Evolucija vs Kreacija

Toliko si neuk da je za tebe larva u kokonu "mrtav crv". I oćeš da "poslednje sekunde života" potrošim na objašnjavanje mehanizma metamorfoze nekome TOLIKO nepismenom? :confused:

Probaj sa nekom lakšom lieraturom, za početak. Recimo "Priroda i društvo za III razred". :lol:

Proces metaomorfoze Vam je jasan?

Jasno Vam je i kako radi TV, computer...

jasni su Vam procesi u prirodi, u Vašem telu, u umu...

sve Vam je jasno ali nije Vam jasno kako postoji...

PROJEKTANT

iako imate NAUČNE DOKAZE na svakom koraku!

Da li možete da nam opišete KAKAV SVET bi bio bolji po Vašem mišljenju?

Da li bi taj svet isključivao STVORITELJA i Njegov zakon?

?
Pa ti si onaj koji kuka. Ja svet prihvatam takav kakav je.
Ne znam da li bi moja verzija sveta isključivala STVORITELJA i njegov zakon, ali svakako bi isključivala nepismena trućala poput tebe. Pun mi je onih koji veličaju Stepinca, a na ovoj temi naročito onih koji čak ne znaju da larva ne umire u kokonu, a kritikovali bi teorije koje, jasno, ne poznaju niti imaju intelektualnog kapaciteta niti bilo kakvih predznanja da bi ih razumeli.

I kako to možete sebi da dozvolite...

DA BACATE JEDINI ŽIVOT (POSLEDNJE SEKUNDE)

na dokazivanje da nema STVORITELJA?

?

A ti si baš uveren da će se moj život završiti u toku ovog razgovora? Da me nisi možda ukunuo, sram te bilo? :lol:
Mogu sebi da dozvolim šta oću. Zato što sam slobodan čovek. A kada je u pitanju trebljenje takvog nepsimenog ološa poput tebe, čak je i vredno izvesnog rizka. :mrgreen:

Vi ste mi svojevremeno pokušali da objasnite...

Da li ste imali prilike da vidite Ticius-Bodeov zakon?

http://forum.krstarica.com/showthre...JSKI-SABOR?p=21603202&viewfull=1#post21603202

Naravno. To mi je omiljeni primer, pored flogistona. :D

Hajde da se malo zadržimo na naučnim dokazima i da ih analiziramo...

Slažete li se da potrošimo još koju sekundu vremena na to razmatranje?

(možda ne bude uzaludno bačeno vreme ako ugledamo Tvorca u zakonima prirode)

Poslednja izmena:
Proces metaomorfoze Vam je jasan?

Jasno Vam je i kako radi TV, computer...

jasni su Vam procesi u prirodi, u Vašem telu, u umu...

sve Vam je jasno ali nije Vam jasno kako postoji...

PROJEKTANT

iako imate NAUČNE DOKAZE na svakom koraku!
Očigledno je da se projektant može zapatiti samo u četvrtastoj zasaljenoj glavi poput tvoje koja NE ZNA da larva ne umire u kokonu, koja NE ZNA da nema potrebe Zemlju obrtati itd. :confused:

Čuj. naučni dokazi na svakom koraku. Verovatno je jedan od tih dokaza da bube nastaju iz mrtvih crva. :hahaha:

Da li ste razmotrili Ticius-Bodeov zakon i da li ste videli PROJEKAT u zakonima po kojima su sve planete postavljene?
Kao što rekoh, to je stara stvar. Pre nego što si pobegao, tamo sam ti postavio objašnjenje. Naime, sve planete nisu postavljene po Ticius-Bodeovom zakonu, a neke čak i fale.

To bi bilo isto kao kad bi išao da ti metu nov remen na alternator, a oni ti podvale jedan koji, em nije zupčast, em je kraći za tri pedlja od originalnog. I umesto da priznaju da su se zeznuli, tvrde da ti je neko nabudžio remenicu sa Tatre i sad njihov, savršeno dobar remen ne pasuje. :kafa:

Da li ste sa mnom razgovarali na serbiancafe-u?

(nijednom mi se nije obratila osoba sa nick-om Zazijavalo)
sebrian cafe je forum bednog interfejsa i očigledno prekratke arhive.
A ti si čovek kratkog pamćenja, da ne kažem pameti, pa se ne sećaš. :kafa:
Imao si u onim lepljivim temama jednu gde si gomilao gomilu svojih bezveznih citata, pa kad te pritisnem u diskusiji, te kažeš da si sve već objasnio u lepljivoj temi. :lol:

Kao što rekoh, to je stara stvar. Pre nego što si pobegao, tamo sam ti postavio objašnjenje. Naime, sve planete nisu postavljene po Ticius-Bodeovom zakonu, a neke čak i fale.

