Evolucija vs Kreacija

O tome ti i pričam. Ti govoriš o imaginarnom biću čije postojanje nije dokazivo.
C:%5CDOCUME%7E1%5CTomaD%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif
Nisi u pravu, naucnici i popvi su na putu da pronadju atome i molekule od kojih je sazdano to svemocno i sveznajuce bice zvano bog. Izgleda da se bog konacno odlucio da se postepeno, atom po atom, molekul po molekul, pojavi coveku i ubedi ga da on stvarno postoji. Od tada se vernici nece zvati vernici, jer nece imati potrebu da veruju. Ono sto je najtuznije, nestace i ateisti i agnostici.

Ah naravno. Hrišćanska eshatologija i kosmologija bazira se na tako čvrstom dokazu koji glasi credo quia absurdum. U prevodu, možeš da veruješ i da čovek može da leti iako je to apsurdno i nemoguće.
Opet cinis neoprostive greske. Covek ima slobodnu volju i poletece ako to pozeli. Prvi dokaz je Ikar i njego calac Dedal. Drugo, covek je svojom slobodnom voljom poleteo, bolje reci uzneo se u visine koristeci balone, a docnije je poleteo na avionima; na kraju i raketama. Sta vise, odleteo je na Mesec, a iznad nas, u zemljinoj orbiti kruze brojni sateliti, neki cak sa posadom. Dakle, da zakljucim, Emanuel je sto posto u pravu. Treba samo ispravno koristiti svoju slobodnu volju i tvoje zelje ce bogec da ispuni. U sustisni, bog je ispunio zelju coveka da mu se priblizi sto je moguce vise, pa mu je dozvolio da se uspne na nebo, njegovo obitovaliste. To ti je jedna vrsta obozavanja, tj. obozenja coveka.

Blago nama s tobom pravednim.
C:%5CDOCUME%7E1%5CTomaD%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_image002.gif
Konacno da si shvatio sta ti emanuel porucuje. On je, bre, visoko ucen. Izucio je sve nauke i nennauke na mnogim bogoslovskim fakultetima. Ima da verujes sta ti on kaze.

Pa kako ti objasnjavas postanak svemira? Ili je mozda vjecan?
E vidis, ako ti smatras da je vjecan, kako bi u pomanjkanju znanja izbjegao kreaciju, onda njegova tvrdnja vrijedi. Ne mozes ga objasniti samim po sebi!
Sta li je ovaj hteo da kaze. Cuj, vjecni, nije na meni da ti objasnjavam postanak svemira. Jos ga niko, osim popova, nije objasnio, ma da postoje teorije i njegovom nastanku. Dve oprecne su Teorija praska i Teorija stalnog stanja. Inace, sve sto bi ti dalje objasnjavao to bi za tebe bila tabula raza. Ti si rodjen sa vatikanskim genom i tu pomoci nema.

Prevedena rasprava: Kent Hovind protiv 3 profesora Evolucije.

Radnja se odvija na sveučilištu Embry Riddle.

Kent Hovind protiv tri profesora.avi

Dr. Kent Hovind vodi raspravu protiv tri profesora na univerzitetu Embry-Riddl

Nešto što egzistira u onostranom svetu,teško da je sazdan od atoma i molekula.
Ako je to nesto sto egzistira u onostranom svetu realno, onda mora da je od necega sazdano inace ti ne bi znao da to postoji. Reci, od cega je sazdano?

Daj, covece, ostavi se tih praznih naglabanja. Cime on dokazuje svoje tvrdnje? Dijalektikom? Sofizmom? Metafisikom?

Poslednja izmena:

Označi mesto za koje smatraš da je od značaja, pa da vidimo o čemu se radi, jer niko razuman neće da baca dva i po sata svog života na Kenta Hovinda.

Označi mesto za koje smatraš da je od značaja, pa da vidimo o čemu se radi, jer niko razuman neće da baca dva i po sata svog života na Kenta Hovinda.

Pa sve je znacajno.

Ako neces da bacas dva ipo sata a bacio si ceo zivot na evolucinosticke lazi i prevare, onda ja ti nemogu pomoci.
Tvoj izbor...

Ako je to nesto sto egzistira u onostranom svetu realno, onda mora da je od necega sazdano inace ti ne bi znao da to postoji. Reci, od cega je sazdano?

Daj, covece, ostavi se tih praznih naglabanja. Cime on dokazuje svoje tvrdnje? Dijalektikom? Sofizmom? Metafisikom?

5 Minuta od kako sam postavio video klip koji traje 2,5 sata za koji si ti rekao ovo gore?

Da bi neko mogao da ga okarakterise i kritikuje mora da ga pregleda?

Veliko je cudo da si ga ti pregledao za 2,3 minuta???

Ili ti to onako napamet kao Mrgud, sve unapred ne prihvstas?

Slaba je ta metoda.

Pa sve je znacajno.

Ako neces da bacas dva ipo sata a bacio si ceo zivot na evolucinosticke lazi i prevare, onda ja ti nemogu pomoci.
Tvoj izbor...

Fala. Za sada ne treba. Ne morate više nazivati. Zvaćemo mi vas. :kafa:

5 Minuta od kako sam postavio video klip koji traje 2,5 sata za koji si ti rekao ovo gore?

Da bi neko mogao da ga okarakterise i kritikuje mora da ga pregleda?

Veliko je cudo da si ga ti pregledao za 2,3 minuta???

Ili ti to onako napamet kao Mrgud, sve unapred ne prihvstas?

Slaba je ta metoda.
Ostavi se tog tvog mudrovanja. Mozes li ti da mi odgovoris na postavljeno pitanje, a da mi ne podmeces nekakve video klipove koji se ne baziraju na materijalnim dokazima. Jer, ne zaboravi, pametnom coveku je potrebno par minuta da sagleda osnovu price i oceni gde to vodi. Drugo, ja svoje poimanje ne baziram na videoklipovima i wikipediji, ma da je povremeno koristim radi poredjenje podataka ili pak provere hronologije.

Dakle, pitanje glasi: Ako je to nesto sto egzistira u onostranom svetu realno, onda mora da je od necega sazdano inace ti ne bi znao da to postoji. Reci, od cega je sazdano?

Pa sve je znacajno.

Tvoj izbor...

*Emanuel*

Označi mesto na video snimku koji si priložio za koje smatraš da je od značaja, pa da vidimo o čemu se radi, jer niko razuman neće da baca dva i po sata svog života na Kenta Hovinda.

Poslednja izmena od moderatora:

Back