F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ja se ne bih složila sa vama. Pa zar ukrštanjem te rase nisu napravljene za borbu da budu što agresivnije itd. Pa što negde ne napisaše da je neki labrador izujedao čoveka ili rastrgo psa. Meni samo nisu jasni ljudi koji kupe takvog psa.

Nemas pojma, Goco, kako su to divni ljubimci svojim vlasnicima, kakve su maze, kako cuvaju gazdinu decu... Jedan mladi par je imao staforda Akija i njihovoj cerkici je prva rec bila Aki. :heart: A kakvi su napolju, to je opet iskljucivo do vlasnika. I westiji su nastali za borbe, istina, sa pacovima a ne medjusobno, pa se vise skoro i ne koriste za jamarenje ali su i dalje "ostri" ako se ne vaspitaju kako treba. Ja sam za obavezne psiho-testove za buduce vlasnike i drasticne kazne za one nesavesne, nisam za diskriminaciju bilo koje psece rase zbog ljudi koji ih nabavljaju.

Lelee, razbežaše mi se sve mačke, posakrivaše se po kući i tresu se od straha kad ugledaše ovu neopisivu zver:zcepanje:

Iako su duplo veci od nje! :zcepanje:

Razumem....postoji način da ih sprečiš....ako pas dolazi sa vlasnikom reci vlasniku da ne prilazi....ili sama podji sa psom u luk....shvatiće vlasnik da praviš distancu.
Ako se u vas zatrči pas bez vlasnika.....psa na kratko na povodac, pored tvoje noge....mirna budi...ne sme da oseti tvoju nervozu....a ovog jurećeg samo pogledaj u oči takodje mirno ali strogo....jureći pas će samo stati....malo oklevati....ne sklanjaj pogled....i on će otići

Juce odbranih usamljenog avlijanera jednog komsije od razuzdanog copora drugog komsije, iz cistedosade, dok sam cekala autobus na stanici. Dakle, metode provereno "rade".

Jooj aja,ma bruka živa ,izgleda ko igračkica,a neće da je pomazi niko koga ne poznaje.:rumenko:

Pa sta ma da je maze, nek' kupe plisanu lutku pa nju neka gnjave! :ljutko:

nisam ja doru nista posebno vaspitala.
ali je mnogo znacilo sto je bila stalno u coporu.
jeste tvrdoglava zove je 3puta i 4put dodje.
da nekog ujede nema sanse.
samo me nervira sto kad neko nesto jede samo skace oko njega :D.
ovako nece nikog,mozda kad je pustena 10% omirise nekog od ljudi a 90% i ne pogleda ga.
sa drugim psima je super,samo skace i tera ih da se druze,
kako bih volela da se nadjemo negde svi zajedno :aha:

Dora je jedna divna kuca, mazuljica i aporter, voli da se igra, malo tvrdoglava, ma pravi labrador ljubimac! :zaljubljena:

Saglasna.....ja ne skačem u odbranu psa...krivim čoveka za sve što se desi jer da je čovek kako treba, savestan i odgovoran, povredjenih ljudi i pasa ne bi ni bilo
E, da.....i mene je kao dete izujedao pas....domaći sa neodgovrnim gazdama.....ja sam bila 11. dete koje je ujeo....

Mene ujeo nemački ovčar,kad sam imala 3-4 godine,naš ,ne komšijski.:rotf:
Ja gurala ruku u boks u njegovu činiji dok je ručkao :prstic:,pa mi on lepo preklopio čeljust preko ruke i nije hteo da pusti dok nije deda izašao da vidi što se derem :evil:,mada me i nije nešto povredio,a nisam ni ja zamrzla pse niti počela da ih se plašim,čak šta više,svugde me nađu i prišljamče mi se.:lol:

Mene je ujeo jednom u životu pas pre neku godinu, i to najmanji kojeg sam sreo ikad.. Jes da sam ga degažirao 20m al ebeš to kad već ujeden :(. Nosio masnicu 2 meseca, srećom nije me prokrvavio. A i pantalone pocepao usput

Mene ujeo nemački ovčar,kad sam imala 3-4 godine,naš ,ne komšijski.:rotf:
Ja gurala ruku u boks u njegovu činiji dok je ručkao :prstic:,pa mi on lepo preklopio čeljust preko ruke i nije hteo da pusti dok nije deda izašao da vidi što se derem :evil:,mada me i nije nešto povredio,a nisam ni ja zamrzla pse niti počela da ih se plašim,čak šta više,svugde me nađu i prišljamče mi se.:lol:

isto.....hahahaah

sad pre neki dan, u nedelju...idosmo Cic i ja na Savu sa Nerom i Mešom. Meš nosi lopticu u ustima i zabio skoncentrisano njušku na jedno mesto u travici, spustio lopticu (znači jaka koncentracija na miris jer on samo tad ostavlja ljubljenu mu lopticu)....iza betonskog zida se sjuriše na nas lutalice....njih 4....sve veliki psi i pravo na meša bre....ovaj ih nije ni regiostrovao....onaj vodja, neki matori braon pas ....zlo od psa....oči mu takve....napadački stav ka mešu, dlaka nakostrešena...reži gadno i trči ka meškici kao besan a ostali ga prate....ova naša budala stala i gleda....zovnem...on se nećka....opet....on oće loptu da uzme....ovi na 3m od njega....dreknem....ostavi....i on dodje, uhvatim za ogrlicu, pored noge....onaj braon prema meni krene...kažem Cic da se skloni...i ode si pceto.....od pogled....

