Express Entry / Expression of Interest Canada

Malo mi je nejasno u vezi Provincijsikih nominacija, na koji način neko može dobiti PN... Da li nakon kreiranja EE profila službe za PN pregledaju EE profile aplikanata, pa onda šalju ponudu za PN,ili se na sajtovima tih službi popunjava neka posebna aplikaciija za PN? Pročitao sam gotovo celu prepisku, ali nisam nasao konkretan odgovor...

Danas smo pokupili pasose... let vec kupljen za 15.12.

Drugari - lepo je bilo druziti se sa vama... podrska na forumu bas znaci mnogo... Pitanje je koliko cu biti u stanju da vidim svaki komentar i odgovorim na njega, tako da mi slobodno posaljite poruku za slucaj da imate neku nedoumicu ili bilo sta... jos uvek mi je procedura u glavi pa mogu pomoci verovatno, ali vremenom ce i to da izbledi...

Boškeeeee čestitke I od mene, hvala na svemu što si podelio sa nama I onu sliku koju si attachovao se nadam da cemo videti nekada, ima li neko detalje vezano za Quebec vidim otvorili neki program I oni al se šalje poštom pa sad kopam o tome - delite ako nešto znate, vidim da je first come first served što je daleko lakše od EE... Pozzzzzz I uživajte u Kanade :klap:

Cao svima!!!
Mi smo novi na forumu....hteli bi da postavimo pitanje vezano za slanje diplome na verifikaciju u WES....Imamo dvoje male dece pa nemamo puno vremena da citamo sve poruke na forumu..Sigurno se ponavljamo, ali ako bi neko mogao da nam pomogne bili bi vam zahvalni....Naime, zavrsila sam arhitekruru na FTN-u u Novom Sadu pre deset godina....Faks je trajao pet godina...Sada me zanima da li oni to gledaju kao bachelor ili kao master diplomu, odnosno da li moram da preinacujem diplomu u master ili ne??? Imacemo sigurno jos pitanja, ali od neceg da pocnemo...Unapred hvala na odgovoru!!!

Cao svima!!!
Mi smo novi na forumu....hteli bi da postavimo pitanje vezano za slanje diplome na verifikaciju u WES....Imamo dvoje male dece pa nemamo puno vremena da citamo sve poruke na forumu..Sigurno se ponavljamo, ali ako bi neko mogao da nam pomogne bili bi vam zahvalni....Naime, zavrsila sam arhitekruru na FTN-u u Novom Sadu pre deset godina....Faks je trajao pet godina...Sada me zanima da li oni to gledaju kao bachelor ili kao master diplomu, odnosno da li moram da preinacujem diplomu u master ili ne??? Imacemo sigurno jos pitanja, ali od neceg da pocnemo...Unapred hvala na odgovoru!!!

Ako ti ovde gledaju diplomu kao master, onda ce tako biti i tamo....tj. mora ovde biti priznata kao master da bi i oni priznali.

- - - - - - - - - -

Boškeeeee čestitke I od mene, hvala na svemu što si podelio sa nama I onu sliku koju si attachovao se nadam da cemo videti nekada, ima li neko detalje vezano za Quebec vidim otvorili neki program I oni al se šalje poštom pa sad kopam o tome - delite ako nešto znate, vidim da je first come first served što je daleko lakše od EE... Pozzzzzz I uživajte u Kanade :klap:

Jeste first come first served ali ce zavrsiti obradu za 2-3 god. otprilike, posto oni rade po starom sistemu....

- - - - - - - - - -

Malo mi je nejasno u vezi Provincijsikih nominacija, na koji način neko može dobiti PN... Da li nakon kreiranja EE profila službe za PN pregledaju EE profile aplikanata, pa onda šalju ponudu za PN,ili se na sajtovima tih službi popunjava neka posebna aplikaciija za PN? Pročitao sam gotovo celu prepisku, ali nisam nasao konkretan odgovor...

Mislim da samo Ontario salje ponudu da konkurises za PNP, kod svih ostalih moras da ides preko njihovih posebnih programa i da ispunis njihove uslove...

Cao svima!

Nova sam na forumu, i muz i ja se prijavljujemo na EE cim zavrsimo sa svim papirima. Imam mali problem. Ne znam da li mogu da konkurisem za NOC 4011. Radim na fakultetu u inostranstvu kao predavac engleskog, ali nemam masters iz jezika (imam postdiplomsku Cambridge diplomu koja se ne boduje ekstra). Ne razumem da li je za NOC 4011 obavezan Master, jer u opisu posla pise da je, ali pise i da su druge diplome moguce.
Ne znam da li da se prijavim za NOC 5125 ili 4011. Prevoditeljsko iskustvo mi je od freelance rada, oko 8 godina iskustva. Kao freelancer ne znam kako da nabavim reference. Vidim da vas ima tu koji ste isli preko 5125, pa mozda imate kakav savet?

