farbanje kose

imam tamno smeđu kosu, voleo bih da se ofarbam po prvi put. zanima me kojom privremenom farbom mogu promeniti boju kose?
znate li neko sredstvo za farbanje do prvog pranja ili koje se skida posle nekoliko pranja?
voleo bih da probam riđu (ne bordo, već više u boji šargarepe) ili plavu (svetlo smeđu) ili crnu. koju od ove tri boje mogu izvući preko moje prirodne boje?
razmišljao sam i o kani, ali ona daje onu zatvorenu bordo boju (koju ne želim) a i posle nje nema farbanja (jer pravi zaštitni sloj oko dlake)...
hvala na pomoći

Mekflaj,
Za tvoj slucaj( sa tvojom prirodnom bojom kose i tvojim zeljama) ,na zalost ne postoji boja koja bi se isprala posle jednog pranja ili posle 3-4 pranja kose. Najbezbolnije je da se ofarbas bojom u ridju ili plavu i da se posle vratis u svoju prirodnu boju. naravno,najbolje bi bilo da to ucini frizer u koga imas poverenja,jer nisam siguran da mozes sa velikom pouzdanoscu komercijalnim bojama uspeti da uspesno uradis i bojenje i vracanje u svoju bou.
Zelm ti veliki uspeh!

Valjda je trajanje kolor šampona dosta manje, mada ne daj se zeznuti nazivom, Stillov kolor šampon se ispira sporije od većine farbi. :)

Ja tako žeeeelim crvenu, uvek ću potajno patiti što mi ne stoji.
Od svega probanog do sad, definitivno mi Revlon daje najlepšu boju i neću ga više menjati, iako se ispira za nijansu brže od ostalih farbi.

Ja se farbam od svoje 15-te godine :) Prvo crveno, posle sam bila plavusa.... sad vec 5 god sam opet brineta... svetlija nijansa nego moja prirodna (mnogo mi lepse stoji)... a preko leta izvucem tanke-tanke plave pramenove, da deluje sto prirodnije... pa kad dolazi jesen opet se vratim na jednu boju... tako svake godine.

Farbam se vec dosta dugo, cak od svoje 15. godine. Prirodna boja kose mi je bljutava, bar meni, onako tamno smedja, fuj, ne mogu vise da se zamislim sa tom bojom, pa sam presla na plavu i uvijek se farbam u plavo. Kosa mi nije ekstremno ostecena, kako je uglavnom slucaj kod plavusa, vec samo malo vrhovi, ali to je ovo sunce sad uradilo. Nisam se ofarbala jedno 3mjeseca i tek cu za nekih 20-ak dana, znam da licim na strasilo, ali jednostavno nisam zeljela sad dok je prevruce da se ofarbam, ali je krajnje vrijeme, ai ostavila sam kosu da se malo oporavi. Svidja mi se plava boja, i ljepsa mi je od prirodne, tako da jos uvijek nemam namjeru da idem u nesto tamnije.

palette_delux_230.jpg

Prije par dana sam se ofrabala ovom bojom... boja kose mi je ispala super, jako sam zadovoljna :)

Koliko ste zadovoljni sa farbama za kosu i koje koristite??

meni najbolje hvata Kuene farba jer mi pocinju sede.....nasla sam predivnu nijansu, srednje lesnik plava, toplih prirodnih braon nijansi....jedno vreme cu se drzati nje......

Koja je to boja, imam sede i sad sam ofarbana u Garnier neku, ali ispalo mnogo tamno, a jedva sam prosvetlila boju, ...

Ja se ofarbala sa tamno plavom Garnier i ispalo mi je sivo-zelenkasto-smedje... Upropastih se... Morala sam da se prefarbam i od plave postadoh kesten. Tesim se kao aj malo promena.

Ja se ofarbala sa tamno plavom Garnier i ispalo mi je sivo-zelenkasto-smedje... Upropastih se... Morala sam da se prefarbam i od plave postadoh kesten. Tesim se kao aj malo promena.

Znaš li da sam htela da kupim tu valjda je br.7, a nije je bilo, sreća moja, i kupila br.6, a tamna ko moja prirodna je, ali imam sede, i sada mi odgovara da prosvetlim, šta li bi bilo da se ofarbam ja sad u tu tvoju tamno plavu.
Kosa mi kratka, brzo to izraste...? je li br,7 tvoja, specjalno za sede Garnier.?

Mislim da nije specijalno za sede, barem nisam primetila. Ova boja ima pepeljasti ton, sto se meni uospte ne svidja kod smedjih farbi. A plava nije definitvno, meni je na svetlu podlogu ispalo tako. Na tamniju bi bilo jos gore. Ja ti preprucujem Loreal Preference, imaju jako lep izbor boja. Njih uvek i koristim i za plavo i za smedje. Ne znam sta mi bi da uzmem Garnier ovaj put...

Nikad nisam koristila farbu "iz kutije".
Godisnje 4x odem u salon da se farbam i/ili satiram, uvek gledam da biram salon gde koriste Tigi farbe... te su mi najtrajnije, boja je lepa mesecima. Tako mi vise odgovara, jer ne volim cesto da idem kod frizera.

http://www.tigihaircare.com/consumer/en-uk/tigicolour/colour.asp

Odlicne su boje, stvarno su dugotrajne i sjajne. Iskreno ne znam tacno koje Tigi farbe, sigurno ima vise....
Ovaj salon u Su koji ja posecujem je "Hair-o.in", dok sam zivela u Ns isla sam isto u neki salon gde su koristili iskljucivo Tigi, ali su taj zatvorili iz privatnih razloga...
Ja mislim da u Nišu ovog nema da se kupi....
A i najbolji saloni ove farbe nemaju, bar ovaj u kiji idem važi za najbolji.

isatirala sam se sitno(inace nikad ranije nisam farbala kosu) sa farbom palet c10 i ispalo je cool neka boja izmedju one gore 2 slike,mada sam trebala krace da je drzim jer mi je malo svetlija od onog sto sam htela..
posto sam radila uvece(sestra mi stavljala ono najsitnije radjeno da bi delovalo sto prirodnijeXD))
posle sam imala napad panike sutra skidam,mnogo svetlo sutra farbam(u braon),a sad kad sam se videla na normalnom svetlu svidja mi se...lol

Back