Evolucija vs Kreacija

Meni je dovoljan samo jedan naucnik!

Ako se time covek bavio,znaci da ima nesto u tome, a ostali su ga opovrgli iz njima znanih razloga - pretpostavljam - zluradih!

U redu.
Na primer, Čarls Darvin je jedan naučnik, koga neki kreacionisti pokušavaju da opovrgnu iz zluradih razloga.
Da li ćeš sada prestati da veruješ u kreacionističke izmišljotine? :think:

U prirodnim naukama se neko, tj. nečija tvrđenja ne mogu opovrgnuti na osnovu ćefa.
Potrebni su rezultati merenja koji će pokazati da ta tvrđenja nisu tačna.
Ja sam ti naveo te rezultate u vezi Džentrija, čime se doakzuje da on nije u pravu.

Ili možda Aristotel treba da se žali zbog Galilejeve "zluradosti"?
Hoće li ta "zluradost" ako je uklonimo učiniti da Jupiter izgubi svoje satelite? :think:

Каква невероватна количина самозаљубљености и умишљености једног малог овоземаљског црва... :roll:

Hm, da... verovanje u to da ljudsku rasu napravio tvorac vascele Vaseljene, po svojoj slici i prilici je tačno šta? Skromnost? :hahaha:

U svakom slučaju odgovor koji si dobio je tačan. Tebi se isti očigledno ne dopada, ali to je tvoj problem.

Autor teksta koga citiraš je prvo napisao "Evo, ovo je šta Džentri tvrdi". Ostatak teksta se bavi razlozima zbog kojih Džentrijeve tvrdnje nisu tačne. U čemu je sada problem?

Evo:

"Zastupnici teorije da je Zemlja ravna ploča tvrde da se oko Zemlje nalazi velika provalija. Pošto takve provalije nema, kao što može svako da vidi ako avionom krene oko sveta, oni nisu u pravu."

I ti onda citiraš prvu rečenicu, i misliš da ja zastupam da je Zemlja ravna ploča?

Ja sam vec ranije (mnogo, mnogo pre nego sto si se ti zainteresovao za ovu temu), ovde iznela saglasnost da je moguce da je neka evolucija postojala posle Postanja sveta. Ali, to je kratak period, tako da sve ove "teorije" otpadaju.

Ma šta si objasnila? :hahaha:
Iz rada koji opovrgava kreacionistu Džentrija si citirala ono što tvrdi Džentri i to je dokaz?! :eek:
I posle se pitaš što kreacioniste smatraju neukima i glupima? :think:
A rad nisi čitala posle uvoda... no evo ostatka tog rada:

Džentrijeva hipoteza, po ovom načinu razmišljanja, je otud neophodno tačna.

?

Eto vidis, i naucnici kazu isto, a ti kad nemas oslonca - vredjas.

А зашто ти дволични господине сада не нападаш овог Цалибурна што копира КИЛОМЕТАРСКЕ ПОСТОВЕ само да би КВАНТИТЕТОМ затрпао било какву расправу... сада ти не смета... а... :per::per::per:

eremita, ja sam link navodio najmanje tri puta, pre nego što ste me naterali da još jednom demonstriram kako se kreacionisti služe manipulacijama i izvlačenjem citata izvan konteksta, tako što sam svim korisnicima foruma na uvid pružio kontekst.

U redu.
Na primer, Čarls Darvin je jedan naučnik, koga neki kreacionisti pokušavaju da opovrgnu iz zluradih razloga.

U prirodnim naukama se neko, tj. nečija tvrđenja ne mogu opovrgnuti na osnovu ćefa.
Ja sam ti naveo te rezultate u vezi Džentrija, čime se doakzuje da on nije u pravu.

Hoće li ta "zluradost" ako je uklonimo učiniti da Jupiter izgubi svoje satelite? :think:

Заиста испадаш глуп, човече, па пиколо и ја само православни хришћани и верујемо у Бога као ТВОРЦА НЕБА И ЗЕМЉЕ--- наша вера нема много додирних тачака са тим креационистима (мада признајем да су они изузетно луцидни и довитљиви). Чињеница да су вас еволуционисте креационисти НАЧИСТО ИЗЛУДЕЛИ И ДОВЕЛИ У СТАЊЕ БЕСНИЛА само говори у прилог вашој тоталној несигурности у сопствену теорију.

