- Poruka
- 3.187
Da li je pametnije studirati nešto ili završiti kurs iz nečeg i zašto?
(pitanje je vezano za Srbiju)
(pitanje je vezano za Srbiju)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razlozi?Studirati normalno.nisam očekivao ovakvo pitanje od vas.
Šta je sa poslom/prihodima?Mislim da tu nema dileme; studije.
Univerzitetsko znanje osposobljava pojedinca za samostalno i doživotno učenje, kritičko promišljanje i aktivno učešće u stvaranju i primeni znanja u najrazličitijim kontekstima.
Kursom mozes da dobijes samo sitne stvari.ja imam gomilu sertifikata koji nisu bas prolazni za ozbiljnije poslove.kicma trans se ne računa.Razlozi?
Šta se može dobiti faksom a šta preko kursa?
Šta je sa poslom/prihodima?
Npr kod mog burazera je situacija da je skupio sve moguće sertifikate za zavarivača i tu je prilično dobro prošao što se prihoda tiče, mada on nikada nije hteo da studira.Kursom mozes da dobijes samo sitne stvari.ja imam gomilu sertifikata koji nisu bas prolazni za ozbiljnije poslove.kicma trans se ne računa.
Inače razlog za temu je što sam pre neki dan imao neke razgovore sa par poznanika koji rade prekvalifikaciju, oni su završili fakseve ali ili nisu našli poslove ili su im poslovi slabo plaćeni.
https://forbes.n1info.ba/biznis/sljedeca-generacija-milionera-bit-ce-vodoinstalateri-i-elektricari/
Njih dve nešto tipa frizer/manikir? a ortak za keramičaraКоје курсеве су узели?
A kako je tek vani, to da ne pričamo.
brt razvija se AL ..A kako je tek vani, to da ne pričamo.
Baš je nedavno izjavio neki političar u Skandinaviji - da sada imam djecu, usmjeravao bi ih na zanat.
Činjenica je da danas imamo suficit fakultetski obrazovanih ljudi, a dobrog majstora nigdje na vidiku.
Ovo definitivno, imam u BG-u neko društvo što je završilo ova 2 i uglavnom rade po prodavnicama i sl... Što je baš bedak jer su zaista stručniЗатим, може да заврши курс који даје занат и тако зарађује, а заврши философију или социологију да буде паметан и образован али шљака нешто паметно.

Ako ikako mozes zavrsi do kraja mašinstvo.ne znam koliko ti ostalo.svi m9ji šefovi su bili mašinski inžinjeri.papir je strasna stvar za uspeh.radis negde prvo malo da stekne iskustvo i posle si kralj.Npr kod mog burazera je situacija da je skupio sve moguće sertifikate za zavarivača i tu je prilično dobro prošao što se prihoda tiče, mada on nikada nije hteo da studira.
Sa druge strane ja sam batalio mašinstvo jer je u tom momentu na birou bilo preko 1500 mašinaca. Generalno sam pohađao kurseve iz svega i svačeg, te danas raduckam više stvari. Prihodi su mi takođe solidni.
Ironija je bila da sam jedno vreme radio na višoj poziciji sa kolegama mašincima sa kojima sam studirao - dakle gotovo identičan posao, ali sam bolje prolazio jer imam neko šire praktično znanje vezano za mašinstvo, bravariju i sl.