Евролига 2024-2025

olimpijakosov trener glup ko kur.ac...

kada su preokrenuli videlo se da sledeca tri napada vazenkov ne moze da se sabere idiot i da brza ko muva bez glave umesto smireno...
furnier takodje videlo se da je van momenta da nije hladan...

oni su mu i usrali do kraja... vazenkov ko debil skace unazad ne gledajuci ni gde se nalazi i ko je uzeo loptu i svom igracu izbija cistu loptu iz ruku..

a ove majmune iz pariza ne da se.re sut za tri...

stace to...

previse se izvlace i pobedjuju presrecno...

данашње утакмице

1734015218759.png

Партизан умало да проспе добијену утакмицу али је успео буквално да исчупа победу захваљујући Вањи Маринковићу и слободним бацарима Албе у финишу а Реал Мадрид је поново изгубио код куће

1734040621120.png

Inače pravi hit ove Evrolige definitivno debitant Pariz, mislim da ni najludji optimisti nisu mogli da zamisle da će oni evo već posle 15-ak kola biti lider na tabeli (kao što malo ko je mogao da zamisli i da će EvroKup osvojiti prošle godine).
Mislim ovako kad pogledaš po imenima imaju moguće i najslabiji roster u EL, nema tu baš nekih sad naročito poznatih i renomiranih igrača , eto najpoznatiji medju njima (barem meni) je onaj Lo Maodo rezervni plej reprezentacije Nemačke, takodje tu je ovaj mladi Nadir Hifi koji pokazuje zavidan potencijal i verujem da će uskoro i on u NBA, tu je ovaj omaleni Amerikanac Ti-Džej Šorts koji igra zaista sjajno (mada i on došaj je iz Nemačke gde je igrao za Hamburg, Kreilšajm i Bon znači ne nešto naročito jake i renomirane klubove), takodje tu su još i Nemac Leon Kratzer, Amerikanci Malkolm Kolin i Tajson Vord koji su sa Ti-Džej Šortsom svi došli "u paketu" iz nemačkog Bona, Jakuba Ouatara koji je dosao iz Monaka (zabeležio je i nešto nastupa za reprezentaciju Francuske), onaj mladi Finac Mikael Jantunen igra dosta dobro i mnogi ga kao porede sa Lauri Markanenom, onaj Kevarijus Hejs isto nije loš igrač ali ništa sad posebno , mislim ono u svakom timu i u svakoj skupini uvek će biti neko ili par njih koji će odskakati od ostalih ali ti kad pogledaš nema tu baš nešto poznatih i renomiranih igrača koji imaju iskustvo igranja u velikim klubovima, iskustvo igranja u EL i koji su bili nosioci igre negde i u nekim svojim bivšim klubovima gde su igrali, tako da igre i plasman Pariza su zaista prava senzacija ove sezone, pogotovo kad uzmemo u obzir da je ekipa mlada, da je klub osnovan tek pre 5,6 godina (mislim 2018. godine) i da je klub debitant u EL.

Ja bi iskreno zaista voleo da naprave neko čudo i da odu do samog kraja. ;)

Verujem da ce uci u plej-of, ali tamo bi moglo lagano da ispadnu, ne bi bio prvi put takav slucaj - neiskustvo plej-ofa + izduvavanje. Svejedno, stagod bude, veliko su osvezenje ove sezone, ali bojim se da EL to ne shvati pogresno pa sad i definitivno navale da uglave London, Dubai i neki Lisabon.

Ове сезоне Евролига је изједначена каои никад. Готово сваки тим може остварити побједу у гостима против било којег противника, таквзуу ситуацију нисмо имали у историји Евролиге. До овог кола задње мјесто је са скором 2-12 држао Виртус, екипа која у тиму има Клабзрна, Кординијеа и Шенгелију, доказане вриједности и играче које би сваки тим у Европи пожелеи.
Париз је хит, играју одлично. Видјећемо могу ли овај ниво задржати кроз сезону. Поред Париза барем за сада позитивно изненађење је Жалгирис, па у некој мјери и Бајерн. Бајерн игра доста слично Паризу, оријентација је на спољној линији, ониским комбо бековима, често форсирају петорку са три ниска бека што им омогућује брз проток лопте и трсанзицију. То за сада даје резултате.

Негативно изненађење је Реал, но они плаћају цех траљаво одрађеној селекцији играча пред ову сезону. Јасно је било да морају потражити "свјежу крв", ветерани који су годинама носили Реал полако одлазе, нису нашли ни одговарајућу замјену за Јабуселеа. Проблем Реала јесте што они само ен-би-еј, евролкигу и ендеса лигу признају. Да би завршили у Реалу можете доћи или из ен-би-еја и то да имате неки "педигре" или да имате добру евролигашку репутацију или да сте имали изузетну сезону у ендеса лиги (попут Мусе и Фелиза). Да у Реалу заврше ЕЛ епизодисти до ове сезоне попут Тајрика Џонса и Бонге, или из кинеске лиге попут Карлика Џонса, нема шансе. Како су им се изјаловили планови око неких НБА играча (Фурније, Осман, Бертанс) попунили су састав неким јуниорима из свог погона. Они ће кроз сезону потражити нека појачања, гледају и према ен-би-еју, али понуда на тржишту није баш да задовољава захтјеве евролиге.

Биће великих промјена током сезоне, тренутно 10ак тимова дијеле двије или три побјерде, са 2-3 везане побједе или пораза све се ,мијења. Надам се да би ова сезона за српске евролигаше могла бити добра.

Back