Evolucija vs Kreacija

Koji tačno od njih? Nilson (poremećen)? Behe (prevarant)? Wells (sektaš)? Hitching (prevarant, okultista)? Janabi ("Praise the merciful Allah, ...")?
Slažeš si se sa svima njima? :hahaha:
I oni su po tebi lucidni i dovitljivi? Sjajno eremita!
Kao što napisa endonuclease, ako nekome treba argumenata protiv pravoslavlja, dovoljno je da citira tvoje poruke... :roll:

Ah, zato si ti tako smiren, pa bi da učutkuješ sve koji se ne slažu sa tvojim viđenjem sveta, i smatraš da te sluge Satane maltrerijau, kada ti se ukaže na činjenice? :lol:

Ја сам набројао 7 НАУЧНИКА ... а ти овде оговараш петорицу - шта је са осталом двојицом? :lol:

Аха, па што одмах не кажеш да се ти у ствари бавиш ДОКАЗИВАЊЕМ НЕТАЧНОСТИ БИБЛИЈСКОГ КОНЦЕПТА СТВАРАЊА СВЕТА... немаш разлога да се претвараш... буди слободно отворен до краја...:rtfm:

Ne, Eremito. Ti si onaj koji se ovde bavi dokazivanjem netačnosti sveukupne nauke, sa ciljem da dokažeš svoju sopstvenu malu i usku interpretaciju Pisma.

Ne postoji nikakav sukob između Biblije i nauke. Ovde nema nikakvog sukoba, kao što su mnogi pravoslavni teolozi jasno rekli i pokazali; štaviše, upravo je doslovna interpretacija Biblije na kojoj insistiraš strana teologiji većini hrišćanskih teologija, uključujući tu i pravoslavnu.

No, ti insistiraš da je tvoja interpretacija Pisma, da je tvoje viđenje - istinito. A ako neko napada tvoj pogled, ti na to gledaš kao na napad na samu Bibliju. U tvom beskrajnom ponosu i samoljublju, ono što ti misliš o Bibliji jeste sama Biblija. Ne može biti da neko drugi možda ima tačniji pogled nego ti.

Evo ti jedan pogled, čisto kao primer.

Hajde razmisli za trenutak KAKO je Knjiga Postanja nastala? Ok, Mojsije (ili neko iz tog perioda) ju je zapisao, da kažemo pod Božjom interpretacijom. Ali razmisli malo o detaljima tog zapisivanja.

Prvo, da li se radi o diktiranom tekstu? U Bibliji imas mnogo mesta na kojima Bog direktno govori Mojsiju. "Ja sam onaj koji jesam." Mojsije to piše, u prvom licu. Ali u prvoj knjizi Biblije nemaš to. Ne piše "U pocetku je Moj Duh lebdeo iznad vode". Piše opisno - kao da pisac opisuje nešto što je video, ne nešto što mu se diktira.

Razmisli dalje. Mojsije je živeo u bronzanom dobu. Bronzanom! Nisu imali još ni gvožđe. Od matematike su jedva imali sabiranje i oduzimanje. Šta je Bog MOGAO da kaže Mojsiju? "U pocetku bese kvantni singularitet. I ja rekoh, neka se konstanta naelektrisanja promeni za jedan milioniti deo. I bese nadsvetlosno sirenje prostora!"

Šta bi od toga Mojsije mogao da razume, a kamoli smisleno zapiše?

Evo ti predlog: Mojsije u prvoj knjizi Biblije opisuje viziju stvaranja sveta koju mu je Bog poslao. Vidi mrak, ništavilo. Odjednom, svetlost! Širenje energije, kondenzacija svetlosti (tj. energije) u zvezde. Formiranje Zemlje. Nastanak mora na Zemlji. Evolucija života, slike lete pred Mojsijevim očima. Vidi kako se čudni organizmi sklapaju, formiraju, menjaju, od primitivnih organizama do čoveka.

