Evro ide na 110 dinara!

Званични средњи курс за дан 04.08.2010: 106.3800

Како је јутрос, да ли се смрзавамо или немилосрдно ложимо мукком зарађена дрва, тј. дев. разерве?

Званични средњи курс за дан 04.08.2010: 106.3800

Како је јутрос, да ли се смрзавамо или немилосрдно ложимо мукком зарађена дрва, тј. дев. разерве?

Lozimo konstatno ( moje misljenje)i to sad kad je priliv deviza najveci ...Trenutno malo ojacao dinar za 26para ali to je kap u moru.

11:41:24
104,9290

od donosenja mere da se RKS povecana 8.5% vlast je pocela opasno i agresivno da jaca dinar .

Verovatno u pokusaju da zaustave inflaciju ....

Koliko ce to trajati tj dokle ce imati deviza - videcemo.

Ovako se stvari samo jos vise ubrzavaju

Zakon ponude i potraznje ima snagu slicnu prirodnim zakonima.
Ono cega nema dovoljno(devize) pre ili kasnije mora da poskupi!
Kao drzava i kao drustvo mozemo trositi samo do visine nasih ukupnih prihoda.Nemozemo izbeci susret sa nasim stvarnim bilansnim stanjem.
Grci su mislili da ce nekom drugom podvaliti.Dosta dugo su prikrivali stvarno ekonomsko stanje.Na kraju su se sreli sa surovom istinom koja za njihov narod postaje i dosta opasna.

Ovde je jedino rešenje motka. Vajni uvoznici repromaterijala su digli cene iz bezbednosnih razloga kao da je evro 120-130 din. i naravno ne spuštaju kada padne. U poslednjih dve godine cene repromaterijala su u evrima više za jedno 20% minimum.

Sada ce Tihi da krene u pljuvacinu jer dinar stoji u mestu.

On to tako po potrebi, kada dinar pada, on pljuje jer pada, kada jaca, pljuje jer jaca, a kada stoji u mestu pljuje i to.:super:

Nek stoji u mestu pa koliko god da bude, bez bazne proizvodnje i sa nabavkom repromaterijala iz uvoza mali proizvođači u ovoj zemlji nemaju šanse. Ovde da opstanu mogu samo veliki igrači.

Nek stoji u mestu pa koliko god da bude, bez bazne proizvodnje i sa nabavkom repromaterijala iz uvoza mali proizvođači u ovoj zemlji nemaju šanse. Ovde da opstanu mogu samo veliki igrači.

problem sa velikim igracima je sto i oni imaju limita, njihov limit je potrosacka korpa prosecnog potrosaca i ona pada sve vise i vise.

zato se miskovic i mota sa belgijancima, zna znanje, zna koja mu je mera yebiga. pitanje je samo hoce li uspeti da zayebe belgijance i proda im svoj koznumerski lanac iako je trziste isisano

problem sa velikim igracima je sto i oni imaju limita, njihov limit je potrosacka korpa prosecnog potrosaca i ona pada sve vise i vise.

zato se miskovic i mota sa belgijancima, zna znanje, zna koja mu je mera yebiga. pitanje je samo hoce li uspeti da zayebe belgijance i proda im svoj koznumerski lanac iako je trziste isisano

Miskovic prodaje jer je skroz propao, prefosirao se i prezaduzen je. Kad je bio alav, klasican primer kako srpski malogradjanin shvata ekonomiju. Kroz muljanje, muljanje i muljanje, pretnje, potplacivanje vlasti i zloupotrebu medija.

pa to rade sve korporacije, sve isto.
to ti je eu i amer'ka.

odakle ti podatak da je prezaduzen?

Jeste, ali to posebno dobija karakteristike seljacke ekonomije u malim zemljama kao sto je Srbija. Tipa dodje neki strani investitor, i onda mu Beko kaze 'E ti ne mozes ovo da kupis ako meni ne das reket, jer ja sam glavni i nista ne moze da se privatizuje bez mene'
Ma duguje svima, od dobavljaca, do velikih banaka...
Sto ne znaci da nema i neke kompanije u Holdingu koje dobro posluju, ima i takvih. Oko jedne takve se sada psuje sa Milkom:mrgreen:

ma dinar ce biti stabilan u narednom periodu - sve dok traju devizne rezerve .

zato je i smenjen jelasic jer je odbijao da brani neodbranjivo i zato je doveden soskic.

naravno cenu "stabilnosti" platice obicni gradjani kroz pad standarda i nova poskupljenja.

jer da bi se stabilnost odrzala mora se trositi novac iz budzeta . a kad se trosi novac iz budzeta nema ga za druge potrebe , pa vlast mora dizati cene ....

tako to biva.

sve ima svoju cenu.

Jeste, ali to posebno dobija karakteristike seljacke ekonomije u malim zemljama kao sto je Srbija. Tipa dodje neki strani investitor, i onda mu Beko kaze 'E ti ne mozes ovo da kupis ako meni ne das reket, jer ja sam glavni i nista ne moze da se privatizuje bez mene'
Ma duguje svima, od dobavljaca, do velikih banaka...
Sto ne znaci da nema i neke kompanije u Holdingu koje dobro posluju, ima i takvih. Oko jedne takve se sada psuje sa Milkom:mrgreen:

ni beko ni miskovic to ne bi mogli da rade da nemaju vlast u dzepu.
ukljucujuci i misteriozno bogatog jovanovica.

ti si njihov simpatizer, jel tako?

ma dinar ce biti stabilan u narednom periodu - sve dok traju devizne rezerve .

zato je i smenjen jelasic jer je odbijao da brani neodbranjivo i zato je doveden soskic.

naravno cenu "stabilnosti" platice obicni gradjani kroz pad standarda i nova poskupljenja.

jer da bi se stabilnost odrzala mora se trositi novac iz budzeta . a kad se trosi novac iz budzeta nema ga za druge potrebe , pa vlast mora dizati cene ....

tako to biva.

sve ima svoju cenu.

vidi, dinar pada, dva koraka dole, jedan korak gore. pad pa stabilizacija, pad pa konsolidacija i to se nastavlja.
da je drugacije, dinar bi bio u slobodnom padu.

Back