veliki pozdrav,i veliko hvala svima koji su ucestvovali u razmeni iskustava oko EE..obzirom da mi je ovo prvi post,a pratim ga vec duze vreme,nekako sam se i zblizio sa svima vama,i apsolutno saosecam sve kroz sta prolazite..posebno bih hteo da cestitam clanu Boske83 na PR i kupljenim kartama :-) i veliko hvala na svim postovima covece..
mi smo prelomili,to je to..da bi se krenulo u proceduru moramo zavrsiti masu stvari koje su preduslov za odlazak, jedna od tih stvari je i master moje supruge (dati svi ispiti,prosek 10,.jos onu knjigu da napise i odbrani rad) sto ocekujemo da se zavrsi do najkasnije sredine februara...posle toga svu dokumentaciju saljemo wes-u, ja u medjuvremenu odradjujem IELTS itd...
Zasto supruga?Pa zato sto je 4 godine mladja,a to je celih 20 bodova vise na CRSu..Zato sto ima Master,a ja nemam :-)
ono sto nikako nismo uspeli da saznamo je sledece (a ne placaju mi se advokati) da li i ona mora da polaze IELTS,obzirom da je po struci profesor engl.jezika,tj.diplomirani filolog engleskog jezika i knjizevnosti sa radnim iskustvom od skoro 10 godina u struci..(drzavni univerzitet,Niski filozofski,najtezi u drzavi)..njen Master ce biti ,(nisam bas najbolje zapamtio) "moduli engleskog jezika,dijalekti i sl"
mislim,ne da zna engleski,nego ga i predaje..da li je moguce da se njen engleski prizna kao CLB10,da li zna neko,i kako i koga zvanicno da pitam?
na stranu to sto joj je drugi jezik francuski,i u srednjoj,i na fakultetu,sa ocenama koje zadovoljavaju jak B1...da li i to moze nekako da se prizna?
unapred hvala
Pozdrav!
Nosilac mora da ima polozen IELTS, ako ona zna i Francuski, dodatni bodovi uvek dobro dodju- neka i to polozi i vi ste sigurno u Kanadi!
Nece joj biti problem da polozi, samo neka se dobro upozna sa formom IELTSa.