Evolucija vs Kreacija

Prvo da se zahvalim što ste bili jako duhoviti i lepo me nasmejali. :)
Ali ako hoćete da učestvujete u nagradnoj igri, morate se malo uozbiljiti, hvala na razumevanju.
S tobom moze svako lepo da se sali. Ti si sjajan tip, predstavnik vrste.Dakle, zadovoljstvo je obostrano.

Hogarius:
Evo, ja cu izneti valjan argument, pod uslovom da mi ti budes eksponat. Naravno, dobices odgovarajuci honorar.

Ja sam taj koji određuje uslove. U ovom slučaju uslovi su dokazi za evoluciju, a nagrada je novčana.
Moja ponuda ne menja tvoje uslove. Ali ja moram da imam eksponat da bih ubedljivo demonstrirao delovanje evolucije na zivot humanoida, na prirodu i na socijalni zivot. Nagrade se odricem u ime onih siramaha koji prose ispred crkve u mojoj opstini, a ti mozes da primis honorar za "eksponiranje". Dakle, razumeli smo se. Ako kojim slucajem ne zelih nonorar, ti ga pokloni jadnom i ubogom lokalnom bozjem sluzbeniku koji od tebe cini izuzetnog sledbenika (jevrejskog) boga. .

Da bi to saznao moraš izneti dokaz, a zatim videti moju reakciju na to.
Dokaze tražim da bih nekog isplatio, ne da bih ja nešto naučio.
Žao mi je, ali ne interesuje me.
To bi bilo kao u samoupravna vremena kada su čistačice i scenski radnici izglasavali godišnji repertoar Narodnog pozorišta. :)
Tvoje ... reakcije su već odavno poznate, pa nemam čak ni tu vrstu radoznalosti da ih doznam. Pogotovo što ti nisi prvi koji bi svoje bahato neznanje rado proglasio merom istinitosti naučnih teorija.

Danas Mormoni zvanično ne praktikuju poligamiju, kao što zvanično ne podržavaju ni rasizam, ali nekad jesu. Evo šta kažu mormonski sveti spisi o poligamiji:

Doctrine and Covenants 132:61-62
"If any man espouse a virgin, and desire to espouse another,and the first give her consent, and if he espouse the second, and they are virgins, and have vowed to no other man, then is he justified; he cannot commit adultery for they are given unto him; for he cannot commit adultery with that that belongeth unto him and to no one else. And if he have ten virgins given unto him by this law, he cannot commit adultery, for they belong to him, and they are given unto him; therefore is he justified."

Sad će naša pametnica da se javi i objasni da je ovo moj falsifikat, a ja ću u to ime unapred da se nasmejem.

Haha. <----- smejem se.

Uspavana lepotice posto imas ''dokaze'' da crkva LDS propagira rasizam i poligamiju, prijavi policiji, odmah ce da zabrane crkvu.

Poligamija ili ne, jedno od načela vam je da se ne sme čitati literatura koja se protivi učenjima mormona. To ti je dovoljno da se ne shvataju ozbiljno jer je očigledno da žele da drže ovce na broju.
Sta hoces da kazes, da druge hriscanske crkve podsticu vernike da citaju satanisticku i komunisticku literaturu koja govori protiv hriscanstva ?
Dovoljno da se shvati da ti nisu sve ovce na broju.

Rekoh ja lepo nekoliko puta da ne može neko čije se poznavanje prirodnih nauka svodi na prisećanje gradiva osnovne škole da skonta evoluciju kroz nekoliko postova na netu. Obiman je to posao. Moraš lepo da sedneš i da savladaš organsku i neorgansku hemiju, pa biohemiju, pa molekularnu biologiju i genetiku, donekle i ekologiju, pa ćeš tek onda biti u stanju sa shvatiš biološku (i molekularnu) evoluciju. Bez toga možeš samo (u manjoj ili većoj meri) da prihvataš ili ne prihvataš evoluciju (iliti ‚‚veruješ'' ili ‚‚ne veruješ''). Pa ko voli nek' izvoli. :)
hahaha
evoluciju nisu mogli da shvate ni oni koji su lansirali takvu budalastinu, al opet kako neko veruje u crkvene dogme tako neko veruje i u teorije

