Evolucija vs Kreacija

Ko je kreirao takve savresene zakone prirode koje upravljau evolucijom? Kao, puklo nesto u svemiru, i eto ti cuda, bezbroj slozenih zakona unevrzuma nastade u trenu sami od sebe.

:)
Preskocicu pricu o Bogu, te teorije ne umijem ni da pokusam da branim. :confused:

Nije niko, kreirali se sami od sebe. Postoji teorija da postoji beskonacno mnogo univerzuma sa beskonacno mnogo zakona prirode. Mi se nalazimo u savrsenom (za nas) koji nam dozvoljava postojanje u prostor-vremenu.

Uostalom, to 'puklo nesto u svemiru, i eto ti cuda, bezbroj slozenih zakona univerzuma nastade u trenu sami od sebe' jeste highly unlikely (za nase shvatanje vjerovatnocje), ali je za sada najbolje objasnjenje. Pocji cju toliko daleko i recji da je bez rupa, ili bar bez onih koje, trenutno, mozemo da uocimo. Jer 'ma nema sanse da se tako desilo' nije argument. Bar ne validan. :)

Ne desava se da explodira bomba, i na tom mestu explozija kreira vrecu dolara. Veruj mi vreca dolara ima neuporedivo vecu sansu nastati od explozije nego nesto takvo slozeno kao sto je univerzum. To je nase poimanje slucajnosti, za sada drugacije ne umemo.

A to o bezbroj univerzuma, bezbroj alternativnih realnosti ,,, se potpuno slazem. :ok:

Ne desava se da explodira bomba, i na tom mestu explozija kreira vrecu dolara. Veruj mi vreca dolara ima neuporedivo vecu sansu nastati od explozije nego nesto takvo slozeno kao sto je univerzum. To je nase poimanje slucajnosti, za sada drugacije ne umemo.

A to o bezbroj univerzuma, bezbroj alternativnih realnosti ,,, se potpuno slazem. :ok:
Eksplozija koja je dovela do univerzuma je puno slozenija od normalne.

Cak mozda upravljana nekom vrstom inteligencije, u to bi mogao da se slozim. Samo i dalje nebi znao o kojoj je inteligenciji rec, inteligencija koja 'posotji' van vremena i prostora

Po meni, ovaj univerzum nije jedini, nego su granice naseg univerzuma drugi univerzumi, svaka promena u jednom menja ostale, kad se neki sire drugi se skupljaju i obrnuto. To bi donekle objasnilo big bang, sirenje i smanjenje, ali to je samo moja masta.:D

Nauka o evoluciji koja tvrdi da je od nicega nesto pocelo da nastaje i usavrsava se vremenom do beskonacnosti isto je besmislena.

Teorija evolucije to ne tvrdi. Kreacionisti tvrde da to tvrdi teorija evolucije. ;)

Ko je kreirao takve savresene zakone prirode koje upravljau evolucijom? Kao, puklo nesto u svemiru, i eto ti cuda, bezbroj slozenih zakona unevrzuma nastade u trenu sami od sebe.
A koji je to zakon evolucije po tebi složen? :ceka:

Eksplozija koja je dovela do univerzuma je puno slozenija od normalne.
Univerzum nije nastao eksploziijom, niti nauka to tvrdi.

Izgleda da si čitao loše interpretacije nauke o evoluciji.

I ja mislim tako.

Procitaj "Porijeklo vrsta" i proshvrljaj po http://www.teorijaevolucije.com/ pa cje ti biti jasnije.
Jer 'nastali smo od majmuna' nije tvrdnja osobe koja zna nesto o stvarima o kojima se ovdje diskutuje.
Mora covjek da bude jasan i odsjecan u diskutovanju. Jer, ponavljam, tvrdnje kao 'nastali smo od majmuna' i jesu krive sto ljudi ne vjeruju u tacnost Teorije Evolucije.
A te tvrdnje su netacne.
Upravo tako. :ok:

Big bang nije aktuelan?
Molim te pojasni.
Teorija Velikog praska ne tvrdi da je Univerzum nastao eksplozijom. Eksplozija podrazumeva veoma brzo širenje materije kroz prostor. Pre Velikog praska nije bilo prostora, ergo eksplozija je bila nemoguća.
Kada sam već tu, teorija Velikog praska takođe ne tvrdi da je Univerzum nastao ni iz čega, nego tvrdi da je nastao iz singulariteta.

