Evolucija vs Kreacija

Tebi je bar 94 puta objašnjavano i dokazivano da je to nekada bilo normalno...ali ti si uvek tu da napadaš, samo da napadaš...da se braniš to ne umeš. to je ono.."napad je najbolja odbrana." :lol: Sad da ja tebe pitam kako se incest kod vas izbegao, tj kod vaše teorije, ne vredi, jer kad god to napišem vi pobegnete...:(

da se vratim na temu morala...znaci nekad je bilo normalno i drustveno prihvatljivo ebati se sa sestrom/bratom? a danas to u najmanju ruku izaiva gadjenje...kako se onda moze govoriti o moralu i savesti kao o necemu istinitom? Ako su se ranije bez grize savesti ebavali sa bracom i sestrama, zasto to danas izaziva grizu savesti? Ako je savest nesto sto nam je usadjeno rodjenjem, nesto od boga dato? Kako bog moze da deli danas jedno, a sutra drugo? :dontunderstand: Ili mi je nesto promaklo, nisam citala bas sve...:)

Како сад то, неке ствари описане у Библији су некад биле нормалне (и моралне?) а сада више нису.
Значи, ипак нешто што пише у Библији је превазиђено.
Значи релативизујемо:lol:
Значи Земун:mrgreen:

da se vratim na temu morala...znaci nekad je bilo normalno i drustveno prihvatljivo ebati se sa sestrom/bratom? a danas to u najmanju ruku izaiva gadjenje...kako se onda moze govoriti o moralu i savesti kao o necemu istinitom? Ako su se ranije bez grize savesti ebavali sa bracom i sestrama, zasto to danas izaziva grizu savesti? Ako je savest nesto sto nam je usadjeno rodjenjem, nesto od boga dato? Kako bog moze da deli danas jedno, a sutra drugo? :dontunderstand: Ili mi je nesto promaklo, nisam citala bas sve...:)
O ovome sam pisao ko zna koliko...ali mi nije problem da ponovim tebi, koja si ovde relativno nova.
Nekada, pogotovo u početku kada su stvoreni prvi ljudi (Adam i Eva), je genetska struktura čoveka bila čista, bila je savršena. Pa su se iz brakova u srodstvu rađala zdrava deca. Takođe, nekada se na brak gledalo drguačijim očima, jer se u polne odnose ulazilo isključivo i prvenstveno da bi se stvorilo dete. To je svrha polnog odnosa, ne da bi se mi telesno zadovoljili, već da bi stvarali dobre ljude. Međutim, danas imamo da čovekova genetska struktura nije čista, i da se zbog nagomilanih mutacija koje se javljaju u genima rađaju degenerisana i nezdrava deca iz braka u srostvu. I to je danas nečisto i nešto ružno.
A evo ovde imaš detaljnije objašnjenej o tome: Poslepotopna degeneracija i incest.
E sad, ako nešto nije jasno bilo bi krajnje ljubazno da se to odmah pita, a ne da se prećuti..i posle izvesnog vremena ponovo krene napad i sugerisanje oko incesta kao da ništa nije bilo...Ovo kažem iz iskustva sa gore poznatim članovima.

ma jok ja ne napadam, znas da se samnom samo raspravljas, ne prepucavas :)
to i kazem, nesto sto je podlezno ovozemaljskim promenama, nesto sto se menja u zavisnosti od promena u ovom prostom zivotu ne moze biti istinito. Ako se moral menja sa menjanjem ljudskog dnk, to mu dodje kao da se ono bozansko, jedino istinito menja kako covek... evoluira :lol: znaci da ono bozansko zavisi od evolucije? :dontunderstand:

O ovome sam pisao ko zna koliko...ali mi nije problem da ponovim tebi, koja si ovde relativno nova.
Nekada, pogotovo u početku kada su stvoreni prvi ljudi (Adam i Eva), je genetska struktura čoveka bila čista, bila je savršena. Pa su se iz brakova u srodstvu rađala zdrava deca. Takođe, nekada se na brak gledalo drguačijim očima, jer se u polne odnose ulazilo isključivo i prvenstveno da bi se stvorilo dete. To je svrha polnog odnosa, ne da bi se mi telesno zadovoljili, već da bi stvarali dobre ljude. Međutim, danas imamo da čovekova genetska struktura nije čista, i da se zbog nagomilanih mutacija koje se javljaju u genima rađaju degenerisana i nezdrava deca iz braka u srostvu. I to je danas nečisto i nešto ružno.
A evo ovde imaš detaljnije objašnjenej o tome: Poslepotopna degeneracija i incest.
E sad, ako nešto nije jasno bilo bi krajnje ljubazno da se to odmah pita, a ne da se prećuti..i posle izvesnog vremena ponovo krene napad i sugerisanje oko incesta kao da ništa nije bilo...Ovo kažem iz iskustva sa gore poznatim članovima.

