Evolucija vs Kreacija

Problem je što tebi nikakav dokaz nije dovoljan , mogu ti ovde predočiti bilo kakav dokaz tebi religiozni kompleks neće dozvoliti da to prihvatiš. Bog je stvorio ljude i tačka. Nema evolucije i tačka. Prelazni oblici ne postoje. Mutacija isto . Programirali te od malena - okrutni ljudi u crnim odorama.
I na kraju ništa mi ne preostaje nego da se šprdam sa tobom.

Problem je što tebi nikakav dokaz nije dovoljan , mogu ti ovde predočiti bilo kakav dokaz tebi ateisticki kompleks neće dozvoliti da to prihvatiš. Bog nije je stvorio ljude i tačka. Evolucija je apsolutna i tačka. Prelazni oblici postoje i dokazani su u svakom segmentu. Mutacija isto . Programirali te od malena - okrutni ljudi sa crvenim pentagramom na celu.

Mi ne govormo o formi lobanja. Nego o ovim lobanjama na slikama koje su veceg kapaciteta od isto takvih defirmisanih lobanja.
Forma lobanje nista ne dokazuje ni vama ni nama.
Lobanje na slikama su daleko vece jer su ljudi daleko veci.
Lobanje koje su na klipu su deformisane ali daleko manje.

Pošto vrlo mali broj ljudi ima dovoljno znanja da detaljno proverava argumente, sve se svodi na to kome će poverovati. Naravno da tvrdi vernici neće verovati argumentima u prilog evolucije ili big benga (iako su, začudo, spremni da veruju argumentima nauke u drugim granama koje ne dotiču religijske tvrdnje) ali će argumentima iznetim protiv evolucije bezrezervno verovati. Pa, evo jednog zanimljivog argumenta protiv evolucije (ustvari, protiv abiogeneze):
Francuski naučnik Pjer Lekomt d'Noi utvrdio je da je šansa da se nasumičnim kombinovanjem dobije molekul proteina tako mala da se to ne bi moglo desiti ni za 15 milijardi godina. U svom žaru da dokaže neophodnost božje intervencije zaboravio je da se atomi ne kombinuju potpuno nasumično nego prema hemijskim afinitetima. I stvarno, Sidni Foks je 1958. uspeo da dobije molekule proteina zagrevajući smešu aminokiselina. (Ali to mora da je neka podla ujdurma satanističkih naučnika)

Pero. Nema dokaza za evolucuju i bing beng. I ti si jedan od onih koji je procitao samo kraj diskusije.
To je ceo smisao ove price ovde.
Ne da evolucionisti treba da prihvate nase argumente i dokaze nego da uvide da ih sami nemaju i da i oni samo veruju.
To je sve.

Problem je što tebi nikakav dokaz nije dovoljan , mogu ti ovde predočiti bilo kakav dokaz tebi ateisticki kompleks neće dozvoliti da to prihvatiš. Bog nije je stvorio ljude i tačka. Evolucija je apsolutna i tačka. Prelazni oblici postoje i dokazani su u svakom segmentu. Mutacija isto . Programirali te od malena - okrutni ljudi sa crvenim pentagramom na celu.

Gde sam ja to napisao da sam ateista i kako znaš da sam ateista ?
Drugo; postoji razlika između tvoje i moje rečenice . Moje poimanje se zasniva na empiriji a ne isključivo na veri. A pošto nemate uporište u empiriji onda pribegavate očiglednim falsifikatima kakav je slučaj sa lobanjama.
Boldovano; prelazni oblici zapravo ne postoje i tu su kreacionisti u pravu - samo u jedno drugom smislu.

Poslednja izmena:
Bog nije je stvorio ljude i tačka. Evolucija je apsolutna i tačka.

Живане, пиле лабудово, а шта ако Бог делује кроз еволуцију?!
И тачка.
хе хе хе

А оно за цевене пентаграме је претпостављам твој салонски и стерилни антикомунизам:lol:

Gde sam ja to napisao da sam ateista i kako znaš da sam ateista ?
Drugo; postoji razlika između tvoje i moje rečenice . Moje poimanje se zasniva na empiriji a ne isključivo na veri. A pošto nemate uporište u empiriji onda pribegavate očiglednim falsifikatima kakav je slučaj sa lobanjama.

