Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kosta, Kosta...
baci se sa mosta.

Sve si ti vec sam objasnio. Normalni ljudi te ignorisu u medjuvremenu, ja budala sto te uopste komentarisem. Necu vise. Uzivaj, matori....

Ja se ponosim time sto sam nenormalan , ako si ti i tebi slicni reper normalnosti.
To cini jasnu ralziku izmedju mene i tebe, koji ne mozes da shvatis jedan prost komentar od stotinak karaktera.

A vrhunac tvog intelekta je dosetka "kosta skoci s mosta".

Zanimljiv rezultat iz nemacke lige, izvesni Lavovi iz Braunsvajga su pobedili Albu rezultatom 46:43. Rezultat po cetvrtinama - 13:14, 7:10, 13:10, 13:9... Najefikasniji na utakmici, ko bi drugi nego Dragan Milosavljevic sa astronomskih 13 poena. :mrgreen:

U odsustvu De Koloa, Teodosic vukao CSKA protiv Laborala u Spaniji, a onda sa 3 greske u zadnjoj minuti izgubio. Nezadovoljan sudjenjem, opet je poleteo na sudiju, zaradio iskljucenje, itd. Dobra utakmica, resio je Burusis trojkom malo pred zadnji minut. U Madridu, Dzastin Dolman je odigrao savrsenu utakmicu i sutem za 2 iz driblinga doneo pobedu Barseloni. U Kubanu, PAO pruzio jaci otpor Lokomotivi, al to je bilo sve. Mislio sam da ce ih lakse isprasiti.

Prica se da je ponuda EL za ABA ligu 1 mesto (sampion) u EL, a 3 predstavnika u EC.

Ako je to tacno, bice koljaze za prvo mesto u ABA, a pobednik dobija sve. Onda krece lobiranje za licencu ko dobije, Milo i Vucic bi sigurno rado dali koji kusur milioncica za to.

Poslednja izmena:
Ја мислим да Мило не би за Будућност.Биће за ове ?Они к'о да воле да се доказују пред СФРЈ а од еуропе беже.
Постоје ли још неки услови које они не испуњавају за ЕЛ ? Мислим на оно дворана,хотел...шта ли већ ?

Milo i Bokan stoje delom iza CZT zato sto je Radonjic Bokanov zet i verovatno ga vide kao crnogorski trenerski projekat. Ali naravno da im je Buducnost glavni projekat, to je zapravo jedini 100% drzavni projekat u regionu.

Dekolo je igračina do koske. Velika bi šteta bila da ne uzme EL, ali s obzirom na sastav CSKA moraće da ubacije 40 poena po utakmici u F8 i F4.
U ovom kolu je rastavio Brose u prvom poluvremenu, posle toga više nije morao ni da igra.

Sta fali sastavu CSKA? :) Imaju sve.
Mozda im De Kolo cak i u neku ruku smeta jer od njega ne mogu da dodju do izrazaja neki drugi dobri igraci. Kad se on povredio, rasturili su Barsu iako je izgledalo da bi mogli imati dosta problema.
Fali im da se ako je ikako moguce Hrijapa vrati u formu posle vise povreda, jedan od najkorisnijih igraca. Aron Dzekson isto. Frilend nedovoljno iskoriscen, a zanimljiv igrac.

Sto se tice Evrolige , ja mislim da 90% prvak ce biti CSKA ili Fenerbahce , prosto nema ko treci , naravno Barsu i Real nikada ne treba otpisivati , mada pored CSKA i Fenera tesko ove godine.

Sto se F4 tice, tu je uglavnom presudjivala trenutna forma, a ne najbogatiji roster ili forma tokom sezone. Samo pogledajte da su uvek underdog ekipe bile prvaci zadnjih godina, osim Reala prosle. Doduse, tesko je Oly ili Makabi zvati autsajderom, al takve su bile ekipe, nista spektakularno po imenima u odnosu na recimo Real il CSKA.

Tako izgleda u ovom momentu, al daleko je do toga.

