vladimirsh
Obećava
- Poruka
- 57
Tako je i kod mene nekako 8 eura po stranici
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Boske da li bi bio ljubazan i uputis me u ovaj program a ne mogu pp da ti posaljem jer ne dozvoljavaju u pocetku a nov sam na forumu bla bla.
Naravno...
Procitaj ovu temu od pocetka do kraja, sa svim propratnim linkovima, i bices upucen kao imigracioni advokat![]()
Kakvi zivci covece kad i na ovakvo pitanje covek da odgovor, fin kulturan :-)
Hahaha lako je imati zivce kad su vize u pasosima, a do poletanja se broji sitno...![]()
Naravno...
Procitaj ovu temu od pocetka do kraja, sa svim propratnim linkovima, i bices upucen kao imigracioni advokat![]()
Ljudi,hajmo jednu konsultaciju. Iscitavala sam stranice foruma,mozda sam negde propustila informaciju koja me zanima pa ne zamerite. Elem, imam 2 diplome,tacnije diplomu doktora stomatologije i diplomu specijaliste iz oblasti stomatologije. Sto se WES-a tice, moram li ja slati kopije i 1 i 2 diplome (pretpostavljam da?) ? Drugo pitanje,da li se u tom slucaju duplo placa? Isti Univerzitet i Fakultet su u pitanju u oba slucaja
slala sam i ja, imam master i priznat je master, pisi slobodno pp ako treba neki savjet ... zaobidji studenstsku sluzbu idi odmah na odjel za internacionalne poslove, meni su cure sve zavrsile, samo sam se pojavila u NS i pokupila kovertu, divne su.
Ma mi imamo 325 i odlucili smo da apliciramo. Pa kako bude. Bas sam vam poslala PP.Nekako se nadamo da bi mogli za nekih 3-4 mjeseca nas uzeti u obzir, sa ovim brojem bodova. Ko zna?
ovako - ja ne znam zakone u drzavama dobro, ali znam da neke drzave ne dozvoljavaju svojim drzavljanima da imaju nerezidentne racune u drugim zemljama... ako npr Srbija to dozvoljava, ali Kanada ne dozvoljava, i dalje ce se u procesu imigracije to tretirati kao protivzakonito i bicete odbijeni... opet kazem - ne znam...
moj moto tokom procesa je bio - pomognem njima, da bi oni pomogli meni... sto jednostavnije, bez komplikacija, samo i iskljucivo neophodna dokumenta sa svim stavkama koje su navedene, i to je to... tako onaj tamo officer nema da gata da li je to ok ili nije, tako ja nemam da razmisljam da li je on drkadzija ili nije, niti na koju nogu je ustao - sto jednostavnije je moguce, to bolje... ako je cena toga svega sesti na autobus, preci granicu u Srbiju i otvoriti racun na kom ce lezati novac - zasto komplikovati onda sa racunima iz druge drzave? ... opet kazem - ovo je totalno neprovereno i to je samo moje licno misljenje, Balkan je pun specificnih odnosa a EE je relativno mlad proces , tako da mislim da u ovom trenutku tesko da postoji neko sa takvim edge case-om... mozda indijci, ne znam...
Da li ste prosli sa 325? Ja imam 322![]()
Ja sam imao 4 godine osnovne studije i 1 godinu master nakon toga, takodje 2 diplome i sve saljem (nadam se ovih dana, birokratija teska) i sve ulazi u jednu cenu, 322 dolara. Trebali bi da priznaju master, barem je tako bilo kod drugih u istoj situaciji. Pretpostavljam da ce i tebi biti tako, ali bi bilo dobro da se javi neko ko je imao situaciju kao ti, znaci sa specijalizacijom. Pozdrav
Da se ja nadovežem na ovaj deo oko radnog iskustva - jedina provera koju vrše i jedina koju i mogu da vrše je kontaktiranje poslodavca. Ako tebi poslodavac izda potvrdu da si radila toliko i toliko i to potvrdi u slučaju da ga kontaktiraju, tu se priča završava. Mnogi se raspituju oko prikazivanja radne knjižice i sl. a ja sam prilično ubeđena da je njima sam koncept radne knjižice potpuno nepoznat. Isto tako ne mogu da provere dužinu radnog staža kod nadležnog državnog organa (ni ne znam kako se sada zovu) niti imaju ovlašćenja da to urade. Ono što smatram da je bitno je da poslodavac upiše koliko si kod njega radila bez raspredanja oko toga šta je bilo "na crno" a šta "na belo" zato što to može da te dovede u problem (pod uslovom da neko uopšte ima smelosti da tako nešto napiše i potpiše). U svim normalnim zemljama rad na crno je zakonom kažnjiv.
