Evolucija vs Kreacija

Pa daj malo razmisli...
Uzmi najsavremenije dostignuće, neki kompjuter, program, avion, i td. i to poredi npr sa "običnom" bakterijom. Bakterija je milijarde puta složenija od nabrojanih sistema, a ipak kažemo da je nastala slučajno - sama od sebe. Kako to da trivijalni sistemi imaju svog konstruktora, a sistemi neverovatne složenosti nemaju. Imali to veze sa razumom?
ja ne kazem da je ista slucajno. sve ima svoj uzrok. alise ne slazemo u samom vidjenju tog uzroka. ti tvrdis da apsolutno znas sta ili da kazem ko je uzrok svega a ja kazem da uzrok svega ne mozemo znati.

Морам се оградити. Ја не кажем да је било шта настало случајно, док је "само од себе" мало компликованији концепт да би се о њему тек тако изјашњавао. Такође одбијам, на основу неконзистенција на једном, а неслагања са научно утврђеним чињеницама на другом месту, да је Џехова било шта створио.
Чисто да објасним зидовима (јес да је немогуће, ал' је забавно :lol: ) да постоји и трећа опција.
Колико беше траје дан Браме...

ja ne kazem da je ista slucajno. sve ima svoj uzrok. alise ne slazemo u samom vidjenju tog uzroka. ti tvrdis da apsolutno znas sta ili da kazem ko je uzrok svega a ja kazem da uzrok svega ne mozemo znati.
Ja sad ne dovodim u pitanje ko je uzrok, da li Bog Biblije, rata, vatre, zlata iris, i td. :lol: Već samo navodim da smo stvoreni od neke inteligencije, to je za početak dovoljno. Kada to ljudi shvate, počeće da istražuju i malo više razmišljaju i idu pravo na Bibliju. :per:

Ja sad ne dovodim u pitanje ko je uzrok, da li Bog Biblije, rata, vatre, zlata iris, i td. :lol: Već samo navodim da smo stvoreni od neke inteligencije, to je za početak dovoljno. Kada to ljudi shvate, počeće da istražuju i malo više razmišljaju i idu pravo na Bibliju. :per:

eto vidis. ja ne mogu da smatram da nas je stvorilo inteligentno bice. kao bilo mi dosadno, ajde da stvorim zemlju i zemljane, trebace mi samo 6 dana :lol:

Ja sad ne dovodim u pitanje ko je uzrok, da li Bog Biblije, rata, vatre, zlata iris, i td. :lol: Već samo navodim da smo stvoreni od neke inteligencije(1), to je za početak dovoljno. Kada to ljudi shvate, počeće da istražuju i malo više razmišljaju i idu pravo na Bibliju(2). :per:

Још само кад би смо веровали у бајке да из 1 следи нужно 2, и то све уз реторику позива на логику и апстиненцију :lol:
Него, ствар је много једноставнија

Ево одговора на многа питања:
stanija_1332503802_420x0.jpg

Stanija ne zaboravlja na Boga i knjigu ni u Survivoru. Onako, ne bi ona da se pokaže, ali kada je vruće mora malo da se raskomoti ili u žaru molitve čisto zaboravlja da li je obučena?

(Тако већ може :per: )

Pa, ako ste se pitali šta to Stanija čita, trk do prve knjižare ili biblioteke po knjigu Neale Donald Walsch "Razgovori s Bogom".

Poslednja izmena:
Још само кад би смо веровали у бајке да из 1 следи нужно 2, и то све уз реторику позива на логику и апстиненцију :lol:
Него, ствар је много једноставнија

Ево одговора на многа питања:
stanija_1332503802_420x0.jpg

Stanija ne zaboravlja na Boga i knjigu ni u Survivoru. Onako, ne bi ona da se pokaže, ali kada je vruće mora malo da se raskomoti ili u žaru molitve čisto zaboravlja da li je obučena?

(Тако већ може :per: )

Pa, ako ste se pitali šta to Stanija čita, trk do prve knjižare ili biblioteke po knjigu Neale Donald Walsch "Razgovori s Bogom".

brate srbine pa krenuo si od boga i darwina i svrsio na staniji...nes ne stima tu kako treba :lol:

Pa daj malo razmisli...
Uzmi najsavremenije dostignuće, neki kompjuter, program, avion, i td. i to poredi npr sa "običnom" bakterijom. Bakterija je milijarde puta složenija od nabrojanih sistema, a ipak kažemo da je nastala slučajno - sama od sebe. Kako to da trivijalni sistemi imaju svog konstruktora, a sistemi neverovatne složenosti nemaju. Imali to veze sa razumom?

Koncept slučajnosti primenjiv je na časovnik. Slučajno, neko se setio da protok vremena prikaže kao ugaoni otklon od nekog početnog položaja kazaljke koja se kreće ravnomernom brzinom. No, nema nikakvog razloga da se vreme tako definiše i meri. Kvarcni časovnici bolji su izbor, a i to je samo jedan od načina na koji možemo meriti vreme.

A sada se vratimo u tu tvoju pustinju. Ima tamo i peska. I sad, možemo pretpostaviti da je taj pesak nanet eolskom erozijom sa okolnih planina, a možemo prihvatiti i ideju inteligentnog dizajnera koji je sedeo eonima u toj pustinji i ni iz čega gradio zrno po zrno peska koja je naslagao jedna preko drugih u strogo utvrđenom redu koji je samo Njemu poznat. :D

случајно се неко сетио да направи кретање сунца у малом. и случајно атестиранима не пада на памет да време не постоји нег залудно бројање сунчевих пролаза.

а и пешчани сатови постоју, но нису они сврха ни смисо песка...

