Evropski automobili

Daaa, bravo!!! Znao sam jednog čoveka u komšiluku, drži vulkanizersku radnju. Davnih dana je imao Lotus Omegu... Ono je bilo strašno kako je taj nestajao niz ulicu... Mislim da je imao 280ks... Nisam siguran.

jomini:
Daaa, bravo!!! Znao sam jednog čoveka u komšiluku, drži vulkanizersku radnju. Davnih dana je imao Lotus Omegu... Ono je bilo strašno kako je taj nestajao niz ulicu... Mislim da je imao 280ks... Nisam siguran.
Za 280ks....neznam bas.....Lotus Omega se pravila u jednoj varijanti i to sa motorom koji je baziran na Opelovoj masini od 3.0l.....imale su 377ks..a transmisija je bila od Corvette(sad ja nisam siguran)Inace ovo su i dan danas jaaako skupa kola.Imao sam prilike da vidim na Niskoj auto pijaci, lik prodavao Omegu 3000 ,24v ,204hp.....i momak je ladno napisao Omega Lotus..i stavio cenu od nekih 3000e :D Usao sam malo u diskusiju sa njim ,ali dzaba :| decko je ubedjen da vozi Lotus...iako Lotus kosta 30.000e !!!
lotusmotor.jpg

gt500:
Naravno, ja licno mislim da Alfa nije za nase drumove jer je suvise mek auto pa sam mozda zbog toga stvorio neku averzijiu ! Ne znam....

odma si mi pokazao da si alfu video i nista vise jer je skoro svaka alfa ako ne i svaka izuzetno tvrd auto, startan i toliko stabilan da sam ga ja vitlao po raznim krivinama bez ikakve bojazni ob izletanja ili prevrtanja ili cak i nekog ozbiljnijeh naginjanja, a to sto kazes da nisu za nase puteve jeste tako, ali nisu krivi putevi nego vozaci jer alfu ne smes terati preko pruznih prelaza trecom i slicno.... a motori su im posebna prica...

Evo vidjenja Jeremya Clarksona autora emisije TOP GEAR(iz njegove knjige "I Know You Got Soul") 22 stvari na planeti koje imaju dusu.Alfa 166 medju njima :wink: :lol: Clarkson lists the following machines and structures as being 'soulful':

Concorde
Rolls-Royce Phantom
Riva Aquarama
Millennium Falcon
Short Sunderland
Saunders-Roe Princess
SS Great Britain
'Arthur'
Boeing 747
AK-47
LZ 127 Graf Zeppelin
Flying Scotsman
B-52 Stratofortress
Hoover Dam
USS Nimitz (CV)
Alfa Romeo 166 ;)
SR-71 Blackbird
all Submarines
NASA Space Shuttle
Ford GT40
Yamato
Supermarine Spitfire

Garwor:
Zaboravio je SU-27 ;)
:D :D :D :D :D Намена Ловац-пресретач
Посада један члан
Први лет 1977.
Почетак производње 1986.
Произвођач Биро Сухого, Русија
Димензије
Дужина 21.9 m
Распон крила 14.7 m
Висина 5.93 m
Површина крила 63 m²
Маса
Празан 16 380 kg
Нормална полетна 23 000 kg
Макс. тежина наоружања 8 000 kg :shock:
Погон
Мотори 2 АЛ-31Ф
Потисак 2 × 122.58 kN
Перформансе
Макс. брзина 2500 km/h :razz:
Тактички радијус кретања 1500 km
Долет 3 900 km
Плафон лета 18 500 m
Успон 18 000 m/min

@ Luci, pa nisam ja mislio da je alfa meka za krivine, znam da ima dobro lezanje i sve ostalo, mislio sam da je mek zato sto je nezan auto za rupe !
P.S. Alfu sam vozio samo jednom, jednostavno me ne privlaci ta marka, mozda gresim ali tako je ....

