Evolucija vs Kreacija

"Nuznost" i "slucajnost" su glavni pokretaci evolucije po evolucionistickom misljenju. Cemu onda pretvaranje!
Ako slucaju dajes sve osobine i atribute Boga, zasto onda ne akceptiras samog BOGA?:hahaha:

Haha. Pa niko ne spori da slučajnost ima neku ulogu u svemu tome, ali da je glavni pokretač to je već malo tuturutu mišljenje.
Ma ne sumnjam da je daleko prihvatljivije mišljenje o svemirskom čarobnjaku koji magijom sve stvara :D

Haha. Pa niko ne spori da slučajnost ima neku ulogu u svemu tome, ali da je glavni pokretač to je već malo tuturutu mišljenje.
Ma ne sumnjam da je daleko prihvatljivije mišljenje o svemirskom čarobnjaku koji magijom sve stvara :D
A zamisli si ovo misljenje: Sve nastaje iz nista, slucajno! Da li postoji ista drugo, sto bi bilo gluplje od toga? Cisto sumnjam! Kod carobnjaka imas bar jednu osobu, koja djeluje!
Razumjes li iracionalnost u svojoj tvrdnji?:)

U čemu je problem, jel ne želiš da naučiš nešto novo, ili ne možeš?

S. Hawkinga sam citao od A-Z, i nigdje ne vidjeh da ima bilo kakve dokaze za ono o cemu prica. On postavlja sve kao da bi to vec bilo egzistentno, a ako nesto vec egzistira, onda nije vise potrebno dokazivati da egzistira, jer je evidenti factum.

Medjutim, kako nastaje to sto vec egzistira, to on nigdje ne objasnjava.
Kako nastaju kvantna polja i kvantne fluktuacije, vrijeme, prostor i materija, to mu je i dalje zagonetka.

S. Hawkinga sam citao od A-Z, i nigdje ne vidjeh da ima bilo kakve dokaze za ono o cemu prica. On postavlja sve kao da bi to vec bilo egzistentno, a ako nesto vec egzistira, onda nije vise potrebno dokazivati da egzistira, jer je evidenti factum.

Medjutim, kako nastaje to sto vec egzistira, to on nigdje ne objasnjava.
Kako nastaju kvantna polja i kvantne fluktuacije, vrijeme, prostor i materija, to mu je i dalje zagonetka.

Pa ništa od toga ne nastaje, ono je oduvek tu. Mada može da menja oblik i stanje.

Poštovani hogarius

Bespotrebno vređate sagovornika koji je svima pokazao i dokazao svoje znanje...

iako se ne slažemo po mnogim pitanjima, ipak pokazujemo dužno poštovanje prema STVORITELJU, PLANU SPASENJA i našem Spasitelju..

Isusu Hristu

ALI koje poštovanje su ateisti na ovom forumu pokazali prema hrišćanima?

(umesto uljudnosti i kulture, ispoljavaju se takve reči i koristi se takav žargon koji nije ni za ulicu)

Zašto je moj narod dozvolio da se toliko razvije i da dominira nad njim ta bezbožna...

IDEOLOGIJA

???
Rasplakao si me, zaista, lijem krokodilske suze. Kada vam se nije niko protivio, po celoj Evropi gorele su lomace sa zivim ljudima slobodnijeg uma ot danasnjeg tvog boga i tvoga klijenta, nije vas bilo sramota od tog zlokobnog boga da vodite krstaske ratove, nije vas bilo sramota od Isusa Hrista da vodite verske ratove po celoj zapadnoj Evropi, zar vas nije sram od vasih bliznjih da ste ratovali sa hriscanskom Vizantijom, osvojili hriscanski Konstantinopol, totalno ga opljackali i pobili silan hriscanski svet u njemu. I ti si nasao za potrebno, sa takvim tvojim pedigreom, da me ucis sta i kako da postupam sa tim nepostojecim bogom zbog koga ste krv pili mnogim pripadnicima razlicitih vera i naroda. Ti umesto da izrazis kajanje zbog zverstava koje su tvoji hriscanski preci cinili, i jos uvek cinite, ti kao najizrazitiji licemer drzis predavanje o uljudnosti i kulturi. Sramota te bilo, SDG

Poslednja izmena:
Pa ništa od toga ne nastaje, ono je oduvek tu. Mada može da menja oblik i stanje.
I najmanjem djetetu je jasno, da se svemir nije u stanju objasniti sam iz sebe. On nije u stanju objasniti zasto postoji i odakle u njemu zakoni i prirodne konstante, dakle Informacija po kojoj se ravna.
Osim toga, protiv vjecnog univerzuma govori i ekspanzija svemira, pozadinsko zracenje i opcenito energetsko stanje u njemu. Ako bi svemir bio vjecan, onda nebi bilo noci. Zasto mi i danas gledamo u zvjezdano nebo?

Back