ne treba mi nikakav balsam za kosu .Kosa ima sjaj, nema da mi opada onoliko kao dok sam se farbala i mnogo je jača.
Jedini problem kod kane je što nema neki veliki izbor boja.:)

Jel neko farbao smedju u zeleno? Hocu ja to da uradim ali ne mogu da nadjem nikakav aj da kazem vodic >.<
Do sad sam ukapirao da prvo moram da roknem blans da postanem plav pa tek onda farba, samo sto ne pise koja farba.
Neko mi preporucio tirkizno plavu dok negde pise zelena farba pa ono dilema, pomagajte ljudi! :>

Roronoa, upravo sam pitao brata koji je frizer sta da radis za zelenu boju kose,prvo mora kosa da se izbeli,a zatim da se nanese boja (crazu color) zelena. Najbolja je zelena boja engleske firme,moj brat cesto putuje i jednom je iz Londona doneo i obojio je svoju kosu u zeleno i bio je iznenadjujuc rezultat. Ne bih da reklamiram neke brendove,ali da bih ti pomogao,napisacu ti smernicu:Stargazer products.
Tamo ces mocu pretragom da nadjes,boja se zove Africko zelena! To je ubedljivo najbolja zelena boja.

Milice,boja sa slike ciji link si postavila nije ujednacena,sto znaci da devojka ima svetlije pramenove,tako da ako na osnovu mislis,onda se moze nesto i uraditi. Sada ,da ti kazem sta da radis,nije lako,jer si vec prebojila kosu tamnijom bojom,i to ti je los izbor boje( i proizvodjaca i nijanse) ,tako da bi sto pre trebalo da se ofarbas istim proizvodjacem i nijansom koja nosi broj 9.1 ili 9.0,pa i ako iz prvog puta ne bude takva nijansa ,trebalo bi da se vidi pomak(tj posvetljenje).
Druga stvar je u tome sto ti za celu duzinu nije potrebna samo jedna tuba,vec dve-tri sto zavisi od duzine i gustiine i kvaliteta kose.
Nadam se da sam pomogao! Javi za rezultate.

Oftalmolog, molim vas za savjet - ili bilo koja od dama koja ima iskustva,
Prirodno sam svijetlo smeđa, tanka mi je dlaka, a koža previše osjetljiva, a pigment ide na narandžasto. Farbam se u plavo ali nikad ne uspijevam da dobijem to što želim, uvijek ispadne boja na žuto.. Farbam se Lorealovim luo kolorom...Želim postići boju koja je na slici linka koji vam šaljem. Šta mi preporučujete, samo da nije blajhanje, i koja je po vama farba najkvalitetnija, nije mi uopšte važna cijena. Hvala puno..

http://www.kosova-toplist.com/niki/foto/jelena-karleusa-AD.gif

Oftalmolog, molim vas za savjet - ili bilo koja od dama koja ima iskustva,
Prirodno sam svijetlo smeđa, tanka mi je dlaka, a koža previše osjetljiva, a pigment ide na narandžasto. Farbam se u plavo ali nikad ne uspijevam da dobijem to što želim, uvijek ispadne boja na žuto.. Farbam se Lorealovim luo kolorom...Želim postići boju koja je na slici linka koji vam šaljem. Šta mi preporučujete, samo da nije blajhanje, i koja je po vama farba najkvalitetnija, nije mi uopšte važna cijena. Hvala puno..

