Facebook

Tako je bilo dok nije doslo do promene dizajna profila. Ja sam stalno iskljucena sa ceta, ali su mi neki ljudi rekli da sam im vidljiva na njihovom spisku za cet (zeleni kruzic) - proverila sam i bilo je tacno. Da li su u medjuvremnu vratili na staro ne znam, uglavnom oni koje sam specificno odjavila sa ceta (stavila na listu zabrane ceta) tek tada vise nisu mogli da me vide.

Tako je bilo dok nije doslo do promene dizajna profila. Ja sam stalno iskljucena sa ceta, ali su mi neki ljudi rekli da sam im vidljiva na njihovom spisku za cet (zeleni kruzic) - proverila sam i bilo je tacno. Da li su u medjuvremnu vratili na staro ne znam, uglavnom oni koje sam specificno odjavila sa ceta (stavila na listu zabrane ceta) tek tada vise nisu mogli da me vide.

To je nešto do tebe. Pitao sam i 3-4 ljudi i mene vide ako nisam on line.

To uopšte nije tačno, pa ti kako hoćeš....ako bi se to vidilo pa za koji .... koristimo offline ili online status...nego, da ti možda nemaš dva profila....

ZNATE LI DA FACEBOOK PAMTI SVAKU VAŠU PRETRAGU?! No, ima način da se te memorije riješite! Evo šta treba napraviti…

Svaki ime i pojam koji ste upisali u Facebookov okvirić za pretrage memorisan je! Ti podaci, doduše, nisu javno dostupni,
ali ne sumnjamo da bi se veliki broj korisnika Facebooka rado riješio svoje historije pretraživanja.

facebook-search.jpg

Tražili ste bivše kolege s fakulteta? ‘Uhodili’ zgodnu kolegicu s posla? Ili jednostavno proveli sate i sate u pregledavanju profila svog bivšeg ili bivše? Facebook sve to zna i pohranjuje u svoju bazu.
No, da biste izbrisali svoju povijest pretraživanja na Facebooku, prvo je morate pronaći. A to možete učiniti na sljedeći način:

Na stranici svog profila pronađite ‘Activity log’ na desnoj strani naslovne fotografije. Tu ćete pronaći popis svih svojih aktivnosti i objava na Facebooku. Također, ako vam je uključena ta opcija, vidjet ćete i popis aktivnosti drugih korisnika u koje su uključili i vas.
U izborniku s lijeve strane pronađite ‘Fotografije’, ‘Likeove’ i ‘Komentare’ te odaberite opciju ‘Više’.
Kad vam se otvori izbornik, na samom kraju, ispod ‘Grupa’, ‘Događaja’ i ‘Pitanja’ pronaći ćete opciju ‘Pretraživanje’.
Kad odaberete ‘Pretraživanje’, otvorit će vam se popis svih pojmova koje ste od stvaranja profila upisali na Facebooku, podijeljeno po mjesecima i godinama.
Ako obratite pozornost na ikonice s desne strane pojmova, vidjet ćete da je svako pretraživanje vidljivo samo vama i da se njegovi rezultati ne objavljuju na Timelineu.
Da biste se riješili arhive pretraživanja, dovoljno je na vrhu stranice odabrati ‘Očisti pretraživanja’ i potom potvrditi svoj izbor Facebooku.

I to je to. Sada možete krenuti od samog početka i zaboraviti da ste u jednom danu desetak puta upisali ime svog šefa ili bivše djevojke.

VIŠE NE MORATE PISATI STATUSE NA FEJSU ako koristite Facebook na engleskom jeziku...

Kada kliknete na smajlija, možete odabrati kategoriju: Feeling, Watching, Rading, Listening to, Drinking, Eating i Playing. Ovu opciju nećete vidjeti ukoliko ne prebacite na engleski jezik.

Kada otvorite polje za pisanje statusa, pored već postojaće tri ikonice, vidjećete još jednu – smajli.
Ako kliknete na smajlija, možete odabrati kategoriju: Feeling, Watching, Rading, Listening to, Drinking, Eating i Playing. Ako odaberete npr. Feeling, pojaviće vam se ponuđena osjećanja, ako odaberete Listening to, možete unijeti ime pjesme ili grupe koju slušate, i tako dalje.

NovitetnaFB.jpg

Ovu opciju nećete vidjeti ukoliko ne prebacite na engleski jezik.

Prilozi

• facebook-search.jpg
    facebook-search.jpg
    21,1 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
Drugari, imam problem sa facebook-om, baguje mi samo on.
Nije ni do mozile ni do hroma, ne znam sta mu je, udjem i posle 10 sekundi zabode i not responding pise, svi ostali sajtovi rade besprekorno, sta mislite do cega je?
Brisao sam i cookies i sve sve moguce sam ocistio...

Skenirao i dalje je sve isto, svi linkovi su bili ispravni...

Očisti history u browserima, zatim skini AdwCleaner 2.303
Pokreni ga, a zatim klikni na dugme [Delete] i pricekaj da program zavrsi.
Program ce zatvoriti sve aktivne programe i izbaciti prozor sa tim upozorenjem. Klikni Ok kao potvrdu.
Na sljedeca dva prozora koja se otvore (Informations i Restart required ) klikni Ok
Racunar ce se restartovati a potom otvoriti notepad sa izvještajem šta je obrisano....

Da li postoji opcija da sve ono što smo ranije postavljali na Status (vremensku liniju) možemo da prebacimo da vidimo samo mi, ili sve mora posebno (svaka fotografija, svaki video,...)? :aha:

Htela bih da sve ono što sam postavljala ranije niko ne vidi, a toga je dosta pa bi bilo previše komplikovano da sve posebno prebacujem...

Novi virus

Facebookom se širi opasan virus koji "krade" lozinke korisničkih računa.

Ako vam neko pošalje u Facebook poruci ili e-mailu da ste označeni u nekom videu, ne otvarajte link, jer biste u protivnom mogli da "pokupite" opasan virus, piše Business Insider.

Kliknete li na taj link, on će vas odvesti na drugu stranicu gde će se nuditi download dodataka koji su potrebni za pokretanje videa.

Nakon što skinete te dodatke, virus ima pristup svemu što ste sačuvali u svom internet pretraživaču, uključujući i lozinke vaših korisničkih računa.

Istraživači tvrde da se virus širi brzinom od oko 40.000 napada po satu, a za sada je zarazio već 800.000 korisnika Google Chrome pretraživača.

U Googleu su svesni ovog napada i onemogućili su dodatke u pretraživaču koji omogućuju virusu da se probije.

U Facebooku takođe pokušavaju da eliminišu pretnje, njihov portparol kaže kako Facebook trenutno onemogućava svojim korisnicima da kliknu na linkove.

Novi virus "krade" lozinke putem Facebooka

Zašto kada šaljem poruke kod nekoga vidim da je video poruku (pokaže se štiklirano i vreme), a kod nekoga ne (iako znam da vide jer razmenjujemo poruke)?
O čemu se tu radi?

:dontunderstand:

'seen' se pokazuje kada se osoba fokusira na chat prozorcic. E sad, moguce je instalirati neki dodatak sa chrome store-a koji sprecavaju da druga strana primeti kada ste se vi fokusirali na prozorcic, tako da je to verovatno u pitanju.

Back