Evro ide na 110 dinara!

Ma ne treba da evro bude 150, nego treba da molimo EU na kolenima da nam dozvole da ukinemo dinar.

kada bi se to desilo tj kad bi ovde evro bio valuta u slucajevima krize ne bi dolazilo do zamrzavanja plata, vec do smanjenja istih za 50-60% kao sto se desilo recimo u rumuniji i bugarskoj. narocito u rumuniji.

ono sto vi tadicevski neoliberali i NEZNALICE ne razumete jeste da je slab dinar u stvari reprezent slabosti srpske ekonomije.

i mesto da ova vlast to shvati kao rezultat prethodne katastrofalne politike i okrene novi list oni pokusavaju da vatru gase benzinom i sprece ono sto je neizbezno, i da protiv trzista reaguju tako sto ce uzeti kredite i braniti kreditima kurs. i tako mesto da smanje poreze i ojacaju srpsku ekonomiju na taj nacin oni zbog uzetih kredita samo privredi tovare nove i to privredu srbije cini jos vise nekonkurentnom nego sto je bila do sad a samim tim i dinar slabijim.

Poslednja izmena:
kada bi se to desilo tj kad bi ovde evro bio valuta u slucajevima krize ne bi dolazilo do zamrzavanja plata, vec do smanjenja istih za 50-60% kao sto se desilo recimo u rumuniji i bugarskoj. narocito u rumuniji.

ono sto vi tadicevski neoliberali i NEZNALICE ne razumete jeste da je slab dinar u stvari reprezent slabosti srpske ekonomije.

i mesto da ova vlast to shvati kao rezultat prethodne katastrofalne politike i okrene novi list oni pokusavaju da vatru gase benzinom i sprece ono sto je neizbezno, i da protiv trzista reaguju tako sto ce uzeti kredite i braniti kreditima kurs. i tako mesto da smanje poreze i ojacaju srpsku ekonomiju na taj nacin oni zbog uzetih kredita samo privredi tovare nove i to privredu srbije cini jos vise nekonkurentnom nego sto je bila do sad a samim tim i dinar slabijim.

:roll: U slucajevima recesije je i NORMALNO da plate padaju, a ne da se zamrzavaju. To sto su u drzavama na vlasti populisti, pa ne smeju to da urade nije moja stvar.

Drugo, Kina ti vestacki odrzava svoju valutu slabom, i to je najbitniji razlog za toliki rast njene ekonomije.

Kako da smanje poreze, pa kako cete onda vi dusebriznici da podelite plate i penzije koje ce da porastu 100% kada vi budete vlast?:hahaha: Ti mislis taj se problem resava samo smanjivanjem poreza, pa ce u roku od mesec dana ekonomska rast drzave da bude 180%, i tako cete nadoknaditi te poreze koje smanjite:hahaha: Ne Tihi, to je proces gde je smanjivanje poreza plan za buducnost, a smanjenje plata i penzija konkretna sadasnja resenja koja su neophodna da bi to smanjivanje poreza bilo uopste i moguce.

nide plate nisu pale za 30-40% ko u rumuniji.

u srbiji se evo odrmzavaju plate a to ce u sustini rezultovati povecanom inflacijom i smanjenjem investicija sto ce jos vise oboriti standard gradjana.

sto se tice znanja - za tebe sam sto se tice ekonomije profesor

a znas zasto . zato sto trosim samo ono sto zaradim, ne kradem ne plaljackam , zivim od svog rada a ne od PARAZITIRANJA NA TUDJOJ GRBACI

nide plate nisu pale za 30-40% ko u rumuniji.

u srbiji se evo odrmzavaju plate a to ce u sustini rezultovati povecanom inflacijom i smanjenjem investicija sto ce jos vise oboriti standard gradjana.

sto se tice znanja - za tebe sam sto se tice ekonomije profesor

a znas zasto . zato sto trosim samo ono sto zaradim, ne kradem ne plaljackam , zivim od svog rada a ne od PARAZITIRANJA NA TUDJOJ GRBACI

Dobro profesore Tihi :hahaha::hahaha:

Када би Тихи био председник, колико би динара износио 1 ојро ?