http://www.kosova-toplist.com/niki/foto/jelena-karleusa-AD.gif

Marija,
Boja sa slike se najlakse dobija blajhanjem. Posto Viniste pristalica blajhanja,kao ni ja,ja Vam savetujem da idete kod dobrog koloriste frizera ,jer jedino u kombinaciji nekoliko nijasni najsvetlije plave boje(ultra light blond) ozbiljnih profesionalnih boja moze se postici velika svetlina. Kod mog brata u salonu rade kombinacijom 4-5 nijansi i jedino tako imaju rezultate.
Ili pokusajte sa bojom KEUNE 1517,Keune 1519, ili KEUNE 1511 ,sa 12 procentnim hidrogenom,samo morate voditi racuna o kolicini hidrogena jer se boja mesa sa hidrogenom u odnosu 1:2 ( jedan deo boje na dva dela hidrogena) ,i pri tome zato sto Vam je osetljiva koza treba namazati kozu nekom zastitnom kremom,i ostaviti kremu da je koza upije nekoliko sati . Prilikom Bojenja kose,treba OBAVEZNO voditi racuna o tome da ne nanesete boju na kosu u tankom sloju(kao da ste samo namazali) vec treba mnogo bije staviti posebno na izrastak(fakticki kosa treba da bude uronjena u boju). Onaj princip mazanja kao jednom bojom mozete namazati tru glave za blond nijasne otpada.
Nadam se da sm bio od koristi! Veliki pozdrav!

Marija,
Boja sa slike se najlakse dobija blajhanjem. Posto Viniste pristalica blajhanja,kao ni ja,ja Vam savetujem da idete kod dobrog koloriste frizera ,jer jedino u kombinaciji nekoliko nijasni najsvetlije plave boje(ultra light blond) ozbiljnih profesionalnih boja moze se postici velika svetlina. Kod mog brata u salonu rade kombinacijom 4-5 nijansi i jedino tako imaju rezultate.
Ili pokusajte sa bojom KEUNE 1517,Keune 1519, ili KEUNE 1511 ,sa 12 procentnim hidrogenom,samo morate voditi racuna o kolicini hidrogena jer se boja mesa sa hidrogenom u odnosu 1:2 ( jedan deo boje na dva dela hidrogena) ,i pri tome zato sto Vam je osetljiva koza treba namazati kozu nekom zastitnom kremom,i ostaviti kremu da je koza upije nekoliko sati . Prilikom Bojenja kose,treba OBAVEZNO voditi racuna o tome da ne nanesete boju na kosu u tankom sloju(kao da ste samo namazali) vec treba mnogo bije staviti posebno na izrastak(fakticki kosa treba da bude uronjena u boju). Onaj princip mazanja kao jednom bojom mozete namazati tru glave za blond nijasne otpada.
Nadam se da sm bio od koristi! Veliki pozdrav!

Zbog zdravstvenih problema nisam u prilici ići u salone...
Jedino ne razumijem da li da izaberem jednu od ovih boja Keune ili sve tri pomalo da pomiješam prilikom farbanja..?
Bili ste od velike koristi naravno, hvala vam na javljanju, samo još, molim vas, pitala sam vas koja od farbi je po vama inače najvećeg kvaliteta?

Puno zahvaljujem, i možete ako hoćete da me ne persirate....Svako dobro.

Zbog zdravstvenih problema nisam u prilici ići u salone...
Jedino ne razumijem da li da izaberem jednu od ovih boja Keune ili sve tri pomalo da pomiješam prilikom farbanja..?
Bili ste od velike koristi naravno, hvala vam na javljanju, samo još, molim vas, pitala sam vas koja od farbi je po vama inače najvećeg kvaliteta?

Puno zahvaljujem, i možete ako hoćete da me ne persirate....Svako dobro.

Marija,najkvalitetnije boje su boje bez amonijaka i tioglikola i bez parabena( to su biljne boje) ,ali one ne mogu izvuci svetlu nijansu.
Od komercijalnih boja je najkvalitetnija Loreal,a Keune je agresivna ,ali dobra boja. Malo vise isusuje kosu. Sto se tice boje koju da uzmete,onim redom kojim sam napisao trazite u trgovinama. Najbolje je da se pomasaju sve tri u istim kolicinama. Ali,i nema potrebe za tim. Za farbanje ne bi trrebalo da prodje duze od 21 dan izmedju dva bojenja korena kose.
Veliki pozdrav!

