guest 135511
Buduća legenda
- Poruka
- 39.924
Hm, ok. ali, da li znaš da Pontifex Maximus priznaje i odobrava Teoriju Evolucije?
ok
a znash li ti da Paskal, Lomonosov, Paster, Kepler, Bojl, Kesel, Faradej ne priznaju i ne odobravaju?
kome verovati..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hm, ok. ali, da li znaš da Pontifex Maximus priznaje i odobrava Teoriju Evolucije?

ok
a znash li ti da Paskal, Lomonosov, Paster, Kepler, Bojl, Kesel, Faradej ne priznaju i ne odobravaju?
kome verovati..![]()

pa i ja svom razumu
shta znachi kad se poklapa sa milion imena velike nauke?
(:
hahahha

[/QUOTE]ne seri de'Hm, kreacionista koji se poziva na nauku! Divno. Primetio sam ja na početku ove priče da u tebi čuči pravi ateista... Fina maska...![]()
ne seri de'

pa da, htela sam da kazhem: sa duzhim poshtovanjem, nemoj da seresh.
ali mi uz tvoj mentalni sklop vishe ide: ne seri de'

ja nisam rekla da operacije koje ja koristim u toj jednachni NE POSTOJE.
samo sam rekla da ih NE KORISTIM.
evo primer.
x+23(x-1)=54
24x-23=54
nadam se da shvatash besmislenost ovoga..
anemija srpastih celija.

molim te
necemo dalje
dok ne nadjesh i ne kopirash mi ovde
definiciju drugog zakona t
i definiciju entropije
da ja ovde ne bih ispala neuka i demagog..
ne, uchi me da imam slobodu da radim shta hocu
ne meri mi grehe na kantar..
inache, dojadiste mi
Isus vas blagoslovio
donesite mi krem bananice na kucnu adresu
laku noc

javljam se sutra
previshe sam umorna
laku noc
Isus vas blagoslovio
p.s. zazijavolo, konstantno izbegavash povecanje haoticnosti da pomenesh..
gn

Zasta dokazigde su ti dokazi za to?
ne verujem dok ne vidim.
(:

Ај дајте анкету. Ти то вређаш људе и њихову интелигенцију кад дајеш као другу опцију да је Бог створио свет пре неких 6 `иљада година??
Zasta dokazi
Da ne razumes rechenicu?
To da ti ne razumes ne samo jedno rechenicu, nego krsha stvari o kojima pricas ovde je aksiom.
I btw, odakle ti (i vama jos nekima) ideja da ja branim evolucioniste, a podkopavam kreacioniste, kad se nisam izjasnio po tom pitanju?
prirodni zakoni nemaju osecaj za red i nered?To je tvoj termin koji ne znaš kako da povežeš sa bilo čim.
A ja ga ne koristim jer:
"Ponekad se u popularnoj literaturi entropija naziva "nered u sustavu", "mjera nereda" i slično, što je neprecizna formulacija, koju treba izbjegavati. Prirodni zakoni nemaju ljudski osjećaj za "red" ili "nered"."
spavala sam nikad boljeLepo spavaj. Stavi pod jastuk i neku knjižicu. Recimo "Mali Perica uči da broji" ili "Kako radi lokomotiva" Pokrij se da ne nazebeš.![]()
ne, nisam.Operaciju sabiranja već si ISKORISTILA pri transformisanju prvog oblika u drugi.![]()
Toplina ne može sama od sebe prelaziti sa hladnijeg tijela na toplije, točnije: nije moguć proces čiji jedini rezultat bi bio spontan prelazak topline sa hladnijeg tijela na toplije (1850).
Osim gornje, Rudolf Clausius dao je još nekoliko formulacija ovog zakona:
Toplina spontano može prelaziti samo s toplijeg na hladnije tijelo.
Sa protokom vremena, ukupna entropija termički zatvorenog sustava koji nije u termodinamičkoj ravnoteži uvijek raste, težeći da dosegne najveću moguću vrijednost.
Vjerojatno najpopularnija formulacija ovog zakona glasi: Entropija svemira uvijek raste (1865).
Formulacija Lord Kelvin-a: Nije moguće ostvariti proces, čiji bi jedini učinak bio da uzima toplinu iz jednog spremnika topline i pretvara tu toplinu u cijelosti u rad.
Ova formulacija drugog zakona termodinamike često se izražava kao:
Perpetum mobile druge vrste nije moguć.
Perpetuum mobile druge vrste bio bi upravo takav uređaj koji bi samo uzimao toplinu iz spremnika topline i pretvarao ovu toplinu u rad.
Sada ćeš mi odgovoriti kakve ovo veze ima sa evolucijom?

