F ODELJENJCE

dobro veče...

danas nam je divan dan , Jovana proslavila treći rodjendan....u vrtić je odnela sokiće i keksiće a deca su napravila čestitke u obliku srca i svako je nacrtao nešto a vaspitačica im napisala imena. Oduševili smo se... popodne došle baba i dede, ujak i seka od tetke i malo smo se družili...u subotu će u igraonici proslaviti sa drugarima....

i pošto nema nikoga, odoh, laku noć :bye:

eeeeeeeee, nek joj je sretan treži rođendan i svi mnogobrojni budući. Sve najbolje, svima vama, želimo svi mi :heart:

Mi smo u pravoj ludnici......:tease:
Pored svih naših poslova opremamo i Micinu radnju. Naravno, Stefan je baš sad bolestan :aha: Ništa strašno, ali dovoljno da ne ide u vrtić.
I tako...stanje malo više neredovno nego što je inače redovno :lol:
U svakom slučaju, biće to lepa i beobična radnja :)

eeeeeeeee, nek joj je sretan treži rođendan i svi mnogobrojni budući. Sve najbolje, svima vama, želimo svi mi :heart:

Mi smo u pravoj ludnici......:tease:
Pored svih naših poslova opremamo i Micinu radnju. Naravno, Stefan je baš sad bolestan :aha: Ništa strašno, ali dovoljno da ne ide u vrtić.
I tako...stanje malo više neredovno nego što je inače redovno :lol:
U svakom slučaju, biće to lepa i beobična radnja :)

Malom Svicu želim brzo ozdravljenje...hoće li biti radnja sa onim lepim stvarima što si nam letos ovde pokazivala , što je Cic pravila....

Mi danas bili u igraonici, bilo je desetak dece, Jovaninog uzrasta, a Miljana je bila najmladja....lepo su se družili, igrali, uživali...

- - - - - - - - - -

dobro jutro i od mene :D

koje jutro u podne ? :eek:

Neće biti radnja sa slatkišima koje ona pravi. To je veliko ulaganje /za koje nemamo para), a nema šanse da se isplati jer ovaj narod nema ni za leba a kamoli za kolače i to skupe, ma kako oni bili kvalitetni i perfektni. Kada je nosila svoje kolače da ih probaju ljudi koji bi u svojim objektima eventualno mogli da ih prodaju, prvo su sve smazali silno hvaleći a onda su joj rekli da oni to nemaju kome da prodaju, da su njeni kolači za renomirane restorane ili prave poslastičarnice. Usput, dok je u rukama nosila tacnu, žene su je zaustavljale i pitale šta je to što rako lepo izgleda. U nekoj poslastičarnici je pitaju za iskustvo i školu, a ona nema ni jedno ni drugo. Ima samo ljubav i talenat. I tako, možda jednog dana kroz ivu radnju uspe da otvori i svoju proizvodnju i prodaje u svojoj radnji. Sada že praviti royal icing keksiće za radnju, kao dekor, jer ih ljudi odmah primete.
A radnja će biti sa rinfuznim smrznutim proizvodima (voće, povrće, testa,riba) i kao ravnoteža, tradicionalno spremljene đakonije sa srpskih sela, salaša,planina....džemovi, sokovi, slatka, malo ekstra rakije i vina, starinske bombone, ajvari, kompoti, med....miris i ukus zdravlja jer je sve iz malih domaćih registrovanih proizvodnji koje drže do kvaliteta i starinskog načina pripreme bez konzervansa i ostalih drangulija. Odnećemo naše testije stare ko zna koliko desetina godina, starinske heklane zavese i svašta nešto......Cela radnja će biti neobična počev od izloga. Sve će biti toplo i domaće i mirisaće na porodicu :)

