Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. (Nemačka)

Koja reprezentacija osvaja prvenstvo?

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Dalje je kao prvoplasirana prošla Rumunija sa gol razlikom 4:3. Belgija je završila kao druga sa gol razlikom 2:1, dok Slovačka ide dalje kao treća, jer je imala gol razliku 3:3.

Ukrajina je na poslednjem mestu, jer joj je gol razlika bila 2:4 i u ovoj fazi će morati da se oprosti od Evropskog prvenstva.
naci bastardi mrs kuci

pametno odigrase rumuni i slovaci

sami su odlucivali o svojoj sudbini

Грузија је доказ да квалитет играча није пресудан него начин на који су вођени. Вили Сањол их сјајно води и штета ће бити ако испадну. Ни скромније репрезентације индивидуално ни јачег колектива. Капа доле

GQ9H8G_WUAIpB3Q

sto se tice kostura za dalji tok , englezi u kosturu koji je puno slabiji od suprotnog.

stimovano ? ocito

tu im jedini takmac moze biti holandija ili austrija koje ce se naci u cetvrtfinalu . ali ni to nije blizu onoga sto je na drugoj strani kostura.

francuska portugal u cetvrtfinalu. ko prodje igrace u polufinalu protiv pobednika nemacka- spanija

najjaci favoriti su prakticno tu . dakle pirgavoj gamadi put do finala neuporedivo laksi.

navijacemo svim silama da ih bilo ko spotakne jer stoka pirgava igra ko smrdez....

Ja se nadam da će što više favorita poispadati, pogotovo se nadam da će Nemci, Englezi i Španci ispasti.

Inače Gruzija hit šampionata , idemo Gruzija 💪 :super:

Ko bi rekao da Gruzija može da pobedi Portugal i da ode u nokaut fazu, sam njihov plasman na Euro je već bilo veliko iznenadjenje.

Inače svako prvenstvo iznedri neke svoje heroje i neke nove zvezde a na ovom prvenstvu mislim da je to definitivno Kviča Kvarackelia , igrač meni veoma dragog Napolija ;) , inače i u Napoliju igra veoma dobro već par sezona i koji postiže po 10-15 golova u sezoni i mislim da čini sjajan napadački tandem sa Nigerijcem Viktorom Osimenom (iako su tu još reprezentativac Italije Djakomo Raspadori i povremeni reprezentativac Argentine Djovani Simeone ali oni nisu baš klasični gol igrači i više su krila ili "lažne 9-ke" ).
Pritom Kvarackelia je još klinac i ima tek 22,23 godine i ono samo nebo mu je granica, ja se sam nadam da će ostati u Napoliju i da neće otići u neki Real, Barsu, Bajern, Siti ili tako neki klub ponesen parama (pa onda tamo da se zagubi i padne u drugi plan i na kraju ne iskaže svoj potencijal), isto se nadam i za Osimena i nadam se da će što duže ostati u Napoliju (koji je svakako dovoljno veliki i slavan klub) i tamo postati prava legenda kluba. ;)

Inače treba istaći i da selektor Gruzija Vili Sanjol zaista radi izvanredan posao i da je zadužio gruzijski fudbal za sva vremena.

Portugal, Belgija, Italija bi mogli ispasti.

Pa Portugal malo teže (iako je Slovenija dosta kompaktna, čvrsta ekipa i retko gubi mečeve), ali recimo verujem da ukoliko odigraju kako treba i najbolje što umeju da Danci mogu da izbace Nemce, ne mislim uopšte da su sad Nemci nešto naročito bolji od njih.

Recimo bez zezanja da smo mi kojim slučajem prošli mislim da bismo imali sasvim realne šanse da prodjemo Nemce, mislim da od svih tih "velikih" favorizovanih timova što spadaju u "teškaše" evropskog i svetskog fudbala nekako najveće i najrealnije šanse da napravimo neko iznenadjenje bi imali protiv Nemačke, jer setimo se Nemačke na velikim takmičenjima već decenijama unazad, ono na SP 1994 u SAD u 1/4 finalu su ispali od Bugarske tada predvodjene Hristom Stoičkovim, na SP 1998. u Francuskoj su protiv nas gubili 2:0 i nekako jedva izvukli bod da bi ih posle u 1/4 finalu sačekali Hrvati i oprali 3:0, pa na EP 2000. mislim da su u grupi izgubili od Rumuna, doduse secam se da su bili u grupi jos sa Portugalom Rumunijom i Engleskom, rezultata se ne secam ali se secam da su Portugalci i Rumuni prosli u nokaut fazu a Nemci i Englezi ispali, pa onda opet su izgubili od Hrvatske mislim na EP 2008. , pa smo ih mi dobili na SP u Južnoj Africi 2010.................tako da generalno Nemcima ne leže te balkanske ekipe i kad god su se sastajali sa njima uglavnom su loše prolazili, kao i donekle Italija koja recimo 9 puta igrala sa Hrvatskom i nijednom ih nisu pobedili (3 pobede Hrvatske i 6 nerešenih), pa i nas su retko kad pobedjivali, setimo se šta je bilo protiv Makedonije u baražu za SP u Kataru, tako da ni njima kao ni Nemcima ekipe sa ovih prostora ne leže baš.

