Ne. Samo pokušavam da razgovaramo o evoluciji. Ne o lakiranju noktiju, ne o stilskim figurama, ne o časovnicima koji nisu časovnici.
Ti pribegavaš neprikladnim primerima, izgovaraš tone besmislenih i netačnih stavova, ali ne pružaš argumente. Eto, neko mora i to.
to shto TI kazhesh da su neprikladni primeri - ne znachi da oni to jesu stvarno.
nego samo ti sujeta u ovom trenutku ne mozhe dozvoliti da priznash da su odgovarajuci.
reci neshto slikovito ili metaforichno radi laksheg prikazivanja i shvatanja suhtine nije degamogogija.
dokazhi da jedna moja metafora nije analogna realnosti kojoj sam htela da prokazhem.
samo jedna.
ako ti je jedini argument "neko mora i to" precicu preko tvoje tuposti bez osvrtanja.
Rekla si:
"prirodni zakoni nemaju osecaj za red i nered?
to bi bilo kao da hocesh da kazhesh da srce nema osecaj za kucanje..
ili da rechi nemaju osecaj za izlazhenje iz usta"
da, to sam rekla
pritom misleci da li stvarno mislih da chovek ne mozhe da ih kontrolishe?
da li se deshavaju spontano i nekontrolisano, nabacano i neritmichno...
Pogrešno misliš. Evolucija daje šansu svakom pokušaju, ali nije svaki pokušaj uspešan. Recimo, srce koje bi kucalo suviše sporo snabdevalo bi organizam sa premalo kiseonika pa bi životinja bila troma i time nesposobna da preživi jer ne bi stigla da dođe do hrane ili bi suviše lako postala hrana nekom drugom.
Suviše ubrzano srce davalo bi obilje kiseonika, ali bi se energija ubrzano trošila, pa bi životinja bila u neprestanoj potrazi za hranom i možda je ne bi bilo dovoljno.
Postoje životinje usporenog metabolizma, naprimer lenjivac, postoje životinje brzog metablizma kao što su miševi, a takvi su jer su prilagođeni okolini u kojoj žive.
to je vishe contra evolucije, nego shto je za nju.
zahteva plan, inteligentni...
a to shto prichash su prilagodjavanja u okviru jednog ogranichenja
ne evolucija.
kao kad npr kazhesh, normalan donji krvni pritisak je od 70 do 90, a gornji od 110 do 130.
Desile su se mnoge stvari. Samo uspešne su preživele.
shansa da su se josh neke potencijalno uspeshne stvari desile, josh vishe ide na shtetu evolucije..to ti dodje kao prirodna selekcija, je l'?
sa kojom ti sigurnoshcu to kazhesh, kao da je dokazano.
ne zhivi u iluziji, Darvinova je samo teorija.