Tvoje empirijsko znanje mogu da prihvatim iskljucivo ako si doktor bioloskih nauka kad je ova tema u pitanju .I ko smo to mi ? Ja nisam kreacioniosta a s' obzirom da sam pravoslavni hriscanin i lepo vaspitan je ne lazem i ne falksifikujem .Samo pokusao da ti objasnim da si nadobudan i bezobrazan , na zalost bez uspeha .

Darvinova teorija je cista glupost.Po Darvinu je sve nastalo NI IZ CEGA!!-to je neemooguceeeee!
To je mozda po tvojoj (netacnoj) interpretaciji Darvina
Prema dosadašnjim naučnim saznanjima, ništa se ne kreće brže od svetlosti. ...... Zašto bi bilo koja teorija imala pravo na neprikosnovenu istinu? ... A ljudi u sve to slepo veruju, jer im je rekao čika u belom mantilu (sa debelim stomakom)
Međunarodni tim naučnika uspeo je da registruje neutrino čestice koje se kreću brže od svetlosti, izjavio je njihov portparol, navodeći da bi to moglo da poljulja jedan od fundamentalnih principa fizike.
Njihov portparol nije pricao o ljiljanju fundamentalnih principa fizike, to su preneli neki novinari kako bi dobili spektakularnu vest. Inace, to ne moze da poljulja ni jedan princip fizike, moze samo da ga unapredi
Ja jos dokaze za Evoluciju nisam video inace bi ste uzeli onih 25.000 dolara.
Weishampel D.B. (1996). "Fossils, Phylogeny, and Discovery: A Cladistic Study of the History of Tree Topologies and Ghost Lineage Durations". Journal of Vertebrate Paleontology 16
Shu, D. G.; Morris, S. C.; Han, J.; Zhang, Z. F.; Yasui, K.; Janvier, P.; Chen, L.; Zhang, X. L. et al. (Jan 2003), "Head and backbone of the Early Cambrian vertebrate Haikouichthys",
Zhu M., Zhao W., Jia,L., Lu, J., Qiao, T., Qu, Q. (2009): The oldest articulated osteichthyan reveals mosaic gnathostome characters,
R. Cloutier (1996). "Taxonomic review of Eusthenopteron foordi.". Devonian Fishes and Plants of Miguasha, Quebec, Canada. Dr. Friedrich Pfeil, München
Carroll, R. (1995): Between fish and amphibians (posebno obratite paznju)
Brazeau, M.D., & Ahlberg, P.E. (2006): Tetrapod-like middle ear architecture in a Devonian fish. Nature,
Ahlberg, Per. E.; Jennifer A. Clack, Ervins Luksevics, Henning Blom and Ivars Zupins (26 June 2008). "Ventastega curonica and the origin of tetrapod morphology"
History: A Paleobiological Review of the Fish-Tetrapod Transition. Physiological and Biochemical Zoology
Clack, J. A. (2002). "An early tetrapod from 'Romer's Gap'"
Anderson J. S., Reisz R. R., Scott D., Fröbisch N. B., & Sumida S. S. (2008): A stem batrachian from the Early Permian of Texas and the origin of frogs and salamanders
Estes, R., and O. A. Reig. (1973): The early fossil record of frogs: a review of the evidence. Pp. 11-63 In J. L. Vial (Ed.), Evolutionary Biology of the Anurans: Contemporary Research on Major Problems. University of Missouri Press, Columbia
Moss J.L. (1972). "The Morphology and phylogenetic relationship of the Lower Permian tetrapod Tseajaia campi Vaughn (Amphibia: Seymouriamorpha)". University of California Publications in Geological Sciences
Berman, D.S., Sumida, S.S., & Lombard, R.E. (1992): Reinterpretation of the temporal and occipital regions in Diadectes and the relationship of diadectomorphs. Journal of Paleontology
Gauthier J., Kluge, A.G., & Rowe, T. (1988) The early evolution of the Amniota. In: M. J. Benton (ed.) The phylogeny and classification of the tetrapods, Volume 1: amphibians, reptiles, birds (1): pp 103-155. Oxford: Clarendon Press.
Czerkas, S.A., and Yuan, C. (2002). "An arboreal maniraptoran from northeast China." Pp. 63-95 in Czerkas, S.J. (Ed.), Feathered Dinosaurs and the Origin of Flight. The Dinosaur Museum Journal 1. The Dinosaur Museum, Blanding, U.S.A
Zhang, F., Zhou, Z., Xu, X. & Wang, X. (2002). "A juvenile coelurosaurian theropod from China indicates arboreal habits." Naturwissenschaften
Padian, K. & Chiappe, L.M. (1997): Bird Origins. In: Encyclopedia of Dinosaurs (red. Currie, P.J & Padian, K., Academic Press, San Diego,
Chinsamy A., Martin L.D., Dobson P. (1998). "Bone microstructure of the diving Hesperornis and the volant Ichthyornis from the Niobrara Chalk of western Kansas". Cretaceous Research
Ji, Q., Luo, Z-X., Yuan, C-X.,Wible, J.R., Zhang, J-P.,and Georgi, J.A. (April 2002). "The earliest known eutherian mammal"
Procitaj bilo sta od ovoga i videces
NACIN VODJENJA DISKUSIJA.
A koliko puta mi to radfmo sa vama i nazivamo vas pogrdnim imenima i rugamo vam se bavimo se vasom licnoscu, pravimo vas budale i rugamo vam se?
Za vernike ne znam, ali ti to cesto radis

