Fener i manje , nije losa ideja , mada mozda bolje onda Fener i vise , jer tesko da ce CSKA kod kuce spustiti na mali broj poena, pogtovo sto obe ekipe gaje aj ofanzivni stil kosarke.
Ja mislim da Milano ne moze da iznenadi Barsu, mislim Milano mozda ima talentovan sastav ali previse su "mekani" za tim kao sto je Barsa , koji igra jaku odbranu, uz dosta kontakta, na mali broj poseda........itd, generalno poslednjih godina to je bila boljka svih italijanskih klubova , nekako su previse "mekani" , oslanjaju se uglavnom samo na sut i eventualno po koju solo akciju.
E da Baskonija bi mozda mogla da iznenadi Pao u Atini, Baskonija je bas jaka ove godine , imaju 5,6 NBA igraca, i to ne samo formalno vec 5,6 veoma ozbiljnih NBA igraca, recimo onaj Rodrig Buboa je uzeo titulu sa Dalasom, recimo u plej ofu je protiv Stefa Karija ubacio 40 poena , razbio ga totalno, sad se ponovo vratio na pravi kolosek i verovatno ce vrlo brzo nazad u NBA , ove godine je sigurno medju top 3,4 plejmejkera u Evroligi.
Takodje tu su i Andrea Barnjani (koji je doduse povredjen) , Sejn Larkin , Cejs Badindzer , Pablo Pridjioni, Rafa Luz isto igra dosta dobro kao i Adam Hanga, Jaka Blazic, Sengelia, Ilmani Diop isto pokazuje ozbiljan napredak, Kim Tili, Jihanes Vojtman.........tako da ja ne vidim sto oni nebi i napali titulu u Evroligi.
Mislim da ovako jak tim nisu imali jos od prethodne decenije i one generacije kada su tamo bili : Luis Skola, Andres Nocioni, Pablo Pridjioni, Igor Rakocevic, Marselinjo Uertas, Mirza Teletovic, Vil Mekdonald i ostali, kada su gotovo bili redovni ucesnici fajnal fora , iako nazalost nikad nisu osvojili to takmicenje.
Tako da u poslednjih 10ak godina ovogodisnja ekipa koju imaju je nesto najblize toj generaciji.
Takodje mozda Makabi moze da napravi iznenadjenje protiv Darusafake, mislim i Makabi vec jednom mora da prekine taj negativni niz, protiv CSKA su odigrali sasvim dobro, a Darusafaka jeste dobra ekipa ali daleko od toga da ne moze da se igra sa njima.