gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Hoćemo li imati neku plodotvornu diskusiju ili se sve svodi na "to su besmislice"?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni je veća glupost da se čovečnastvo razmnožavalo putem incesta kao što piše u Bibliji.Pa meni se sviđaju činjenice, a evolucija ne spada u te činjenice, stoga slijedi konkluzija da mi se evolucija ne sviđa.
Ne smeta mi činjenica da smo evoluirali od majmuna, jer to i nije činjenica, već glupost.
Onda zatvori temu! Dosadan si sa tim brisanjem poruka!Hoćemo li imati neku plodotvornu diskusiju ili se sve svodi na "to su besmislice"?
Ok. Mogu li ja šta tu?Meni je veća glupost da se čovečnastvo razmnožavalo putem incesta kao što piše u Bibliji.
Možeš za početak da odbaciš te nebuloze.Ok. Mogu li ja šta tu?
U poređenju sa evolucijom, biblijska priča je daleko istinitija.Možeš za početak da odbaciš te nebuloze.
To čekamo evolucioniste, da nam objasne helijum u cirkonima, premalo sedimenata i opadanje jačine magnetskog polja. Pošto to ne mogu, prilaze svojim tradicionalnim metodama.Hoćemo li imati neku plodotvornu diskusiju ili se sve svodi na "to su besmislice"?

Evolucija se time ne bavi. Evolucija sebavi razvijem živih organizama.To čekamo evolucioniste, da nam objasne helijum u cirkonima, premalo sedimenata i opadanje jačine magnetskog polja. Pošto to ne mogu, prilaze svojim tradicionalnim metodama.![]()
![]()
![]()
Pa ako je Zemlja mlađa nego što pričaju evolucionisti, onda i njihova teorija pada u vodu.Evolucija se time ne bavi. Evolucija sebavi razvijem živih organizama.
Ne pada. Loše ti je poređenje. Evolucija ne može da padne, bar ne za sada, zato što je sada potvrđena kroz genetska istraživanja.Pa ako je Zemlja mlađa nego što pričaju evolucionisti, onda i njihova teorija pada u vodu.
Naravno da pada. Može vrlo lako da padne i nema nikakve potvrde nje.Ne pada. Loše ti je poređenje. Evolucija ne može da padne, bar ne za sada, zato što je sada potvrđena kroz genetska istraživanja.
Tvoja tvrdnja da je nekakav Bog stvorio Adama i Evu od kojih smo svi mi nastali je neistinita, jer za evoluciju vrste Homo Sapiens Sapiens od nižih primata postoje dokazane naucne činjenice.Naravno da pada. Može vrlo lako da padne i nema nikakve potvrde nje.
Naravno da ne postoje. A tvrdnja o Adamu i Evi je daleko realnije i dokazivija od majmunske teorije.Tvoja tvrdnja da je nekakav Bog stvorio Adama i Evu od kojih smo svi mi nastali je neistinita, jer za evoluciju vrste Homo Sapiens Sapiens od nižih primata postoje dokazane naucne činjenice.
Dobro, koji su to dokazi?Tvoja tvrdnja da je nekakav Bog stvorio Adama i Evu od kojih smo svi mi nastali je neistinita, jer za evoluciju vrste Homo Sapiens Sapiens od nižih primata postoje dokazane naucne činjenice.
Ne postoji nijedan jedini dokaz da su Adam i Eva ikada postojali.Naravno da ne postoje. A tvrdnja o Adamu i Evi je daleko realnije i dokazivija od majmunske teorije.
Нико не говори ни о каквим претпоставкама, а то да ли је нешто бесмислица, нарочито у науци, није нешто што одређују необразовани и неуки, јер су они потпуно небитни и нису меродавни.Kada su u pitanju vaše besmislice, svejedno nam je da li su teorije ili pretpostavke, svakako su besmislice, kilometrima daleko od naučne istine.
Ни са чим ја је скрећем с теме, нити ми је циљ да оспорим постојање океана, као што је теби циљ да оспориш постојање доказа, иако за то ниси ни у стању нити имаш начина. Безобразан си, непристојан и више од увреда не умеш да понудиш.Takođe, okean neće nestati zbog tvoje rike i skretanja sa teme.
Начекаћеш се, јер та питања са еволуцијом и биологијом немају везе, џаба се трудиш да одвучеш тему у том смеру.Ja još uvijek čekam odgovor na pitanja o magnetnom polju i helijumu. Ali je važnije vaše botovanje.![]()
Isto kao ni za evoluciju. Adam i Eva su drugo, prvo treba oburdati teoriju prihvaćenu u nauci (majmunsku), pa onda krenuti sa razmatranjem ostalih mogućnosti.Ne postoji nijedan jedini dokaz da su Adam i Eva ikada postojali.