pa nije Bog hteo da tugujesh danas
dobar je i milosrdan Bog
samo voli da zajebava nekad

prirodni zakoni nemaju osecaj za red i nered?
to bi bilo kao da hocesh da kazhesh da srce nema osecaj za kucanje..
ili da rechi nemaju osecaj za izlazhenje iz usta..taj osecaj im daje chovek..
Nemaju.
Osećaj je rezultat pobuđivanja receptora nervnog sistema.
Prirodni zakoni nemaju nervni sistem, pa bi im i receptori bili suvišni.
Srce nema ni receptore za toplo-hladno, a kamoli "osećaj za kucanje".
reči su treptaji vazduha koje tvoj um prevodi u reči (uvek pogrešno, koliko vidim)
zar i chovek na neki nachin prema evoluciji nije prirodni zakon
Nije. Zakon gravitacije je prirodni zakon. Čovek PODLEŽE prirodnim zakonima.
skupina zhila, mesa, mishica itd, koji podlzehe svim promenama, zakonima, kao i bilo shta u prirodi..? tako kazhe evolucija.
Ovako da.
stoga mogu da tvrdim da je pominjanje haotichnosti u drugom zakonu t sasvim ravnopravno
jer je to ono shto vidimo u prirodi a ne ono shto evolucionishtichki mozgovi namecu..
nauku je izmislio chovek i ubedio nas da je neshto nepogovorno tako..
a nauka je samo najbolja moguca pretpostavka...
mozhda postoji bolja i savrshenija.
Pustiću te da i dalje tako veruješ. Ako vidiš samo haos oko sebe, to samo znači da ne razumeš i ne vidiš zakonitosti koje postoje. Ukratko, čak i kada bi uspela da razumeš II zakon termodinamike, tvoje vapijuće neznanje ne bi postalo manje ni za malkice.
Inače, nauku je, kao i religiju, izmislio čovek. Jedino "bespogovorno ubeđivanje" karakteristično je za religiju, ne za nauku.
spavala sam nikad bolje
a to te evolucionistichka sujeta tera
da nipodashtavash i potcenjujesh mishljenja drugih?
tipichno.. to vam je izgleda prirodno urodjeno..ili je refleks, pa nemate osecaj za to?
Žao mi je ako sam te uvredio. Zapravo sam ja na tvoja nipodaštavanja nauke koju ne razumeš, odgovarao preciznim naučnim saznanjima. Moglo bi se diskutovati o tome ko koga podcenjuje.
umesto da nekome kazhemo: celije moje kozhe sasvim prijatno reaguju na celije tvoje kozhe, srce pochne jache da pumpa, , dotok kiseonika je veci, krv mi navire u obraze kad vidim sklop tvojih mishica, zhila, sala (tj, telo, oblik) preda mnom, mojim disajnim putevima odgovara mirish cijanida iz tvoje kose, sfere nashih mozgova su kompaktibilne, nasha svest o nekim stvarima se mehanichki podudara, dusha mi se ne oseca zhivom kada zhivotvorna energija tvoje dushe nije kraj mene...
jednostavno cesh reci: VOLIM TE.
razumes sada?
to VOLIM TE podrazumeva sve to, samo je recheno na jednostavniji nachin.
sa svega dve rechi.
Ovo je najšašavija ljubavna izjava koju sam ikada dobio.
Žao mi je samo što nije iskrena, jer ne pominješ grč na dnu stomaka, koji bi kod iskrene ljubavi postojao (kao rezultat pumpanja krvi u svrhu pripreme za koitus).
a ti meni kazhi, kako si planirao ovo da koristish u dobrobit evolucije?
zar evolucija ne kazhe da je svet u pochetku na neki nachin bio perpetuum mobile jer
se samoorganizovao?
kako je to moguce?
Ja nisam planirao ništa. Ti si povela diskusiju o II zakonu termodinamike, koji očigledno ne razumeš, a u koju svrhu, zaista ne znam.
Evolucija ne tvrdi da je svet perpetuum mobile.
Prvo, evolucija se bavi razvojem živih vrsta, a ne načinom funkcionisanja sveta.
Drugo, bez obzira kako tebi izgledalo, formiranje složenih jedinjenja takođe podleže navedenom zakonu.
Recimo, atom vodonika u nascentnom (atomskom) stanju ima visoku energiju i teži da je smanji. Zato će reagovati sa svim što mu se nađe u blizinu, pa makar i sa drugim atomom vodnika i tako će nastati molekul vodonika. Sa atomom kiseonika nastaće voda...
kako je moguce da casovnik nastane bez casovnicara?
ili je casovnicar nastao tek nakon shto je smo spoznali pojam sata?
Hoćeš da kažeš da časovnik nije nastao evolucijom? U pravu si - Časovnik nije nastao evolucijom.
josh jedna stvar:kako objashnjavashOdgovarajući uslovi mikroklime obezbeđuju konzervaciju organske materije. Zato mumificirani leševi imaju i očuvanu odeću na sebi. Odeća bar nije bila sveta.chudo moshtiju,
Hrišćanske mošti rezultat su i impregniranja. Ovo se kasnije odražava kao "bogouhanje".
slični uzroci dovode do sličnih posledica. I ljudi koji su ošureni vrelom vodom imaju slična iskustva.iskustva klinichke smrti
najnovije nauchno otkrice da svi ljudi na zemlji vode poreklo od jednog choveka
Da nije mutacija?
chinjenica je da se danas religija i nauka savrsheno dopunjuju
nisu antagonosti
Ajde? Kako je to nauka uspela da se složi sa svim religijama, kada se i religije kolju između sebe?
i da je teoriji evolucije vreme odbrojano..
evo, vec je izbachena iz shkola..
E, pa sad... Izbačeno je i Domaćinstvo, pa ljudi još uvek kuvaju i čiste prašinu po kući.
vreme je da pochnemo da mislimo svojom glavom, a ne da prihvatamo neshto nametnuto, izmanipulisano, u shta ni sam tvorac teorije nije verovao...
Mojsijeve knjige?
koji si ti bukvalista..Nemaju.
Osećaj je rezultat pobuđivanja receptora nervnog sistema.
Prirodni zakoni nemaju nervni sistem, pa bi im i receptori bili suvišni.
Srce nema ni receptore za toplo-hladno, a kamoli "osećaj za kucanje".
reči su treptaji vazduha koje tvoj um prevodi u reči (uvek pogrešno, koliko vidim)
Nije. Zakon gravitacije je prirodni zakon. Čovek PODLEŽE prirodnim zakonima.
Ovako da.![]()
Pustiću te da i dalje tako veruješ. Ako vidiš samo haos oko sebe, to samo znači da ne razumeš i ne vidiš zakonitosti koje postoje. Ukratko, čak i kada bi uspela da razumeš II zakon termodinamike, tvoje vapijuće neznanje ne bi postalo manje ni za malkice.
Inače, nauku je, kao i religiju, izmislio čovek. Jedino "bespogovorno ubeđivanje" karakteristično je za religiju, ne za nauku.
Žao mi je ako sam te uvredio. Zapravo sam ja na tvoja nipodaštavanja nauke koju ne razumeš, odgovarao preciznim naučnim saznanjima. Moglo bi se diskutovati o tome ko koga podcenjuje.
Ovo je najšašavija ljubavna izjava koju sam ikada dobio.
Žao mi je samo što nije iskrena, jer ne pominješ grč na dnu stomaka, koji bi kod iskrene ljubavi postojao (kao rezultat pumpanja krvi u svrhu pripreme za koitus).