I on je tu viziju opisao odlično - za čoveka iz Bronzanog Doba. Knjiga je inspirisana, poezija izraza je nadzemaljska. Ali sadržaj je opis vizije koju daje čovek koji svet razume u terminima koji su važili u njegovom dobu - pre praktično tri hiljade godina.

Ovo u jednom koraku rešava sve probleme koje ateisti zameraju ovom delu Biblije. Odakle Kainu i Avelju žene? Nije moralo da bude incesta: mogli su da se ožene iz čovecanstva oko sebe. Koga se Kain bojao nakon Aveljevog ubistva (zašto je Bog morao da mu stavi znak na čelo da ga ne bi drugi ljudi kaznili za ubistvo; koji drugi ljudi?)? Ko je živeo u gradovima, ili u zemlji u koju se Kain odselio? Itd, itd, itd. Sve to ima potpunog smisla ako shvatimo prvu knjigu Biblije kao opis vizije u kojoj je Mojsije video nastanak života, pa onda početak priče o svojim ličnim precima (precima tada izabranog naroda).

Prvi Hrišćani su verovali u jednu stvar na koju vredi danas podsetiti: doktrinu Božanske akomodacije: Bog se ljudima otkriva onoliko koliko su ljudi sposobni u odredjenom dobu da ga razumeju. Zato imaš Stari Zavet i Novi Zavet - Bog se otkrio Mojsiju onoliko koliko su ljudi u Mojsijevo doba bili u stanju da ga razumeju. Onda se otkrivao polako kroz proroke, pa je, kada su ljudi dorasli da mogu da razumeju mnogo vise, poslao Isusa.

A drugim nacijama je slao druge proroke i drugačije vizije, onakve kakve su imale smisla u njihovom kulturnom kontekstu, i u okvirima njihovog jezika.

I ovaj proces nije završen; samo što smo sada počeli da prerastamo proroke, i što se sledeći deo razvoja zasniva na učenju od prirode u koju smo stavljeni. Od nas se očekuje da nastavimo put ka razumevanju. Da koristimo naš um, i našu inspiraciju, i da nastavimo da rastemo ka onome što je svrha našeg postojanja. Univerzumu je bilo potrebno četrnaest milijardi godina da nas proizvede. Da li smo zaista toliko arogantni pa da mislimo da smo mi odmah savršeni, da nije potreban dalji razvoj, ili da je naš razvoj već gotov, posle samo par hiljada godina?

I tu ti je i odgovor na pitanje dobra i zla. Zlo je neophodno, zato što je deo mehanizma evolucije. Nema evolucije bez selekcije, a nema selekcije bez smrti. A razvoja nema bez želje da se smrt izbegne, zbog čega nam stvari nanose bol i nemir, i mi radimo na tome da ih prevazidjemo - da se razvijemo, da evoluiramo iznad njih!

A tu ti je i moralni imperativ - zašto raditi dobro, a ne zlo.

Dobre, konstruktivne stvari, zasnovane na ljubavi i zelji za rastom vode svet u pravcu ovog razvoja. Ti kroz dobra dela pomažeš čovečanstvu da postigne svoj viši smisao, da učini sledeći korak u razvoju - ili bar, u najmanjem slučaju, sprečavaš da svet ne krene unazad, da se ne sruši nešto već izgrađeno.

Zle, destruktivne stvari - ne moram da objašnjavam u ovom kontekstu zašto bi one bile protiv Božjeg plana.

Eto. Ovo nije moje mišljenje iznad, samo jedan prost primer kako može na celu stvar da se posmatra sa drugačije tačke gledišta. U kojoj naša vrednost nije onolika koliko naš ponos pokušava da nam kaže, niti je tvoje lično mišljenje o Bibliji više od svih drugih.

п.с. Иначе, баш ме интересује како са аспекта твоје науке тумачиш ЉУДСКУ МИСАО, ОСЕЋАЊА... шта је то? Енергија? Хемија?

Ja sam neurobiolog, Eremito. Ovo je predmet mog svakodnevnog rada, nešto o čemu razmišljam i nešto što analiziram svakodnevno.