Ok to su svakako lepe vesti I oni po starom su cekali I docekali a ovo za EE sa 390 poena mi se cini da nikada necemo doci na red, a pri tom te Quebec ne ograničava da moraš odustati od EE... A PNP za Ontario je bio 400+ opet se nismo uklopili :( POzzz

- - - - - - - - - -

Sada je otvorio I Saskechewan ali ne smeš aplicirati ni za jednu drugu provinciju I prilicno sam sigurna da ne možeš nakupiti dovoljno poena ako nemaš rodbine u toj obasti a ako pak imaš u nekoj drugoj minusni su poeni
Ako ti ovde gledaju diplomu kao master, onda ce tako biti i tamo....tj. mora ovde biti priznata kao master da bi i oni priznali.

- - - - - - - - - -

Jeste first come first served ali ce zavrsiti obradu za 2-3 god. otprilike, posto oni rade po starom sistemu....

- - - - - - - - - -

Mislim da samo Ontario salje ponudu da konkurises za PNP, kod svih ostalih moras da ides preko njihovih posebnih programa i da ispunis njihove uslove...

Danas smo pokupili pasose... let vec kupljen za 15.12.

Drugari - lepo je bilo druziti se sa vama... podrska na forumu bas znaci mnogo... Pitanje je koliko cu biti u stanju da vidim svaki komentar i odgovorim na njega, tako da mi slobodno posaljite poruku za slucaj da imate neku nedoumicu ili bilo sta... jos uvek mi je procedura u glavi pa mogu pomoci verovatno, ali vremenom ce i to da izbledi...

Putuj Igumane i ne misli na manastir. Svako dobro vam zelim i hvala na pomoci

Ok to su svakako lepe vesti I oni po starom su cekali I docekali a ovo za EE sa 390 poena mi se cini da nikada necemo doci na red, a pri tom te Quebec ne ograničava da moraš odustati od EE... A PNP za Ontario je bio 400+ opet se nismo uklopili :( POzzz

- - - - - - - - - -

Sada je otvorio I Saskechewan ali ne smeš aplicirati ni za jednu drugu provinciju I prilicno sam sigurna da ne možeš nakupiti dovoljno poena ako nemaš rodbine u toj obasti a ako pak imaš u nekoj drugoj minusni su poeni

Pa vidi, ja vec dugo pratim sve....Poenta je da oni godisnje primaju 50000 po FSW otprilike...Ove godine su cistili sve stare aplikacije i primili oko 30000 po starom programu, tako da nije ostalo puno za Express entry...I ja imam 394 i po nekoj tabeli ispred nas ima oko 10000 iz celog sveta...tako da mislim da bi u sledecoj godini to moralo da se resi ako misle da prime ljude....Ne znam kakav si sa francuskim ali Quebec ima 18 oglasa za posao gde se trazi engleski i 18000 za francuski, tako da i to ne pije vodu.. Ja ostajem optimista i razmisljao sam i ja o Quebec-u ali na kraju odustao zbog francuskog...

Pa to sam skontala I ja, da je to skoro kao u Fr a jezik mi je nepoznat, tako da mi je onda lakse da znam da ima jos neko ispod 400 ko prati I smatra da ima nade onda mozda bolje da cekamo da se nesto desi u EE I da sidje score, mada je trenutno bas obeshrabrujuci... Mene samo hvata panika jer mi klinac do godine krece u skolu pa sam bas imala nade da cemo kao Boske ove godine otici da bi do godine upoznao jezik I system... Idemo mi ovde na eng. al to je sve malo I nedovoljno :) Pozdrav svima!!!

FTN Arhitektura Master se nažalost priznaje kao Bachelor. I beogradski i novosadski.

Cao svima!!!

Mozda sam pobrkala temu, ali mozda neko zna da li je ovo moguce!?
Mi tesko da cemo sakupiti 400 za EE, do sada smo isli na varijantu da ja budem aplikant i polozila sam IELTS, clb 8 imam i cekam remark, ali sam becelor pa...
Pitanje- da li je moguce da muzu nadjemo posao molera, a on je inace master, imamo prijatelja u Edmontonu koji ima firmu za moleraj i svoje radnike!
Da li je tako nesto izvodljivo?!?

Trebala bi se naci referenc lista da dokaze da je to ovde radio, zar ne? Koji clb treba za zanat?
Znam da ljudi odlaze na najbanalnije nacine, znaci pricamo o legalnim putevima, ali ovaj EE je bas tesko ubosti!

Mi tesko da cemo sakupiti 400 za EE, do sada smo isli na varijantu da ja budem aplikant i polozila sam IELTS, clb 8 imam i cekam remark, ali sam becelor pa...
Pitanje- da li je moguce da muzu nadjemo posao molera, a on je inace master, imamo prijatelja u Edmontonu koji ima firmu za moleraj i svoje radnike!

