jocikakg
Veoma poznat
- Poruka
- 12.911
ljiljo jel znas koficijent za izracunavanje bruto plate u neto ili obrnuto,majka vec 1h trazi i nista .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro... Neću više da vam pričam o svom jedenju.
Ali, od kad sam jutros otvorila oči - samo nešto žvaćem (banane, mandarine, kruške, grožđe, po neku preostalu kiflicu između, pa došao ručak, posle nisam stigla...
Dok sam ovo pravila, utamanila pire krompir zaostao od ručka i paradajiz salatu!![]()
ja kao nisam večerala...ali sam pojela jedan kesten pire sa prelivom od višanja....a bolje da sam sam uzela jogurt ili kiselo mleko....malo kao dijeta....a onda se mislim, pa nedelja je mora neki desert da bude.....mislim tešim sebe...hahaha

ja sam danas sve u pola jela,malopre sam pojela sendvic,jede mi se jos al necu![]()

Veče.
Evo me na kratko,
Proslavlja li se danas nešto?![]()

Ja sam ukinula sebi sve slatkiše, evo već više od dve nedelje....ali sam sinoć i danas pojela taj kesten pire....e sad ću paziti da opet ne zgrešim....

odoh ja u krevet.....tako sam umorna a ujutru ustajem pre 5. Laku noć![]()

jel to zaključak da si ova dva dana bila grešna?![]()

danas ne ...ubi nas nedelja i pomisao na ponedeljak![]()

o kakvoj ti posteljini bre pričaš?

Izgleda da još ima mamurnih

Znači ovog Jelenka (flaširanog) što sam poneo
da pustim![]()
pusti ga....meni samo fali pivce pa da padnem pod astal hahahaha
Znaci, sad si na astalu?

ljiljo jel znas koficijent za izracunavanje bruto plate u neto ili obrnuto,majka vec 1h trazi i nista .
Znaci, sad si na astalu?
![]()
![]()

E, Ljiljo, hajde mi objasni jednu stvar: Zašto knjigovođe (a sa njima i većina običnog sveta koja se time bavi) cenu bez PDV-a računaju tako što ukupan iznos množe sa 0,8474576 (što je inače iracionalan broj, dakle nije konačan), umesto da podele sa 1,18 (što je mnogo lakše, brže, logičnije i dobija se tačan iznos)?ebote.....neto u bruto
neto -718,96 : 0,701= bruto ....valjda tako.....u kanc. mi je
paaaaaa... el na bruto ili na netto?jok.....al ako pinem ima da ripnem...kerovi će mi se poplaše
što? oćeš i ti da se kačiš s mene![]()

Joj Smeh, dobra si.E, Ljiljo, hajde mi objasni jednu stvar: Zašto knjigovođe (a sa njima i većina običnog sveta koja se time bavi) cenu bez PDV-a računaju tako što ukupan iznos množe sa 0,8474576 (što je inače iracionalan broj, dakle nije konačan), umesto da podele sa 1,18 (što je mnogo lakše, brže, logičnije i dobija se tačan iznos)?
pa ko je jos video normalne racunovodje! 
ebote.....neto u bruto
neto -718,96 : 0,701= bruto ....valjda tako.....u kanc. mi je
Joj Smeh, dobra si.pa ko je jos video normalne racunovodje!
![]()

Ne smem ni da pomislim od kojeg istog racunovodje su to naucili.Pazi ovo.
...Imam kolegu koji je jako pametan... mislim, uveren je u to i svakim pokretom, postupkom to pokazuje.
Pre neki da, unosim neku robu u računar (retko kad na fakturama stoji odvojen PDV od cene) i on me "uhvati" šta radim i trijumfalno mi saopštava: "Ne, ne možeš to tako!" (naravno, ja iznos delim sa 1,18). Pitam: "Šta?" i on ustaje sa svog mesta da mi "objasni". sačekam da uradi svoje, pa ga pitam: "Izvini, a kako si dobio taj 0,84745...?", on krene sa: "pa, tako se računa!" i to autoritativno, profesorski.
Lepo, smireno, uzmem digitron, ukucam 100:118 i pokažem mu rezultat. I dodam: "Nadam se da ne treba i proporciju da postavljam!"
A drugi mi se stalno žali kako na fiskalnoj kasi izađe drugačiji iznos za PDV od onog koji on izračuna... Naravno, razlika je u nekoj trećoj decimali, upravo zbog upotrebe 0,874... umesto da se iznos deli sa 1,18!
Sve to su naučili od knjigovođe