Evro ide na 110 dinara!

Tihi valjda ces ove godine da docekas rih 100 dinara hahaha

Napati se ti posteno.. mene nije bilo mesec dva a ti i dalje brojis hahaha

Boze sacuvej!!!

brojis ti burazeru poskupljenja dugove i rast akciza i poreza.

jer to sto kurs nije otisao preko stotke narod placa na taj nacin kako sam vec rekao.

nema nista dzabe...

i tako kurs je bio godinu dana ispod stotke , a ti si taj kurs platio poskupljenjima kao i ostali gradjani srbije samim tim to sto je on bio nizak nije ti znacilo nista jer ti je manje novca ostalo u dzepu

bolje je bilo da je kurs dosao na svoj realan nivo, doduse i tu bi imao manje para u dzepu, ali bi istovremeno bilo mnogo para u deviznim rezervama + bi srpska privreda bila mnogo konkurentnija i izvozno vise orijentisana nego sto je to danas sa ovim precenjenim kursom.

brojis ti burazeru poskupljenja dugove i rast akciza i poreza.

jer to sto kurs nije otisao preko stotke narod placa na taj nacin kako sam vec rekao.

nema nista dzabe...

i tako kurs je bio godinu dana ispod stotke , a ti si taj kurs platio poskupljenjima kao i ostali gradjani srbije samim tim to sto je on bio nizak nije ti znacilo nista jer ti je manje novca ostalo u dzepu

bolje je bilo da je kurs dosao na svoj realan nivo, doduse i tu bi imao manje para u dzepu, ali bi istovremeno bilo mnogo para u deviznim rezervama + bi srpska privreda bila mnogo konkurentnija i izvozno vise orijentisana nego sto je to danas sa ovim precenjenim kursom.

Интерес еуроспких власти није да привреда почне значајнији извоз,јер се тако смањује потреба за задуживањима.Они желе да се земља задужује и прсне по свим шавовима.
То је очигледно.

Због тога силују курс.

ljudi misle da u zivotu postoji nesto dzabe al ko sto kazu amerikanci there is no free lunch - nema besplatnog rucka.

stabilan jak kurs dinara se brani preko zaduzivanja u inostranstvu, a dugovi se vracaju tako sto vlast u nedostatku novca u budzetu za vracanje kredita, dize kontrolisane cene i poreze - pre svega struje, benzina, zatim povecavaju se razni nameti porezi takse , sve to u globalu SMANJUJE KONKURENTNOST NASE PRIVREDE, jer povecanje tih kontrolisanih cena povecava i cene proizvoda nasih firmi , a sa povecanjem proizvoda nasih firmi, pada i nasa konkurentnost u globalnim okvirima , samim tim opadaju i nasa proizvodnja i izvoz. A opadanjem proizvodnje opadaju i profiti firmi, mnogo njih i propada iradnici dobijaju otkaze.

Sve u svemu od takve politike drzava i njen narod imaju dugorocnu stetu , osim nekoliko uvoznika robe siroke potrosnje koji imaju korist . A ceh svega toga placa sam narod - a sto je najgore nije toga uopste ni svestan.

Narod prizeljkuje stabilan kurs, da mu plata u evrima vredi sto vise, to je normalan motiv i poriv samo je problem sto nije realan i sto ce tu zelju narod platiti mnogo skuplje nego sto bi je platio da kurs dinara dodje na svoj realan nivo na kom se moze odrzavati bez intervencija narodne banke i uzimanja kredita u inostranstvu.

prosle godine "stabilan kurs" je placen povecanjem cena telefoniranja u fiksnoj telefoniji za preko 200%, povecanjem struje za 30%tak , uvodjenjem poreza na mobilnu telefoniju od 10% tj TADICEVOG HARACA, visestrukim povecanjem poreza na nekretnine, visestrukim povecavanjem akciza na benzin, visestrukim povecavanjem registracije automobila i slicno.

I tako dalje

Sve ima svoju cenu . A glup narod ne shvata da mu nista ne znaci to sto je dinar jak ako ce poskupeti sve zivo i sto ce na taj nacin opasti svakako njegova kupovna moc i ostajati mu manje novca u dzepu.