To bi bilo isto kao kad bi išao da ti metu nov remen na alternator, a oni ti podvale jedan koji, em nije zupčast, em je kraći za tri pedlja od originalnog. I umesto da priznaju da su se zeznuli, tvrde da ti je neko nabudžio remenicu sa Tatre i sad njihov, savršeno dobar remen ne pasuje. :kafa:

Znači ZAKON NE POSTOJI?

Zato što u tom zakonu postoji odstupanje par planeta?

A da li postoji odstupanje planeta u 3. Keplerovom zakonu?

Kako objašnjavate da su treći stepeni rastojanja planeta (Ai3) i kvadrati vremena obilaženja (Ti2) isti?

Pogledajte tabele (označene su narandžastom bojom):

"I postavi ih Bog na svodu nebeskome..."
http://www.svetlostistine.org/Clanc..._postavi_ih_Bog_na_svodu_nebeskome_Grujic.pdf

Sa temom nema nikakve veye. Ima veze sa tvojim ogovaranjem lekara. E, to ogovaranje nema veze sa temom.

Па ја сам прокоментарисао на пост који исто нема везе са еволуцијом и креацијом, али твоји доживљаји су стварно промашили тему :D
Мене сад занима што си ти толико запео да браниш те лекаре.

Pa eto... Nisam čuo. :kafa:

Ааааа, па како то да не чујеш, па то цео свет бруји. Или се ти правиш глув па нећеш или не желиш да чујеш :mrgreen:

Znaš, kada čovek skoči sa zgrade i razbije se k'o dulek, akda ljosne dole to je u potpunom skladu sa teorijom gravitacije, pa mi nije jasno koji je tačno zakon prirode prekršen u ovom slučaju.

У праву си. Погрешио сам.

Kada je to Satana govorio ljudima?
Од почетка. Имаш Библију па читај.

Možeš li mi navesti primer za katastrofu nastalu kršenjem zakona prirode i katastrofu koja nije nastala usled kršenja zakona prirode, ali je nastala usled padanja u greh?

Па прво, рецимо загађивање природе. Имаш велику термоелектрану и она около загађује и настаје катастрофа, ваљда знаш и сам шта настаје. Данас те електране производе толико угљен-диоксида да долази до глобалног загревања, што узрокује велике промене климе. Пример исто и са озонским омотачем.
Као друго, па то био Потоп. А и државе у коме су људи баш грешни, природне катастрофе као поплаве, торнада, пожари су велики, као рецимо САД. Наравно, ти ћеш ово вероватно да демантујеш, пошто не верујеш у то. Мада у последње време по целом свету имамо природне катастрофе, тако да се не бих баш одбранио овим одговорм :confused:

Poslednja izmena:
sebrian cafe je forum bednog interfejsa i očigledno prekratke arhive.
A ti si čovek kratkog pamćenja, da ne kažem pameti, pa se ne sećaš.

Imao si u onim lepljivim temama jednu gde si gomilao gomilu svojih bezveznih citata, pa kad te pritisnem u diskusiji, te kažeš da si sve već objasnio u lepljivoj temi.

Jedno vreme nisam dolazio na serbiancafe (nekih godinu dana), možda ste me pomešali sa nekim..

Jedino što se u pretraživaču nalazi sa Vašim imenom jeste odgovor Bengibor-a o Vama...

Da niste Vi čuveni Kum591 (filozof)...

Vaš nick Zazijavalo, g. Bengibor poistovećuje sa Kum591 (filozof) i to je jedino što se pojavljuje u pretraživaču...
http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//search.php?num=123&search=Zazijavalo

bengibor
(bivši tesar)
28. avgust 2009. u 11.05
http://bit.ly/QbQ263

Argument kume za svoja lupetanja.
Argument na sunce. Ti „pametni” to nemaš, a ja „ludi” sve argumente imam. Pa ako sam ja lud, ajmo argumentima diskutovati.
Mani ovo svoje baljezganje, i lepo ti rekoh, prestani se ljutiti, to nije dobro, to ti škodi zdravlju. Sva ova tvoja pluvačina ovde šteti tvom ugledu ovde među diskutantima. Hehehe, kojeg li ugleda.

Čini mi se da se ti ipak nemaš čime pohvaliti.
Stavio si taj nick „filozof” samo zbog kompleksa, i ne-ostvarenih želja, a ko te zna možda imaš samo neku srednju školicu.
Aaaaajde ajde, možda i nekvu višu, aj nek ti bude.
Po načinu komuniciranja sa ljudima, pre bi čovek rekao da imaš samo osam razreda, a ne da si neki filozof, jer tvoj rečnik uopšte nije rečnik jednog filozofa tj. nekvog intelektualca.
Ma ti si jedna najobičnija prastačina.