Po mom mišljenju? Misli su emergentne pojave u okviru mozga, zasnovane na energiji i hemiji. Po meni, sukob između materijalizma i dualizma je potpuno besmislen: mozak je duh, i duh je mozak. Ali to je cela posebna priča. I to je moje mišljenje - ma koliko zasnovano na naučnim činjenicama, ovde se ne radi o dokazanoj naučnoj teoriji. Ako ti se moje mišljenje ne sviđa, odbaci ga, i to ništa neće promeniti.

Tvoje odbacivanje evolucije je nešto sasvim drugo: odbacivanje osnovnih činjenica sveta, koje su mnogo veće od prosto mog ličnog mišljenja.

Ауууууууу......... па ти си баш забраздио.... није теби лако са таквим мислима... чуј "узвишеност коју открива наука"... ово морам да запамтим...:roll::roll::roll:

O čemu se radi eremita?
Nije dakle problem u poricanju Tvorca, nego u poricanju načina na koji je delovao, zapravo ukazivanja da je mogao da deluje i na drugačiji način od onoga koji zastupa tvoj lični sistem verovanja? :think:
Znači mora da bude kako si ti zamislio i nikako drugačije? I ti ovde nekom držiš slovo o samozaljubljenosti! :eek: :hahaha:

Recimo to ovako: zadovoljna sam sa Dzentrijem, drugi me naucnici nisu impresionirali.

I molim vas nemojte da mi namecete svoje misljenje o naucnicima ( i ostalom) to vec prelazi u neukus.

"Zadovoljna" si Džentrijem? :roll:
Da je u pitanju deterdžent, pa još i da razumem, ali ovako...
Znači tebi je nebitno što je Džentri pogrešio, takođe ti je nebitno i što je namerno odabrao određeni uzorak, dakle nameštao rezultate, i uzgred ti je nebitno što je isnosio neistine, važno je da podržava ono što zastupaš...
Pa eto uzmi Hitching-a na primer - čovek je dokazani lažov, rpevaran, plagijator i senzacionalista, zapravo i sami kreacionisti su ga se odrekli, a citiraju ga samo talibani, Jehovini svedoci i po koji zatucani fundamentalista.

Nije reč ovde o mišljenju, nego o činjenicama.
Džentri, na primer, tvrdi da pukotine ne postoje u biotitu.
Evo slike na kojoj se jasno vidi da pukotine u biotitu postoje:
polonijumske_aure_2.jpg

Jesi li još uvek "zadovoljna" Džentrijem? :think:

Sve je stver izbora. Jel ja namecem vama svoj izbor? Ne. Jel vi namecete meni svoj izbor - da. A kako? Tako sto me iznurujete kilometarskim postovima i naucnicima koji mi nista ne aznace. Ovde cete se nasmejati, pretpostavljam, ali mozete li da ukapirate da nekom naucnici nista ne znace?

? Kako mi tebi možemo da nametnemo bilo šta?

Ovo je javna diskusija na Internetu. Eremita i ti izlažete svoje mišljenje. Mi vam navodimo fizičke činjenice koje se ne uklapaju sa tim mišljenjem.

Ako se tebi ne sviđa ono što pišemo, nemoj da čitaš. Niko ti nije došao na vrata, stavio ti pištolj na čelo, i rekao "ima bre da misliš ono što ja hoću da misliš".

Ako ti naučnici ne znače ništa, onda ne treba o njima ni da pričaš. Ne razumem te ovde. Ti misliš da je ok govoriti kako nauka poriče evoluciju, ali nije ok za naučnike da govore kako nauka izuzetno detaljno dokazuje evoluciju? Po čemu to?

Da li bi bilo u redu da ja sada pričam kako teologija dokazuje da Bog ne postoji? Pa da se onda žalim kada teolozi dođu i počnu da mi pišu "kilometarske" odgovore, u kojima pokušavaju da mi pokažu da teologija sasvim sigurno ne čini ono što ja mislim?