Klasičan argument osobe sa slabim obrazovanjem.Isto kao ni za evoluciju. Adam i Eva su drugo, prvo treba oburdati teoriju prihvaćenu u nauci (majmunsku), pa onda krenuti sa razmatranjem ostalih mogućnosti.
Važi. I dalje to ne mijenja ovo što sam napisao.Klasičan argument osobe sa slabim obrazovanjem.
Pa prestani da kuckas: To su besmislice".Hoćemo li imati neku plodotvornu diskusiju ili se sve svodi na "to su besmislice"?

Наука није, али то није никаква потврда да нису идеолошки мотивисани они који пропагирају одређене тврдње, а долазе из тзв. научног миљеа.Наука није идеолошки мотивисана, за разлику од религије. То би требало да зна свако. Онај ко тврди супротно само открива своју пристрасност и негира реалност.
Можемо ли рећи шта је то дан , ако изађемо из нашег "свакодневног 24-сатног клишеа"?JS - Jahovini svedoci?
Nisam Jahovin svedok niti pripadnik bilo koje verske organizacije. Nominalno pravoslavac.
Jedan pravoslavni bogoslov (diplomirao na bogoslovskom fakultetu u Beogradu) mi je spomenuo da je greška u provedu i da je originalna reč koja ima dvosmisleno značenje, u zavisnosti od konteksta može se prevesti kao dan a može i kao doba (godišnje dobra npr.)...
Međutim ja na internetu ne mogu naći potvrdu ovome. Ono što sam našo jeste da nije u pitanju greška ali da značenje može zaista biti i doba i dan.
https://biologos.org/common-questions/how-long-are-the-days-of-genesis-1
So are the days of Genesis 1 meant to be understood as regular, 24-hour days? Yes and no.
To znači da ovde ima prostora da se Dan tumači kao Doba - kao neodređeni vremenski interval. Čak i da nije višeznačna reč ovde se dan može tako protumačiti iz prostog razloga što ako se tumači kao Doba onda se knjiga Postanja velikim delom poklapa sa naučnim otkrićima o nastanku sveta i života a samim tim Biblija dobija na značaju.
Gde se sedmi dan završava?
Čitajući Knjigu Postanja postoje jasno razdvojeni dani, prvi dan dogodilo se to i to, drugi dan dogodilo se to i to i dolazimo do početka sedmog dana ali se gubi forma kojom su svi prethodni dani opisani.
Svaki dan u knijzi Postanja imamo ovu formu:
1:18 I da upravljaju danom i noću, i da dele svetlost od tame. I vide Bog da je dobro.
1:19 I bi veče i bi jutro, dan četvrti.
1:22 I blagoslovi ih Bog govoreći: Rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.
1:23 I bi veče i bi jutro, dan peti.
1:30 A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako.
1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
To su stihovi kojima se prvo poglavlje Knjige postanja završava sa jasnim stihom da je šesti dan završen. Međutim za sedmi dan nema ovako jasne forme kada se dan završio.
Drugo poglavlje počinje sledećim stihovima:
2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
U drugom poglavlju imamo jasnu naznaku da je Sedmi dan počeo ali nemamo jasnu naznaku da se sedmi dan i zvršio u onoj formi kao u Prvom poglavlju. Da svakako ovi stihovi su protumačeni da se Sedmog dana ništa nije ni dogodilo i da se Bog samo odmarao od stvaranja Sveta. Sedmi dan počeo i domah se i završio. Ja ću slobodno tumačiti i špekulativno reći da možda čak postoji mogućnost da je Sedmi dan zapravo doba koje traje od Adama i Eve i njihovog prvobitnog greha neposlušnosti Bogu i progona iz Edemskog vrta pa sve do dana današnjeg.
Da se radi o svršenom sedmom danu uzevši u obzir formu teksta sedmi dan bi trebao biti u Prvom poglavlju kao zaokružena celina. A onda u Drugom poglavlju događaji koji više nisu u kontekstu sedmo-dnevne hronologije. Sedmi dan je smešten na početku Drugog poglavlja koje dalje govori o potonjim događajima kao da je sve to što se događa pripada Sedmom danu odnosno Sedmom tj poslednjem dobu - dobu u kome mi živimo. Sa naučnog aspekta to bi moglo biti doba Homo sapiensa.
Бриши онда спам, шта неосновано који мој? Треба сад да кренем и ја у истом стилу да одговарам и изигравам дебила овде, да просипам сељоберске фазоне о креационизму?Tema je otključana. Molim bez spama i praznog prepucavanja.