Jer kad bi ti bio argumentovano moćan u diskusiji, ti bi sad ovde postavio svoje fakte i lepo bi diskutovao. Ali ti si za tako nešto nesposoban, strašljiv si i u suštini jadna kukavica.
Zato i ne možeš sa mnom diskutovati. Nego pljuješ ovuda, pogledaj se samo što ovuda pišeš, i na taj način pokušavaš sakriti svoje neznanje i svu svoju bedu i siromaštvo u dokazima.

Evo ja te ponovo izazivam, ne budi kukavica, argumente na sto evo pred svima ovde. Ajde nadri- i -neostvareni filozofe.

Ajde ajde, pa ćeš proći opet kao što si prošao pre par godina kada si bio pod nadimkom „zazijavalo”. Ja sam ti tada dao počasni nadimak „zijevalo”. Podvio si rep ko nekvo pseto i zbrisao sa diskusije tj. dvoboja sa mnom. Čini mi se da ćeš tako uraditi i ovaj put. Ali u slučaju da taj zijevolo ipak nisi bio ti, to ništa ne menja stvar, proći ćeš kao on.
Bit ćeš nokautira intelektualno, sto procentno.

Ajmo da vidimo smeš li. Argumente u duskusiji Kume moj mili.

&

bengibor
(bivši tesar)
21. april 2009. u 11.21
http://bit.ly/QbQbX1

Isto je tako i pre godinu dana,
ovuda balegao neki Zazijavalo, ja sam ga nagradio sa nadimkom Zijevalo, i nije nam dao mira ovudan.

A onda mi je puka film pa sam ga malo suočio sa argumentima uzroka i posledica, dok nismo došli do univerzalne matrice svega, i do prvog pra-atoma i njegovog praska.
Eee onda je majmun ućutao i povukao se, i nema ga više pod tim starim niknejmom, mislim da je nesreća još uvek ovde ali se krije pod drugim pseudonimom.

Ma samo li me isprovociraju,
neću im se ja ovde lako skinuti s vrata.
Evo je letnja pauza blizo i bit će vremena na pretek, pa će biti tuče po ovom forumu.

...

У праву си. Погрешио сам.
To se i meni često dešava. ;)

Од почетка. Имаш Библију па читај.
Moram priznati da sem iskušavanja Isusa Hristosa, ne mogu da se setim nijednog primera iz Svetog pisma.
Da li možda ti znaš neki takav primer?

Па прво, рецимо загађивање природе. Имаш велику термоелектрану и она около загађује и настаје катастрофа, ваљда знаш и сам шта настаје. Данас те електране производе толико угљен-диоксида да долази до глобалног загревања, што узрокује велике промене климе. Пример исто и са озонским омотачем.
Meni se čini da tebi nije baš najjasnije šta su to zakoni fizike, tj. prirodni zakoni. :think:
Kao i u slučaju sa čovekom koji skoči sa zgrade i u skladu sa teorijom gravitacije ljosne dole i razbije se (u skaldu sa zakonom o održanju energije). tako su i navedeni primeri u potpunosti u skladu sa prirodnim zakonima. U potpunosti nam je poznat proces koji usled prekomerne emisije CO[SUB]2[/SUB] dovodi do globalnih klimatskih promena, kao i kako na ozonski omotač dleuje upotreba onih preparata koji sadrže hlorofluorougljenike (CFC), hidrohlorofluorougljenike (HCFC) i metil-bromid. Od kada su usvojeni protokoli kojima se predviđa smanjenje proizvodnje preparata koji sadrže CFC i HCFC dolazi do merljivog oporavka oznoskog omotača.

Као друго, па то био Потоп.
Potop, u smislu globalnog potopa se nikada nije desio, jer ne samo što je fizički nemoguće da se desi, već ne postoje nikakvi tragovi tako nečega - tragovi kojih bi moralo biti.

А и државе у коме су људи баш грешни, природне катастрофе као поплаве, торнада, пожари су велики, као рецимо САД. Наравно, ти ћеш ово вероватно да демантујеш, пошто не верујеш у то. Мада у последње време по целом свету имамо природне катастрофе, тако да се не бих баш одбранио овим одговорм :confused:
U pravu si, verovatno ću te demantovati. Ukoliko si raspoložen možemo da odredimo šta to tačno znači "države u kojima su baš grešni", pa da uporedimo broj katastrofa sa drugim državama. :ceka:

Moram priznati da sem iskušavanja Isusa Hristosa, ne mogu da se setim nijednog primera iz Svetog pisma.
Da li možda ti znaš neki takav primer?