Meni je dovoljan samo jedan naucnik!

Ako se time covek bavio,znaci da ima nesto u tome, a ostali su ga opovrgli iz njima znanih razloga - pretpostavljam - zluradih!

? Zaista? Dovoljan je jedan naučnik - iz miliona?

Dakle, ti veruješ da je pre nekoliko hiljada godina bog Višnu sišao na Zemlju, i borio se na strani Arjune, kao što je opisano u Bhagavad Giti? To je priča koju podržava nekoliko desetina hiljaa naučnika, sa doktoratima. Ja bih rekao da ih je njihova hinduistička vera navela da pričaju gluposti, ali ako je tebi jedan dovoljan, kako onda možeš da ne veruješ desetinama hiljada?

Imaš grupu naučnika koji veruju da je Zemlja šuplja, i da se u centru Zemlje nalazi drugo malo sunce, a da sa na unutrašnjoj površini šuplje sfere nalazi čitava paralelna civilizacija. Da li u tome ima nečega, ili se radi o grupi ljudi koji su...malo skrenuli?

Picololeone, naučnika ima nekoliko desetina miliona. Među njima ćeš naći mnoge koji su nakon diplome poludeli (u svakoj grupi od miliona ljudi ćeš naći bar nekoliko ludaka). Naćićeš i neke koji su postali pratioci raznih vera i kultova (da li veruješ u sajentologiju, koju podržava mnogo više od jednog jedinog naučnika? ako ti je stvarno "jedan dovoljan"). Naćićeš i mnogo kriminalaca i prevaranata. Ali i svetaca, i požrtvovanih ljudi... Prevashodno će biti pošteni i radni ljudi, koji žive svoj život.

Ne možeš verovati svakom.

A povrh ovoga, mnogi naučnici su imali mišljenja i hipoteze koja su posle propala, kako su se dokazi gomilali. Recimo, naučnici su prvo mislili da je sva DNK funkcionalna. Onda su otkrili da najveći deo nije. A onda su otkrili da deo te nefunkcionalne ipak jeste funkcionalan. Detalji se menjaju. Ljudi imaju hipoteze koje propadnu.

Džentri je našao jednu nepoznanicu, koju je objavio, i za koju je dao svoju (krajnje neverovatnu iz drugih razloga) interpretaciju. Onda su drugi naučnici radili, i saznali su da se tu radi o nečem sasvim drugačijem, o jednom specifičnom prirodnom procesu. I šta sada, oni su to uradili zbog zluradosti? Naći istinu je zlo? Šta, ako neki naučnik jednom kaže nešto, mi sada treba njemu da verujemo bez sumnje, i da ignorišemo detalje koji se ne uklapaju?

Ja sam vec ranije (mnogo, mnogo pre nego sto si se ti zainteresovao za ovu temu), ovde iznela saglasnost da je moguce da je neka evolucija postojala posle Postanja sveta. Ali, to je kratak period, tako da sve ove "teorije" otpadaju.

Ovaj... 4,5 milijardi godina je kratak period?! :eek:

Eto vidis, i naucnici kazu isto, a ti kad nemas oslonca - vredjas.

Ah, moram da ti se izvinim.
Pomislio sam da si nesvesno izvadila citat izvan konteksta.
U stvari si to namerno uradila.
OK.
Ceo citat glasi ovako:
Džentrijeva hipoteza, po ovom načinu razmišljanja, je otud neophodno tačna.

On želi da geolozi pokažu dokaze procesa kroz koje se Po oreoli u granitu mogu formirati kroz prirodne procese, umesto natprirodnih. To je učinjeno tek sada.

Prva sledeća rečenica je ova:
Kada sam se zainteresovao za Džentrijeva izučavanja Po oreola, primetio sam četiri neobične okolnosti suprotne njegovoj hipotezi.

Što je praćeno sa 4 okolnosti, odnosno uslova koji moraju istovremeno biti ispunjeni, da bi se našao nalaz koji je Džentri ispitivao.
Rečima samog autora:
Tvorac je očigledno bio veoma izbirljiv po pitanju gde da ugura kratkovečni polonijum!