Bas me interesuje kako li bi Bibliju ti predstavio metaforicno, onoliku knjigu!:hahaha:

Zaboga, pa najveći deo Biblije jeste metafora! I ovo je i Isus jasno pokazao. Uzmi Isusovu priču o vinogradarima. Da li ti misliš da je zaista doslovno postojao vlasnik vinograda koji se pogađao sa radnicima, i sa svakim pogodio istu cenu rada - ili je možda reč o metafori za nešto malkice dublje?

Vidis da se ne slazu naucnici. To je meni "putokaz" za sumnju.

99.9% naučnika se slažu. Oko 0.1% priča razne priče koje se ne uklapaju - ali svaki priča različitu priču, i iz različitih razloga.

Da li ovo znači da postoji neko stvarno neslaganje, ili da prosto u svakoj velikoj grupi ljudi imaš nekolicinu koji sviraju svoju muziku bez obzira na bilo šta drugo?

? Kako mi tebi možemo da nametnemo bilo šta?

Ovo je javna diskusija na Internetu. Eremita i ti izlažete svoje mišljenje. Mi vam navodimo fizičke činjenice koje se ne uklapaju sa tim mišljenjem.

Ako se tebi ne sviđa ono što pišemo, nemoj da čitaš. Niko ti nije došao na vrata, stavio ti pištolj na čelo, i rekao "ima bre da misliš ono što ja hoću da misliš".

Ako ti naučnici ne znače ništa, onda ne treba o njima ni da pričaš. Ne razumem te ovde. Ti misliš da je ok govoriti kako nauka poriče evoluciju, ali nije ok za naučnike da govore kako nauka izuzetno detaljno dokazuje evoluciju? Po čemu to?

Da li bi bilo u redu da ja sada pričam kako teologija dokazuje da Bog ne postoji? Pa da se onda žalim kada teolozi dođu i počnu da mi pišu "kilometarske" odgovore, u kojima pokušavaju da mi pokažu da teologija sasvim sigurno ne čini ono što ja mislim?

Ali vi ste prvi poceli. Ja sam samo napisala da je evolucija teorija.
I da, mozda nisam ni trebala da pominjem naucnike. Ako je to srz zabune, onda povlacim rec.
I jeste, zaista me zamarate kilometarskim odgovorima, recite svojim recima, ja vam ovde ne navodim citate iz Biblije, pa nije fer da ni vi meni (nama) izvodite citate naucnika.
A uostalom, jedno i drugo ne mogu da se ni porede, pa cemu onda prica?

Ауууууууу......... па ти си баш забраздио.... није теби лако са таквим мислима... чуј "узвишеност коју открива наука"... ово морам да запамтим...:roll::roll::roll:

Da, zaista zaprepašćujuće. Kako nauka može da otkrije nešto uzvišeno? Mislim, recimo, otkriće o veličini univerzuma uopšte ne pokazuje kolika je veličina Boga u odnosu na nas. Ma jok, mnogo je bolje bilo kada su ljudi mislili da je Bog čika sa bradom koji stoji tamo negde iznad svoda zemaljskog.

Ponos i samoljublje, Eremito, ponos i samoljublje.

Da. Ali reč teorija u nauci znači nešto veoma određeno. Evo, kad budeš imala vremena:

http://www.teorijaevolucije.com/samoteorija.html

I jeste, zaista me zamarate kilometarskim odgovorima, recite svojim recima, ja vam ovde ne navodim citate iz Biblije, pa nije fer da ni vi meni (nama) izvodite citate naucnika.

Uhm, ako se nalaziš na temi u kojoj se raspravlja o Bibliji, sasvim je normalno da citiraš Bibliju. A ako se nalaziš na temi koja govori o nauci, sasvim je normalno da citiraš naučnike. Zašto bi to bilo neobično ili nepravilno?

Naravno. Biblija nije udžbenik nauke, niti je nauka izvor informacija o duhovnosti. I zato ih ne treba mešati. Treba verovati nauci po naučnim pitanjima, a Bibliji po Biblijskim.