Wuestenkoenig:
Evo vidjenja Jeremya Clarksona autora emisije TOP GEAR(iz njegove knjige "I Know You Got Soul") 22 stvari na planeti koje imaju dusu.Alfa 166 medju njima :wink: :lol: Clarkson lists the following machines and structures as being 'soulful':

Concorde
Rolls-Royce Phantom
Riva Aquarama
Millennium Falcon
Short Sunderland
Saunders-Roe Princess
SS Great Britain
'Arthur'
Boeing 747
AK-47
LZ 127 Graf Zeppelin
Flying Scotsman
B-52 Stratofortress
Hoover Dam
USS Nimitz (CV)
Alfa Romeo 166 ;)
SR-71 Blackbird
all Submarines
NASA Space Shuttle
Ford GT40
Yamato
Supermarine Spitfire

To je ipak samo Jeremy. Gledao sam dosta top gear epizoda i nasao sam gomilu gresaka u onome sto on radi (kao na primer kad je testirao Mustanga i rekao da je 4.6L sa 300 hp model u pitanju mada se jasno vidi da je 4.0L sa 210 hp model u pitanju). Da ne govorim koliko je naklonjen nekim automobilima i koliko nije realan kad testira vozila.

Wuestenkoenig:
Za 280ks....neznam bas.....Lotus Omega se pravila u jednoj varijanti i to sa motorom koji je baziran na Opelovoj masini od 3.0l.....imale su 377ks..a transmisija je bila od Corvette(sad ja nisam siguran)Inace ovo su i dan danas jaaako skupa kola.Imao sam prilike da vidim na Niskoj auto pijaci, lik prodavao Omegu 3000 ,24v ,204hp.....i momak je ladno napisao Omega Lotus..i stavio cenu od nekih 3000e :D Usao sam malo u diskusiju sa njim ,ali dzaba :| decko je ubedjen da vozi Lotus...iako Lotus kosta 30.000e !!!
U pravu si, Lotus Omega je imala twin turbo linijski šestocilindraš od 3.6 litara i 377 HP...A što se tiče 3.0 24V, u Bubanj potoku sam više puta naletao na klince koji ovaj model provlače kao Lotus Omegu.

68Charger440+6:
To je ipak samo Jeremy. Gledao sam dosta top gear epizoda i nasao sam gomilu gresaka u onome sto on radi (kao na primer kad je testirao Mustanga i rekao da je 4.6L sa 300 hp model u pitanju mada se jasno vidi da je 4.0L sa 210 hp model u pitanju). Da ne govorim koliko je naklonjen nekim automobilima i koliko nije realan kad testira vozila.
:shock: Svasta :-? ......,to neznaci da nije on znao koji auto testira nego da jednostavno prica nasumice o pojedinim modelima......mislim ako je tako bilo 8) ????

Verovatno je znao, ali zasto onda laze? Cilj mu da je pokaze kako su Amerikanci losi. Gledao sam onu epizodu kad on dolazi u Ameriku da testira Amere protiv Evropljana. Ono da nije zalosno bilo bi smesno.
Testira Ariel Atom protiv ogromnog pickupa. Mislim, sta drugo reci? A za sve ostale izbore imao je bolji izbor Americkih auta. Recimo, testira Land Rover protiv Hummera H2 i kaze kako je Land Rover bolji jer se bolje ponasa off-road??? Taj Land Rover je medju najgorim vozilima u Americi, stalno se kvare. A da ne govorim da je mogao uzeti Jeep Wranglera umesto H2 koji je 4 puta jeftiniji i siguran sam da bi se bolje pokazao off-road od Land Rovera.

68Charger440+6:
Verovatno je znao, ali zasto onda laze? Cilj mu da je pokaze kako su Amerikanci losi. Gledao sam onu epizodu kad on dolazi u Ameriku da testira Amere protiv Evropljana. Ono da nije zalosno bilo bi smesno.
Testira Ariel Atom protiv ogromnog pickupa. Mislim, sta drugo reci? A za sve ostale izbore imao je bolji izbor Americkih auta. Recimo, testira Land Rover protiv Hummera H2 i kaze kako je Land Rover bolji jer se bolje ponasa off-road??? Taj Land Rover je medju najgorim vozilima u Americi, stalno se kvare. A da ne govorim da je mogao uzeti Jeep Wranglera umesto H2 koji je 4 puta jeftiniji i siguran sam da bi se bolje pokazao off-road od Land Rovera.
Neznam brate sta da ti kazem??Svi smo mi pristrasni na neki nacin ;) Svako od nas ce da favorizuje ono sto voli tesko je biti objektivan :| samo ipak profesionalci ne bi trebali to da rade,to ti je isto kao npr Nemacki mediji koji ce uvek da forsiraju svoja vozila a ne nekog italijana ili Francuza..Pa retko u Autobildu u nekom testu pobedi neko vozilo koje nije Made in Germany :|

Back