Zašto bi, čovek se mora zapitati, svemogući Tvorac odabrao da stavi polonijumske oreole samo u stene koje sadrže veliku količinu uranijuma? Ako je Džentri u pravu, i ako polonijumski oreoli nemaju nikakve veze sa uranijumom, zašto Tvorac nije stavio Po oreole takođe i u granite u kojima nema uranijuma?

Zašto Tvorac nije uneo i ove druge izotope polonijuma u stene, pošto svi oni postoje u prirodi? Da li ovaj neobični preskok možda implicira jedan jednostavan prirodni uzrok za selektivno prisustvo nekih polonijumskih oreola?

Ovo obara Džentrijevu hipotezu da takva oštećenja uz pukotine ne postoje.

I na samom kraju:
Formiranje granita kroz zamenu čvrstog kamena znači da Džentrijeva teorija više nije održiva. On ne može više da legitimno tvrdi da stenje koje sadrži polonijumske oreole mora biti formirano natprirodnim sredstvima.

? Zaista? Dovoljan je jedan naučnik - iz miliona?

Picololeone, naučnika ima nekoliko desetina miliona. Među njima ćeš naći mnoge koji su nakon diplome poludeli (u svakoj grupi od miliona ljudi ćeš naći bar nekoliko ludaka). Naćićeš i neke koji su postali pratioci raznih vera i kultova (da li veruješ u sajentologiju, koju podržava mnogo više od jednog jedinog naučnika? ako ti je stvarno "jedan dovoljan"). Naćićeš i mnogo kriminalaca i prevaranata. Ali i svetaca, i požrtvovanih ljudi... Prevashodno će biti pošteni i radni ljudi, koji žive svoj život.

Ne možeš verovati svakom.

A povrh ovoga, mnogi naučnici su imali mišljenja i hipoteze koja su posle propala, kako su se dokazi gomilali. Recimo, naučnici su prvo mislili da je sva DNK funkcionalna. Onda su otkrili da najveći deo nije. A onda su otkrili da deo te nefunkcionalne ipak jeste funkcionalan. Detalji se menjaju. Ljudi imaju hipoteze koje propadnu.

Džentri je našao jednu nepoznanicu, koju je objavio, i za koju je dao svoju (krajnje neverovatnu iz drugih razloga) interpretaciju. Onda su drugi naučnici radili, i saznali su da se tu radi o nečem sasvim drugačijem, o jednom specifičnom prirodnom procesu. I šta sada, oni su to uradili zbog zluradosti? Naći istinu je zlo? Šta, ako neki naučnik jednom kaže nešto, mi sada treba njemu da verujemo bez sumnje, i da ignorišemo detalje koji se ne uklapaju?

U redu.

Recimo to ovako: zadovoljna sam sa Dzentrijem, drugi me naucnici nisu impresionirali.

I molim vas nemojte da mi namecete svoje misljenje o naucnicima ( i ostalom) to vec prelazi u neukus.

Recimo to ovako: zadovoljna sam sa Dzentrijem, drugi me naucnici nisu impresionirali.

I molim vas nemojte da mi namecete svoje misljenje o naucnicima ( i ostalom) to vec prelazi u neukus.

Dakle izabrala si da verujes jednom naucniku iako hiljade drugih imaju dokaze da nije u pravu?

Blago meni, jel ces sutra da skocis sa mosta ako neki naucnik tvrdi da teorija gravitacije nije tacna a ti izaberes da mu verujes? :mrgreen:

Каква невероватна количина самозаљубљености и умишљености једног малог овоземаљског црва... :roll:

Mhm. Dakle, uzmimo da Bog postoji.

Ja gledam dela Njegove ruke, beskonačnu eleganciju Njegovih zakona, i fantastičnu kompleksnost Njegove prirode. Vidim ogromnu moć koja stoji iza Stvaranja u kome četiri sile i dvadeset pet konstanti vode od grudvice čiste energije do stvaranja planeta i zvezda, do nastanka i evolucije života, i na kraju do razuma koji može da se zapita o svemu tome.

To nije otvorena potraga za istinom, jelte. To je moja samozaljubljenost i umišljenost.

