Facebook

Svako ko ti je poznanik ti je na listi prijatelja. Možeš ti čim dodaš nekog u prijatelje da odmah naznačiš da ste poznanici. Naravno, ne mora i ta osoba isto to da naznači, ali svejedno neće videti ono što obeležiš sa "Prijatelji osim poznanika". I kad ih raspoređuješ u grupe prijatelja (bliski prijatelji, sugrađani, kolege, poznanici itd.), te osobe neće znati kako si ih obeležio: za njih su one prosto na tvojoj listi prijatelja, isto kao što ti ne možeš znati da li te neko drži na listi bliskih prijatelja ili si možda samo među njegovim poznanicima (osim, naravno, ako ti ta osoba to ne kaže).

hvala :hvala:
fb mi je ukljucen po ceo dan, a delovalo bi bas neozbiljno da izgleda da sam ceo dan na fb
zbunilo me to sto osim onih sa zelenim tackama (koji su na chatu) stoje i imena bez tacaka, ali ne sva, nego neka, pa rekoh, bolje da pitam :telefon::D

hvala :hvala:
fb mi je ukljucen po ceo dan, a delovalo bi bas neozbiljno da izgleda da sam ceo dan na fb
zbunilo me to sto osim onih sa zelenim tackama (koji su na chatu) stoje i imena bez tacaka, ali ne sva, nego neka, pa rekoh, bolje da pitam :telefon::D

Možeš da podesiš da samo određene osobe vide da si onlajn, odnosno da samo određene osobe to ne vide.

Tek sad videh ovu temu pa da pitam zna li neko dali moze da se dodje do purka i kako a koje sam na fejsu izbrisao trajno prosle godine ?

Ako si ih trajno izbrisao, sumnjam da možeš nešto da uradiš. :(

imam problem, ako moze tako da se nazove, u vezi slika...da li postoji mogucnost da kad ubacim nove slike u album izadju one na pocetku a starije na kraju...u pitanju je profi koji je kao poslovni...bavim se proizvodnjom i dekorisanjem torti i kad god ubacim novu tortu koju sam radila ona se u tom albumu pojavljuje skroz na kraju...a neko mozda baci pogled samo na pocetku...gde se toret ipak razlikuju....odnosno, svaka torta je lepsa i zanimljivija...ne sumnjam u vasu pomoc...hvala unapred!

imam problem, ako moze tako da se nazove, u vezi slika...da li postoji mogucnost da kad ubacim nove slike u album izadju one na pocetku a starije na kraju...u pitanju je profi koji je kao poslovni...bavim se proizvodnjom i dekorisanjem torti i kad god ubacim novu tortu koju sam radila ona se u tom albumu pojavljuje skroz na kraju...a neko mozda baci pogled samo na pocetku...gde se toret ipak razlikuju....odnosno, svaka torta je lepsa i zanimljivija...ne sumnjam u vasu pomoc...hvala unapred!

Moze, udjes u album (da se vide sve slike iz albuma) u gornjem desnom uglu imas dugme "izmeni" ili "edit" ako ti je na engleskom, i onda slike poredjaj kako hoces "prevlacenjem" kliknes na sliku i ne pustas klik misa i prevuci je npr. na prvo mesto :lol:

Facebook kupio Microsoft Atlas
Facebook je kupio Microsoft-ovu Atlas platformu koja pomaže oglašivačima da postave oglase na sajtove i prate njihov uticaj, što je važan deo ambicioznog projekta društvene mreže vrednog četiri milijarde dolara.

107446188512fd1d71a3d5038532907_orig.JPG
Iako još nisu objavljene pojedinosti o ceni, ranije ovog meseca AdAge sajt spekulisao je o 100 miliona dolara.

Microsoft je dobio Atlas kao deo 6,2 milijarde dolara vredne kupovine aQuantive koji sada prodaje iz delova.

U medijima su se mogle pročitati oprečne analize o tome zašto se Facebook odlučio na ovaj korak – ili je želeo da nadogradi mrežu oglašivača, ili da popravi interni biznis.

Ispostavlja se da su obe verzije tačne.

Facebook ima plan da koristi Atlas-ove sposobnosti praćenja podataka van Facebook-a kako bi proverio vrednost reklama koje se trenutno nalaze na sajtu, što će im dati i mogućnost da povećaju i cenu oglašavanja.

Kada Facebook reklame budu postigle istu cenu kao i Google oglasi (trenutno vodeći), ta kuća konačno može da se okrene drugim sajtovima.

To se svakako neće desiti u skorijoj budućnosti.