Super , pa to ce biti divno ! :klap: mozda nam i pokazes na slikama ! Od srca vam zelim da se posao uhoda i lepo razvije.... :)

nARAVNO, SLIKa će biti samo da sve završimo. Izlog rade profesionalci, naši dugogodišnji prijatelji. Oni su Mici pravili i pozivnice za venčanje kao njihov poklon, i bile su zaista originalne i divne, Maca pravi kućicu za izlog, neobične kućica-police, ja kupujem kasu, vagu, osmišljavam, ribam, kontaktiram dobavljače, guglam po internetu, pravim plan skladištenja u zamrzivačima, plan izlaganja, finansijski plan, papiri.....zet kreči...milion stvari koje treba uraditi. Usporeni smo jer je Cic čuvala Svica cele nedelje zato što nije išao u vrtič, ali sutra će ga odvesti pa će doći u kancelariju i onda juriiiiiiš na nabavku :tease:
Inače je radnja kod mene u centru, vrata pored velike radnje Matijević. Valjda će ići jer su to kompatibilne robe.kod njih meso, kod nas povrće i ostalo, i eto i doručka i ručka i večere i slatkiša :lol:
hvala Magi :heart:

I ja mislim da je dobro mesto. To je jako važno u trgovini. Pored toga narod ovde kupuje samo po tržnim centrima, posebno zaposlene žene koje hronično imaju nedostatak vremena, pa sve u jednom cugu, pri povratku s posla, obave. Imamo mi ideja još dosta. jedna od njih je da se za poklo kad ideš negde ne kupuje kafa i čokolada, već tegla slatkog (ima i neobičnih kombinacija vrlo lepo upakovanih), prirodnog soka, aronija, voća u medu, orasi u medu ili prelepo pakovane medovače zapečatirane voskom ili neko vino. U svakom slučaju je zdravije i originalnije. Pored toga sve je domaće i srpsko a ne uvozno i to ko zna koja klasa.

Sve si u pravu , 100 % ...i to za poklone je odlicna ideja...ne piju svi kafu , ne jedu svi cokoladu, a tegli neceg tako domaceg bi sigurno bili obradovani...polazim od moje snaje i sina, oni ne piju uopste nikakvu kafu a i cokolade izbegavaju .

eto, vidiš. I ja nailazim na mnogo mlađih ljudi koji baš paze na ishranu, ali ne tipa da su vegetarijanci, nego jedu sve ali paze šta jedu i od čega je to i kako spremljeno. Prva moja Cic koja pozeleni kad Stefan traći paštetu i viršle (na koje ga je tata naučio). Kod nas u kući to se jede maksimalno 3 puta godišnje i to kad je neko od nas sam i mrtav je umoran da bilo šta spremi. Inače Svitac tamani slatko od dunja što sam spremila :lol:

E to ! tako i ovi moji, a i obe cerke vode racuna, posebno mladja....A pasteta nam ne ulazi u kucu...kad je Jovana krenula u vrtic polovinom septembra posle letovanja, drugi ili teci dan imali su za dorucak pastetu...ona to nikada nije pre jela i dobila je koprivnjacu , osula se jadna , nikad to pre nije imala...vodili su je i kod dr, kaze klasicna alergija....onda su odneli teglicu domaceg dzema, da joj namazu to na hleb kada ostali dobiju pastetu.... inace nije ni probirac, jede sve...

Eto, to ti pričam. Ovaj naš tamani slaninu i suvo meso :lol:
Sad smišljam tekst za izlog....Cic ništa od Svica ne može da uradi ...uuuuuf....samo zapisujem ideje, gdelam Nikad nije kasno i dopisujem se sa tobom :lol:
usput, crko nam je juče ruter za IPTV jer ne nestala struja i nemamo tv ni Miloš ni mi....sutra treba da idem u poslovnicu Surčin da zamenim. Danas smo Svitac i ja, jer sam ga ja čuvala, a Cic prala izlog i roletnu za izlogu lokalu i čistila, zet krečio, Maca pravio kućicu za izlog, Maki i Boki pravili kuhinju kod njih na spratu.....gledali crtaće na kompu :lol:

- - - - - - - - - -

ajde, laka ti noć :cao:

E, da....i naše devojčice tamane čvarke, slaninicu,suvo meso, sir....kašice od voća i povrća....a Jovana voli da gricka i šargarepu, karfiol, brokoli, krastavac...i naravno voće...

