chuck.
Aktivan član
- Poruka
- 1.007
Dobro endi, izdajes li neki zvanicni sertifikat za to? 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko sam razumeo, pored toga što su isti geni odgovorni za iste osobine kod veoma različitih vrsta, ovaj mehanizam omogućuje da se uoče vidne promene na odredjenoj vrsti u toku samo nekoliko generacija....
TeorijaEvolucije.com:Zeleni slavuj je ptica koja živi u planinskim šumama, i potiče iz oblasti Himalaja (mesto označeno sa A na mapi ispod). Šireći se iz svoje početne oblasti, prelazeći sa planine na planinu, populacija zelenog slavuja se raširila u prstenu oko Tibetanske stepe (u kojoj nema dovoljno drveća da bi slavuj uspeo da preživi).
Šireći se oko Tibeta, međutim, populacije slavuja u odvojenim područjima su postajale sve udaljenije jedna od druge. Genetički drift je ovde stupio na snagu, i populacije su postajale sve različitije i različitije. Boja i oblik perja su postali značajno različiti između odvojenih populacija.
Seksualna selekcija je takođe stupila na snagu: slavujeva pesma se polako menjala zajedno sa selidbom, što je dovelo do dodatne izolacije među populacijama: ženka jedne grupe više “ne razume” pesmu mužjaka druge grupe, i time je međusobno ukrštanje otežano.
Kakav je ukupan efekat ovih događaja? Susedne grupe su još uvek dovoljno genetski i vizuelno slične da bi mogle da se pare. Slavuji iz grupe A se redovno pare sa slavujima iz grupa F i B, na primer; ređe sa slavujima iz grupa C i G. Međutim, kada se udaljenost poveća, više nema parenja: parovi se nikada ne uspostavljaju između grupa E i A, ili F i D. A na samim ivicama prstena, dolazi do situacije u kojoj su genetske promene dovoljno velike da sprečavaju ukrštanje: slavuji iz grupa G i H ne mogu da se pare jedni sa drugima, pošto je genetska udaljenost postala suviše velika.

E, a jel' ste provalili onog freaka sto je, mislim na ovom forumu, pasteovao pola sajta koji endi citira, umesto da okaci link i par citata?
sajt je odlican - click hereU vremenima kada je pomenuti forum tehnicki sasvim dobro funkcionisao, bivao je UZASNO slabo posecivan, bar u poredjenju sa ovakvim forumima na primer, sto stoji u direktnoj vezi sa gore citiranim, nazalost. Problem ne lezi u cinjenici da neko nije sposoban da se upusti u kvalitetnu i ozbiljnu diskusiju, vec u tome da ogromnu vecinu takve diskusije ni ne zanimaju.... a diskusije na forumu neuporedivo kvalitetnije i ozbiljnije od ovih, iako mislim da trenutno "ne radi".

Bog se ne dokazuje! U njega veruješ ili ne.Evo najboljeg i najjednostavnijeg dokaza za postojanje Boga:
Sami naučnici kažu da je nauka skup nekadašnjih istina koje su se kasnije ipak pokazale kao zablude. E, a prva istina od koje su naučnici pošli bila je da Bog za nauku ne postoji. Najlogičniji zaključak iz ovoga je da će se i ova početna istina na kraju pokazati kao zabluda.
(Inspirisan postom: http://forum.krstarica.comshowpost....1&postcount=87)

Sami naučnici kažu da je nauka skup nekadašnjih istina koje su se kasnije ipak pokazale kao zablude.
E, a prva istina od koje su naučnici pošli bila je da Bog za nauku ne postoji. Najlogičniji zaključak iz ovoga je da će se i ova početna istina na kraju pokazati kao zabluda.![]()

