Facebook

Citat:
Prema procenama Facebook-a, više od 83 od 955 miliona aktivnih naloga korisnika društvene mreže su lažni profili.
Prema podacima koje je kompanija objavila ove nedelje, 8,7% postojećih naloga krši pravila društvene mreže.
Duplim profilima koji pripadaju stvarnim ali već registrovanim korisnicima pripada više od 4,8% u ukupnom broju članova društvene mreže. Profila kao što su privatni profili registrovni za potrebe poslovanja ili profili ljubimaca ima 2,4%, dok je 1,5% korisnika Facebook-a označeno kao “nepoželjno”.

http://www.informacija.rs/Drustvene-mreze/Vise-od-83-miliona-Facebook-profila-su-lazni.html

Udjoh sinoć na Fejs, kad ono...imam šta i da vidim. Da se šlogiram. Prebačeno mi je na TimeLine automatski, šta li je, ja ništa dirala nisam. Znači, hoću da "odlepim", u tome se ne snalazim, i odvratan je prikaz stranica, ne znam podešavanja...bla, bla, uostalom, da ne dužim. Pratih Vaša uputstva, pokušah da instaliram taj TimeLineRemove. Znači, odem na sajt, pratim uputstva, sa onog you tube - a, odnosno linka momka, koji je objansio tamo na srpskom sta i kako, i dodjem do one opcije, pošto ja imam Gugl Hrom, odem tamo naravno, izbaci se ona ikonica, i ja klikam ljudi na nju, i nista se ne dogadja, meni ne izbacuje onaj sledeci korak. Znaći, ništa. Ima neko sličan problem? :( Jer bez instalacije tog programa, ja ne mogu da vratim svoj profil na onaj normalni prikaz a stoji mi onaj bljutavi TimeLine, Probah i jutros da ga instaliram, ni makac od onog koraka, kada istakne da je u pitanju Gugl Hrom. Zna neko šta bi moglo biti u pitanju, i da li se to i vama dešava, i šta u tom slučaju raditi? :(

Ovako odeš na facebook, pa na profil osobe koja te uzemirava
klikneš na dugme PORUKA/PRIJAVI BLOKIRAJ/BLOKIRAJ KORISNIKA/NASTAVI...
Nadam se da sam pomogao... Uzgred ko uznemirava? Bivši dečko? :cmok:
Evo slika ako ne uspeš da se snadješ...
fb02-1.jpg

fb01-1.jpg

:cmok:

Ovako odeš na facebook, pa na profil osobe koja te uzemirava
klikneš na dugme PORUKA/PRIJAVI BLOKIRAJ/BLOKIRAJ KORISNIKA/NASTAVI...
Nadam se da sam pomogao... Uzgred ko uznemirava? Bivši dečko? :cmok:
Evo slika ako ne uspeš da se snadješ...
fb02-1.jpg

fb01-1.jpg

:cmok:

Znam ja da blokiram, ali poenta je što postoji lista gde se ta ista osoba može odblokirati - a ja sam pitala da li je moguće nekog trajno otkačiti bez ikakve šanse da može da se odblokira. :aha:

Na primer ja nekog Žiku blokiram i posle mogu da odem u podešavanja i odblokiram. A mene zanima trajna blokada, bez mogućnosti povratka.

Hvala ti u svakom slučaju što si mi odgovorio. :cmok2:

Fejsbuk napokon trajno obrisao neprikladne slike korisnika

Korisnici društvene mreže Fejsbuk koji brišu neprikladne ili posramljujuće fotografije sa svojih naloga, sada napokon mogu mirno da spavaju jer će svaki trag o njihovom postojanju biti trajno izbrisan.

Sve do nedavno bilo koja fotografija koju su korisnici obrisali sa svog naloga ostajala je sačuvana od strane administratora Fejsbuka i ostalih koji su imali direktan link ka toj slici, te su i dalje mogli da je vide.

Vest da će sada takve fotografije biti i trajno izbrisane donela je olakšanje mnogim mladim ljudima koji traže posao ili žele da napreduju u karijeri budući da većina poslodavaca sada traži uvid u Fejsbuk profile potencijalnih kandidata.

Link :)

Znam ja da blokiram, ali poenta je što postoji lista gde se ta ista osoba može odblokirati - a ja sam pitala da li je moguće nekog trajno otkačiti bez ikakve šanse da može da se odblokira. :aha:

Na primer ja nekog Žiku blokiram i posle mogu da odem u podešavanja i odblokiram. A mene zanima trajna blokada, bez mogućnosti povratka.

Hvala ti u svakom slučaju što si mi odgovorio. :cmok2:

To sto ti trazis, nemoguce je, bar za obicne korisnike... :)

Jel postoji neka mogucnost da se izbrisane poruke vrate ponovo, recimo nesto sam izbrisao pre mesec dana, i sad mi jako treba, bitno mi je za nesto? Posto sam cuo pricu da se svi podaci, sve poruke, slike, statusi cuvaju i ako se obrisu, oni opet postoje u glavnoj facebook bazi podataka.

Isto me zanima, sad kad pitam, jel mogu i slike i statusi da se vrate?

Jel postoji neka mogucnost da se izbrisane poruke vrate ponovo, recimo nesto sam izbrisao pre mesec dana, i sad mi jako treba, bitno mi je za nesto? Posto sam cuo pricu da se svi podaci, sve poruke, slike, statusi cuvaju i ako se obrisu, oni opet postoje u glavnoj facebook bazi podataka.

Isto me zanima, sad kad pitam, jel mogu i slike i statusi da se vrate?

Facebook najzad omogućio trajno birsanje fotografija

Kasno si se sjetio....

Mnogo je glup ovaj novi izgled.
Kako se sad blokiraju aplikacije? Neki dan kad sam ušla posle duže vremena, imala sam bar 50 zahteva za neki Chefwille. Ja sam ga kao blokirala, ali evo danas opet vidim ima zahteva za to.

Ljudi imam problem sa timelineom.
Naime na samom vrhu timeline mi se pojavio box sa stranicama koje sam lajkovao, sa mestima na kojima sam bio, sa slikama na kojima sam oyna;en sa prijateljima koje ima...a to mi oduyima yaista veliki prostor timeline-a.

Mo\e neka pomo'_
Evo i slike...

untitled.jpg

untitled1.jpg

Da li je moguće da osoba pošto odblokira nekog, a ne doda ga ponovo, može da vidi NEKI sadržaj sa profila odblokiranog? Pri tom su postovi i veze koje je osoba postovala dok nije bila blokirana ostali na njegovom profilu...

Klinac je na svom FB profilu u chatu sa prijateljem otvorio"is this you" fotografiju i sada sa svih profila salje prijateljima tu aplikaciju.Da li to moze da se nekako ukloni?Pozdrav!

Back