Lep i uspešan dan vam želim.... :)

Danas sam sredjivala i prebacivala slike sa fotoaparata u komp, nisam to radila od još avgusta i setih se da vam nisam pokazala Lenu , posle operacije....mislim, samu ranu ne bih pokazivala iako sam je slikala....osim ako neko baš želi da vidi...

n1315d.jpg

'Bro veče, F-ovci. Blic pitanje, ako ima koga. Je li imao ko iskustva sa cistitom posle sterilizacije? Onim od kog često mokre? Ima neki lekić na C al' da me ubijete, ne mogu da se setim, a treba drugarici za kucu. Hvala unapred.

Dobro vece... Da pocnem od kraja: Mogla sam da potpisem da je danas cetvrtak. Dakle... uopste ne znam gde mi se izgubio taj jedan dan i dok nisam temeljno proucila kalendar - nisam verovala (mislila sam da mi se i na kompjuteru na poslu greskom nesto pomerilo).
Pe toga... Prosle nedelje posteno povredila prst stapnim mikserom (gurnula prst da ocistim a da ga nisam prethodno iskljucila iz struje... drugom rukom ga slucajno pokrenula), ispalo je manje strasno nego sto je izgledalo (bilo je dosta kasno nocu kad i inace stignem da se bavim kuhinjskim poslovima, verovatno je povredjen neki kapilar pa je tesko stalo krvarenje, o bolu da ne govorim a ja nisam smela da pogledam). Telefon sam zaboravila na krvu kola... nasa ga prikljestenog vratima od gepeka.\, ekran razbijen ali za pravo cudo - radi, malo pre Dona lupa da je pustm unutra... bilo mi cudno jer ne pada kisa, nista se ne desava zbog cega bi htela unutra... i izadjem iz sobe da je pustim i osetim cudan miris u predsoblju. Krenem ka kuhinji gde znam da sam ostavila ukljucenu grejalicu kako bi se malo zagrejalo pa da spremim nesto za sutra za rucak... a dim sve gusci. U kuhinji smrdi nevidjeno... nista se ne vidi od dima... ukapiram da nije grejalica, ali tek tad shvatim da je na upaljenoj ringli ostala serpa sa vodom i silikonskom spatulom! E, toliko o rasejanosti...
Magdice, setih se Jovaninog rodjendana, jer je dan pre Aleksinog. I nameravala sam da te pozovem i - zaboravila, naravno.Neka joj je sa srecom... zajedno sa svima vama.
Razredna, ja vec rekoh sta mislim o ideji sa radnjom i iskreno verujem da ce sve to biti super. Za pocetak, a vremenom ce se iskristalisati profil radnje koja ce svakako biti posebna i osobena, sa mirisima, ukusima i pecatom koji jedini i moze da ima... :heart:

:eek: ebote, ima i gorih od mene :cepanje:
mi samo zaboravimo da neko treba da ode po Stefana u jaslice, tj. zaboravimo da iskomuniciramo ko će to da uradi :lol:
daklem......jedna reč je dovoljna da opiše kolektivno stanje naše porodice sa sve priključenim nam porodicama........ludilo :tease:
majkumu, kao da su se sve brljivosti iz svih familija po više kolena unazad slile sad kod nas :brus::gace:

Ljiljo, Smeh, hvala na lepim željama za Jovanu....

:eek: au... Smeh , baš ti se izdešavalo....a Ljiljo, kod vas je normalno opsadno stanje !

i dobro veče.... juče mi došla ćera, ima par dana god.odmora, u sredu se vraća....sad je i kod nas opsadno stanje, Miljana je ceo dan tu, Jovana pre podne u vrtiću, popodne sa nama...Bože, koliko energije u toj maloj deci ....

Back