hahaha
evoluciju nisu mogli da shvate ni oni koji su lansirali takvu budalastinu, al opet kako neko veruje u crkvene dogme tako neko veruje i u teorije
Interesantno, budalasltina, hm. A u sta ti verujes, kakvu budalastinu ti proucavas i zastupas? Lako je za nesto reci budalastina, ali, cik, dokazi da je budalastina. Naravno da ne mozes da dokaze, kao sto ne mozes da dokazes da je Kvantna teorija, ili Teorija realtiviteta, ili teorija gravitacije, itd. budalalstina.Taj "argument" upotrebljavaju oni koji ne poznaju stvari koje negiraju.

Interesantno, budalasltina, hm. A u sta ti verujes, kakvu budalastinu ti proucavas i zastupas? Lako je za nesto reci budalastina, ali, cik, dokazi da je budalastina. Naravno da ne mozes da dokaze, kao sto ne mozes da dokazes da je Kvantna teorija, ili Teorija realtiviteta, ili teorija gravitacije, itd. budalalstina.Taj "argument" upotrebljavaju oni koji ne poznaju stvari koje negiraju.

naravno da je lako reci da je nesto budalastina kada jeste, shvatas li ti evoluciju da mozes biti tako britak momak?

Ja sam ti već rekao, "Najveća predstava na zemlji" R. Dokinsa. Pročitaj samo onaj odeljak o tektonskim kretanjima i uticaju na živi svet, i ospori ga. Ili daj pare.

A da, para nema.
Trežim dokaze, ne tražim knjige, sajtove, i td.
Ako si razumeo šta je pametni Dokins rekao, onda ćeš verovatno umeti da mi to ovde izneseš. Bez copy-paste, sajtova, i td. Tako bi samo otišli u pogrešnom smeru.

cudno....a za tvoje nepokolebljivo uverenje u kreaciju dovoljna je samo jedna knjiga :think:
Nije bitna knjiga, već ono što piše u njoj. Ja ću tebe izneti iz Biblije dokaze, neću ti reći idi čitaj Bibliju to i to poglavlje.
Da sam izrazio želju da se zaglupljujem evolucionizmom tražio bih knjige, sajtove i td. Ali ja tražim samo jedan jedini dokaz, u vidu foslila, dokaza starosti zemlje, stena, makroevolucije, i td. Ali kao što i sama vidiš, svi junaci nikom ponikoše.

Nije bitna knjiga, već ono što piše u njoj. Ja ću tebe izneti iz Biblije dokaze, neću ti reći idi čitaj Bibliju to i to poglavlje.
Da sam izrazio želju da se zaglupljujem evolucionizmom tražio bih knjige, sajtove i td. Ali ja tražim samo jedan jedini dokaz, u vidu foslila, dokaza starosti zemlje, stena, makroevolucije, i td. Ali kao što i sama vidiš, svi junaci nikom ponikoše.

ajde budi tako dobar pa nam pruzi materijalan DOKAZ o postojanju boga. :aha:

Otvori oci i pogledaj oko sebe :mrgreen:

Ne boli ..slobodno :lol:

I reci nam ko je tako inteligentan i mocan mogao sve to stvoriti ( na prirodu i zivotinje mislim ) ? :ceka:

Da nije slucajno darvin ? :lol:

Da ti ja dam delove od kompjutera i ubaci ih u bubanj i mesaj 1000 godina :lol:

Kladim se da se nece sam Kompjuter sastaviti i raditi nakon toga :mrgreen:

E to je Darvinova teorija ..muckanje organizma :rotf:

Добио си ти довољно доказ и све си их негирао. И немој лагати како никад ниси посезао за фак-ју (фреквентли аск квешчанс) сајтовима, сетимо се оне приче да је светлост некад путовала 10.000.000.000 пута брже, нашао се научењак из Земље Кенгура да то тврди:lol:
Узгред, не рече је ли било кенгура и коала на Нојевој барци:mrgreen:

Што се тиче принципа еволуције, пази принципа, ако си нормалан не треба да идеш даље од својих тежњи. Пошто ти је битна прокреација, то је велиш једини ваљани разлог за секс, ја те питам, ако икада нађеш неку несрећницу да ли ће ти бити свеједно да ли су деца твоја или комшијина. Ако ти неће бити свеједно, зашто!? Немој ми само рећи да је из моралистичких разлога :hahaha:
И онда ће неко пред уочавањем законитости како свет функционише рећи да је то и Хитлер говорио. Јесте, па шта... И очигледно није довољно добро схватио како свет функционише, иначе би историја била другачија...

BOZIJI KANON PROPORCIJE (PROPORCIJE COVJEKA)

Sad cemo vidjeti koja je idealna visina covjeka i po cemu je odredjena?

The Vitruvian Man is a world-renowned drawing created by Leonardo da Vinci circa 1487.[1] It is accompanied by notes based on the work of the famed architect, Vitruvius. The drawing, which is in pen and ink on paper, depicts a male figure in two superimposed positions with his arms and legs apart and simultaneously inscribed in a circle and square. The drawing and text are sometimes called the Canon of Proportions or, less often, Proportions of Man.

Izvor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitruvian_Man

davinciman.jpg

Proporcije covjeka (crtez L. Da Vincija)

Koso podignute ruke stoje pod uglom od 40 stepeni. To je pravac tankih plavih linija. Od vrha prstiju, koji tu doticu krug ciji je centar covjekov pupak, do plave vodoravne linije E ima 8 puta po 5 stepeni.

E - linija pupka ili "ekvator" sto simbolise nebeski ekvator i proljetni i jesenji ekvinocij, ravnodnevnice.

1 = Tropic of Cancer je linija ljetnog solsticija kad Sunce dostize najvisu tacku sjeverno od nebeskog ekvatora, pocetak ljeta. Sunce je na 23.5 stepeni iznad ekvatora.

Ugao ekliptike od 23.5 stepeni prikazan je tankom crvenom linijom od pupka ka vrhu prstiju ruku u horizontalnom polozaju (tacka Sunca). Od te tacke Sunca je crvena linija koja prelazi preko vratne jabucice. Jabucica je piramidalna i ona je simbol vrha piramide Sunca na dan ljetnog solsticija 21. juna.

2 = -23.5 stepeni = Tropic of Capricorn = linija zimskog solsticija kad Sunce dostize najnizu tacku juzno od nebeskog ekvatora, pocetak zime. Sunce je na 23.5 stepeni ispod ekvatora. To odgovara covjekovom tijelu iznad koljenja (kolo, koleno, kolende, Koledo).

Pogledajmo kvadrat oko visine covjeka. Vrhovi prstiju ruku u horizontalnom polozaju doticu taj kvadrat. Obratimo paznju na duzinu od vertikalne ose tijela do vrhova prstiju: tacni po cetiri iste duzine sa obje strane ose ili osam duzina od vrha prstiju jedne do vrha prstiju druge ruke. Kad su ruke podignute ravno u nivou ramena duzina od vrhova prstiju jedne do vrhova prstiju druge ruke tacno odgovara idealnoj visini covjekovog tijela.

Koja je idealna visina covjekovog tijela i po cemu je odredjena? Vjerovali ili ne: odredjena je srazmjerno duzini godine, odnosno duzini pola godine, odnosno duzini jednog godisnjeg doba. Sad cemo pokazati i kako je to sve povezano.

Da Vinci je od ose tijela do lakta svake ruke odredio po dvije duzine. Do vrhova prstiju jos ostaju po dvije duzine. Ukupno od ose tijela do vrhova prstiju jedne ruke jesu cetiri iste duzine.