Integracija i “remont” Atlas-a koji je Microsoft zapustio tokom godina, trajaće mnogo meseci, a celi projekat neće biti gotov ni u celoj narednoj godini.

Posle toga, nemojte se iznenaditi ako Facebook pokuša da vam proda nešto preko sajta koji ne poseduje.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=02&nav_id=691113

Stižu nove promene

Facebook ponovo sprema novosti za svoje korisnike, a ovaj put u pitanju je News Feed.

Promene će biti objašnjene na pres konferenciji koja će biti održana u sedištu kompanije, a one će uključivati lakšu navigaciju na početnoj stranici i filtere koji prikazuju samo jednu vrstu sadržaja prema izboru korisnika, poput fotografija, muzike i igrica.

Tako će korisnici Facebooka u zavisnosti od toga da li žele da čitaju muzičke vesti, pregledaju fotografije ili igraju ige, moći da odaberu sadržaj koji žele da se prikazuje na ovoj stranici.

Ukoliko ste zainteresovani za muziku, potrebno je samo da kliknete na opciju „music“ i pred vama će se pojaviti sve muzičke vesti. Više neće biti potrebno pregledati velike količine sadržaja kako bi se došlo do željenih informacija.

Ove novosti trebalo bi da rasterete News Feed od sadržaja koji vas ne interesuje, a u Facebooku veruju da će novi način prikazivanja sadržaja takođe zadržati ljude duže na prvoj stranici.

Poslednju promenu News Feed imao je 2011. godine kada je dodata opcija Recent stories i Top stories, a sve navedeno trebalo bi da označi najveću promenu od predstavljanja ove socijalne mreže

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=693079

Da li jos neko ima problem da mu ne prikazuje ono tamno plavo polje za log in pri odlasku na glavnu stranicu fejsa? Prvo mi se to desilo na Chrome, pa sam promenio i presao na Operu, pa sad se ista stvar desava i na operi pa sam presao na Netscape jer nemam pojma o cemu se radi i kako da popravim stvar. Zna li neko mozda sta je u pitanju??

Ako nešto mrzim kod tih FB igara, to je taj sistem gde te energija, žetoni, novčići ili nešto drugo ograničavaju u pogledu partija i igranja. Ne smeta mi kod igara gde možeš da nakupiš dovoljno toga da ti nikad ne nestane, ali mi ide na živce kad možeš da sakupiš samo određeni broj, kao recimo u The Sims Social gde energija raste samo do određenog broja, pa se istroši i ne možeš više da radiš ništa s njom (a ona ti treba za većinu radnji) dok se opet ne nakupi, osim ako naravno ne platiš pravim novcem. Idiotizam. :thumbdown:

Pre oko nedelju dana sam primetila da su opet uvedene neke promene tj. da Timeline malo drugacije izgleda. Pitala sam brata i drugaricu da li su i njihovi profili takvi, ali rekli su mi da jos uvek nisu primetili bilo kakve promene. Izgleda da Facebook opet testira nesto novo, a meni se "stari" Timeline bas svidjao.

Da li se izgled vaseg profila promenio ili je jos uvek isti? Ja bih zelela da se vratim na stari izgled Timeline-a, a ne znam kako, cisto sumnjam da je to uopste moguce, ali ako je neko upoznat sa situacijom i zna sta treba uraditi, bilo bi dobro da mi objasni.

imam i ja pitanje: sta se desi ako neko salje mnogo zahteva na fb-u i skoro niko ne prihvati i onda sve te zahteve povuce, tj. ponisti? Kad se povuku zahtevi koje niko nije prihvatio, da li se to racuna kao spam, tj. hoce li facebook blokirati taj nalog?

Poslednja izmena:
Ako nešto mrzim kod tih FB igara, to je taj sistem gde te energija, žetoni, novčići ili nešto drugo ograničavaju u pogledu partija i igranja. Ne smeta mi kod igara gde možeš da nakupiš dovoljno toga da ti nikad ne nestane, ali mi ide na živce kad možeš da sakupiš samo određeni broj, kao recimo u The Sims Social gde energija raste samo do određenog broja, pa se istroši i ne možeš više da radiš ništa s njom (a ona ti treba za većinu radnji) dok se opet ne nakupi, osim ako naravno ne platiš pravim novcem. Idiotizam. :thumbdown:

tako se i droge diluju :mrgreen:

Danas sam otvorila fb i primetila da vise ne mogu da vidim komentare na postove. Juce je sve bilo normalno, vidis post, fotografiju, broj komentara, like, sad nista. Samo post sa slikom i vreme kada je objavljeno.Sta se koji k desilo?

Back