Па јесам ли постављао слике фосила? И за сваког од њих сте рекли да је лажан и да је фалсификат?
To je zato što si postavljao grube falsifikate.
Па јеси ли ти ишта од тог генетског доказа видео?
Jesam. A ti?
Има. Овде не говоримо само о еволуцију човека и живота, већ и о еволуцији целе Земље и свемира. Постоје и расправе између креациониста и еволуциониста по питању настанка Сунца, Месеца, звезда, свемира итд.
Evolucija se ne bavi kamenjem. Ne bavi se ni nastankom života, već samo razvojem života. Daklem, ne bavi se nastankom svemira.
Postoje "rasprave" nastanku nebeskih tela, naravno. No, te rasprave se ne odnose naevoluciju.
Kako d ti kažem jednostavnije? Evolucija se ne bavi kamenjem. Valjda nema nipšta jednostavnije...
Daklem, evolucija se ne bavi kamenjem.
2) Чекај онда, брате мој, па онда су сви хришћани, Јевреји и муслимани глупи, необразовани и некултурни јер верују да је свет створен за 6 дана. Сви они верују у Библију и Куран, као и креационисти.
Neće biti baš tako. Recimo, katolici zvanično veruju u ispravnost evolucije, a hrišćani su.
Problem koji kreacionisti ne mogu da reše jeste da njihov model ne objašnjava mnoge stvari koje je objasnila zvanična nauka. Kreacionitičke ideje nisu samo u sukobu sa naučnim teorijama, već i sa elementarnim činjenicama koje možemo da vidimo nezavisno od nauke.
Za većinu vernika ovo nije problem jer niti veruju kreacionistima, niti smatraju da je biblija doslovno tačna. Njihov bog uspeva da preživi u paučini metafora koje su vremenom ispletene oko biblije.
Значи себе сматраш паметнијим од Тесле? Интересантно је то да и дан данас научници не могу да разумеју његове патенте нити да направе нешто од тога.
А шта си ти онда који кулац? Неки опасни научник, а?
Tebi je, kao i većini primtivnih ljudi, potrebno da makar na silu isteraš neku klasifikaciju.
Koje to Tesline patente ne mogu da razumeju naučnici danas?
За тог истог Њутна кажу да је имао највећи IQ до сад.
Mogu da kažu šta oće. Nema načina da se meri IQ posthumno.
Uzgred, Njutn je sasvim lepo mogao da bude pristalica kreacionizma. Većina naučnih otkrića nije postojala u njegovo vreme.
И да Тесла је православац.
Pa šta? I ja sam pravoslavac. Otprilike koliko Tesla.
Па чекај, за креационисти не верују у Бога? Зар католик, православац, Јевреј и креациониста не верују у исту књигу? Шта хоћеш да кажеш? Да креационисти уваљују некакве отиске папуча, стопала, некакве лобање, кости и слично и да тако лажу народ?
Jes. Baš to oću da kažem. Postoji mnogo opisanih prevara kreacionista.
Тај народ који верује у Бога и стварање света за 6 дана би требао да верује да је свет настао кроз 4.5 милијарде година? Па чекај, шта су онда они? Јесу ли верници или нису? Јел верују у Библију или верују у дела Еволуције? Не можеш и јаре и паре. Јел верујеш у креацију или у еволуцију?
Ajde da vidimo. Katolici veruju u Bibliju (ne u kreacionističke gluposti) i veruju u evoluciju.
Daklem, šta su katolici?
А где сам ја рекао да је гранит бетон?

И где сам рекао да је гранит нека мешавина? Зна се ваљда како настаје гранит? Мешањем сигурно не.
Zna se. Pitanje je znaš li ti.
Човече, ово је гранит. Па јел ти можеш само чекићем да урадиш овакве хијероглифе? Погледај само овог скарабеја са десне стране. Јел видиш само каке је урађен. Погледај линије на његовом тело. Како је неко чекићем ово у граниту могао да уради?
To što ti ne znaš kako je neko nešto mogao da uradi ne znači da taj to nije mogao da uradi.
Idi malo po grobljima pa gledaj stare spomenike. Iz vremena kad još nije bilo mehaničkih alata.
Zatim, šta se desilo sa tom civilizacijom koja je imala motorna sredstva za obradu kamena? Kako joj se to nije odrazilo na vojnu industriju, na brodogradnju, zašto su koristili bojne zaprege, a ne tenkove? Zašto nisu gradili mlinove sa motornim pogonom nego su primitivno ručno mleli žito između par primitivnih maenova tako da su morali da dodju pesak da bi ostvarili trenje i tako pre vremena kvarili zube?
Гледао сам ја много тога. Нисам ја гледао само шта креационисти кажу, већ и шта еволуционисти. Могу ти рећи да ови други имају страшно глупе теорије, за плакање. Исти су и они као и ови креационисти.
Znači, lažu i jedni i drugi?