Evo posta od pre godinu dana...sporo nešto raste kurs :think: :mrgreen:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8492625&postcount=2018

Ali oznake za temu su extra

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

'imam štednju u sdk, -vjerica začarala temu-, 400-50=380, am pula mare, devize devize devize, dinar slabi, domaca od zrna grozdja, evro sve veći i veći!, glup li si tihi..., gospodin konzul nikaragua, jerry 150% jeftiniji, kolega ivan prca vesnicu, kolega ivan žicka bone !, laci srećan ti rođendan, laci žicka rakiju, miki maus ekonomija, nerealan kurs dinara, oću i ja rakiju, tihi, tu tu tu žicka bone !, za predsjednika, јел домаћа?, јелашић је дракула, модови су слуге режима

Domaća valuta u padu, danas evro vredi 77,65 dinara, ekonomisti predviđaju dalje slabljenje dinara
Domaća valuta poslednjih dana slabi, a zbog smanjenog priliva kapitala i investicija, usled svetske finansijske krize, ekonomisti očekuju da će evro do kraja godine dostići vrednost od 80, a možda i 82 dinara!
Odbrana dinara... Guverner NBS Radovan Jelašić obećao da će sačuvati stabilnost domaće valute
Prema saznanjima Pressa, na međubankarskom trgovanju u petak je vrednost evra prešla 78 dinara, pa je NBS reagovala i prodajom tri miliona evra zaustavila nekontrolisan pad dinara. Po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije evro će danas vredeti 77,65 dinara. Ovo je prvi put od 15. avgusta da evro vredi više od 77 dinara!
Ekonomista Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) Duško Vasiljević kaže za Press da bi veće turbulencije na svetskom finansijskom tržištu lako mogle da dovedu do toga da evro vredi 82, pa i 83 dinara.
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=48464&sectionId=33

Само да подсетимо колко је евро био

ko je bio kriv tim srpskim "privrednicima" sto nemaju pojma sa ekonomijom pa su mislili da ce dinar moci da se odrzava jos 20 godina na kursu precenjenom od 80 dinara. svi su pisali nezavisni ekonomisti da je kurs debelo precenjen i da je neodrziv a oni su uzimali kredite u evrima a sad kukaju.

za takve kazu - sam pao - sam se ubio.

ko je bio kriv tim srpskim "privrednicima" sto nemaju pojma sa ekonomijom pa su mislili da ce dinar moci da se odrzava jos 20 godina na kursu precenjenom od 80 dinara. svi su pisali nezavisni ekonomisti da je kurs debelo precenjen i da je neodrziv a oni su uzimali kredite u evrima a sad kukaju.

za takve kazu - sam pao - sam se ubio.

Jeste, ali Jelasic pricao da ce kurAs da bude stabilan i da se ljudi zaduzuju u dinarima, ne u Jevrima.

Tako da...nije "sam paJo", ali "sam se ubiJo".
smajlilavica.gif

Jeste, ali Jelasic pricao da ce kurAs da bude stabilan i da se ljudi zaduzuju u dinarima, ne u Jevrima.

Tako da...nije "sam paJo", ali "sam se ubiJo".
smajlilavica.gif
Јелашић је паралелно са тим причао и да влада треба да одради свој део посла а она то није урадила.
Опет мешате узрок и повод.

Ministarka:Vlada nije kriva za kurs
11. januar 2010. | 01:22 | Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović demantovala je da je kurs evra ovih dana porastao zbog isplate budžetskih korisnika nakon usvojenog rebalansa budžeta.

"Slabljenje dinara počelo je još krajem oktobra, kada je evro bio ispod 93 dinara, da bi već sredinom decembra dostigao 96 dinara. Od septembra do novembra minus države, koji je trebalo pokriti, bio je rekordno nizak - 3 milijarde dinara. Zato se slabljenje dinara nikako ne može dovesti u vezu sa fiskalnom politikom Vlade", kaže ona za "Večernje novosti".

ma jok kriv je pera pisar z:D

avanturisto o cemu ti to ? pa kurs je vec otisao na 100 dinara. jer da kupis evro u bankama treba da ga platis skoro 100 dinara .

Eurobank EFG Stedionica a.d. Beograd 95.4804 97.4290 99.8647 4.3843 11.01.2010.
Komercijalna banka a.d. Beograd 95.0420 97.4290 99.8647 4.8227 11.01.2010.

to sto nije za 15 para stigao do 100tke ne menja nista.

OD kad su dosli iz DS-a na vlast sa nevidjenim obecanjima srednji kurs sa 76 dinara otisao na 98, plate smanjene 20% a cene otisle gore 30% , 10% ljudi ostalo bez posla a dug raste geometrijski.

Back