F ODELJENJCE

Tu sam, mislim \iva sama :lol:
Samo da mahnem. Toliko je sve ubrzano, ili sam ja postala jako spora, bem li ga, tek trčim a ne stižem :aha:

Polako....kažu: nije posao zec pa da pobegne!

- - - - - - - - - -

magi u ladnim danima samo kuvano vino i rakija i nemaš problema :hvala:

jel i jedno i drugo ? E vidiš imam neko flaširano pripremljeno kuvano vino, samo ga treba staviti da zavri....mogla bih to sada pa da se puknem u krevet, možda sutra budem već zdrava...

može i to u slučaju krajnje nužde tj samoodbrane od gripa i tako to :zcepanje:

inače možeš smesu i sama d napraviš i to mnogo bolje
2/3 vina 1/3 crnog čaja (tj na kraju dodaš malo čaja), kora od narandže da se kuva zajedno, cimet i karanfilića po volji,
čećer izbegavam,
a možeš i čašu da obaciš npr suvu šljivu ............

takođe kad sipaš da dodaš krišku narandže :hvala:

ono što je ljiki za kobaje ja sam za ove tradicionalne lekove protiv bolesti :D

može i to u slučaju krajnje nužde tj samoodbrane od gripa i tako to :zcepanje:

inače možeš smesu i sama d napraviš i to mnogo bolje
2/3 vina 1/3 crnog čaja (tj na kraju dodaš malo čaja), kora od narandže da se kuva zajedno, cimet i karanfilića po volji,
čećer izbegavam,
a možeš i čašu da obaciš npr suvu šljivu ............

takođe kad sipaš da dodaš krišku narandže :hvala:

ono što je ljiki za kobaje ja sam za ove tradicionalne lekove protiv bolesti :D

Svidja mi se ovaj tvoj recept, moraću napraviti....to je od belog vina ?

Sad sam ugrejala ovo gotovo kuvano vino, to je iz vinarije Dibonis, od crvenog vina, baš je lepo....

zaboravih napomenuti, ja lično volim crveno vino da kuvam.....
ima raznih kombinacija, neki dodaju voćni čaj, neki sok od narandže, jer sok daje malo drugačiju aromu a i narandža je slatka pa malko sladi....
neka industriska vina nikad anisam kuvao ipak je bolje kad je malo bolje vino...

imaš kombinacija da ljudi dodaju razne začine, tipa malo bibera itd...
takođe može se kuvati i sa korom limuna....

mislim da na netu možeš naći mali milion kombinacija - dosta toga sam i proverio :zcepanje:

e a nije ni loš ni kuvani rum :manikir:

ču poznata,
roman bi mogao napisati :manikir:
bestseler :rotf:

e a kolika je šolja :lol:
i piješ dok ne vidiš tri šešira,
i ako bolest i sutra bude prisutna ponavljaš metod do konačnog ozdravljenja :D

E, kad napišeš roman, ću da kupim knjigu a ti da mi napišeš posvetu...jel važi ?!

a šolja je 2 dl, nije velika...znači, ako sam 1,5 dl popila.... možda malo manje....ne mogu sad da gledam šešire, bre, pašću pod astal...već mi se vrti u glavi...:hahaha:

