nina107:
A svi oni koji pricaju da se kao fora druze sa familijom su obicni foliranti!
Ako se druze,to rade iz cistog interesa!
Draga Nina,
Ne znam iz kog razloga generalizujes stvari i napadas nesto sto bi trebalo da bude sasvim normalno?
Moj odnos sa familijom je sasvim pozitivan. Naravno, familija mi je jako brojna, pa je sasvim normalno da u toj masi ljudi ima i onih rodjaka koji mi nisu bas omiljeni, sto opet ne znaci da ih ne postujem ili ne volim. Mozda sve to opet zavisi od vaspitanja, posto sam ja odrasla u porodici koja je jako otvorena prema familiji, koja odrzava veze, druzi se, medjusobno posecuje, ... Naravno da postoje i ogovaranja, mozda i ljubomora, ali zar toga nema u svim sferama drustva. Pa nije te izraze izmislila familija.
Lepsi deo "familije" je naravno mladja populacija. Da, mi se zaista druzimo. Ranije smo izlazili vise zajedno, sada je to redje jer je vecina njih u braku sa decom. Ali tu su rodjendani, slave, razna proslavljanja, rostiljanje... uglavnom, kontakt se rado odrzava. Nije redak slucaj da se medjusobno druze moji rodjaci sa mamine sa rodjacima sa tatine strane, koji su se opet upoznali preko nas (postoje cak i medjusobna kumstva).
To sto su nam oni Bogom dati i ne mozemo da ih biramo, ne znaci da ne trebamo da se trudimo da odrzavamo vezu. Za sve je potrebno dosta ljubavi, postovanja, strpljenja...