- Poruka
- 77.687
Sale, obrati pažnju na svoj potpis.
ако ниси приметио ја нисам мудар

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sale, obrati pažnju na svoj potpis.

što se mene lično tiče već sam ti rekao, priznajem samo ono što nauka kaže, ako nauka kaže da mi je predak g.ovno, ja ću sa time da se složim, jer nauka za razliku od tvoje vere ne bazira svoje tvrdnje na tome što je neka budala pre ne znam koliko vremena napisala "i bi čovek"već je naučni metod takav da za neke tvrdnje ima dokaza ili postoje dokazi koji ukazuju na određenu hipotezu.
Sale, Australopithecus nije majmun ni po teoriji evolucije ni po klasifikaciji, jer i ne može da bude majmun, E, sad, zbog čega se ti majmunišeš, to mi već nije jasno.хтео ти или не аустралопитекус је МАЈМУН по теорији еволуције, а по вама може да буде и мали зелени марсовац.
признајте већ једном да вас дарвинова теорија назива МАЈМУНИМА.
мислио сам бре да си барем ти паметнији од ових еволуциониста атеиста, за њих ми је јасно да воле да се мајмунишу али ти![]()

U tom slučaju si sam odgovorio na svoje pitanje.Pritisak, koji uzrokuje proces adaptacije.

U tom slučaju si sam odgovorio na svoje pitanje.
Nije mi jasno samo zbog čega si ga uopšte i postavljao.![]()
Pre svega, mislim na naš zadnji kontak, sa ove teme...Ali kada pomenu ovo, možemo i o ovome...no ti ne umeš da koristiš svoju glavu..već se pozivaš na evolucionističke sajtove.Auh, al' si slagao. Da te podsetim:
Kako vidimo tvoj nalog je još uvek aktivan, što će reći da nemaš trunke poštenja, no kako si kreacionista to i nije neko iznenađenje.
Nego, šta ćemo da tvojim pozivanjem na falsifikate? Jesi li znao da su to falsifikati, pa si svesno pokušao da obmaneš korisnike ovog podforuma ili samo nemaš pojma o čemu pišeš?![]()
Znanje atista poput Tebe, naročito dolazi do izražaja, kada su u pitanju veliki prasak i crne rupe, tj. naučne teorije i modeli, koji se oslanjaju na višu matematiku.
pa se našla gomila naučnika, ateista il koga već da mu poveruju ko lude krave.
veliki prasak nije teorija koja je nastala tako što je neki naučnik napisao "i bi prasak"pa se našla gomila naučnika, ateista il koga već da mu poveruju ko lude krave.
veliki prasak je teorija u koju se uklapa odredjeni broj dokaza i zato se veruje da se on desio. ključna stvar u svemu tome jeste da nema nikakvih emotivnih veza sa tom teorijom, kao ni svakom drugom u nauci, ako se pronadje i jedan dokaz koji jasno ukazuje da veliki prasak sigurno nije mogao da se desi, preko noći bi teorija velikog praska bila odbačena i radilo bi se na novoj u tom traganju za konačnim odgovorom. a vas vozi jedna besmislena knjiga vekovima i jedino što vi menjate u svojim shvatanjima jesu metafore. kako nauka šta dokaže, tako se pojavi nova metafora u bibliji![]()
veliki prasak nije teorija koja je nastala tako što je neki naučnik napisao "i bi prasak"pa se našla gomila naučnika, ateista il koga već da mu poveruju ko lude krave.
veliki prasak je teorija u koju se uklapa odredjeni broj dokaza i zato se veruje da se on desio. ključna stvar u svemu tome jeste da nema nikakvih emotivnih veza sa tom teorijom, kao ni svakom drugom u nauci, ako se pronadje i jedan dokaz koji jasno ukazuje da veliki prasak sigurno nije mogao da se desi, preko noći bi teorija velikog praska bila odbačena i radilo bi se na novoj u tom traganju za konačnim odgovorom. a vas vozi jedna besmislena knjiga vekovima i jedino što vi menjate u svojim shvatanjima jesu metafore. kako nauka šta dokaže, tako se pojavi nova metafora u bibliji![]()
Ovaj... kakve veze ima ovo što si sada napisao sa onim što sam ja napisao?Da bi Ti bilo jasnije zašto si Ti pitao, i rekao da do adaptacije dolazi usled evolucionog pritiska.

Ovaj... kakve veze ima ovo što si sada napisao sa onim što sam ja napisao?![]()
ako ti tako kažeš
Ako na nešto nije odgovoreno daj mi link poruke, pa ćemo to očas posla srediti.Pre svega, mislim na naš zadnji kontak, sa ove teme...

Još da ja nisam učestvovao u prevodu pomenutog rada na srpski jezik, pa i da budeš u pravu.Ali kada pomenu ovo, možemo i o ovome...no ti ne umeš da koristiš svoju glavu..već se pozivaš na evolucionističke sajtove.

Džentri je našao oreole polonijuma, a ne sam polonijum. Pri tome naglasimo sledeće činjenice:Da li ti razumeš, da je Džentri u granitu pronašao raspadanje polonijuma-218. Imamo da je "roditeljski" atom uran-238, koji se raspada u torijum-234, pa ovaj u paladijum-234 i td. sve do olova-206, i svi oni tokom raspada ostavljaju trag. Olovo-206 se više ne raspada, to je kraj. A mi imamo da je u granitu ostavljen trag, trag polonijuma-218, vreme njegovog raspada je 3min., koji je trebao da se raspadne i pređe u olovo-214. Polonijum-218 nigde ne nastaje u prirodi kao nezavisan hemijski element.
Možemo ovo i detaljnije, no poenta je u sledećem:Takođe, raspad ovih atoma ostavlja trag, trag koji nikako ne može nastati u usijanoj lavi kako evolucionisti smatraju.
Dakle, počni da razmišljaš svojom glavom, jer pozivanjem na evolucionističke sajtove ništa ne postižeš...jer i ja mogu da ti kopiram kreacionstičke citate, ali to nigde ne vodi. Ti ovde nisi ništa demantovao da bih se banovao.