I još jednu svar sam primetila tokom svog ovog vremena praćenja imigracionog procesa - imaju neverovatan osećaj da namirišu baš ono gde ste tanki. Ko je muljao sa bankarskim potvrdama, proveravali su kod banke, ko je petljao oko posla proveravali su poslodavca itd.
Nekima su prevare i prošle pa su dobili vizu i već otišli, neki su dobili zabranu apliciranja za bilo kakvu vizu na 5 godina. Letos je bila aktuelna afera sa nekim našim advokatom koji je "sređivao" bankarske potvrde onima koji nisu imali dovoljno para i svi su dobili zabrane. Krivo mi je što se više nisu javljali na forumu, čak sam izazvala bes nekih koji su mi tu situaciju objasnili u pp a ja to iznela javno, naravno bez imena, ali smatrala sam da ljudi moraju da znaju šta sve može da se desi.
Sve u svemu, ako ste baš prinuđeni da "budete kreativni", radite to izuzetno pažljivo i ne previše opširno pošto baš preterana objašnjavanja mogu da izazovu sumnju, bar po mom mišljenju.....
Da se ja nadovežem na ovaj deo oko radnog iskustva - jedina provera koju vrše i jedina koju i mogu da vrše je kontaktiranje poslodavca. Ako tebi poslodavac izda potvrdu da si radila toliko i toliko i to potvrdi u slučaju da ga kontaktiraju, tu se priča završava. Mnogi se raspituju oko prikazivanja radne knjižice i sl. a ja sam prilično ubeđena da je njima sam koncept radne knjižice potpuno nepoznat. Isto tako ne mogu da provere dužinu radnog staža kod nadležnog državnog organa (ni ne znam kako se sada zovu) niti imaju ovlašćenja da to urade. Ono što smatram da je bitno je da poslodavac upiše koliko si kod njega radila bez raspredanja oko toga šta je bilo "na crno" a šta "na belo" zato što to može da te dovede u problem (pod uslovom da neko uopšte ima smelosti da tako nešto napiše i potpiše). U svim normalnim zemljama rad na crno je zakonom kažnjiv.
I još jednu svar sam primetila tokom svog ovog vremena praćenja imigracionog procesa - imaju neverovatan osećaj da namirišu baš ono gde ste tanki. Ko je muljao sa bankarskim potvrdama, proveravali su kod banke, ko je petljao oko posla proveravali su poslodavca itd.
Nekima su prevare i prošle pa su dobili vizu i već otišli, neki su dobili zabranu apliciranja za bilo kakvu vizu na 5 godina. Letos je bila aktuelna afera sa nekim našim advokatom koji je "sređivao" bankarske potvrde onima koji nisu imali dovoljno para i svi su dobili zabrane. Krivo mi je što se više nisu javljali na forumu, čak sam izazvala bes nekih koji su mi tu situaciju objasnili u pp a ja to iznela javno, naravno bez imena, ali smatrala sam da ljudi moraju da znaju šta sve može da se desi.
Sve u svemu, ako ste baš prinuđeni da "budete kreativni", radite to izuzetno pažljivo i ne previše opširno pošto baš preterana objašnjavanja mogu da izazovu sumnju, bar po mom mišljenju.....
Ja imam jedno pitanje koje se tiče proof of funds, a odnosi se na podatke o bankarskom kreditu. Da li postojanje stambenog kredita moze uticati na dobijanje useljenicke vize? S obzirom da imigracina sluzba trazi podatke i o kreditima, inreresuje me da li je neko dobio useljenicku vizu a da ima stambeni kredit i da li i kako moze uopste da utice na proces. Nigde na forumu nisam nasao slica primer ni ovde ni na ,, Kako do kanadske iseljenichke vize", tako da me zanima da li ima nko ko zna vise?
Kod mene 6e po straniciTako je i kod mene nekako 8 eura po stranici
Ja imam jedno pitanje koje se tiče proof of funds, a odnosi se na podatke o bankarskom kreditu. Da li postojanje stambenog kredita moze uticati na dobijanje useljenicke vize? S obzirom da imigracina sluzba trazi podatke i o kreditima, inreresuje me da li je neko dobio useljenicku vizu a da ima stambeni kredit i da li i kako moze uopste da utice na proces. Nigde na forumu nisam nasao slica primer ni ovde ni na ,, Kako do kanadske iseljenichke vize", tako da me zanima da li ima nko ko zna vise?