У почетку. Ђаво је ушао у змију и кушао Еву да убере плод.

Meni se čini da tebi nije baš najjasnije šta su to zakoni fizike, tj. prirodni zakoni. :think:
Kao i u slučaju sa čovekom koji skoči sa zgrade i u skladu sa teorijom gravitacije ljosne dole i razbije se (u skaldu sa zakonom o održanju energije). tako su i navedeni primeri u potpunosti u skladu sa prirodnim zakonima. U potpunosti nam je poznat proces koji usled prekomerne emisije CO[SUB]2[/SUB] dovodi do globalnih klimatskih promena, kao i kako na ozonski omotač dleuje upotreba onih preparata koji sadrže hlorofluorougljenike (CFC), hidrohlorofluorougljenike (HCFC) i metil-bromid. Od kada su usvojeni protokoli kojima se predviđa smanjenje proizvodnje preparata koji sadrže CFC i HCFC dolazi do merljivog oporavka oznoskog omotača.

Да, помешао сам, али знам на шта сам мислио. Ја и даље стојим да човек својим присуством на Земљи може да мења њену климу и изазове катастрофе глобалних размера.

Potop, u smislu globalnog potopa se nikada nije desio, jer ne samo što je fizički nemoguće da se desi, već ne postoje nikakvi tragovi tako nečega - tragovi kojih bi moralo biti.

Не можеш да тврдиш да се није десило кад ниси ни доказао своју тврдњу. Ја бих рекао да је тај Потоп оставио великих трагова по Земљи, као рецимо фосили животиња, веома бизарни фосили за које се не може објаснити како су настали. Једино објашњење би било да су настали услед велике катастрофе. Исто тако, бројне цивилиѕације света су записале то, које нису имале контакта.

U pravu si, verovatno ću te demantovati. Ukoliko si raspoložen možemo da odredimo šta to tačno znači "države u kojima su baš grešni", pa da uporedimo broj katastrofa sa drugim državama. :ceka:

Ваљда ти је познато шта се дешава у САД-у, какав је тамо живот и шта људи раде. Шта ради та држава у свету, кога напада и пљачка. Ваљда знаш и шта то значи бити грешан и радити нешто што не ваља, ал овде се вртимо у круг, почећемо о томе опет да причамо, а малопре смо причали шта су грехови :D Рекао сам и да се број природних катастрофа повећао, јер су људи све грешнији свуда по свету.

П.С. Извињавам се свима због граматичких грешки које направим, брзо куцам па изоставим понешто.

Poslednja izmena:
У почетку. Ђаво је ушао у змију и кушао Еву да убере плод.
Eh, to je jedno tumačenje. U Postanku tako ne kaže, nego je ovo što si izneo dodano tek kasnije.

Да, помешао сам, али знам на шта сам мислио. Ја и даље стојим да човек својим присуством на Земљи може да мења њену климу и изазове катастрофе глобалних размера.
Potpuno se slažem.

Не можеш да тврдиш да се није десило кад ниси ни доказао своју тврдњу. Ја бих рекао да је тај Потоп оставио великих трагова по Земљи, као рецимо фосили животиња, веома бизарни фосили за које се не може објаснити како су настали. Једино објашњење би било да су настали услед велике катастрофе. Исто тако, бројне цивилиѕације света су записале то, које нису имале контакта.
Mislim da je tebe neko ozbiljno prevario.
Tragovi kakve bi ostavio globalni potop ne nalazimo nigde u geološkim slojevima. Niko ne spori da su postojali lokalni potopi u različitim periodima, ali jedan veliki, globalni potop se niakda nije desio.
Brojne civilizacije sveta su ostavile zapise o lokalnim potopima, zapise koji datiraju iz različitih perioda ljudske istorije.
Probaj da zamisliš jedan veliki, globalni potop i razmisli koje su sve posledice takve katastrofe kako na prirod, tako i na ljudske zajednice. Lako ćeš i sam shvatit da nije bilo globalnog potopa.
Koji "bizarni" fosili? :dontunderstand:

Ваљда ти је познато шта се дешава у САД-у, какав је тамо живот и шта људи раде. Шта ради та држава у свету, кога напада и пљачка. Ваљда знаш и шта то значи бити грешан и радити нешто што не ваља, ал овде се вртимо у круг, почећемо о томе опет да причамо, а малопре смо причали шта су грехови :D Рекао сам и да се број природних катастрофа повећао, јер су људи све грешнији свуда по свету.
Poznao mi je šta se dešava u S.A.D.
Da li misliš da tu državu pogađa više prirodnih katastrofa nego neke druge države? :think:

Back