'ajmo opet...Poznato mi je da su vama sve činjenice falsifikovane...ali šta vam ja mogu.

Pa ti si skroz naskroz prs'o. Tema se bavi teorijom evolucije i kreacionizmom, a ne crnim rupama ili Velikim praskom.To je veza između Tebe i velikog praska i crnih rupa, a to je da nemaš vezu.
A otkuda Ti znanje o nečemu sa čime nemaš vezu, to samo Bog zna, a kako ne veruješ da Bog postoji, ispada da to iko ne zna.
U prevodu, ne znaš da ne znaš.
Pa ti si skroz naskroz prs'o. Tema se bavi teorijom evolucije i kreacionizmom, a ne crnim rupama ili Velikim praskom.![]()
Da li Ti imaš znanje iz više matematike, kada govoriš o onome, što se oslanja na višu matematiku?
Ako nemaš, na osnovu čega govoriš o onome, sa čime nemaš vezu?

Tema o evoluciji postoji i na podforumu "Prirodne nauke".Da li sam prso, ili je prso onaj, koji naučnu temu o evoluciji, postavlja na pdf religija?

zašto si počeo da pišeš "ti" velikim slovom? nisam nečastivi
nego, što se tiče velikog praska i crnih rupa, o tome se uči u 4. razredu srednje škole. na primer veliki prasak je objašnjen u dovoljnoj meri kroz formule i fizičke zakone.
osim toga, ja u nauci stvarno ne moram da znam nešto da bih to isto dovodio u pitanje iz prostog razloga što nauka funkcioniše naučnim metodom. ne moram da znam molekularnu biologiju da bi ti između toga i vere u boga napravio analogiju.
Ako je objašnjen u dovoljnoj meri, da li je u dovoljnoj meri neobjašnjen?
Ako te zabole sta pricaju,onda nemoj ni da kritikujes.Ne mozes evoluciji da podmeces nesto sto nikada nije tvrdila,samo zato sto si to cuo od kreacionista.To je i sustina kreacionizma-koriscenje lazi u nedostatku argumenata.Ako TE jasno kaze da se ne bavi nastankom zivota,onda je krajnje neozbiljno govoriti suprotno.Zabole me šta oni sada pričaju i delovi na koje se dele.
Lupetanje gluposti i izvrtanje naucnih cinjenica.Brdа i plаnine nа nаšoj plаneti se eroduju veomа velikom brzinom (nа primer, prosečnа brzinа erozije u SAD je 6,1 centimetаrа nа hiljаdu godinа). Kаdа bi nаšа
plаnetа bilа stаrа nekoliko milionа godinа, svа brdа i plаnine, i svi kontinenti
bi bili odаvno u potpunosti erodovаni (uključujući i njihov sаdržаj - fosile).
Kao sto pretpostavljam da znas,primenjujemo radiometrijsko datiranje.Kako merimo starost stena?
Znaci,ako su naucnici verovali u Boga to znaci da priroda govori o Bogu?Odakle si izvukao takav zakljucak?Pa po tebi su Paster (biologija), Njutn (fizika), Mende (genetika), Paskal, Kelvin (termodinamika), Kepler (astronomija)...i td. ljudi koji su se susreli sa prirodom, bili slepci...ili neki fanatici. E balgo tebi..
Pa i vidimo postepen razvitak sposobnosti letenja.Pa ustanovljeno je da je Arheopteriks bio dobar letač, samim tim nije mogao biti prelazni oblik, jer je logično očekivati da bude loš letač, jer je navodno tek postao ptica ili šta već.
Koja ptica?Kao drugo, šta ćemo sa pticom koja je pronađena u slojevima stene, koja je navodno stara 225 miliona god.?
Caliburn je i izneo cinjenice.Ti treba da ih demantujes.Pa da...daj da i ja kažem, evolucija je prevara i da zavšimo sa diskusijom...ali ja za razliku od vas se služim činjenicama.
Ali se naslućuje. Svaki drugi razlog za takvo razmišljanje je besmislen.
Izvini??Toliko o nabojanim dinosima.
Jel se pravis ili stvarno ne razumes???Pa i ja ću ti na osnovu brojnih fosila majmuna sklopiti zmaja.
ne razumem šta znači kad je nešto u dovoljnoj meri neobjašnjeno?
Onda niti razumeš, šta znači, kada je nešto u dovoljnoj meri objašnjeno.
Npr.ti i ja odemo na neko nalaziste i iskopamo skelet bilo kog hominida.Medjutim,sacuvani su samo delovi desne noge i lobanje,na osnovu kojih ne mozemo da rekonstruisemo skelet.Zatim na drugom mestu pronadjemo skelet istog hominida kod kog su sacuvane karlica i butna kost.Kod nekog treceg fosila nadjemo neke druge karakteristike,kod cetvrtog isto....itd.
nije tačno. naravno.
nedovoljno objašnjeno i dovoljno neobjašnjeno nije isto, tim pre što je ovo drugo besmislena konstrukcija.