F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tu si u pravu ako ti kazem da sam ja trebala da odem na neku kontrolu pocetkom oktobra a da jos nisam ni preglede obavila sve ce ti biti jasno,ali sta da se radi kad su deca u pitanju sve se stavlja po strani

Goco,ipak nas ogreja Sunce.:klap:

images

a za opasne ljude...jel ima neki propis?
Dileje...itd.....

E, to je najveci problem, ljudi. Zbog odredjenog tipa vlasnika koji zaboravljaju ili cak zloupotrebljavaju prirodu odredjene rase cela rasa izadje na los glas.

pa bre sta ti je grozno?

ja bi ovako:
mozes da vodis i tigra na lancu, ako nekog popreko pogleda 100k para
ako nekog ujede 3 godine pa navise zatvora pa plevi bastu u padinjaku

edit: ja se izvinjavam ali ti vodis kera koji je opasan za sve koji se nadju na ulici..
ne slazem se sa listom - za pita bi uveo zabranu posedovanja, za ostale sa liste je prestrogo

Uvrstili su patuljastog bulterijera a ne i standardnog, nema rotvajlera, dogo argentino, rodezijskog ridzbeka, akita i tosa inu, francuskog boserona, sarplaninaca, kavkazaca, alabaja... Listu je sastavljao idiJot koji veze nema sa psima, samo je cuo da su "pitovi opasni"... Zena koju poznajem je za dlaku izbegla operaciju kad joj je pekinezer pokidao vene u ruci, a jedan od najboljih drugara mog Gizma, matorog nervoznog mesanca pekinezera, je bio jedan pit, toliko drag i miran pas da mom psetu nije smetalo njegovo prisustvo.

Toronto se pridrzava zakona koji zabranjuju drzanje, Agresivnih pasa, Odmah ih oduzimaju i vrse eutanaziju istih, Zakon je da psi moraju imati korpu kada su van i biti stalno na uzici. Razlog je bio sto su Pit Bulli i drugi psi , napadali kako ljude tako i manje pse ( rastrgnu). Ovde ima odredjena javna porsina-Parkovi gde psi se mogu pustati da jure.
Kazne za nepridrzavanje su strasne, ne samo da se oduzme Pas, unisti vec i kazne sleduju vlasnicima i to vise nego za druga Krivicna Dela ( ZATVOR)

I ja sam za kaznjavanje nesavesnih vlasnika ali postavlja se pitanje obucenosti organa vlasti koji te kazne sprovode-bas u Kanadi je bio slucaj da su ljudi jedva spasili svog usvojenog mesanca LABRADOR RETRIVERA od policajca koji je bio ubedjen da je to pit.

I dobar dan vam zelim. Ipsratila sam Milicu jutros, cim je sela u autobus, malo je mahnula a onda i odmahnula, pa okrenula glavu nesto svojim poslom. :lol:

U vezi pasa i kazni:
ja rekoh, po meni imaj šta želiš (mislim ne mimi's ti nego svi), bez ikakve naknade, takse šta li što je glupost sama po sebi i slažem se da je ova lista nakaradna.. Ali ako pas nešto napravi onda neka drakonska kazna pa ti vidi.. Ne može drugačije. Onda će svak da se zamisli šta će i kako će. Pa i ko želi baš tog nekog rizičnog psa daće ga na dresuru i paziće dobro šta mu pas radi... Jer svi skaču u odbranu psa, ok i ja sam taj al šta je sa izujedanim i istraumiranima, oni kao da nisu bitni za ljubitelje pasa... Znači moraš biti odgovoran za ono što ti je pas napravio, i to realno odgovoran, da STVARNO debelo platiš, čak i da STVARNO odrobijaš ako ti je pas masakrirao nekog..
U vezi loto:
ne verujem nešto u to, to mi je u domenu SF

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back