Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. (Nemačka)

Koja reprezentacija osvaja prvenstvo?

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Mecevi osmine

Cetvrtfinala

Njemacka vs Spanija
Slovenija vs Belgija

Engleska vs Italija
Austrija vs Holandija

Polufinala

Spanija vs Belgija
Italija vs Austrija

Finale

Spanija vs Austrija po meni 2 najbolje ekipe na Euru
posle onog opustenog bezvoljnog igranja protiv cirkusanata iz gruzije ti si maltene najjacu reprezentaciju portugal izbacio i krzljavu bunkerasku sloveniju stavio u cetvrtfinale ?

ovo je u najmanju ruku degutantno i apsolutno amaterski a ti umes mnogo bolje od toga.

portugal ne da c e pobediti slvoeniju nego ce je razguziti u svakom smislu rjeci ma kolko se defanzivni murinjo iz slovenije zvani matjaz kek trudio da sacuva guzicu u anti fudbalu...

portugal spanija izraziti favoriti.

problem spanije moze biti sam ocetvrtfinale protiv nemaca kao domacina kojima to moze da bude velika i mozda odlucujuca stvar u ovom duelu.

mislim da smo francuze prevremno precrtali a takvo nesto je apsurdno.

belgija naspram francuske ? pa ne kazem da nema sanse, ali jedina sansa je da francuska odigra bezvoljno .... jer gledajuci onaj krs od lukakua coveku pripadne muka...

portugal spanija izraziti favoriti.

problem spanije moze biti sam ocetvrtfinale protiv nemaca kao domacina kojima to moze da bude velika i mozda odlucujuca stvar u ovom duelu.

mislim da smo francuze prevremno precrtali a takvo nesto je apsurdno.

belgija naspram francuske ? pa ne kazem da nema sanse, ali jedina sansa je da francuska odigra bezvoljno .... jer gledajuci onaj krs od lukakua coveku pripadne muka...

Austrija ce biti los otkrovenje ovog Eura ja ih vidim u finalu sa Spanijom

posle onog opustenog bezvoljnog igranja protiv cirkusanata iz gruzije ti si maltene najjacu reprezentaciju portugal izbacio i krzljavu bunkerasku sloveniju stavio u cetvrtfinale ?

ovo je u najmanju ruku degutantno i apsolutno amaterski a ti umes mnogo bolje od toga.

portugal ne da c e pobediti slvoeniju nego ce je razguziti u svakom smislu rjeci ma kolko se defanzivni murinjo iz slovenije zvani matjaz kek trudio da sacuva guzicu u anti fudbalu...

Slovenija u ekipi ima igrace mnogo jeftinije na trzistu nego Srbija ili Hrvatska jedan dio njih je iz njihove domace lige,jako su slozni,skromi I imaju dobru atmosferu.Celje i Domzale su klubovi koji jako lijepo rade sa domacim igracima,dugo grade svoju igru

pa mismo ispali iz udfa eudo
ali mislim da ce srbina biti u cetvfilnalu za 2 gosine na svetsckom prvednstvu u fudbalu piksi jetko obeca, mislim ako mu povecamo platu reka je t'ko!

Piksi je kao igrac igrao brzo i napadacki a onda je dugo vremena proveo u Japanu i tamo je trenerski skolovan.Logicno da covjek koji je skolovan u Japanu kada dodje na celo reprezentacije da ce reci da ce igrati ofanizivni fudbal bez klasicne odbrane i to je ok,ja licno volim taj fudbal ali Piksi nije uvidio da u Srbiji sem Kostica i Zivkovica nemas male i brze igrace u napadu.On hoce da Srbija igra kao Japan ali problem je ako hoces taj stil igre moras da najuris Pavlovica, Milenkovica,Mitrovica, Vlahovica iz ekipe a onda bi ga svi proglasili ludim.A sustina je da su Kostic,Tadic i Zivkovic omaleni trebali da budu nosioci igre i da pored njih igraju sve novi igraci iz domace srpske lige i jos par njih omalenih iz drugih liga i to osrednjih al gdje se igra brz i napadacki fudbal tipa ceska,korejanska ili slovacka liga

Srbiji trebaju mali sitni vizljasti brzi igraci od metar i zilet kao Tosic,Ljajic,Sulejmani,Drulovic nekada a danas Zivkovic, Kostic ali takvih igraca u svakoj generaciji je bilo jako malo vecinom su u ekipi visoki sporaci a svaki trener hoce napadacki fudbal

Poslednja izmena:
Невероватна је важност квалитетног и адекватног селектора који зна да од онога што има створи компактну целину. Италијани индивидуално јачи скоро 3 пута од швајцараца али на овом мечу делују као аутсајдери. Спалети се уопште не сналази у овој улози.

