Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
За сада Пивари веома добри. Да није било ових пар грешака на крају скоро па савршени. Зрела игра, постепено стицање предности, опасни са свих места..

Итвештач је добро приметио да у једном тернутку са седам кошева мање све нападачке опције су биле ван игре.

У међувремену протекле недеље саопштена су и имена најбоље петорке такмичења:

1. Василије Мицић (Ефес) по утакмици - 16,3 коша; 4,8 додавања; 17 индекс Са својим учинком одвео је свој тим на завршницу у Келн ове сезоне. Његових укупно 618 кошева надвисили су све стрелце у лиги. Он је такође највише играч над којим је начињено највише личних грешака (180) и који је погодио највећи број слободних бацања (132). Његов укупни индекс (647) је укупно други од свих евролугашких играча. Мицић је такође изгласан у идеалну петорку по други пут после 2018/19. године.

2. Кевин Пангос (Зенит) по утакмици - 13,5 коша; 6,7 додавања; 14,8 индекс Пангос је водио Зенит до његовог уопште првог појављивања у доигравању дошавши до пете утакмице. Његових 89 тројки су највише од свих играча Евролиге ове такмичарске године. Пангос је на трећем месту укупно по просеку додавања у лиги. У доигравању водио је у броју додавања по мечу (7,2) и био укупно четврти у индексу корисности (17,8). Он је пре овог признања биран и у други тим лиге 2017/18.

3. Владимир Лучић (Бајерн) - 13,6 коша; 4,8 скока; 17,8 индекс Лучић је предводио Бајерн до првог клупског и уоште немачког ушешћа у доигрвању Евролиге. Његов просечан индекс је осми укупно у лиги. Његових 31 минут и 8 секунди проведених на терену по утакмици су трећи укупно. Он је ове такмичарске године имао најбољи просек шутева за три 44,1%. Лучић је тек други играч неког немачког клуба изабран у најбољи тим Евролиге.

4. Никола Миротић (Барселона) - 15,5 коша; 5,8 скока; 19,6 индекс Миротић је предводио Барселону на прву завршницу после седам година. Његов индекс за четрдесет минута (30,6) је најбољи у Евролиги ове године. Он је имао и други просечан индекс међу свим играчима. Налази се на осмом месту по просеку кошева и четвртом на табели скакача. Миротић је уз то освојио у марту и пето (рекорд) признање за најкориснијег играча месеца.

5. Валтер Таварес (Реал) - 1,8 блокада; 8 скокова; 18,1 индекс Таварес је држао Реал у животу до задњег минута пете утакмице доигравања. Његов просечан индекс је пети међу свим играчима Евролиге. Он је најбољи блокер лиге и укупно (63) и што се просека тиче. Он је први и у укупном броју скокова (289) а другу по просеку. Уз то главни тренери су Тавареса изабрали и као најбољег одбрамбеног играча лиге ове године.

Nisam mogao da gledam polufinala, nadam se da su ispunila ocekivanja ...

Sto se finala tice, poprilicno me iritira Ataman, ali njegov tim mi je OK i mislim da su zasluzili da nadoknade proslu prekinutu sezonu. Jasikeviciusa gotivim, ali njegov tim me ne pleni previse, i iritira me to skupljanje skupih igraca bez efekta.

U svakom slucaju, to nece imati mnogo veze - jedna utakmica i vece inspiracije.

Iskreno meni je Barsa bliza srcu sto zbog Pau Gasola, Mirotica, Bolmara, Jasikevicijusa ai nekako oduvek su igrali lepsu kosarku , sa druge strane te Turke nisam nikad nesto gotivio i nisu mi nikad bili nesto bliski srcu (Vaso brate izvini :( ).

I ja se slazem, nista mi ne znaci instant turski klub, ali cinjenica je da igraju najbolje kad uzmes u obzir skorasnji period. A i zasad odradjuju Barselonu, koja je prosula lagano +10.

Odradio ih Efes rutinski. Vise bi se ocekivalo od ekipe Barselone sa Miroticem, bilo kakvim Gasolom, ali pre svega je Mirotic odigrao utakmicu nedostojnu finala.

A i taj Efes, ebo ih NBA, jedva da ko pipne loptu osim Micica i Larkina, i niko ne moze da ih resi. Njima svaka cast, u svakom slucaju.

ЕФЕС ОСВОЈИО СВОЈУ ПРВУ ЕВРОЛИГАШКУ КРУНУ!

Ефес.jpg

Ефес је одиграо одлично када је требало и заслужено дошао до титуле. Ларкин и Мицић су предводили свој тим до побједе.
Василије Мицић, како пише у тексту (Vasa peti u istoriji objedinio MVP titule) је пети кошаркаш у историји који је проглашен најкориснијим играчем Евролиге и најкориснијим играчем финалног турнира. Браво за Васу.

Ефес је одиграо одлично када је требало и заслужено дошао до титуле. Ларкин и Мицић су предводили свој тим до побједе.
Василије Мицић, како пише у тексту (Vasa peti u istoriji objedinio MVP titule) је пети кошаркаш у историји који је проглашен најкориснијим играчем Евролиге и најкориснијим играчем финалног турнира. Браво за Васу.

Заиста је лепо је кад неко из твоје земље заслужи тако ласкаво признање.

п.с. Заниљива је и Ларкинова улога у одбрани у завршној утакмици а ни улогу Ефесових центара Плајса и Санлија не треба занемарити.

Прошле недеље је исто тако проглашена и Звезда у успону за протеклу тамичарску годину. Играч који је највише напредовао је млади Шпанац нигеријског порекла..

Virtus se pisa po fajnal-for Armaniju. :mrgreen: 3:0 u seriji. Isto tako, Alba je povela protiv Bajerna, veceras se igra druga utakmica.

Tursko prvenstvo je zavrseno ekspresnom i ubedljivom pobedom Efesa nad Fenjerom, koji je morao pruziti daleko bolji otpor. Razvaljeni su i to podosta od strane Efesove klupe. Kokosov mora da remontuje tim. De Kolo je klasicni francuski picopevac, Guduric kako se on dogegao do NBA boze me prosti, Veseli zaradjuje meleone i evidentno je prosao svoj zenit.

Virtus se pisa po fajnal-for Armaniju. :mrgreen: 3:0 u seriji. Isto tako, Alba je povela protiv Bajerna, veceras se igra druga utakmica.

Tursko prvenstvo je zavrseno ekspresnom i ubedljivom pobedom Efesa nad Fenjerom, koji je morao pruziti daleko bolji otpor. Razvaljeni su i to podosta od strane Efesove klupe. Kokosov mora da remontuje tim. De Kolo je klasicni francuski picopevac, Guduric kako se on dogegao do NBA boze me prosti, Veseli zaradjuje meleone i evidentno je prosao svoj zenit.

Шта је са тим ликом смешног презимена није ми уопште јасно?? После лудила са Словенцима лик не може да се састави..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back