banebeograd
Elita
- Poruka
- 15.423
znaci ustase imaju svoje a domobrani svoje oznake i uniforme!Da vidimo oznake koje su nosili domobrani, a koje ustase. Ti i dalje ne pravis razliku izmedju SS I VERMAHTA za tebe je to isto, samo sto se zaroboljeni ss odmah ubijao, a obican vermaht bio zaroboljen.
Sto nose razlicite oznake, ako su ista vojska,
onda su ovi iz 369 su ipak ustase a ne domobrani kako si ti rekao ranije !!!!
dobro , bar smo tu misteriju resili, 369 je ipak bila ustaska legija.
"Croatian Volunteers on Ostfront. April 16th 1942.
Croatian Legion has joined the fight on the Ostfront (Eastern Front).
Working together with Italian regiment on the south part of the Eastern Front in joint action against Bolshevik Soviets.
This Croatian regiment is wearing a Ustasha Uniforms and insignia in combination with Italian M33 Helmets.
Croats usually used Ustasha Croatian Uniform and insignia in combination with M35 German steel helmets. Joint action of Croats and Italians is the reason behind using Italian helmets, probably due to easier recognizing each other on the battlefield. "
da ne pisem dalje, ovo si sam linkovao ...https://www.ekspres.net/politika/srbi-generali-u-ndhplus u ustase nisu primiali Srbe, a u domobrane jesu.
"Od ukupno 93 generala, u Pavelićevoj ustaškoj službi bilo je čak 13 srpskih oficira "
naravno da sam citao o ndh, doduse nisam nigde nasao da su domobrani u ustase bile dobrotvorne humanitarne organizacije kakvim bi ti da ih predstavis pa zato ne znam u kom to pogledu ne mogu da se porede te dve drzave i vojske ?Da li si nesto citao o odnosima u Ndh ? Nije Pavelic bio Hitler, sa Pavelicem se svadjao i Kvaternik, a Stepinac je poludeo kada je Pavelic osnovao Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu, tu su svadje bile. Bilo je prozivki i da je Paveliceva zena Mara Jevrejka.Porediti Hitlera i Pavelica i njihove vojske nema smislu ni u kom pogledu.
pa ndh i pavelic su bili prvi ili ajd nek bude neko vreme i drugi ali i poslednji hitlerovi saveznici u evropi , hitler je komandovao pavelicu a ovaj kao vrhovni poglavnik ustaske drzave i ustaskog rezima i ustaskih sluzbi dalje je prosledjivao ta naredjenja .
sta nemci se nisu predavali ? ti si ih pomesao sa americkim strip super herojimaDomobrani su se vise puta predavali i povlacili bez borbe ( Bitka za Kupres ), toga kod Nemaca nije bilo.

pa ako ti imas neki drugi podatak sto nam ne bi to pokazao, eto dok ti ne das neku brojku mi ce onako po inerciji da verujemo dr. djordjevicu.Prvo odakle podatak 80 000 hrvatski vojnika, ovde se iznese podatak koji se automatski prihvata kao aksiom, a niko ne trazi izvor. Ko su Hrvatski vojnici ? Nme odogovora.
za pocetak 369 legija , presla je u tzv partizane !Da li imas nesto konkretno da su ustase prelazili u partizane ustaska vojnica ( ustaska obrana , cena legija, pavelicev telesni sdrug...) ?