Nije moguce da sam bas u svemu 100% pogresio. :)
Samo u onome što sam komentarisao. ;)

Objasni singularitet?

U opštem slučaju, singularitet je mesto gde određene pojava nije definisana. U slučaju Univerzuma, kako se vraćamo u prošlost, stvari postaju sve zbijenije, sve gušće, sve toplije, ... možemo da priđemo sve do dimenzija kojima barata kvantna mehanika i onda... e, onda jednačine pobrljave, otprilike na 10[SUP]-37[/SUP] sekundi - tj. postojeći zakoni fizike prestaju da važe, a modeli, kao što je opšta teorija relativnosti počnu da izbacuju rezultate kao što je beskonačno. :mrgreen:
Pomenuto vreme deluje toliko malo da je zanemarljivo, međutim ono što se dešavalo tada je odredilo Univerzum i zakone fizike.
Narodski rečeno singularitet iz koga je nastao Univerzum je "mlogo malo, mlogo vruće, mlogo pritisnuto, mlogo gravitacije" - u svakom slučaju, nije ništa. :mrgreen:

Blah, nervira me shto ne mogu shvatim taj pojam, sto nisam dovoljno inteligentan da bih pojmio tako neke apstraktne stvari. :)
O, ništa ne brini, velika većina ljudi koji se time bavi takođe ne shvata singularitet, nego se samo služi rezultatima matematičkog modela, pa kada rešenja postanu blesava, tj. kada model pobrljavi, onda se to proglasi singularitetom, jer singularitet je upravo to - oblast u kojoj važenje posmatranog fenomena prestaje.
Često je ljudima problem, u egzotičnim granama fizike, da zamisle i sebi vizuelno predstave modele sa kojima rade. To je posledica ograničenih sposobnosti ljudskog mozga i sasvim je normalno.

Без обзира како то људи називали, у одсуству више интелигенције ништа не би било могуће. Бог је доказао сам себе кроз све створено, најбољи пример за то је савршена удаљеност Земље од Сунца, ни преблизу ни предалеко. Савршени услови за стварање интелигентног живота. Еволуција није доказала саму себе и зато не разумем људе који било шта покушавају да докажу теоријом еволуције.

Без обзира како то људи називали, у одсуству више интелигенције ништа не би било могуће. Бог је доказао сам себе кроз све створено, најбољи пример за то је савршена удаљеност Земље од Сунца, ни преблизу ни предалеко. Савршени услови за стварање интелигентног живота. Еволуција није доказала саму себе и зато не разумем људе који било шта покушавају да докажу теоријом еволуције.
Od kad teorije dokazuju same sebe?

Poslednja izmena:
Без обзира како то људи називали, у одсуству више интелигенције ништа не би било могуће.
Zašto? :ceka:

Бог је доказао сам себе кроз све створено, најбољи пример за то је савршена удаљеност Земље од Сунца, ни преблизу ни предалеко.
I zato na hiljade drugih planeta nisu na "savršenoj" udaljenosti od Sunca, a da ne pominjem da je ta "savršena" udaljenost jedan, čak i u astronomskim razmerama, porilično širok pojas, a na Drejkovu jednačinu da ni ne pomišljam. :lol:

Савршени услови за стварање интелигентног живота.
Eh, šta se dešava kada se brkaju uzrok i posledica uz krajnje arogantnu i homocentričnu pretpostavku o posebnosti ljudske vrste. :roll:

Еволуција није доказала саму себе и зато не разумем људе који било шта покушавају да докажу теоријом еволуције.

Što se evolucije tiče, ona je proces koji uočavamo kako u prirodi, tako i u ljudskim delatnostima. Tvrdnja da nema dokaza za evoluciju je siguran znak nepoznavanja nepobitne planine dokaznog materijala i više naučnih disciplina.
Što se dokazivanja nečega teorijom evolucije, ista se primenjuje u veoma širokom opsegu ljudskih delatnosti, uspešno se koriste njena predviđanja u praksi. Stoga ja ne razumem kako neko može da iznosi tvrdnje poput ove koje si ti iznela.

Poslednja izmena od moderatora:

Back