Godina ima 365.242 dana i cetiri godisnja doba, sto znaci da je duzina jednog godisnjeg doba 91.3105 dana:

91.3105 : 4 = 22.827625 dana

Ako se broj od 22.827625 dana uzme kaa mjera duzine, cetiri takve duzine daju duzinu od ose covjekovog tijela do vrhova prstiju jedne ruke. Kod idealne visine covjeka duzina izmedju vrhova prstiju ruku u horizontalnom polozaju je osam duzina po 22.827625 cm ili 182.621 cm. To je idealna visina covjeka muskarca.

Zna se da u visini svakog covjeka ima sedam duzina njegove stope. da vidimo kolika je duzina stope idealno visokog covjeka:

182.621 : 7 = 26.08874142 cm (mozemo zaokruziti na 26.1 cm). Da vidimo sta o tome kazu anatomija?

An anthropometric study of 1197 North American adult Caucasian males (mean age 35.5 years) found that a man's foot length was 26.3 cm with a standard deviation of 1.2 cm.[4]

Izvor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Foot

Razlika od 26.3 do 26.1 cm je 0.2 cm ili samo zanemarljivih 2 mm.

Vratimo se kosom polozaju ruku iznad ramena. Vec smo rekli da u odnosu na vertikalu stoje pod uglom od 40 stepeni:

360 : 40 = 9 = devet duzina po 22.827625 cm od jedne tacke kruznice do suprotne tacke linijom ruku u horizontalnom polozaju (osam punih duzina i po pola te duzine sa obje strane ruku).

Poslednja izmena:
Pošto si do sada mogla da zaključiš da nam se Bog ne prikazuje fizički, tj ne možeš Ga pokazati prstom, onda ne očekuj takav vid dokaza.
Dokazi su u racionalnom razmišljanju. Kao i u sopstvenom iskustvu. Složenost u prirodi nedvosmisleno pokazuje da imamo svog Kreatora. Ali to ipak od nas traži da racionalno razmišljamo, ne može neko bez razmišljanja da razume ovo.
Ako se šetaš nekom pustinjom gde se smatra da ljudska noga nije kročila, i naiđeš na časovnik. Šta će biti prvo što ćeš pomisliti? Da je nastao tu milionima godina sasvim slučajno, ili ipak da je neko pre tebe tu boravio i da je časovnik neko napravio?

Pošto si do sada mogla da zaključiš da nam se Bog ne prikazuje fizički, tj ne možeš Ga pokazati prstom, onda ne očekuj takav vid dokaza.
Dokazi su u racionalnom razmišljanju. Kao i u sopstvenom iskustvu. Složenost u prirodi nedvosmisleno pokazuje da imamo svog Kreatora. Ali to ipak od nas traži da racionalno razmišljamo, ne može neko bez razmišljanja da razume ovo.
Ako se šetaš nekom pustinjom gde se smatra da ljudska noga nije kročila, i naiđeš na časovnik. Šta će biti prvo što ćeš pomisliti? Da je nastao tu milionima godina sasvim slučajno, ili ipak da je neko pre tebe tu boravio i da je časovnik neko napravio?
kako to slozenost u prirodi dokazuje postojanje kreatora?

Davno je pokazano da ta fora sa časovnikom nije ispravna. Kada ti šetaš, ti već znaš da časovnike prave ljude i da imaju kreatora, tako da........

kako to slozenost u prirodi dokazuje postojanje kreatora?
Pa daj malo razmisli...
Uzmi najsavremenije dostignuće, neki kompjuter, program, avion, i td. i to poredi npr sa "običnom" bakterijom. Bakterija je milijarde puta složenija od nabrojanih sistema, a ipak kažemo da je nastala slučajno - sama od sebe. Kako to da trivijalni sistemi imaju svog konstruktora, a sistemi neverovatne složenosti nemaju. Imali to veze sa razumom?

Back