Ti, s druge strane, bez ikakvog truda i rada, bez pokušaja da pogledaš ili razmisliš, pljuješ po ljudima koji rade na nauci i razvoju života. Na osnovu dela nekog političara, tvrdiš da svima njima ne treba verovati, da su to sve nekako prevaranti i lažovi. Pritom si ubeđen da je Bog morao da stvori svet baš onako kako si ti (bez gledanja ili potrage!) zamislio, nikako drugačije. Ignorišeš uzvišenost koju otkriva nauka, i insistiraš na primitivnom i nemoćnom Svetom Tehničaru koji je morao da siđe na Zemlju i da ručno prčka i petlja po organizmima, i to stalno opet i opet - nije bio dovoljno moćan da napravi savršen svet, već je stalno morao da ga popravlja i dorađuje. I teško bilo kome ko se usudi da ustvrdi bilo šta drugačije: ono što ti misliš o Bogu je Istina, i onaj ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem je sluga laži, sluga sotone, i sluga zla.

To nije beskonačni ponos i samoljublje, ne, nikako. To je zapravo primer duboke i istinske vere, jelte.

:roll:

Творац је све створио.

Stvar vere, i potpuno nepovezano sa našom pričom ovde.

Ako je Tvorac sve stvorio, mi ovde pričamo o tome kako je on to uradio.

Ako Tvorac nije sve stvorio, mi ovde pričamo o tome šta znamo o putevima promene u svetu tokom nama poznatog dela vremena.

U oba slučaja, istinitost stvari o kojima govorimo nije pitanje. Različita je samo interpretacija, koja je (opet) predmet vere.

А зашто ти дволични господине сада не нападаш овог Цалибурна што копира КИЛОМЕТАРСКЕ ПОСТОВЕ само да би КВАНТИТЕТОМ затрпао било какву расправу... сада ти не смета... а... :per::per::per:

Da li bi ti više odgovaralo da sam... troličan? :mrgreen:

Čovek je kulturno naveo samo link, a onda je leonče, dal iz gluposti, dal zlonamerno, pokušalo to da iskoristi. I ondak jel, nije imao izbora. Pokazao je čitav tekst. A i to nakon nekoliko pokušaja da je ubedi da nije u pravu. :confused:

Mhm. Dakle, uzmimo da Bog postoji.

Ja gledam dela Njegove ruke, beskonačnu eleganciju Njegovih zakona, i fantastičnu kompleksnost Njegove prirode. Vidim ogromnu moć koja stoji iza Stvaranja u kome četiri sile i dvadeset pet konstanti vode od grudvice čiste energije do stvaranja planeta i zvezda, do nastanka i evolucije života, i na kraju do razuma koji može da se zapita o svemu tome.

To nije otvorena potraga za istinom, jelte. To je moja samozaljubljenost i umišljenost.

Ti, s druge strane, bez ikakvog truda i rada, bez pokušaja da pogledaš ili razmisliš, pljuješ po ljudima koji rade na nauci i razvoju života. Na osnovu dela nekog političara, tvrdiš da svima njima ne treba verovati, da su to sve nekako prevaranti i lažovi. Pritom si ubeđen da je Bog morao da stvori svet baš onako kako si ti (bez gledanja ili potrage!) zamislio, nikako drugačije. Ignorišeš uzvišenost koju otkriva nauka, i insistiraš na primitivnom i nemoćnom Svetom Tehničaru koji je morao da siđe na Zemlju i da ručno prčka i petlja po organizmima, i to stalno opet i opet - nije bio dovoljno moćan da napravi savršen svet, već je stalno morao da ga popravlja i dorađuje. I teško bilo kome ko se usudi da ustvrdi bilo šta drugačije: ono što ti misliš o Bogu je Istina, i onaj ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem je sluga laži, sluga sotone, i sluga zla.

To nije beskonačni ponos i samoljublje, ne, nikako. To je zapravo primer duboke i istinske vere, jelte.

:roll:

Ауууууууу......... па ти си баш забраздио.... није теби лако са таквим мислима... чуј "узвишеност коју открива наука"... ово морам да запамтим...:roll::roll::roll:

Nije bitno da li si zadovoljna Džentrijem. Ja sam zadovoljan Njutnom, ali to ne znači da ću sada ignorisati činjenice koje se ne uklapaju sa njegovom teorijom.