Niko ne tvrdi da je čovek tovrac sveta?
niko to nije ni rekao
hobi ti je izvlachenje iz konteksta.
rechenica pochinje sa AKO, znachi uslovna je, logichno je da sledi drugi deo iste..
nije ni chudo shto uvek izgledash kao da si u prednosti.
navedi jedan primer.
jedan jedini.
Otkud ti ideja da hoću da kažem tako nešto? I kakve to veze ima sa termodinamikom?
pa kazhesh da je pominjanje haotichnosti apsurdno za II zakon t..
s obrizom da se vremenom povecava haotichnost sistema, kako je svet iz haosa mogao predji u ovako slozhen, nehaotichni oblik?
hocu da kazhem da je razbijanje chashe rezultat dela ruku chovechjih, to jest rezultat inteligentnog delovanja,
znachi i kad haos ne bi ishao ka organizovanosti (razbijanje chashe)
i kada bi haos ishao ka organizovanosti (proces pravljenja chashe od stakla, itd), to bi morao da bude nechiji plan ...
konstantno izbegavash da dash odgovor na to pitanje po tom parametru..
Ono što si ti napisala odnosilo se na trenutne promene izazvan hormonima. U drugim okolnostima ne pojavljuju se ni druge promene koje si ti navela.
yeah...right?
svaki dan dokazujem da nije tako...
kako zhena mozhe da voli muzha koji je mrtav vec 20 godina?
mislim da shto se tiche hormonske strane, oni su vec oguglali..
dusha nije..
kako to da svemocna nauka josh ne mozhe da objasni shta je tachno to svesno i zhivotvorno u nama, a dichi se sa toliko dostignuca...
Šta sa vremenom? Entropija pokazuje u kom pravcu teče vreme? Jesi li sigurna da ovo razumeš.
na neki nachin potvrdjuje.
Evolucija ne tvrdi tako nešto. A naš razgovor zapisan je i dostupan.
sama EVOLUCIJA ne tvrdi tako neshto, vec uz nju ide i shvatanje da se svet samoorganizovao
znachi sam taj proces koristio bi iste principe kao perpetuum mobile..
Razumem te. Zaprvo se slažemo. Svet nije nastao evolcijom. Živa bića su se razvijala kroz evoluciju. To su dve različite stvari.
nisam mislila na sam svet kao mala beba od 2-3 sekunde
pod tim pojmom svet mislila sam na danashnji svet, shto ukljuchuje sva zhiva bica koja na njemu danas obitavaju.
pa se sad vrati na moj iskaz.
Otac mi je svojevremeno pričao kako su kod Vršca našli dolmen u kojem su sahranjeni dnevni ratnici u različitim položajima. Bili su savršeno očuvani. Recimo da je jedan od brkatih ubica bio svet. Ali svi?
ne znam da li imash podatak da moshti, to jest tela svetaca su skroz gola, prekrivena samo jednim parchetom tkanine, dakle nisu MUMIFICIRANA niti su IKAD bila, direktno posle smrti ostavljena su tu, ili svesno i namerno ignorishesh taj podatak?
u Rusiji u jednom gradu ima 300 otkrivenih, opipljivih, savrsheno ochuvanih tela.
Da nisi ti malo umišljena. Otkud ti ideja da znaš šta bog misli, kada nisi sposobna da savladaš ni srednjoškolski kurs fizike?
najlogichnija moguca pretpostavka.
a to shto ti mislish da nisam sposobna da savladam kurs fizike, ne znachi da to jeste tako.
znachi nije ni jedan nauchnik, fizichar, biolog koji veruje u postojanje Tvorca?
de, prochitaj novine.
ako je neko bio neobrazovan, bio je to Dravin.
Ovo ti je prirodno mumificiranje. Pošto se jednom završi proces, mumija ne smrdi i može se prenositi.
citiracu se:
ne znam da li imash podatak da moshti, to jest tela svetaca su skroz gola, prekrivena samo jednim parchetom tkanine, dakle nisu MUMIFICIRANA niti su IKAD bila, direktno posle smrti ostavljena su tu, ili svesno i namerno ignorishesh taj podatak?
Guglaj ti.

Tako ćeš otkriti da su mutacije nasledne.
pa? zar to ne potvrdjuje da svi vode poreklo od jednog choveka, ako svi imaju istu mutaciju? pritom se ne misli BUKVALNO da je jedna covek izrodio 3 milijarde ljudi, to je apsurd, vec njegovi potomci...
ako je Adama preneo na tri svoja sina, oni na svoje itd, to jeste prenoshenje i nasledjivanje. samo potvrdjuje teoriju..
ko je rekao da nije tako?
Znam.

Kao i Jevreja i muslimana. Kao i katolika. I pravoslavaca. I zilota. I baptista. I Jehovinih svedoka. I adventista. I protestanata. I pentikostalaca. I vidrena. i...
pa?nauchnici koji su vrshili istrazhivanje su bili hrishcani, logichno da ce uzeti svoju knjigu. shta je tu problem?
kako si nameravao da ovim argumentom dokazhesh neslaganje izmedju nauke i Biblije?
religije koje si naveo se ne kolju oko postojanja Boga vec oko nekih ceremonijalnih i istorijskih stvarchica..
argument ti uopshte nije iste tematike kao shto bi trebalo, vishe je informativnog karaktera, tako da, hvala, znala sam ja to odavno