http://www.vnikolaj.org.yu/evolucija/ev_00.htm
Mala skriptica ruskog fizicara.
KO NADJE I NAJMANJU RUPICU U OVOME, DEFINITIVNO CU SE IZJASNITI DA JE NASTAO OD MAJMUNA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka cast brate Paganko, dosad nisam upoznao ljudsko bice koje je sposobno da za manje od dva sata (ako je nasao ovu temu neposredno nakon postovanja) procita i upije sadrzaj one skripte. Definitivno nisi nastao od majmuna - mozda jedino imas u rodoslovnom stablu nekog superiornog vanzemaljca![]()
Nisi shvatio, PEGAZ. Kreacionisticke teze na koje upucujes su veoma zastarele, na njih su odgovori odavno dati, i mozes ih pronaci, ukoliko poznajes engleski jezik i shvatas cemu sluzi internet. Moderni kreacionisti mnoge od njih vise ne iznose. Samo se s vremena na vreme pojavi neki neinformisani zutokljunac poput tebe koji umisli da je otkrio Ameriku.Poganko:Bla truć. Prežvakano već sto puta...

KO NADJE I NAJMANJU RUPICU U OVOME, DEFINITIVNO CU SE IZJASNITI DA JE NASTAO OD MAJMUNA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

"Naučnici kažu: našli smo ove fosilne kosti. Ja pogledam – to su kosti pramajmuna. "Ja kažem – jeste. Pokažu drugi fosil i kažu: ovo je fosil čoveka. Ja kažem jeste, to je fosilna ljudska kost. Ali ja nikada nisam video niti sam uspeo da se uverim da postoji neki prelazni oblik između fosilnog pramajmuna i fosilnog pračoveka.
Uz svoje duboko poštovanje prema Darvinu i svim tim teorijama, ja uvek izjavljujem da ja tu nisam video dokaz evolucije, jer nisam video taj prelaz. Ono što sam video jeste da su sva živa bića manje-više organizovana na istom principu.
Ja kao naučnik tražim činjenice, neka mi ih pruže pa ću verovati u evoluciju. Do tada ne. Mada, često me pitaju u naučnim krugovima: a da li si ti video Boga, imaš li tu činjenicu? Ja im kažem – nisam ga video, ali sam ga osetio. Našalim se sa Englezima i kažem im da je činjenica što sam preživeo osam engleskih bombardovanja dokaz da su u odnosu na Božju zaštitu bili neefikasni." (Akademik prof. dr Srboljub Živanović)
OPET VERUJU U EVOLUCIJU!
Svaka cast brate Paganko, dosad nisam upoznao ljudsko bice koje je sposobno da za manje od dva sata (ako je nasao ovu temu neposredno nakon postovanja) procita i upije sadrzaj one skripte.
"Ali ja nikada nisam video niti sam uspeo da se uverim da postoji neki prelazni oblik između fosilnog pramajmuna i fosilnog pračoveka.
Uz svoje duboko poštovanje prema Darvinu i svim tim teorijama, ja uvek izjavljujem da ja tu nisam video dokaz evolucije, jer nisam video taj prelaz. Ono što sam video jeste da su sva živa bića manje-više organizovana na istom principu.
Jedini moguci odgovor je da nikada nisi ni gledao.
Bla truć. Prežvakano već sto puta...
Upravo u ovome lezi sustina problema. Slazem se, iako ovakav pristup ne treba primenjivati rigidno.Naprosto rečeno, kada biolog nešto kaže, ja mu verujem jer je glupo da ga osporavam. Isto tako očekujem da isti meni veruje kada je reč o tehnici. Nema potrebe da svi znamo sve.
Pretpostavljam da tvoj prijatelj pripada nekoj od "evandjeoskih zajednica" sto cini sustinsku razliku u odnosu na nacelan izraz "protestant" koji se moze odnositi na pripadnost mnostvu vrlo razlicitih hriscanskih denominacija.Znam i drugu stranu. Posle gomile jalovih rasprava sa mojim prijateljem, inače protestantom, ukapirao sam da njemu i njegovom razumu pomoći nema. Non stop mi je trabunjao navode sa predavanja uvaženog M. Petrovića, a kada bi dobio jednostavan argument koji sve to pobija, jednostavno bi se napravio gluv.