Ne, Eremito. Ti si onaj koji se ovde bavi dokazivanjem netačnosti sveukupne nauke, sa ciljem da dokažeš svoju sopstvenu malu i usku interpretaciju Pisma.

Ne postoji nikakav sukob između Biblije i nauke. Ovde nema nikakvog sukoba, kao što su mnogi pravoslavni teolozi jasno rekli i pokazali; štaviše, upravo je doslovna interpretacija Biblije na kojoj insistiraš strana teologiji većini hrišćanskih teologija, uključujući tu i pravoslavnu.

No, ti insistiraš da je tvoja interpretacija Pisma, da je tvoje viđenje - istinito
. A ako neko napada tvoj pogled, ti na to gledaš kao na napad na samu Bibliju. U tvom beskrajnom ponosu i samoljublju, ono što ti misliš o Bibliji jeste sama Biblija. Ne može biti da neko drugi možda ima tačniji pogled nego ti.

Evo ti jedan pogled, čisto kao primer.

Ти мора да си ме побркао са неким...:roll:... не сећам се да сам ИЗНОСИО ЛИЧНУ ИНТЕРПРЕТАЦИЈУ СВЕТОГА ПИСМА...:roll::roll:

Ja sam neurobiolog, Eremito. Ovo je predmet mog svakodnevnog rada, nešto o čemu razmišljam i nešto što analiziram svakodnevno.

Po mom mišljenju? Misli su emergentne pojave u okviru mozga, zasnovane na energiji i hemiji. Po meni, sukob između materijalizma i dualizma je potpuno besmislen: mozak je duh, i duh je mozak. Ali to je cela posebna priča. I to je moje mišljenje - ma koliko zasnovano na naučnim činjenicama, ovde se ne radi o dokazanoj naučnoj teoriji. Ako ti se moje mišljenje ne sviđa, odbaci ga, i to ništa neće promeniti.

Tvoje odbacivanje evolucije je nešto sasvim drugo: odbacivanje osnovnih činjenica sveta, koje su mnogo veće od prosto mog ličnog mišljenja.

Тако сам нешто и претпостављао...:cool:

Da, zaista zaprepašćujuće. Kako nauka može da otkrije nešto uzvišeno? Mislim, recimo, otkriće o veličini univerzuma uopšte ne pokazuje kolika je veličina Boga u odnosu na nas. Ma jok, mnogo je bolje bilo kada su ljudi mislili da je Bog čika sa bradom koji stoji tamo negde iznad svoda zemaljskog.

Ponos i samoljublje, Eremito, ponos i samoljublje.

Ипак би морао да се договориш сам са собом о томе да ли УЗВИШЕНОСТ уопште постоји или су упитању:

emergentne pojave u okviru mozga, zasnovane na energiji i hemiji.

:eek:

Ти мора да си ме побркао са неким...:roll:... не сећам се да сам ИЗНОСИО ЛИЧНУ ИНТЕРПРЕТАЦИЈУ СВЕТОГА ПИСМА...:roll::roll:

Nije samo tvoja, ali jeste samo jedna moguća interpretacija. Ti insistiraš da ona mora biti tačna, dok su one koje se slažu sa evolucijom automatski netačne. Iako se teologija pravoslavlja direktno suprotstavlja doslovnoj interpretaciji Biblije.

Тако сам нешто и претпостављао...:cool:

Nisi, pošto nemaš ni najblažu ideju šta to u stvari znači, niti na čemu se zasniva.

Takođe, kakve to veze opet ima sa bilo čime? Da li moje mišljenje čini, recimo, Velsov argument koga si citirao ovde manje smešnim? Da li to odjednom znači da su knjige koje si naveo išta bliže istini? Da li to negira ijednu činjenicu sveta u kome živimo?

Razmisli o tome. Čitaćemo se ponovo sutra-prekosutra, potroših vreme koje sam mogao danas da odvojim na ovakve stvari.