Odbarnih ja neki dan nekog lika od jedne domaće lutalice,koji je inače dobrica ali je veliki i ljudi koji ga ne znaju malo zaziru,a šta mu bi da zalaje na tog lika i da krene na njegai sad mi je nepoznanica :think:,ali ja ga smiri bez problema ,a ovaj tip vidim ljući što žensko sa kučetom za pod mišku,odreagova, nego što ga pas napade,pa promrlja nešto kroz zube i zapali.:rotf:

pa ljiljo, ti kad ga skroziraš pogledom on se jadan posle oporavlja 3 dana :lol:
ni ne mora meš da se maltretira, prlja ruke :D

hahaha pa naravno...nije meš alfa.....no ja.......tj. alfica :manikir:
ja sam mrtva ozbiljna...ako psu dozvolite jednom da iskusi borbu....još ako ga u nju gurnete....onda imate doživotni problem
Meš je odrastao sa Savi sa svim mogućim rasama i čoporima lutalica kojih ima ....kako prelaziš iz bloka u blok samo se menjaju čopori jer svaki ima svoju teritoriju.. nikada se nije pobio ni sa kim niti je ukada zalajao van našeg dvorišta...ume da zareži na nekog kad mu se baš približi ako je dosadan, posebno ne voli da ga neko njuška otpozadi...ume da tera nekog psa od Nere ili Lare...ali smo u svim kriznim situacijama kao što je ova bila, mi preuzimali ulogu alfe....ne samo ja, to rade i deca i Maca...eto...možda će nekom da koristi ovo pisanije

Odbarnih ja neki dan nekog lika od jedne domaće lutalice,koji je inače dobrica ali je veliki i ljudi koji ga ne znaju malo zaziru,a šta mu bi da zalaje na tog lika i da krene na njegai sad mi je nepoznanica :think:,ali ja ga smiri bez problema ,a ovaj tip vidim ljući što žensko sa kučetom za pod mišku,odreagova, nego što ga pas napade,pa promrlja nešto kroz zube i zapali.:rotf:

pa da....:zcepanje::zcepanje:

Jao Mimi's što smo se mi isplakali kad nam dete prvi put išlo sa vrtićem na zimovanje :(,a ona kad se vratila imala primedbu samo na "kafić gde su ručali " :zcepanje:,kaže bio ružan.:rotf:

Prica jedna mama, kad su se vratili proletos iz skole u prirodi na Gocu, ona siri ruke da zagrli sina, ocekuje, doletece joj u zagrljaj, kad mali harambasa njoj bananu pod nos sa zahtevom da mu oljusti! :rotf: Verujem da ce i sa mojom tako nestop biti. :aha:

PAUZAAAAAA BRE........U ****9G*9FD***F_SL****F************************ eto.....pozvezdastila sam se....sad mi je lakše :manikir:

E, ako si se ispsovala i pozvezdastila. :zag:

U vezi pasa i kazni:
ja rekoh, po meni imaj šta želiš (mislim ne mimi's ti nego svi), bez ikakve naknade, takse šta li što je glupost sama po sebi i slažem se da je ova lista nakaradna.. Ali ako pas nešto napravi onda neka drakonska kazna pa ti vidi.. Ne može drugačije. Onda će svak da se zamisli šta će i kako će. Pa i ko želi baš tog nekog rizičnog psa daće ga na dresuru i paziće dobro šta mu pas radi... Jer svi skaču u odbranu psa, ok i ja sam taj al šta je sa izujedanim i istraumiranima, oni kao da nisu bitni za ljubitelje pasa... Znači moraš biti odgovoran za ono što ti je pas napravio, i to realno odgovoran, da STVARNO debelo platiš, čak i da STVARNO odrobijaš ako ti je pas masakrirao nekog..
U vezi loto:
ne verujem nešto u to, to mi je u domenu SF

Slazem se da treba da se uvedu strasne kazne za sve sto pas napravi i dodajem jos da treba uvesti veliki porez na nesterilisane pse-ljubimce, vlasnici odgajivacnica ionako placaju namete, evo, Vilus rece da razmislja o odjavljivanju Bunny's nightmare. Tako ce da se spreci nekontrolisano parenje svega i svacega i nece svaka bagra moci za 50 evra da nabavi potencijalno oruzje. :ljutko:

Verujem da mu je ego slomljen! :lol: Ali verujem i da psi i uopste zivotinje imaju strasnu intuiciju kad su ljudske naravi u pitanju.

hahaha pa naravno...nije meš alfa.....no ja.......tj. alfica :manikir:
ja sam mrtva ozbiljna...ako psu dozvolite jednom da iskusi borbu....još ako ga u nju gurnete....onda imate doživotni problem
Meš je odrastao sa Savi sa svim mogućim rasama i čoporima lutalica kojih ima ....kako prelaziš iz bloka u blok samo se menjaju čopori jer svaki ima svoju teritoriju.. nikada se nije pobio ni sa kim niti je ukada zalajao van našeg dvorišta...ume da zareži na nekog kad mu se baš približi ako je dosadan, posebno ne voli da ga neko njuška otpozadi...ume da tera nekog psa od Nere ili Lare...ali smo u svim kriznim situacijama kao što je ova bila, mi preuzimali ulogu alfe....ne samo ja, to rade i deca i Maca...eto...možda će nekom da koristi ovo pisanije

Tacno, kad jednom "kvrcne" nema nazad. Mog Gizma je u prolece '99. napao jedan muzjak civave koji je istrcao iz jedne parfimerije i vlasnica je izasla da zove psa tek kad ga je ovaj moj, 2,5x veci, prevrnuo i stao mu za vrat. I onda mi onako nervozni sretnemo tipa sa bokserom, bokser oseti adrenalin i napadne ga i on. Otad sam imala ljutog kera, nije dao nijednom psu da mu stavi njusku na greben, iz momenta se pretvarao u tasmanijskog djavola.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back