Mi ne govormo o formi lobanja. Nego o ovim lobanjama na slikama koje su veceg kapaciteta od isto takvih defirmisanih lobanja.
Forma lobanje nista ne dokazuje ni vama ni nama.
Lobanje na slikama su daleko vece jer su ljudi daleko veci.
Lobanje koje su na klipu su deformisane ali daleko manje.

Kao malom detetu ti moram sve objašnjavati , Evo još jednom ponavljam kao papagaj ne bi li ti ušlo u glavu .

Postupak kako se povećava obim lobanje - upustvo.
Nekoliko metara tkanine ili delovima životinjske kože (može i sirove ) novorođenčedu ili detetu se obmota oko glave , ukoliko se želi da lobanja dobije neki poseban oblik (npr. pljosnat na temenu ) između lobanje i tkanine stavlja se predmet a zatim se tkanina zateže . Posle ovog postupka tkanina se kvasi hladnom vodom mada nije pogrešno ako tkanina bude nakvašena i pre obmotavanja. Postupak kvašenja ponavljati često da tkanina bude uvek mokra a prema vlastitom iskustvu. Ako se nekada i napravi greška - previše se zategne ili voda bude prehladna pa osoba umre sledeći pokušaj će sigurno biti uspešniji. Ovim postupkom se veštački izaziva hidrocefalusa i kraniosinostoze gde dolazi do abnormalnog povećanja glave. Evo nekoliko slika prirodnih hidrocefalusa i kraniosinostoze:

3776d1280684124-teorija-evolucije-ili-kreacionizma-hc3.jpg

3775d1280684045-teorija-evolucije-ili-kreacionizma-cimg2211.jpg

Napomena; ovaj postupak nemojte primenjivati u kućnim uslovima jer može biti opasan po vaše zdravlje - naučno dokazano. No pošto naši kreacionisti ne veruju u nauku oni slobodno mogu koristiti ovakav postupak možda im pomogne.

Poslednja izmena:
Tvoje empirijsko znanje mogu da prihvatim iskljucivo ako si doktor bioloskih nauka kad je ova tema u pitanju .I ko smo to mi ? Ja nisam kreacioniosta a s' obzirom da sam pravoslavni hriscanin i lepo vaspitan je ne lazem i ne falksifikujem .Samo pokusao da ti objasnim da si nadobudan i bezobrazan , na zalost bez uspeha .

To što sam tvog istomišljenika uhvatio u očiglednom falsifikovanju i iskrivljavanju nema razloga za nervozu.
Podvučeno. Pa ne mora čovek biti doktor bioloških nauka da bi sagledao recimo genetske aspekte evolucije . No onaj ko o tome nema pojma (kao recimo ti) onda on može verovati svom seoskom popi.

Same lobanje nisu falsifikati ali je suština iskrivljena i falsifikovana .
Radi se o običaju u mnogim delovima sveta (ove lobanje su konkretno iz Perua i Meksika) da umotavaju tkaninama novorođenčad ili malu decu kako bi im oblikovali rast lobanje na željeni način , osim toga negde se tkanine kvase hladnom vodom radi namernog izazivanja hidrocefalusa i kraniosinostoze (gde dolazi do abnormalnog povećanja glave) jer se smatralo da tako postaju inteligentnija.
Da ne bih prilepljivao relevantne arheološke izveštaje jer naši kreacionisti ne veruju naučnicima evo prilepiću tekst koji se odnosi baš na ove lobanje a potiče sa kreacionističkog sajta gde čak i oni priznaju da se radi o običaju.