Tako da mislim da bi protiv Nemaca još i imali neke realne šanse da napravimo neko iznenadjenje.

Грузијци преинтересантни фудбалери. У последњој деценији су почели полако да се решавају неких совјетских модела у приступу фудбалској игри, пре свега у млађим категоријама и јављају се све квалитетнији играчи. Иначе, они су као народ врло интересантни у том генетском смислу јер су генерално анаеробно способни и већина популације су људи којима је мишићни састав доминантно састављен од брзих мишићних влакана и као такви сигурно ће у будућности промовисати све боље играче пре свега на бековским и крилним позицијама тако да је Грузија једно фудбалско тржиште које је ново, неистражено и који клуб то први препозна моћи ће на време да доведе неког 18-годишњег грузина који обећава. Биће све више играча попут Кваратскелије у будућности.

Генерално та генетика кавкаских народа је врло компатабилна за фудбал и једини разлог што су још на ниском фудбалском нивоу све те државе тамо је то што им је рад у омладинским категоријама доста застарео, вуку се ти неки совјетски репови и та нека погрешна филозофија те их то највише кочи плус је рвање код њих доста уткано у културу народа па и то добар део клинаца одвлачи тамо. Премало акцента на техничко-тактичке елементе у млађим катеоријама, ригидан приступ тренера који не дозвољавају клинцима да развијају креативност, превише акцента на развој физичких способности у млађим категоријама који је ометајући фактор у развоју младих фудбалера ако се дозира прекомерно итд

Иначе, хитрина и спретност коју су показали синоћ у односу на португалце је фасцинантна. За мене је појава овакве Грузије баш један позитиван шок.

Poslednja izmena:
Nadam se da ce Slovaci ocitati jedan fudbalski cas umrtvljenim i izuzetno dosadnim englezima koji nista znacajno nisu prikazali.
Словаци су ме разочарали. Такав потенцијал имају тимски, а баве са јајарењем кад год поведу. И против Украјине и Румуније су изгубили бодове јер су јајарили, а видело се да су бољи, да имају хитре играче, да су уиграни, пас комбинаторика пре сваког вођства је била изузетна али чим поведу неки прекид филма им се деси у глави па постану пасивни, повуку се.........несхватљиво. Оно што су играли до првог гола против Украјине је било урагански. Страшна комбинаторика на малом простору, украјинци нису знали шта их је снашло, подигли обе ноге у вис и чекају да га приме.....и онда словаци дају гол и промене цео концепт игре.....лудаци

Словаци су ме разочарали. Такав потенцијал имају тимски, а баве са јајарењем кад год поведу. И против Украјине и Румуније су изгубили бодове јер су јајарили, а видело се да су бољи, да имају хитре играче, да су уиграни, пас комбинаторика пре сваког вођства је била изузетна али чим поведу неки прекид филма им се деси у глави па постану пасивни, повуку се.........несхватљиво. Оно што су играли до првог гола против Украјине је било урагански. Страшна комбинаторика на малом простору, украјинци нису знали шта их је снашло, подигли обе ноге у вис и чекају да га приме.....и онда словаци дају гол и промене цео концепт игре.....лудаци

Tako se i meni ucinilo, da su jako dobro uigrani ali malo na svoju ruku. Bas zato mislim da ce "iznenaditi" engleze i poslati ih kuci.

S rumunijom x je bio štela, očekivan

Poslednja izmena:
Nadam se da ce Slovaci ocitati jedan fudbalski cas umrtvljenim i izuzetno dosadnim englezima koji nista znacajno nisu prikazali.
Nisu dzabs umrtvljeni. Njima je kostur nsštiman. Zato su pre dolaska smatrani prvim ili jednim od dva favorita

Pogledaj kostur.
Na suprotnoj strani su spanija nemacka francuska portugalpa i belgija

Dakle sa samo jednom od tih reprezentacija mogu da se susretnu tek u finalu.

Prike toga pokolj u četvrt finalu izmedju francuske i portugalpa. Ko prođe ide na pobednika nemačka Španija...

Poslednja izmena:

Back