Evolucija vs Kreacija

"Pokušaću ti bar delimično približiti kako bi čovek danas izgledao da se pridržavao Stvoriteljevih saveta. Zamisli vrhunskog gimnastičara. Njegovu okretnost i spretnost. Zamisli vrhunskog atletičara. Njegovu brzinu i izdržljivost. Zamisli čoveka savršenih telesnih proporcija. Potpuno simetričnog. Zatim, zamisli čoveka inteligencije IQ 1000 (danas se natprosečnim smatra već onaj koji ima IQ veći od 110). Zamisli čoveka koji jasno vidi sitne detalje na udaljenosti od jednog kilometra.
Koji čuje visoke frekvencije poput šišmiša, niske poput slona. Zamisli čoveka koji je savršenog zdravlja. Zamisli sada vrhunskog pevača. Pa vrhunskog muzičara. Pa vrhunskog umetnika... Sve to sada spoji u jedno. Zamisli sada tog čoveka visokog četiri metra. I na kraju zamisli jedno takvo biće ispunjeno nežnom ljubavlju i samilošću, požrtvovnošću i nevinošću, čednošću i obazrivošću, beskompromisnom dobrotom i poštenjem... odano Stvoritelju.

Zvuči li ti ovo kao fantastika? Neverovatno? Kao apsolutna glupost?Sada ti je dosta svega? Vidiš, što je tvoja neverica i zgražavanje nad ovim veće, to mi više ukazuješ priznanje za rezultate koje sam postigao. Zaista sam se trudio tokom gotovo šest hiljada godina da od ovog veličanstvenog bića, kojeg sam ti upravo opisao, učinim to što si ti sada. Čovek kojeg sam ti pokušao opisati je čak bleda slika onoga što je Stvoritelj zaista stvorio, ali tvoj ograničeni rečnik mi baš i ne dozvoljava da opišem sve pojedinosti.

Pogledaj se samo kako izgledaš. Postaje li ti jasno zašto sam danas u stanju razvijati teoriju da je čovek, grubo rečeno, postao od majmuna? Kada bi mi Stvoritelj ostavio još koju hiljadu godina, prelazni oblik od majmuna do čoveka, koji danas nedostaje kako bi se dokazala teorija evolucije, bio bi živ. Da ljudski rod nisam toliko degradirao, nikada ne bih mogao uvesti takvu teoriju. Sada, zahvaljujući tvom izgledu – mogu.

Da, uzrok tvom jadnom izgledu sam JA. Takav si jer si prihvatio ono što sam ti ja nametnuo. Unizivši te moralno, otupivši ti taj osećaj za ispravno, nije mi bilo teško uniziti te na bilo koji drugi način. Razmatrajući način na koji je stvoren ljudski organizam, proučavajući same potrebe ljudskog organizma, godinama sam eksperimentisao kako bih video kako mogu uticati na čoveka. Uskraćujući mu jednu po jednu vitalnu potrebu, čovek je postao to što si ti danas – fizički i psihički nesposobno biće nezgrapnog i neprivlačnog izgleda, uniženog morala.
"

Ispovest palog anđela

Što znači ako je jedan god širine jednog milimetra, to drvo u poluprečniku ima 11 metara, tj. u prečniku 22 metra. :D

matematika je tacna.
ali dzaba sva matematika.
svi znamo da je zemlja stara 6000 godina.....

evo, u ovom filmu covek pokusava da objacni kako mere kolicinu CO2 u vazduhu. na antarktiku mogu da izmere bar 650.000 godina, i da utvrde kolicinu CO2 za svaku godinu i prosecnu temperaturu u toj regiji.
Opet dzaba matematika svi znamo da je zemlja stara 6000 godina....

Ko je i zašto izbrisao moje postove?
A to se Сале žalio, zar ne?
Ja ću opet da mu postavim pitanje: zašto se Bog našalio kada mu je ugradio preko 95% isti genom kao kod šimpanze.
U međuvremenu sam saznao da je sazdan od crvene zemlje, pa na to pitanje ne mora da mi odgovori.

Poslednja izmena:
Ko je i zašto izbrisao moje postove?
A to se Сале žalio, zar ne?
Ja ću opet da mu postavim pitanje: zašto se Bog našalio kada mu je ugradio preko 95% isti genom kao kod šimpanze.
U međuvremenu sam saznao da je sazdan od crvene zemlje, pa na to pitanje ne mora da mi odgovori.

To sto je 95% slican simpanzi je posljedica degradacije kroz istoriju, a ne evolucije.

Ovo je ono što ne štima u evoluciji zar ne? Pa se kroz laži želi uklopiti po svaku cenu... Imaš u najstarijim pisanim spisima, sumerskim pločicama, da je prvo postojao monoteizam, a tek kasnije imamo politeizam.

A inače su ti što su zapisivali na sumerskim pločicama bili veliki naučnici...Današnji su za njih male mace...Baš kao što sam ja mala maca,a i meni slični za pisanje neke knjige koja ne može biti ni blizu Tore...Mi moderni smo neznalice,a primitivci od
pre 7000 godina genijalci...Pa,izabereš da se pridružiš genijalcima...:hahaha::heart::mrgreen:
A tek metode C-14 i foreznika starog leda Grenlanda-to su gluposti...:rotf::rotf::rotf:

Ovo je ono što ne štima u evoluciji zar ne? Pa se kroz laži želi uklopiti po svaku cenu... Imaš u najstarijim pisanim spisima, sumerskim pločicama, da je prvo postojao monoteizam, a tek kasnije imamo politeizam.
Prelaznih vrsta, kažu, ima veoma mnogo, samo ih ti ne priznaješ, i to je veliki problem za evoluciju. I ja mislim da će TE brzo da propadne zato što je balkanski pravoslavci ne priznaju. I znam, onda ćeš ti da likuješ.:D
Pa Božija slugo zar ne vidiš da je sve više i više onih koji uzvikuju, kad je u pitanju Tvorac, "o pa kralj je go"? Spasite obraz pa se prećutno odreknite Boga-tvorca a na sav glas protežirajte Boga-pokretača, i eto ne bi bilo ovde nikakvih nesuglasica.

Zašto bi evolucija bila u suprotnosti sa kreacijom i obratno?:think:
Oba koncepta ne mogu da budu istinita. Jedan je pogrešan. TE nema ništa protiv kreacije, ona ima svoju metodologiju istraživanja i dokaza i gura napred, ali kreacionisti imaju protiv evolucije jer im negira prvih desetak strana Svete knjige. Zato kreacionisti po svaku cenu traže rupe u TE nebi li je oborili, ali eto, ona opstade skoro 150g. Ja lično sam se već uplašio da će biti oborena TE jer eto naši pravoslavci je ne priznaju, a to je velika stvar.

A ŠTA MISLITE: DA LI JE RELIGIJA EVOLUIRALA? ? ?

Bez šale, duhovnost čoveka preživljava neke evolutivne promene. Nekada davno je bio animizam, pa onda totemizam, pa politeizam, pa monoteizam, sada monoteizam polako evoluira u ateizam. I mislim da to ide u korak sa ljudskim saznanjima. Ima tu još nekih prelaznih "izama", ali sve teži ateizmu. Dokaz za to je sve više ateista u svetu a i na brdovitom Balkanu.

Back