Magdice, super za Lenu i jeste najvaznije to da se vraca u "normal" i pocinje da lici na sebe. To je najbolji dokaz da je sve to dobro, da se lepo oporavila i da je stvarno ne boli.
Razredna... ni ja vise ne znam ni gde trcim ni zasto trcim... ni da li sam nesto postigla tim trcanjem :roll:
Doc, dobra ti ova receptura a i ideja za vince... sad cu na spavanje, ali pre toga se vracam u kuhinju po jednu turu kuvanog vinceta :)
Ja se ovih dana bavim grubim molerskim radovima. Malo "tresem buve" jer se uz sve hronicne i postojece javio nov ozbiljan problem na poslu... tek toliko da nam ne bude dosadno i jednolicno.
E... a onaj sto mi se svojevremeno bio samoinicijativno uselio pa sam ga posle jedva iselila, ostavio par fazona za resavanje nekih problema sa zidovima. I posto me nervira to sto otpada sa zidova (vlaga, stara kuca...) setih se resenja. Odere se sve do zdravog pa se premaze razredjenim drvofiksom. Kad se sve lepo osusi (recimo 24 sata) onda se lepo zamesi gips pa se mesa sa novinom (ko' kad se pravi gibanica ili pita guzvara :zcepanje:) i ime se sve rupe fino popune... kad se osusi izravna se i malo dotera ... gipsom ili onom masom za to i onda moze da se prekreci. Ja sam u WC-u stala kod ovog grubog gipsovanja proletos (ali je tri godine pre toga stajalo oderano i premazano drvofiksom), u spajizu sam za sad ostavila te rupe iz kojih vise ne otpada, a u kuhinji sam krenula da popunjavam rupe gipsom i novinom pa mi nestalo gipsa... Moram sutra da obnovim zalihu. Ako nista drugo, zabavno je i jeftino.

Magdice, super za Lenu i jeste najvaznije to da se vraca u "normal" i pocinje da lici na sebe. To je najbolji dokaz da je sve to dobro, da se lepo oporavila i da je stvarno ne boli.
Razredna... ni ja vise ne znam ni gde trcim ni zasto trcim... ni da li sam nesto postigla tim trcanjem :roll:
Doc, dobra ti ova receptura a i ideja za vince... sad cu na spavanje, ali pre toga se vracam u kuhinju po jednu turu kuvanog vinceta :)
Ja se ovih dana bavim grubim molerskim radovima. Malo "tresem buve" jer se uz sve hronicne i postojece javio nov ozbiljan problem na poslu... tek toliko da nam ne bude dosadno i jednolicno.
E... a onaj sto mi se svojevremeno bio samoinicijativno uselio pa sam ga posle jedva iselila, ostavio par fazona za resavanje nekih problema sa zidovima. I posto me nervira to sto otpada sa zidova (vlaga, stara kuca...) setih se resenja. Odere se sve do zdravog pa se premaze razredjenim drvofiksom. Kad se sve lepo osusi (recimo 24 sata) onda se lepo zamesi gips pa se mesa sa novinom (ko' kad se pravi gibanica ili pita guzvara :zcepanje:) i ime se sve rupe fino popune... kad se osusi izravna se i malo dotera ... gipsom ili onom masom za to i onda moze da se prekreci. Ja sam u WC-u stala kod ovog grubog gipsovanja proletos (ali je tri godine pre toga stajalo oderano i premazano drvofiksom), u spajizu sam za sad ostavila te rupe iz kojih vise ne otpada, a u kuhinji sam krenula da popunjavam rupe gipsom i novinom pa mi nestalo gipsa... Moram sutra da obnovim zalihu. Ako nista drugo, zabavno je i jeftino.

Ove savete o popravkama, valja zabeleziti ....mozda ce nekad zatrebati...nikad se ne zna !

I uvek zaboravim da ti napisem, jos prosle godine si rekla da vas obavestim o dejstvu sirceta na korov...bio je savet u novostima da se korov poprska rastvorom sirceta ..uradila sam tako, , on je uvenuo i osusio se ,pa sam pocupala ali novi i dalje raste na istom mestu....

kriza je,
grabim sve nema biranja :mrgreen:

- - - - - - - - - -

al možda ti ostavim koju kosku kad oglođem šunku :D

a NEMOJ da si tako velikoDusan, nece bit dobro , udarit ce te srcka jer si ipak morao svoju kost dati.:think:

fala tiii ka , neg mali savet , dok se oko koske bidnes muvo i radio , PAAAAAZI da neki CUKO ne bidne u blizini.:hahaha:

moze bit da ce posle u novine bit , glavna vest.

DOC pobediJO cuku i odbranio svoju kost od SUNKE

a moze bit i -Cuko pobedio...:whistling:

Back