Ja nisam planirao ništa. Ti si povela diskusiju o II zakonu termodinamike, koji očigledno ne razumeš, a u koju svrhu, zaista ne znam.
Evolucija ne tvrdi da je svet perpetuum mobile.
Prvo, evolucija se bavi razvojem živih vrsta, a ne načinom funkcionisanja sveta.
Drugo, bez obzira kako tebi izgledalo, formiranje složenih jedinjenja takođe podleže navedenom zakonu.
Recimo, atom vodonika u nascentnom (atomskom) stanju ima visoku energiju i teži da je smanji. Zato će reagovati sa svim što mu se nađe u blizinu, pa makar i sa drugim atomom vodnika i tako će nastati molekul vodonika. Sa atomom kiseonika nastaće voda...
Hoćeš da kažeš da časovnik nije nastao evolucijom? U pravu si - Časovnik nije nastao evolucijom.![]()
Odgovarajući uslovi mikroklime obezbeđuju konzervaciju organske materije. Zato mumificirani leševi imaju i očuvanu odeću na sebi. Odeća bar nije bila sveta.
Hrišćanske mošti rezultat su i impregniranja. Ovo se kasnije odražava kao "bogouhanje".
Da nije mutacija?![]()
Ajde? Kako je to nauka uspela da se složi sa svim religijama, kada se i religije kolju između sebe?
E, pa sad... Izbačeno je i Domaćinstvo, pa ljudi još uvek kuvaju i čiste prašinu po kući.
Mojsijeve knjige?