Jbt, i Barsa se raspada zestoko, ne zna se ko je gori od svih ovih favorita. Dobro, trenutna forma, al ne mogu odoleti utisku. Brose igra najbolju kosarku sa ubedljivo najslabijim sastavom po imenima. Ne verujem da ce proci dalje u onakvoj grupi, ali svejedno. Sve je to zasluga Trinkijerija.

Pa Brose Baskets ima pre svega jednog Zizisa koji je jedan od najboljih bekova u Evropi, igrac izuzetne tehnike i igracke inteligencije, Vonamejker igra standardno dobro, ima brzinu, eksplozivnost, dobru kontrolu lopte, Nikolo Meli je takodje dosta napredovao, takodje ima tu jos po nekoliko dobrih sutera i nekoliko veoma atletski nadarenih igraca, tako da to ispada jedna sasvim pristojna ekipa.

Zasluge Trinkierija se takodje ne mogu osporiti.

Inace Barsu ne t reba nikad otpisivati , iako igraju dosta promenljivo , imaju i probleme sa povredama igraca, ali ipak tu su recimo jedan Karlos Navaro i Karlos Arojo igraci ekstra klase , vec doajeni svetske kosarke, Abrines i Satoranski verovatno 2 buduca NBA igraca i buduce zvezde evropske kosarke, od Veznekova se isto ocekuju cuda, tu je i odlicni Dzastin Dolmen igrac koji uvek moze da resi utakmicu , zatim Perperoglu i Oleson 2 sasvim dobra i kvalitetna igraca, takodje pod kosem tu su Sejn Laval, Samardo Samjuels i Ante Tomic , 3 izuzetno kvalitetna centra i to 3 centra potpuno razlicitog tipa, tako da ako im se poklope kockice.........takodje o Realu ni ne vredi trositi reci o Rodrigezu, Ljulju, Fernandezu, Rejesu, Kerolu......itd.

Spance nikad ne treba otpisivati u kosarci , uostalom sta je bilo na EP, u grupi su igrali uzasno , gubili utakmice, maltene jedna lopta ih je spasila da ne ispadnu vec posle grupne faze , a onda kasnije dobise sve najteze protivnike u nokaut fazi (Grke , Francuze , Litvance) i jos na kraju ispade da osvojise to EP onako maltene rutinski i dominantno.

Himki se isto cini da moze daleko , pa i Lokomotiva , mada opet to su timovi koji po meni mozda mogu nekako da se dokopaju fajnal fora ali da osvoje , jako tesko.

Himki ima "samo" brutalan ofanzivni potencijal i nista vise, i on zavisi samo od Sveda i Rajsa. Kako su oni dogurali ovoliko, da izgledaju sigurno i za TOP8 fazu, nije mi jasno. :lol: Verovatno ima veze sa opstom osekom kvaliteta. Gledati Sveda je postalo narocito mucno, ja vecu stetocinu za ekipu nisam skoro video. Loko je nesto slicno samo organizovanije, fale im svima ozbiljni centri (kao i mnogima).

Zisis, Meli, Vonamejker i Strelnieks su OK igraci al nista vise od toga. Tu je najveca "zvezda" Zisis, kratko vreme jedno treci plej Fenera. Meli je u Milanu bio neki kao tipa 9. igrac po redu, ovde igra odjednom duplo bolje.

Dilejni podelio svoj dnevni raspored, tj suludi raspored svog tima:

CaZ7L2wVIAEcsH9.jpg

Iz Beograda u Moskvu, pa u Kazahstan, pa u Spaniju. Momci treniraju pomalo svaki drugi dan. :mrgreen:
Nije ni cudno sto igraju samo kako Dilejni igra.

Ocekivao sam da ce Zeljko kumovski da odigra protiv Dude, malo da mu da fore, i tako je izgledalo celu utakmicu, ali Efes je toliko los... na kraju im je Mahmutoglu presudio, pre toga je Bogdanovic solidno vukao Fener.

Bilo je nesto gusto i video sam da su on i jos neki turski klinac usli po prvi put u 4-oj, Kalenari je dvaput postovao dole nekog. I nova energija je bila znacajan doprinos.

No, jedino je Udoh bio pouzdan celu utakmicu, Bogdanovic je imao neke zute minute i propale pokusaje, pa ga je Zeljko ladio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back