Marija,najkvalitetnije boje su boje bez amonijaka i tioglikola i bez parabena( to su biljne boje) ,ali one ne mogu izvuci svetlu nijansu.
Od komercijalnih boja je najkvalitetnija Loreal,a Keune je agresivna ,ali dobra boja. Malo vise isusuje kosu. Sto se tice boje koju da uzmete,onim redom kojim sam napisao trazite u trgovinama. Najbolje je da se pomasaju sve tri u istim kolicinama. Ali,i nema potrebe za tim. Za farbanje ne bi trrebalo da prodje duze od 21 dan izmedju dva bojenja korena kose.
Veliki pozdrav!
Meni je jako važan kvalitet u svemu, rekla sam ti da koristim Loreal ali ne postižem ništa, na žalost...
Hvala ti Oftalmolog, poslušaću tvoje savjete...Šaljem pozdrav.

Nadam se da ces imati uspeha u sledecem bojenju kose. Javi nam utiske o rezultatima! Samo,pazljivo procitaj uputstva koja sam ti dao o bojenju,kolicini boje na vlasistu,odnosu mesanja boje sa hidrogenom i procentu hidrogena,o zastiti koze glave. Pazljivo procitaj i zabelezi korak po korak i napravi strategiju,samo budi strpljiva,mora boja na glavi odstojati najmanje 50 minuta.
cekamo rezultate.
Mnogo uspeha zelim!
Pozdrav i podrska Mariji!

Nadam se da ces imati uspeha u sledecem bojenju kose. Javi nam utiske o rezultatima! Samo,pazljivo procitaj uputstva koja sam ti dao o bojenju,kolicini boje na vlasistu,odnosu mesanja boje sa hidrogenom i procentu hidrogena,o zastiti koze glave. Pazljivo procitaj i zabelezi korak po korak i napravi strategiju,samo budi strpljiva,mora boja na glavi odstojati najmanje 50 minuta.
cekamo rezultate.
Mnogo uspeha zelim!
Pozdrav i podrska Mariji!
Hvala ti puno, sve detalje zapamtila, nadam se, nadam... a javiću se obavezno, šaljem pozdrav.

ja sam citala da bas ti testovi mogu da naprave alergiju jer se izlazes tim otrovima dugo
da li se taj sastojak ppd nalazi u crnim ili u plavim farbama (ili u svim), nisam stigla da vidim
ono sto je cudno u ovom clanku jer sto se alrgija javila mnogo posle farbanja, valjda je logicno da se javi odmah

da li znate nekoga ko je alrgican na farbu?

Hvala ti puno, sve detalje zapamtila, nadam se, nadam... a javiću se obavezno, šaljem pozdrav.

Oftalmolog, evo i mene sa rezultatima.
Prvi put nisam uspjela sa Keune, iako mi je frizerka pokušala na jednom dijelu kose tek toliko da probamo vidjeti rezultat jer se bojala da mi neće uspjeti izvući što je i bila u pravu. E onda je poslije izvjesnog vremena morao uslijediti tretman sa skidačem boje, pa farbanje sa Evolution. Jako sam zadovoljna, boja je prelijepa. Kosa jeste malo isušena ali nastaviti sa pakovanjima, maskama, kao što obično i radim.
Eto, uradih i to, pa za dalje će moći Keune..
Veliki ti pozdrav, kao i svima...

Ja sam se juce ofarbala u crveno,iz plave.Nasla sam pedivnu nijansu koja se ne moze svrstati ni bas u crvenu,ni smedju..ima neverovatne prelive i odsjaje..Londina farba za kosu pise Ticijan bakana.Dobila sam istu nijansu kao deojka sa slike na kutiji.Koleginice mi padaju u nesvest,mislim da im se iskreno dopada boja.Najbitnije je da se meni dopada.
thumbnail.aspx
slicna je ovoj..

Back