Srbiji trebaju mali sitni vizljasti brzi igraci od metar i zilet kao Tosic,Ljajic,Sulejmani,Drulovic nekada a danas Zivkovic, Kostic ali takvih igraca u svakoj generaciji je bilo jako malo vecinom su u ekipi visoki sporaci a svaki trener hoce napadacki fudbal
Србији треба селектор који зна да извуче најбоље од оног што има на располагању. Није репрезентација фудбалски клуб па да се испуњавају жеље.

Србији треба селектор који зна да извуче најбоље од оног што има на располагању. Није репрезентација фудбалски клуб па да се испуњавају жеље.

Ne najbolje sto ima nego najbolje sto se uklapa u viziju igre jednog trenera A reprezentacije i svih trenera mladih reprezentacija,ja ako ti sa tvojom visinom i fizionomijom uopsteno vise se uklapas u moj sistem igre tipa igram presing prije cu tebe da stavim u prvi tim iako si mozda npr igrac iz solidne ekipe Sparte iz Praga nego nekog igraca koji igra za Real Madrid al fizionomijom skroz odudara od moje ekipe iako je skuplji igrac od tebe,nisi ti bolji npr igrac ali si prilagodjlviji mom nacinu igre i imas prednost.A zasto imas,pa ja npr pravim tim a ne pravim kolekciju najboljih vina ili kolekciju bijesnih auta, nego pravim tim koji ce da igra kao jedan.Slovenija ima pojedince slabije placene od Srbije al imaju tim,vidis i da su po fizionomiji svi oni slicni manje visine,tanke noge ne previse nabijeni,brzi od Srbije.A gol nam nije dao igrac Reala ili Man City nego gol nam je dao Karnicnik igrac Celjea a Celje nije veci klub od Partizana ili Zvijezde,ali ako pored tog momka imas igrace Domzalea pa vidis da igraju istu ligu da su solidni pa da postoji sistem igre u Sloveniji onda vidis da je to tim koji je takmicarski i koji svakom moze da parira

U pravilu najbolje je kada imas igrace koje imaju koheziju,atmosferu koji se podudaraju fizionomijom i jos ako igraju u najacim klubovima pa to je slag na torti al nikada nije moguce sve imati

Poslednja izmena:
Ne najbolje sto ima nego najbolje sto se uklapa u viziju igre jednog trenera A reprezentacije i svih trenera mladih reprezentacija,ja ako ti sa tvojom visinom i fizionomijom uopsteno vise se uklapas u moj sistem igre tipa igram presing prije cu tebe da stavim u prvi tim iako si mozda npr igrac iz solidne ekipe Sparte iz Praga nego nekog igraca koji igra za Real Madrid al fizionomijom skroz odudara od moje ekipe iako je skuplji igrac od tebe,nisi ti bolji npr igrac ali si prilagodjlviji mom nacinu igre i imas prednost.
Шта треба ? Да се читава национална селекција подреди визији једног селектора? Како да не. Селектор мора да се прилагоди националној селекцији и да најбоље играче уклопи у функционалну целину. То је његов посао као селектора репрезентације. А кад оде у неки клуб они нека му испуњавају жеље и нека измишља визије, а националној селекцији се прилагођаваш и радиш са тиме што имаш, а ако не умеш - марш напоље и ти и твоја визија.

Пикси је требао да добије шут у дупе кад је савез уценио са милион евра.

Шта треба ? Да се читава национална селекција подреди визији једног селектора? Како да не. Селектор мора да се прилагоди националној селекцији и да најбоље играче уклопи у функционалну целину. То је његов посао као селектора репрезентације. А кад оде у неки клуб они нека му испуњавају жеље и нека измишља визије, а националној селекцији се прилагођаваш и радиш са тиме што имаш, а ако не умеш - марш напоље и ти и твоја визија.