Mislim, šta ovo znači? Ti si zadovoljna Džentrijem, prema tome kamenje koje jasno pokazuje da njegova teorija nije tačna za tebe ne postoji?

Šta bi ti rekla čoveku koji ti kaže "Ja sam zadovoljan Ptolomejem, a Kopernik i kasniji astronomi me nisu impresionirali, i zato verujem da se Sunce okreće oko Zemlje." Da li je to ozbiljno mišljenje, ili prosto odbijaš da napustiš poziciju koja je postala naučno neodrživa?

Заиста испадаш глуп, човече, па пиколо и ја само православни хришћани и верујемо у Бога као ТВОРЦА НЕБА И ЗЕМЉЕ--- наша вера нема много додирних тачака са тим креационистима (мада признајем да су они изузетно луцидни и довитљиви).

Koji tačno od njih? Nilson (poremećen)? Behe (prevarant)? Wells (sektaš)? Hitching (prevarant, okultista)? Janabi ("Praise the merciful Allah, ...")?
Slažeš si se sa svima njima? :hahaha:
I oni su po tebi lucidni i dovitljivi? Sjajno eremita!
Kao što napisa endonuclease, ako nekome treba argumenata protiv pravoslavlja, dovoljno je da citira tvoje poruke... :roll:

Чињеница да су вас еволуционисте креационисти НАЧИСТО ИЗЛУДЕЛИ И ДОВЕЛИ У СТАЊЕ БЕСНИЛА само говори у прилог вашој тоталној несигурности у сопствену теорију.

Ah, zato si ti tako smiren, pa bi da učutkuješ sve koji se ne slažu sa tvojim viđenjem sveta, i smatraš da te sluge Satane maltrerijau, kada ti se ukaže na činjenice? :lol:

Dakle izabrala si da verujes jednom naucniku iako hiljade drugih imaju dokaze da nije u pravu?

Blago meni, jel ces sutra da skocis sa mosta ako neki naucnik tvrdi da teorija gravitacije nije tacna a ti izaberes da mu verujes? :mrgreen:

Sve je stver izbora. Jel ja namecem vama svoj izbor? Ne.
Jel vi namecete meni svoj izbor - da. A kako? Tako sto me iznurujete kilometarskim postovima i naucnicima koji mi nista ne aznace. Ovde cete se nasmejati, pretpostavljam, ali mozete li da ukapirate da nekom naucnici nista ne znace?

A Kaliburna nisam izvrnula namerno, vec sam samo htela da pokazem da i medju naucnicima postoje oni koji su za kreacionizam, ili kako ga vec zovete...

Sve je stver izbora. Jel ja namecem vama svoj izbor? Ne.
Jel vi namecete meni svoj izbor - da. A kako? Tako sto me iznurujete kilometarskim postovima i naucnicima koji mi nista ne aznace. Ovde cete se nasmejati, pretpostavljam, ali mozete li da ukapirate da nekom naucnici nista ne znace?

A Kaliburna nisam izvrnula namerno, vec sam samo htela da pokazem da i medju naucnicima postoje oni koji su za kreacionizam, ili kako ga vec zovete...

Onda ugasi komp,ne idi vise nikad kod lekara i ne koristi nijednu tehnologiju modernog doba,ikada vise.

Kad ti vec naucnici ne znace sta ce ti njihova dostignuca.

Nije bitno da li si zadovoljna Džentrijem. Ja sam zadovoljan Njutnom, ali to ne znači da ću sada ignorisati činjenice koje se ne uklapaju sa njegovom teorijom.

Mislim, šta ovo znači? Ti si zadovoljna Džentrijem, prema tome kamenje koje jasno pokazuje da njegova teorija nije tačna za tebe ne postoji?

Šta bi ti rekla čoveku koji ti kaže "Ja sam zadovoljan Ptolomejem, a Kopernik i kasniji astronomi me nisu impresionirali, i zato verujem da se Sunce okreće oko Zemlje." Da li je to ozbiljno mišljenje, ili prosto odbijaš da napustiš poziciju koja je postala naučno neodrživa?

Ja sam, ali zaista, za svaku intelektualnu i versku slobodu, pa i "zatucanu", ako nekom tako odgovara...

I ne volim da namecem svoje misljenje kao sto neki rade. Ako mi se nesto ne svidja, da - ignorisem!

Back