То знам, и људи у прошлости су радили то са лобањама. Погледај само оне цртеже по Египту, сви имају такве главе. Али о овим лобањама се причају разне приче. Кажу да су велике, ко две лубенице. :mrgreen:

Кад смо већ код Египта, приметио си само колики су људи приказани на цртежима. Сад ми реци да су то богови. Не нису, то су људи. А и иначе објасни ми молим те како су Египћани, који су тако мали, могли изградити све оне скулуптуре богова у граниту, који је јако тврд, а скулптуре су савршено обликоване да данашњи каменоресци не могу да направе скулптуру ни близу Египастских?

А и сем лобања проналажене су и кости људи које су баш, баш велике.

Ovakvi običaji su kao što sam već napisao bili prisutni i u drugim delovima sveta . Alani su isto to radili - evo jednog nalazišta;

I o čemu sad pisati , o čemu raspravljati sa kreacionistima kada su spremni da podmeću i falsifikuju ovako providne stvari.

Па онда и еволуционисти подмећу и фалсификују лобање тамо неких мајмуна и кажу: Е ово је предак човека, неки хомо ерактус и остала фамилија хомова.

Зашто бих веровао да лобање тих створења нису фалсификати? Шта ако јесу? Питање је, ако тврдиш да нас лажу креационисти, да ли нас лажу и еволуционисти? :think:

То знам, и људи у прошлости су радили то са лобањама. Погледај само оне цртеже по Египту, сви имају такве главе. Али о овим лобањама се причају разне приче. Кажу да су велике, ко две лубенице. :mrgreen:

Кад смо већ код Египта, приметио си само колики су људи приказани на цртежима. Сад ми реци да су то богови. Не нису, то су људи. А и иначе објасни ми молим те како су Египћани, који су тако мали, могли изградити све оне скулуптуре богова у граниту, који је јако тврд, а скулптуре су савршено обликоване да данашњи каменоресци не могу да направе скулптуру ни близу Египастских?

А и сем лобања проналажене су и кости људи које су баш, баш велике.

Па онда и еволуционисти подмећу и фалсификују лобање тамо неких мајмуна и кажу: Е ово је предак човека, неки хомо ерактус и остала фамилија хомова.

Зашто бих веровао да лобање тих створења нису фалсификати? Шта ако јесу? Питање је, ако тврдиш да нас лажу креационисти, да ли нас лажу и еволуционисти? :think:

Pravo da ti kažem dosadilo mi je više da pišem o lobanjama pa bih to ovaj put preskočio.

Boldovano. Ti crteže u Egiptu uzimaš kao verodostojne pokazatelje stvarne veličine ljudi. Čovek je oduvek imao maštu i oduvek je bio religiozan a kad je već tako zašto on takva svojstva ne bi pretočio u crtež ili sliku. Goja je slikao divove , Đoto - ljude koji lete, Bosch - sve i svašta (i divove i patuljke , leteće ribe i labude) , Van der Hus - patuljke itd. itd. To bi bilo kao kad bi neko za par hiljada godina pronašao plakat King Konga a onda tvrdio kako su nekada na planeti živeli džinovski majmuni.
U vezi egipatskih građevina. Najveća građevina na planeti zemlji jeste kineski zid. Interesantno je kako niko ne postavlja pitanje kako je moguće da su kineski zid sagradili Kinezi kada su tako mali. Naproto se zna da su oni to sagradili jer ima dovoljno verodostojnih dokumenata. Isto tako kao što su Kinezi sagradili svoj zid tako su i Egipćani sagradili piramide, nema tu ničega mističnog iako su mnoge stvari nepoznate. Ne znaju se tačni detalji gradnje (iako se zna glavni arhitekta -Imhotep) , ne zna se kako su vladari Egipta motivisali ljude da grade besmislenu grobnicu, da li se sve zasnivalo na brutalnoj sili i eksplataciji ili je u pitanju projekat u kojeg su graditelji verovali. A obično kada nije sve razjašnjeno onda te nepoznanice popunjava mašta - po onoj narodnoj "što se babi snilo to joj se i zbilo" pa se tu javljaju ufolozi , verski fanatici i nadriistoričari sa teorijama o divovima, vanzemaljcima i bogu koji je lično gradio piramide.