Пикси је требао да добије шут у дупе кад је савез уценио са милион евра.

Ne viziji jednog selektora nego Srbija mora da postavi sistem igre koji ce svaki trener koji dodje da slijedi da usavrsava i da priloagodjava sve tome tako funkcionise svaka ozbiljna ekipa na svijetu.Spaleti kaze da su od Donadonija uveli neke finese u igri al da se osnove defanzivnog fudbal jos od Herere u Italiji drze svi moguci treneri u Italiji zato su oni sila.Sto ne znaci da ce svaki turnir oduseviti npr ovaj nisu,ali Italija ima svoju filozofiju igre a Srbija nema.Normalno da ne poredim nijednu reprezentaciju al svaka ozbiljna reprezentacija gradi i igru i sistem po kojem pravi igrac a taj proces pravljenja igraca pocinje od trenera kadetskih, juniorskih, omladinskih i naravno trenera A selekcije.Trener A selekcije treba da bude u koheziji sa svim trenerima mladih selekcija u Srbiji da mjesecno sjednu makar 1 za okrugli sto i da zajednicki dogovore taktiku,straregiju razvoja igre i sistem odrede i da to svi sablonski svi primjene na sve pogone, jer omladinski selektori prave igrace a selektor A selekcije dobija gotove igrace i oni samo kod Piksija npr treba da nastave da guraju istu pricu koju su radili vec ranije kod svih selektora mladjih kategorija i onda dobijas uigran tim na A nivou.Posle toga je formalni cilj kada ce se i zvanicno stvoriti srpska fudbalska skola i stvoriti sama filozofija srpskog fudbala.Igraci su samo i uvijek sluge jednog sistema igre,oni izadju na ispit i nabubaju neku lekciju sto je duze i zajedno uce to su bolji i jaci kao tim.To rade posebno u zadnje vrijeme Urugvaj koji ima tradiciju niskog faul fudbala kako ga oni zovu

Zasto u Italiji Helenija Hereru ne zovu trenerom nego profesorom a zasto svakog koji dodje na klupu Italije zovu trenerom pa cak i velikog Bearzota jer su svi katanaco ucili i usavrsvali od Herere.Sve su tome prilagodili fizionomiju igraca ama bas sve i to Italija radi I sa petlicima i kadetima i omladincima itd posle je tim momcima prosto kao pasulj kada dodju da igraju za A selekciju za Azure

Zasto u Urugvaju Tabareza zovu profesorom

Publika u Srbiji nema fudbalsku kulturu niti shvatanje sta je to fudbal

Ako je A selekcija Spanije 2010 igrala tika taku mnogo prije toga je igrala Barselona ali ne samo A tim Barse nego i B tim Barse i sve njihove omladinske skole a finale svega toga je bilo izgradnje fudbalske skole Lamasija.E sada Krojf je otac fudbala u Barseloni njegove baze nisu dirane nikada ali su uvodjene finese koje su kozmeticki mijenjale Barselonu.Spanija je dugo bila dobra u fudbalu ali nikada sampion i nije imala jasno definisan sistem igre 2007 e je odlucila da cjelokupni sistem igre Barse se samo copy paste prenese na spansku reprezenaticnu i nebitno koliko igraca tada da je igralo za Spaniju i Barselonu svi ti sistemski drilovani igraci su dominirali svetskim fudbalom tih godina kako Spanija tako i Barselona

Spanija danasnja je zadrzala pas igru al uvodi nove finese usavrsava svoj stil igre al ga ne mijenja,nego ide u skladu sa modernizacijom.A svi kada vide Spaniju vaaau kakvi igraci a u sustini mnogo vise je vaaau sami sistem koji igraju.Messi koliko god da je veliki igrac nigdje nije tako ubitacan igrac kao u Barseloni gdje je prosao akademiju njihovu tu je vanzemaljac van Barse je ovakav ili onakav

Словенци су примили гол од последње пласиране репрезентације, а Данци нису.
Molim te da svoje gluposti (po cemu si poznat) ne predstavljas ovde gde su potrebne cinjenicne i prave informacije.

Slovenija je imala jedan više zuti karton i na osnovu boljeg fer plej danska je druga...

To je razlog

1719690852064.png

Back