Marko je bio cuven u nasoj ulici, poznavao se macama kao i sa kerovima komsija i nikad nije bilo problema, elem prosle godine, vracajuci se iz vecernje setnje, zateknemo na vratima od Verande Veliki A4 format pismo. A u pismu pise:
""VAS MACAK JE IZGREBAO MOJU KUCU, NOS MU JE IZGREBAO I SKORO OKO DA JE IZGUBIO.
RACUN CU VAM PROSLEDITI ZA LECENJE KAO I PRIJAVU . nema ni imena nema ni telefona.
Uletimo unutra , Marko lezi u dnevnoj sobi, ma ni da digne glavu. Pocnem da ga pregledavam a on se tegli, nista mu ne fali, Pitamo sinaViktora da li zna sta je bilo, nema pojma?
Dodjose tako oko 10 navece, zvone , Izadjoh i tu njih dvoje iz OSPC i Vlasnica, jedna ostrokundja, pocela da vristi!!!!!????
Setih se da sam je video sa mladim Vucnjakom, mustrala ga na ulici.Skoro se doselila u nas kraj.
Traze da vide macka Marka, da dobiju Papire od Veterinara a vec imaju sve o Marku isprintano sa kompa ( placamo za njega da je registrovan svake godine), vakcine.
I pocinje "Prijava", nema nikakvog ispitivanja, pisu kaznu 2000,00 jer im nisam prilozio dokaz da je Vakcionisan protiv besnila?
Slusam gluposti koje pricaju, Viktor besni, Moja Bolja polovina mi prebacuje a ja da puknem.
Nedam svoje podatke, trazim da sidju sa mojih stepenica, da me cekaju na pesackoj stazi. Odbijaju, Ja za telefon i kazem " Ako ovog momenta ne odstupite sa " FROM MY PROPERTY"mog poseda, pozivam policiju???
Nevoljno sidjose dole i poceo sam da im postavljam pitanja? a u medjuvremenu od sina trazim da snima i da mi donese "Tape Recorder". Pitaju zasto?- a ja im lepo kazem da su Prekrsili Zakon jer su bez ispitivanja i sprovodjenja postupka doneli odluku na osnovu prijave doticne osobe!
Trazim od nje da isprica sta se desilo: "Taj TVOJ DIVLJI MACAK je moju jadnu Cuku sve izgrebalo", pitam -GDE SE TO DOGODILO, Kaze : ETO TU, neodredjeno, Trazim tacno da pokaze gde je Marko bio?.
Kaze : "Lezao je na vrhu stepenica", ulaz u Kucu, koje je njegovo uobicajeno mesto. Otprati sve on odatle!!!!???
PITAM, a gde je tvoj Pas bio ?, Pa penjao se gore!, Jel je bio na povocu, a gde mu je korpa? -- kazem da ta pasmina mora imati korpu, obracam se oficirima?!
MARKO Macak je na svojoj teritoriji, na svom mestu, godinama je tu ,i nikad nije bilo problema sa cukama.
Normalno- komsiluk je cuo sta se desava, prilazu i kazu: ma Marko je pitom i nikog ne dira.
Povukose se oba Oficira zadrzase se 5-6 minuta i pridjose meni a i njoj i kazu da su doneli odluku!
"MACOR je bio na svojoj teritoriji, nikog nije napao,branio se". Iscepase kazne. Njoj ispisase kaznu za krive podatke koje je dala i odose.
Verujte mi ima postupaka pred sudom gde su Vlasnici pasa tuzili vlasnike maca za naknadu stete, za pretrpljeni dusevni bol i ti troskovi idu i do 60 000$
Cak i kad se vlasnici uspeju odbraniti na sudu , su i gubitnici jer troskove parnice i advokata je na njima.