cinteza
Primećen član
- Poruka
- 1.000
U tvojim ovaj... doprinosima diskusijama na ovom forumu bilo je nešto što mi je uvek zvučalo poznato. Ne zato što sam to što ti kažeš već negde čuo ili pročitao, jer nije tako. U tom smislu deluješ kao slot mašina. Važno je da ti neko povuče ručicu i ti bez obzira na ono što se dešava oko tebe kreneš da vrtiš ono što ti trenutno prolazi kroz ona tri bubnja, pa šta ispadne na prozorčetu, to ti je.Hm, robovi porobljeni od strane bezosećajnih egoista gladnih vlasti po Tebi su nize vrednosti u odnosu na one koji koriste tuđu muku zarad postizanja svojih, najčešće, sebičnih ciljeva.
Postoje ljudi kojima unutrašnji osećaj ne dozvoljava da nameću svoju volju, kao što to mogu da čine neki koje Ti nazivaš vođe sa višim vrednostima.
Ne, nešto drugo je u pitanju i sada sam konačno prepoznao o čemu se radi. Ponašaš se kao sveže izabrana Mis na podijumu kad je pitaju... nešto. Bez obzira da li je pitali čime oće da se bavi, šta namerava sa nvocem, šta bi uradila kada bi postala precednica, kolika je pravedna cena žita, da li su dobri hibridni automobili ili bilo šta drugo, ona odgovara:
- Moja želja je da svetom vlada mir i da svako dete ima veliku crvenu biciklu sa brzinama.

Evo, u ovom kratkom ciiranom odlomku pričaš o stvarima koje ja nisam pominjao.
Pričaš o robovima, ja pričam o bogovima.
Ja sam govorio o društvenim grupama, a taj pojam obuhvata i članove tima, ljude koji rade u istoj kancelariji, ulične bande i gomilu drugih ljudskih interakcija koje se mogu svrstati pod pojam društvena grupa.
Onda mi prebacuješ "neki koje Ti nazivaš vođe sa višim vrednostima". vrati se i pročitaj, pa mi nađi gde sam ja to pominjao "vođe sa višim vrednostima".
I, čisto da ti povećam opštu kulturu, ciljevi vođe grupe redovno su sebični.
Nije to Moj vođa. To je tvoj vođa.Taj Tvoj vođa je krajnje licemeran, kada svoju veličinu zasniva na laganju svojih podanika, držeći ih u zabludi da se ponašaju po moralnim principima, koje sam ne priznaje, već misli da je to u pitanju niža vrednost.