Poslednja izmena:
A ova tvoja skulptura nage zene, jer to na kalup napravljena?

Nije posteno da podmeces ove napravlljenje u kalup.

Evo bez kalupa a ne kao ta tvoja Cinteza:

http://2.***************/_DxxvR2uIiHo/RjA_R7W4NGI/AAAAAAAAAEE/eIR9nnVlqas/s200/Nofretete.jpg

Toma Rosndić je izlivao svoje skulpture? I to u kamenu. :rotf:

Baš su tvoji Egipćani poznati po preuzimanju posmrtnih maski. :lol:

Pravo da ti kažem dosadilo mi je više da pišem o lobanjama pa bih to ovaj put preskočio.

Boldovano. Ti crteže u Egiptu uzimaš kao verodostojne pokazatelje stvarne veličine ljudi. Čovek je oduvek imao maštu i oduvek je bio religiozan a kad je već tako zašto on takva svojstva ne bi pretočio u crtež ili sliku. Goja je slikao divove , Đoto - ljude koji lete, Bosch - sve i svašta (i divove i patuljke , leteće ribe i labude) , Van der Hus - patuljke itd. itd. To bi bilo kao kad bi neko za par hiljada godina pronašao plakat King Konga a onda tvrdio kako su nekada na planeti živeli džinovski majmuni.
U vezi egipatskih građevina. Najveća građevina na planeti zemlji jeste kineski zid. Interesantno je kako niko ne postavlja pitanje kako je moguće da su kineski zid sagradili Kinezi kada su tako mali. Naproto se zna da su oni to sagradili jer ima dovoljno verodostojnih dokumenata. Isto tako kao što su Kinezi sagradili svoj zid tako su i Egipćani sagradili piramide, nema tu ničega mističnog iako su mnoge stvari nepoznate. Ne znaju se tačni detalji gradnje (iako se zna glavni arhitekta -Imhotep) , ne zna se kako su vladari Egipta motivisali ljude da grade besmislenu grobnicu, da li se sve zasnivalo na brutalnoj sili i eksplataciji ili je u pitanju projekat u kojeg su graditelji verovali. A obično kada nije sve razjašnjeno onda te nepoznanice popunjava mašta - po onoj narodnoj "što se babi snilo to joj se i zbilo" pa se tu javljaju ufolozi , verski fanatici i nadriistoričari sa teorijama o divovima, vanzemaljcima i bogu koji je lično gradio piramide.

Па да у праву си. Неко за хиљаду година прнађе текст да су људи потомци мајмуна и ови кажу: Ал су глупи били ови наши преци. :hahaha:

Гледај ово сад:

Egipat_2008_070.jpg

Memnon.jpg

http://2.***************/_U3BCA8LKn4s/TRZHssfo6sI/AAAAAAAAACA/0Wa9O1oSQQA/s1600/photos-ancient-egypt_four-giant-ramses.jpg

Ајде сад реци да су мали Египћани успели овако да исклешу ове скулптуре и то је још гранит? Ако онако мали могу, онда су за мене Египћани богови, одмах мењам веру.

Погледај овај документарац на Хисторију:

Ја мислим да је ово фалсификат, као она папуча. Шта кажеш? :per:

Јел и овде било таложења као код бетона, а? :hahaha:

Neko ko ne zna kakva je razlika između muzike i boksa, za koga je jedan Toma Rosandić falsifikator koji izliva skulpture u betonu...
Mogao bih reći svašta, ali reći ću samo da je dobro što bilduje. Lakše će izdržati posao koji mu priliči.

Neko ko ne zna kakva je razlika između muzike i boksa,

Боље ћути, не разумеш. :dash:

za koga je jedan Toma Rosandić falsifikator koji izliva skulpture u betonu...
Mogao bih reći svašta, ali reći ću samo da je dobro što bilduje. Lakše će izdržati posao koji mu priliči.

А јел, Тома Росандић је ивајао ове скулптуре:

http://2.***************/_U3BCA8LKn4s/TRZHssfo6sI/AAAAAAAAACA/0Wa9O1oSQQA/s1600/photos-ancient-egypt_four-giant-ramses.jpg

Е баш ми је драго да је неки Србин извајао оволике скулптуре и то од гранита. :mrgreen:

Погледај овај видео, можда те просветли. Да те обавестим на време, нису никакви креационисти, не брини, припремио сам научна дела. :mrgreen:

Back