:dash::dash::dash:
Човече, креационистичка гарнитура писаца је у својој креацији измаштаног света захебала и професора ЏРР Толкина. :lol:
Још само нисам видео теорију која "доказује" да је светлост некад путовала 10.000.000.000 пута брже. :roll:
У сваком случају, лепо је видети признање да се и "апсолутни" морал мења. Напредујете, можда још видимо објашњење да некад секс пре брака није био моралан, а сада јесте... ;)

E imam samo jedno pitanje za one sto veruju u Darvina i Evoluciju :

Kako to da se vise ne stancuju Ljudi od Majmuna ...tj zasto je prestala evolucija i samo se jednom kao desila ?? :ceka:

Jel to zato sto je neko ( Bog ) to izveo samo jednom i nikad vise ili se pokvarila Evolucijska mashina ? :mrgreen:

ma jok ja ne napadam, znas da se samnom samo raspravljas, ne prepucavas :)
to i kazem, nesto sto je podlezno ovozemaljskim promenama, nesto sto se menja u zavisnosti od promena u ovom prostom zivotu ne moze biti istinito. Ako se moral menja sa menjanjem ljudskog dnk, to mu dodje kao da se ono bozansko, jedino istinito menja kako covek... evoluira :lol: znaci da ono bozansko zavisi od evolucije? :dontunderstand:

не верујеш у стварање, не верујеш у еволуцију
у шта верујеш, да видимо твоју теорију?

E imam samo jedno pitanje za one sto veruju u Darvina i Evoluciju :

Kako to da se vise ne stancuju Ljudi od Majmuna ...tj zasto je prestala evolucija i samo se jednom kao desila ?? :ceka:

Jel to zato sto je neko ( Bog ) to izveo samo jednom i nikad vise ili se pokvarila Evolucijska mashina ? :mrgreen:

Evolucija se nije samo jednom desila.
Evolucija se dešava stalno. I sada, dok ovo čitaš čovek evoluira :)
Kao i sve ostalo...

Pa ne piše, ali vidiš i sam da je Jeva jedina žena. E sad ako ti misliš da je Jeva od rođenja Kajina do momenta kada je postao poznač rodila i nekoliko Kajinovih sestara, onda postoji mogućnost da je sestrapoznač a ne mamapoznač. A tvoj predak Sit je sigurno sestrapoznač jer to je potvrdio i Sluga Božiji, a on mnogo zna čim je tu blizu Njega.

па стварно не знам колико пута да ти поновим да је у Библији било инцеста, само не знам шта хоћеш да постигнеш с тим.
то сам ти одавно рекао, а оно што сам хтео да чујем од вас адвоката дарвинових чуо сам и не вреди ти више расправљати самном о овој теми:D

не верујеш у стварање, не верујеш у еволуцију
у шта верујеш, да видимо твоју теорију?
hahahahah
radim na tome, moju teoriju ce mozda uciti tvoja deca u skoli :zcepanje:
salim se, nemam teoriju, za sada...ali za razliku od nekih sto se zalepe za jednu stvar i uzmu je zdravo za gotovo, ja i dalje trazim...vi ste stali na jednom mestu,a ja i dalje tragam. :D

a sta bi drugo

images

Tebi je bar 94 puta objašnjavano i dokazivano da je to nekada bilo normalno...ali ti si uvek tu da napadaš, samo da napadaš...da se braniš to ne umeš. to je ono.."napad je najbolja odbrana." :lol: Sad da ja tebe pitam kako se incest kod vas izbegao, tj kod vaše teorije, ne vredi, jer kad god to napišem vi pobegnete...:(

Incest se u teoriji evolucije nikad nije smatrao normalnim!Ne tvrdim da ga nije bilo,ali samo kao oblik nastranosti a ne potrebe,jer citavi copori su evuluirali istovremeno,a ne samo jedan par!

E,pa savest se pojavila kada se se prvobitnim ljudima "pokvarili","isprljali"geni!Dok su bili "cisti",udri po kom oces,sve u cilju mnozenja!
P.S.Sto svemocni ne napravu u startu bar desetak parova,vec samo jedan?

Имам ја једно питање за креационисте.

Колико сам схватио они потенцирају да је ТЕ настала из идеолошких разлога, да би се правдало надметање, односно "идеологија" је да у животу боље пролазе сналажљивији, да не кажем способнији. Што ће рећи, ако је то идеологија, здрав разум нам не говори да је тако.

Питање: Да ли ви тврдите да у животу неће боље проћи онај ко је способнији?!?

Имам ја једно питање за креационисте.

Колико сам схватио они потенцирају да је ТЕ настала из идеолошких разлога, да би се правдало надметање, односно "идеологија" је да у животу боље пролазе сналажљивији, да не кажем способнији. Што ће рећи, ако је то идеологија, здрав разум нам не говори да је тако.

Питање: Да ли ви тврдите да у животу неће боље проћи онај ко је способнији?!?

Sposobniji bolje prolaze na duze staze :)

Ne tvrdim :D

Back