Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
De ne osporavaju ČP
ne pratiš naučne forume pa ne znaš ČP
У дебати се заступају различити ставови јер се на тај начин теорије тестирају.

Немој да говориш саговорнику шта ради, а шта не, као да си у позицији да можеш да знаш боље од њега шта он ради или не ради.

У дебати се заступају различити ставови јер се на тај начин теорије тестирају.

Немој да говориш саговорнику шта ради, а шта не, као да си у позицији да можеш да знаш боље од њега шта он ради или не ради.
Čuj, ajde postavi o teoriji relativiteta, pa da vidiš kolko će laika lako da obara, kolko je TE smehoptresna olimpijada ČP

Čuj, ajde postavi o teoriji relativiteta, pa da vidiš kolko će laika lako da obara, kolko je TE smehoptresna olimpijada ČP
Чуј, то колико се лаика јави да исмеје нешто што не разуме и о чему нема ни 1% знања, није мерило тога колико је нешто у науци тачно, побогу. О чему причамо?

Ти причаш, али је нејасно зашто, јер теорије се не доказују, а то смо већ објаснили у неколико објава на претходним страницама.
Dokazuju se itekako, inače ne bi bile teorije... problem sa TE je u tome što je nastala tako da je Darvin sa vernika, prešao
u ateiste pa počeo da razmišlja kako je život mogao nastati bez upliva Boga, i tek onda počeo da razmišlja o tome...

Ide teorija->hipoteza->observacija->konfirmacija
Da smo što kod evolucije nema konfirmacije.

Ти причаш, али је нејасно зашто, јер теорије се не доказују, а то смо већ објаснили у неколико објава на претходним страницама.
Kako sada to? Ako se postavi neka teorija ona se mora i dokazati.

evo jedan fantastican video koji pokaziva matematicki koja je vjerovatnoca da se slucajno stvori samo jedan protein, znaci naucno se analizira kolika je vjerovatnoca da evolucija odradi posao preko slucajnosti i napravi jedan funkcionalan protein

i onda mi dodje neko da zagovara nekakve evolucije a matematika te osporava.

Dokazuju se itekako, inače ne bi bile teorije...
Kako sada to? Ako se postavi neka teorija ona se mora i dokazati.
Не, теорије се не доказују, теореме се доказују.

problem sa TE je u tome što je nastala tako da je Darvin sa vernika, prešao
u ateiste pa počeo da razmišlja kako je život mogao nastati bez upliva Boga, i tek onda počeo da razmišlja o tome...
Још једна измишљотина креациониста. Дарвин је био деиста. Деисти сматрају Бога ,,интелигентним творцем" (случајност? ;)).

Не, теорије се не доказују, теореме се доказују.
Potvrdjuju.. što mu dođe na isto...
Још једна измишљотина креациониста. Дарвин је био деиста. Деисти сматрају Бога ,,интелигентним творцем" (случајност? ;)).
Pravoslavac bio, informiši se... ateista je postao nakon smrti 10ogodišnje ćerke...

evo jedan fantastican video koji pokaziva matematicki koja je vjerovatnoca da se slucajno stvori samo jedan protein, znaci naucno se analizira kolika je vjerovatnoca da evolucija odradi posao preko slucajnosti i napravi jedan funkcionalan protein

i onda mi dodje neko da zagovara nekakve evolucije a matematika te osporava.
Ево један фантастичан пример твоје необразованости, приликом ког, по ко зна који пут показујеш да немаш појма о чему причаш и да само трчиш пред руду у намери да опонираш науци.

Видео који си поставио се не дотиче еволуције ни теорије еволуције, већ хемијске еволуције тј. у овом случају абиогенезе.

И онда дођеш и правиш се паметан, а о биологији не знаш две смислене реченице да саставиш.:roll:

Ево један фантастичан пример твоје необразованости, приликом ког, по ко зна који пут показујеш да немаш појма о чему причаш и да само трчиш пред руду у намери да опонираш науци.

Видео који си поставио се не дотиче еволуције ни теорије еволуције, већ хемијске еволуције тј. у овом случају абиогенезе.

И онда дођеш и правиш се паметан, а о биологији не знаш две смислене реченице да саставиш.:roll:

Evo jedan fantastičan primer tvoje neobrazovanosti, prilikom kog, po ko zna koji put pokazuješ da nemaš pojma o čemu pričaš i da samo trčiš pred rudu u nameri da oponiraš nauci.

Video koji si postavio se ne dotiče evolucije ni teorije evolucije, već hemijske evolucije tj. u ovom slučaju abiogeneze.