Trebala bi se naci referenc lista da dokaze da je to ovde radio, zar ne? Koji clb treba za zanat?
Znam da ljudi odlaze na najbanalnije nacine, znaci pricamo o legalnim putevima, ali ovaj EE je bas tesko ubosti!

Za engleski trebaju sve 6 cini mi se....Sto se tice posla moze tako, ali i da mu je tata tamo tesko da moze da dobije LMIA da zaposli stranca...prvo neka vam se prijatelj raspita da li moze da dobije LMIA, to je kljucno...a i trajace sve bar 6 meseci, verovatno i duze...

Za engleski trebaju sve 6 cini mi se....Sto se tice posla moze tako, ali i da mu je tata tamo tesko da moze da dobije LMIA da zaposli stranca...prvo neka vam se prijatelj raspita da li moze da dobije LMIA, to je kljucno...a i trajace sve bar 6 meseci, verovatno i duze...

Ljudi se domisljato snalaze i odlaze i na ovaj nacin, kao zanatlije... sada, od kada je ovaj ubrzani nacin, kao da je poostren kriterijum... ma, svasta mi pada na pamet, samo da se moze pobeci sa Balkana :-)

Videcemo da li on ima LMIA.
Hvala!

Naravno da može, puno ljudi tako odlazi. Prijatelj mora da proveri da li on ima pravo da traži lmia (zavisi od toga kakvu firmu ima, da li već ima nekog radnika na lmia, koliko ima radnika ukupno, da li plaća porez itd. itd..). Ako je to ok, onda mora postaviti oglas da traži radnika, oglas mora stajati mesec dana i ako mu se ne javi niko ko je kanadski državljanin ili ima pr, onda može aplicirati za lmia. Po novom, oglas mora stajati svo vreme dok traje proces oko lmia. Naravno, oglas se može malo prilagoditi tako da se suzi izbor ljudi koji mogu da se jave. Advokati za ove usluge traže od 3 do 5 hiljada dolara (neki i više, ali ovo je neki prosek).
Suprug mora nabaviti preporuku, dokaz da je negde radio tu vrstu posla (sa tačno navedenom satnicom, platom itd), potpisano i pečatirano, sa kontakt osobom itd. Ako sve prođe ok, suprug dobije lmia, onda aplicira za radnu dozvolu, ako i to dobije onda se lepo spakujete i ćao zdravo :) ti dobijaš open work permit na osnovu njega.

Naravno, ako on dobije lmia onda imate 600 dodatnih poena za EE, samo moraš proveriti da li su koraci isti ili se navodi u startu da je lmia za EE... mislim da je nešto drugačije.

Hvala Jannči!

Moramo sve opcije da sagledamo, za sada znamo samo osnovno- da zelimo da emigriramo i da moramo da nadjemo moguci put! :-)

a da jedno upise studije u Kanadi, drugo takodje dobija OWP ? ... to je jedan od laksih puteva, jer se onda posle dobija PGWP na 2 ili 3 godine, i skupe se poeni za CEC klasu? da, nije PR odmah vec za 4-5 godina, ali ni to nije nerazuman put...

Moze li neko da mi kaze sta tacno ide kao dokaz o novcanim sredstvima. Da li je to jedan papir iz banke u kojoj imas dovoljnu kolicinu sredstava ili moras za svaki racun da vadis izvod bez obzira da li na njemu imas para ili ne. A ako imas vise racuna u vise banaka da li se vade izvodi iz svih banaka ili samo iz banke u kojoj imas dovoljno novca?

Moze li neko da mi kaze sta tacno ide kao dokaz o novcanim sredstvima. Da li je to jedan papir iz banke u kojoj imas dovoljnu kolicinu sredstava ili moras za svaki racun da vadis izvod bez obzira da li na njemu imas para ili ne. A ako imas vise racuna u vise banaka da li se vade izvodi iz svih banaka ili samo iz banke u kojoj imas dovoljno novca?

Dovoljno je da se prilozi jedan racun na kom stoji potrebna kolicina para, ne moraju svi racuni iz svih banaka - barem mi nismo tako slali... vazno je da pise da je vlasnik racuna PA, ili da je ovlascen da raspolaze sredstvima po nahodjenju ako je npr racun od supruge...
Sve sto zahtevaju mora da pise na toj potvrdi - bukvalno sve... potvrda mora da bude zavedena i da ima delovodni pecat... u svakom narednom trenutku posle izdavanja potvrde, PA mora da ima ta sredstva na racunu, pa sve do zavrsetka Background Check faze i dobijanja PPR... nakon toga, na granici prilikom sletanja u Kanadu - mora da se pokaze iznos koji zadovoljava navedene minimume...

tako nekako - otprilike, sansa da se nesto lazira i fakea je minimalna, i naravno povlaci rizik sa sobom od odbijanja ili misrepresentation ban...

Back