Наравно... само не знам онда ЧЕМУ ОВА ТЕМА И ОВАКАВ ЊЕН НАСЛОВ ???

Ona dolazi iz činjenice da mnogi ljudi - kao što su autori knjiga koje si ovde naveo - imaju želju da negiraju nauku u korist svog ličnog mišljenja o tome kako je Bog morao da stvori svet. Otud je reč "kreacija" postala zatrovana njihovim lažima.

Ипак би морао да се договориш сам са собом о томе да ли УЗВИШЕНОСТ уопште постоји или су упитању:

emergentne pojave u okviru mozga, zasnovane na energiji i hemiji.:eek:

Stvari su ono što jesu - kako to ima uticaja na uzvišenost?

Mislim, razmisli. Ako je uzvišenost osećaj koji kroz neke nematerijalne procese nastaje u nematerijalnoj duši, da li je to nekako kritično drugačije od osećaja uzvišenosti koji nastaje u materijalnim procesima u okviru materijalnog duha? S tim što naravno istina nije toliko jednostavna, ali dao sam ti dva krajnja primera kao ilustraciju.

Da li ti je tako čudna ideja da se univerzum ne sastoji od jedne nepotrebne stvari koja sakriva neku stvarnu suštinu - već da se sve sastoji od suštine? Mi znamo da su energija i materija dva oblika iste stvari. Mi znamo da se duh ljudski može drastično promeniti kroz promenu struktura mozga. Da li je toliko iznenađujuće mišljenje da se radi o jednoj istoj stvari? Ovo nikako ne utiče ni na jedan detalj teologije. Recimo, ako Bog želi da održi duh besmrtnim, on će nekako preći iz svoje materijalne verzije ovde, u nekakvu drugačiju verziju negde drugde.

Činjenice možemo interpretirati kako nam se sviđa, ali ne možemo ih negirati ili se praviti da ne postoje.

No, sada sam zaista prekoračio vreme. Nastavićemo kasnije, ako ima zainteresovanih.

? Ovo nikako ne utiče ni na jedan detalj teologije. Recimo, ako Bog želi da održi duh besmrtnim, on će nekako preći iz svoje materijalne verzije ovde, u nekakvu drugačiju verziju negde drugde.

Činjenice možemo interpretirati kako nam se sviđa, ali ne možemo ih negirati ili se praviti da ne postoje.

Eto, lepo si ovo rekao.

Ne znam cemu onda ova tema, tj. zasto bi evolucionizam i kreacionizam morali biti nuzno suprotstavljeni, a s druge strane, ne mogu se ni uporedjivati? Jer niko ne negira nauku, onu dokazanu...

Zadovoljna sam sopstvenim razmisljanjem.

Bez uvrede, ali kada si citirala Džentrijeve reči iz rada koji Džentrija opovrgava, kao dokaz da je Džentri u pravu i da taj rad zapravo pokazuje da je Džentri u pravu, na koji način si bila zadovoljna svojim razmišljanjem? :dontunderstand:

Rekla sam vec, moguce je da je neki period evolucije posle Postanja sveta postojao, ali to nije dokazano zasigurno. Vidis da se ne slazu naucnici. To je meni "putokaz" za sumnju.

Nije dokazano zasigurno, samo što svi fosilni nalazi i svi rezultati u genetici i molekularnoj biologiji, kao i u drugim naukama, pokazuju slaganje sa teorijom evolucije, dok sa druge strane nema apsolutno nijednog dokaza da je teorija evolucije netačna. :eek:
Vrlo zanimljivo, šta je po tebi nije dokazano...
Pišeš da se ne slažu naučnici... Baš čudno da se ne slažu... Na svetu živi i radi nekoliko miliona naučnika i svakako da će među tih nekoliko miliona naći šačicu poremećenih, ćaknutih, blesavih, ili običnih prevaranata.
Ono što mi nije jasno jeste zbog čega podržavati stav koji zastupaju većinom upravo takvi? :dontunderstand:

Ili da je pojednostavimo, tvoj "putokaz" za sumnju je neslaganje sa teorijom evolucije, naučnika, kao što je Džentri, za koga i sama možeš da se uveriš da greši? :dontunderstand:
To je tvoj način razmišljanja, kojim si zadovoljna, na delu? :think:

Primenimo tvoje razmišljanje na druge stvari. Na primer, na religiju i još konkretnije ne hrišćanstvo. U svetu postoji skoro stotinu hrišćanskih denominacija, a ako bi smo pristupili strogo formalno, zapravo postoji nekoliko stotina hrišćanskih denominacija, koje se među sobom, veoma često značajno razlikuju. Pri tome, pojedine denominacije predstavljaju daleko veći procenat, neko šačica kreacionista u nauci.
To bi, prema tvom razmišljanju, kojim si zadovoljna trebalo da ti bude "putokaz" za sumnju.
Otežajmo još malo stvari.
U nauci, ukoliko postoji dovoljno dokaza se može utvrditi ko je u pravu, a ko nije, dok kod religije to nije slučaj, jer ne raspolažemo činjenicama koje je moguće objektivno meriti.

Da li si još uvek zadovoljna svojim načinom razmišljanja? :think:

Bas me interesuje kako li bi Bibliju ti predstavio metaforicno, onoliku knjigu!:hahaha:

Tvoji način razmišljanja, kojim si zadovoljna ti nalaže da Sveto pismo shvataš bukvalno?! :eek:
Hm, a sa druge strane se buniš što sam ti ukazao da ti društvo prave talibani i protestanti fundamentalisti... :roll:

Necu vise da se prepirem s vama, pismeni ste, pa citajte malo! I istrazujte, i razmisljajte...

U redu. To je dobar savet, ali vidim da ga se ti sama ne pridržavaš.
Rad koji opovrgava Džentrija nisi pročitala do kraja, zato što ti je to bilo zamorno, samo si pogledala uvod i odatle citirala samog Džentrija.
Toliko o tvom čitanju, istraživanju i razmišljanju.

:roll:
U nauci prihvaćena teorija, znači da je nešto dokazano i da nema dokaza protiv toga.

Zamara te čitanje? Ono isto čitanje koje nama preporučuješ.
U mom selu to se zove licemerje.
"Kilometarske" poruke su citiranje samo jednog rada, da bi se ostalim korisnicima pokazalo tvoj pokušaj izvrtanja onog što se tvrdi i što je dokazano u vezi polonijumskih aura i manipulacije time - što je inače standardna kreacionistička praksa.

Ne znam cemu onda ova tema, tj. zasto bi evolucionizam i kreacionizam morali biti nuzno suprotstavljeni, a s druge strane, ne mogu se ni uporedjivati? Jer niko ne negira nauku, onu dokazanu...

Kreacionisti negiraju nauku, na primer, teoriju evolucije, a i delove fizike, na primer, teoriju relativnosti i delove kvante mehanike. :bye:

Наравно... само не знам онда ЧЕМУ ОВА ТЕМА И ОВАКАВ ЊЕН НАСЛОВ ???

Kreacionisti negiraju nauku, na primer, teoriju evolucije, a i delove fizike, na primer, teoriju relativnosti i delove kvante mehanike. :bye:

Ти мора да си ме побркао са неким...:roll:... не сећам се да сам ИЗНОСИО ЛИЧНУ ИНТЕРПРЕТАЦИЈУ СВЕТОГА ПИСМА...:roll:

Zastupaš svoje viđenje mitova iz Svetog pisma, koje svakako deliš sa delom vernika tvoje denominacija, ali ni u kom slučaju ne sa svima. Ima sasvim dovoljan broj pravoslavnih teologa, koji su pravoslavci, verujući i koji se ne slažu sa interpretacijom Svetog pisma kojoj se priklanjaš, da pokaže da ne reprezentuješ pravoslavlje u celini, svojim viđenjem, nego samo jedan njegov deo.
U tom smislu je to tvoje lično viđenje, koje možda deli i picoleone.

Back