Kao sto si video, misljenje nekolicine nas o tome je bitno razlicito od tvoga. Da li treba da ponavljam da se radi (ocekujemo svi) o akademskim gradjanima koji se ovde pojavljuju na Prirodnim naukama? Licno, tvoj stav prihvatam kao "izvinjenje" jer kazes nisi imao nameru nikoga licno da uvredis. Sad je OK. Svi znamo tvoj stil. Da li je potrebno da te zamolim da ga malo korigujes zbog nas koji na takav stil komuniciranja nismo naviki. Cisto da ljudi ne bi bezali sa ovog foruma!
Ovako... hajmo da rasclanimo. Mislim da se ovde radi o mojim komentarima ili reakcijama na tvoje i Pegazove poruke.
1. Sto se tice tebe, mogao bih i ja da citiram tvoje reci upucene meni od ranije koje, po meni, nicim nisu bile izazvane, preko cega sam cutke presao, iz razloga sto, da ponovim, mene ne zanimaju licna prepucavanja, tj. svadjanje ni oko cega, vec samo polemike oko neceg bitnog, vrednog ili od opstedrustvenog znacaja.
Mislim da ti u tom smislu nedostaje malo smokriticnosti.
2. Sto se tice Pegaza... to sto neko ne upotrebljava 'neakademske' reci i izraze, ne znaci da se ne ponasa bezobrazno i da je korektan prema sagovornicima. Baltazar ga je vrlo lepo zamolio da da neke odgovore u vezi s temom koju je sam otvorio, na sta je poceo veoma neposteno i podvaljivacki da se ponasa.
3. Nemojte, molim vas, da mi pricate o nivou diskusija na ovom forumu. UOPSTE nije tacno da su diskusije na takvom nivou kako predstavljate. O kakvom akademskom nivou se moze govoriti, kada se ovde objavljuju stvari koje, po meni, moze da napise jedino neko ko nije zavrsio osnovnu skolu? NEVEROVATNO! Vi sanjate! U vezi s tim, potrazite, na primer, poruku sa ovog foruma sa citatom teksta naslovljenog VELIKA DEBATA ciji je autor navodno neki Vladimir Gojokovic.
Ja sam, na primer, napisao jednu poruku o predavanju Nikole Tucica, postavio pitanje o radiometrijskom datiranju, osvrnuo se na jednu izjavu ristoba i odgovor endija na nju...
Pitam ja sad tebe, v.v, da li sam u takvim situacijama upotrebljavao stil koji tebi i drugima smeta? Da li sam takav stil upotrebio u komunikaciji sa Pagankom, endonusleaseom, Baltazarom ili Epistimonasom? Dakle, kada bi sve diskusije bile na tom nivou, kada bi se svi ucesnici ponasali kao prethodno navedeni, ne bismo ni diskutovali povodom ovog problema. Kapiras?
Dakle, moj stil moze jedino da bude isporvociran. Najvaznije sto treba da shvatis je da
ja svoj stil komunikacije prilagodjavam sagovorniku, odnosno stil diktira sagovornik cije ponasanje i poruke govore o kakvoj se osobi radi.
U pitanju je jedan veoma znacajan problem drustva o kojem je i Biljana Srbljanovic jednom prilikom nedavno govorila. Radi se o tome da se iza drustvenih normi i 'bon-tona', ili 'velikih' ideja kao sto je patriotizam, vera, skrivaju prizemiji ciljevi, podvale i gluposti... I sve smo kao fini, ne vidimo 'slona u sobi', akademski polemisemo o pitanjima koja bi trebalo da su jasna svakom ko je zavrsio osnovnu skolu i nije mentalno retardiran... I sad, ako neko poput mene na to ne zeli da pristane i da cuti, vec biva 'party-breaker ' takvih bolesnih obicaja, ako kaze ‘car je go’, ‘popu pop, bobu bob, a idotu idiot’, onda je u njemu problem?
Problem je sto su ljudi vecinom konformisti, zainteresovana za formu, dakle u konkretnom slucaju za ‘akademski nivo’ diskusije, a ne za sustinu stvari, tj. pitanje da li se ovde zaista uvek diskutuje o stvarima koje zasluzuje taj nivo. Posto nisam konforista i ne zelim ili ne mogu da se uklopim u mediokritetske poglede i shvatanja, a ne zelim da remetim harmoniju vasih odnosa, povlacim se sa ovog foruma.