п.с. ко се шали не вређа.

eto vidis. ja ne mogu da smatram da nas je stvorilo inteligentno bice. kao bilo mi dosadno, ajde da stvorim zemlju i zemljane, trebace mi samo 6 dana :lol:
Ja sam ti naveo da časovnik, nešto što je veoma prosto, mora da nastane od kakve takve inteligencije - čoveka. A baktrija, ćelija,.. koje su milijardama puta složeniji sistemi od jednog časovnika, su morali izaći iz nečijeg intelekta. Kao što ne može časovnik, robot i td. da nastane milijardama godina sam od sebe, tako ne može bakterija da nastane za milijarde godina sama od sebe, koja je neporedivo složenija od pomenutih trivijalnih sistema. Dakle, ozbiljnije je tvrditi da robot nastaje slučajno, nego bakterija. Celo vreme uzimam bakteriju, a da ne uzmemo čoveka, čija se složenost ne može ni trunku porediti sa pomenutim.
P.S.
Ja ne mogu da smatram da me je rodila majka, kao bilo joj dosadno, ajde da napravim dete, trebaće mi samo 9 meseci. :roll: Ipak mi je logičnije da me je donela roda.

brate srbine pa krenuo si od boga i darwina i svrsio na staniji...nes ne stima tu kako treba :lol:

Па брате, ја не могу да схватим ону браћу што им је часовник доказ постојања Бога, поред оваквих женских облина... Иначе је Станија ништа, замисли да ставим слику Бар Рафаели.
И још пролеће, а неки трабуњају о сатовима и логичном... Бива то код оних што им је свака заљубљеност демонска :rotf:

Па брате, ја не могу да схватим ону браћу што им је часовник доказ постојања Бога, поред оваквих женских облина... Иначе је Станија ништа, замисли да ставим слику Бар Рафаели.
И још пролеће, а неки трабуњају о сатовима и логичном... Бива то код оних што им је свака заљубљеност демонска :rotf:

ko te ne zna ... :lol: sad napisah jednom verujucem kolegi.. problem sa ateistima je sto uvek vide delove velike slike a ne vide njenu sustinu... tako to i sa satom. mislim da gresis, jer funkcija svakog slozenog mehanizma ima dvojaku funkciju...jednu za koju znamo i drugu za koju pretpostavljamo da znamo... tako je i sa satom, ekstra sto je problem i pitanje vremena nejasno i najvecim umovima a sto potvrdise pre neki dan iz cerna izjavom da su dzaba bacali pare kad im je ajnstajn davno sve lepo nacrto.. ovaj, mileva, da budem do kraja precizan. :))

ko te ne zna ... :lol: sad napisah jednom verujucem kolegi.. problem sa ateistima je sto uvek vide delove velike slike a ne vide njenu sustinu... tako to i sa satom. mislim da gresis, jer funkcija svakog slozenog mehanizma ima dvojaku funkciju...jednu za koju znamo i drugu za koju pretpostavljamo da znamo... tako je i sa satom, ekstra sto je problem i pitanje vremena nejasno i najvecim umovima a sto potvrdise pre neki dan iz cerna izjavom da su dzaba bacali pare kad im je ajnstajn davno sve lepo nacrto.. ovaj, mileva, da budem do kraja precizan. :))
misliš mil - eva!

pa logično, evi je od početka sve bilo jasno. :mrgreen:

sto bi reko blajbi kome nista nije jasno u vezi srba... meni je jasno da smo svuda upleteni i neodvojivi deo one sile koje se plase i zato oce da nas potamane :lol:

a albi je volo milevu.. a jos vise je volo njen rad....u korenu svakog velikog coveka je uvek u pozadini bila zena.

Časovnik nastaje zato što je ljudima potreban.
Ma, daj, Zazi, nemoj da se brukas. Casovnik je nametnuo Jahve cim je Adama i Evu isterao iz Edemskog vrta, tj. raja. Rekao im je da im dan traje 24 casa, da svaki sat ima 60 minuta i 3600 sekundi. To je bozje delo i mi bi morali da smo mu do vjek i vjekova zahvalini. On je cak stvorio i 12 meseci i godinu, samo sto to nisu zapamtili Adam i Eva pa su docnije neki ljudi sanjali boga i njegov nalog da izmisle casovnik i kreiraju kalendar. Eto, to ti je cela prica. Nema tu sta da se mnogo mudruje. Sve je dobri bog stvorio, pa cak i vreme.

Ma, daj, Zazi, nemoj da se brukas. Casovnik je nametnuo Jahve cim je Adama i Evu isterao iz Edemskog vrta, tj. raja. Rekao im je da im dan traje 24 casa, da svaki sat ima 60 minuta i 3600 sekundi. To je bozje delo i mi bi morali da smo mu do vjek i vjekova zahvalini. On je cak stvorio i 12 meseci i godinu, samo sto to nisu zapamtili Adam i Eva pa su docnije neki ljudi sanjali boga i njegov nalog da izmisle casovnik i kreiraju kalendar. Eto, to ti je cela prica. Nema tu sta da se mnogo mudruje. Sve je dobri bog stvorio, pa cak i vreme.
Dapače!
Prvi sat imao je sam Jehova. Jer inače ne bi znao da mu je geneza trajala šet dana. :mrgreen:

U toj budalastoj priči da je sat dokaz božjeg postojanja krije se pogrešna premisa da "jednostavni" entiteti ne mogu stvoriti "složene" entitete.
Evo jednostavnog primera da je to moguće. Planinski potok je jednostavno izvesna količina vode bez ikakvog sopstvenog oblika. pa ipak, potok može vremenom izgraditi velike kanjone, a ako se zavuče pod zemlju, nastaće spektakularne galerije ispunene stalaktitima i stalagmitima. :)

Back