Изволи се изјаснити, па да можемо да поредимо будуће перформансе владе са "идеалом."

akcije od najmanje 1000E
А оно само 300.
Невероватно како вас малтретира тај Динкић, дели вам бесплатне паре. Какав терор

Ti izgleda ne shvatas da te pare nisu besplatne i da su to pare gradjana Srbije!!!
To sto su tebi pale sa neba tebi izgleda super a meni ocajno jer su prodali imovinu u kojoj ja imam udeo koji mnogo vise vredi nego sto mi oni daju!!!
Razmisli malo a ako ti to ne dopire do mozga onda se ovo i desava zbog takvih kao ti!!!

pa bas se to i desava zbog takvih kao ona.

sve sto se u srbiji desava desva se po obrazcu po kojem su amerikanci otimali zemlju indijancima

na primer indijanci zive n anekoj zemlji bogatoj zlatom srebrom ili ko zna cime drugim , i dodju kolonisti , daju im 3 cebeda 10 litara rakije i malo djindjuva i otmu im sve to za dzabe prakticno a indijanci srecni jer su dobili 10 kila rakije.

Ti izgleda ne shvatas da te pare nisu besplatne i da su to pare gradjana Srbije!!!
To sto su tebi pale sa neba tebi izgleda super a meni ocajno jer su prodali imovinu u kojoj ja imam udeo
Па ја немам ништа од тих бесплатних пара, нисам се пријавила. Испод части ми је да идем у пошту за само 300 евра; мада можда је требало то да урадим, да бисте ви добили мањи износ, и тако се научили раду.

А ти и даље не схваташ да ништа ниси поседовао од те "државне" имовине пре продаје.

Па каква политика може да буде некога ко шурује са мафијом,
некога коме је прво радно место у животу било подпредседник владе,
неко ко је за мање од два месеца дао двадесет испита (није проверена информација)...

Ovakve price su plasirali i o Djindjicu...pa kad nisu uspeli da ga diskredituju, ubili su ga. Cedu za sada uspevaju da diskredituju kod dovoljnog broja ljudi pa je siguran. Toliko o tome.

@tema: ovo je pljackaska zemlja i ja ne vidim svetlo na kraju tunela. Neka evro bude koliko hoce, ali ne moze direktorka Centralnog registra da izjavi kako ona nece da radi za platu manju od 300000 din, a da 30% naroda gladuje, a ostali jedva sastavljaju kraj s krajem. I umesto da se digne kuka i motika zbog kradje i otimacine na sve strane, zbog socijalne nepravde, zbog toga sto je razlika u plati izmedju radnika i direktora / menadzera 1 > 1 000 000 - ne, grad se urnise zbog ******* gej parade.
Sami smo bre krivi za sve sto nas je snaslo. SAMI.

evro bi danas vredeo 85 din da drzava nije uletela sa 40 miliona eura i tako stabilizovala kurs na 78. znaci ova njihova zayebaqncija zvana "jaki dinar" nas kosta , gradjane srbije, trenutno 1.2 MILIJARDE eura mesecno (30 dana puta 40 miliona eura) . To je da kurs ostane na 78. Sobzirom da oni tih para nemaju niti vise mogu da zajme u inostranstvu dinar je prdnuo u cabar....

Ево како Тихи математичар све прорачуна ... И то још било 2008. године ;)

Evro sutra na pragu 107 dinara 26. oktobar 2010. | 17:12
Dinar će sutra nastaviti višednevno slabljenje prema evru, pošto će zvanični srednji kurs evra biti 106,9856 dinara, što je nova rekordno niska vrednost dinara.

rokaj mile na 110 :super:

Pa vi varate, kad je dinar bio 80 vi ste rekli da je to porazno i da treba da bude bar 107.

dinar treba da bude na onom nivou koji ce uravnoteziti srpsku spoljnotrgovinsku razmenu i obezbediti da pokrivenost uvoza i kreditnih obaveza srbije i njenih gradjana bude odprilike jednak srpskom izvozu i kreditnim prilivima u zemlju kao i novcanim doznakama.

koliki j taj nivo mozemo samo da nagadjamo al je svakako vise od 150 dinara za 1 evro.

Back