I onda dođeš i praviš se pametan, a o biologiji ne znaš dve smislene rečenice da sastaviš.

pa je li to hoces hemijsku evoluciju da odvojis od teorije evolucije, ti bi da pravis kucu od zidova bez temelja, jel druze???

nemoze to tako, necemo se tako igrati momce....

Potvrdjuju.. što mu dođe na isto...
Не, теорије се тестирају и на основу резултата прихватају или одбацују. То их не чини апсолутно тачним и истинитим.

Pravoslavac bio, informiši se... ateista je postao nakon smrti 10ogodišnje ćerke...
Добро, дај ми литературу из које могу да се информишем о томе и о ономе да је због свог атеизма ,,размишљао како је живот настао без Бога" и да је ,,због тога настала теорија еволуције".

Не, теорије се тестирају и на основу резултата прихватају или одбацују. То их не чини апсолутно тачним и истинитим.
Da, zato TE visi na koncu...
Добро, дај ми литературу из које могу да се информишем о томе и о ономе да је због свог атеизма ,,размишљао како је живот настао без Бога" и да је ,,због тога настала теорија еволуције".
https://www.theguardian.com/commentisfree/belief/2009/sep/17/darwin-evolution-religion

pa je li to hoces hemijsku evoluciju da odvojis od teorije evolucije, ti bi da pravis kucu od zidova bez temelja, jel druze???

nemoze to tako, necemo se tako igrati momce....
Е, друг, момак, бауштелац, јеси дошао овде да се играш, провоцираш и разбацујеш се својим познавање зидарског заната?
Ништа ја не одвајам, него ти спајаш и тумачиш како ти воља. Прочиташ ,,хемијска еволуција" и то је за тебе исто што и ,,еволуција", а да ниси једну једину књигу отворио или барем потражио кад већ имаш приступ интернету.

Хемијска еволуција је формирање комплексних органских молекула.
Биолошка еволуција је промена наследних особина биолошких организама током узастопних генерација.

Изволи па ме научи шта је у ове две дефиниције исто или барем слично, али пази да искључиво бауштелским речником пишеш, јер ја овако неинтелигентан и неук слабо капирам те научењачке ,,дугачке" речи и изразе. :roll:

Е, друг, момак, бауштелац, јеси дошао овде да се играш, провоцираш и разбацујеш се својим познавање зидарског заната?
Ништа ја не одвајам, него ти спајаш и тумачиш како ти воља. Прочиташ ,,хемијска еволуција" и то је за тебе исто што и ,,еволуција", а да ниси једну једину књигу отворио или барем потражио кад већ имаш приступ интернету.

Хемијска еволуција је формирање комплексних органских молекула.
Биолошка еволуција је промена наследних особина биолошких организама током узастопних генерација.

Изволи па ме научи шта је у ове две дефиниције исто или барем слично, али пази да искључиво бауштелским речником пишеш, јер ја овако неинтелигентан и неук слабо капирам те научењачке ,,дугачке" речи и изразе. :roll:

pa vidi jednu stvar, ja gledam da pricam ovdje jednostavnim jezikom kako bi svi mogli razumjeti

ako ti se prica akademskim rijecnikom i na visokom nivou gdje se naucni termni koriste onda si ti ovdje zalutao....a dobro bi bilo malo i da se spustis malo na zemlju, previse letis iznad oblaka, jer ko visoko leti nisko pada...

Hemijska evolucija je formiranje kompleksnih organskih molekula.
Biološka evolucija je promena naslednih osobina bioloških organizama tokom uzastopnih generacija

bioloska evolucija je nemoguca bez te hemijske evolucije...znaci u pocetku je nuzno da hemijska evolucija nastaje kako bi sve vise i vise kompleksna bica nastajala

pa ti hemijska evolucija dodje kao temelj a bioloska kao zidovi i krov.

ali ocito je da volis da gradis od zidova a temelje nevolis nikako, radije da ih preskocis praviti :mrgreen:

Da, zato TE visi na koncu...
Ма, какав конац, бре, јеси ли читао све што сам до сад писао о непрегледној количини доказа која се експоненцијално увећава сваким новим спроведеним истраживањем? То је најтестиранија теорија у науци, подвргавана јвећем броју тестова од свих других теорија, и следствено томе, као што сам већ рекао, једна од најутемељенијих теорија.

Прочитао си једну реч, и то стављену између наводника, и дословно превео. Реч је о термину који би значио у слободнијем преводу ,,обичан" или ,,уобичајен", ,,традиционалан".

Ово су Дарвинове речи, из писма 1879. Џону Фордајсу, аутору радова о скептицизму:
"I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God."

Другим речима, одбацивао је теолошке принципе хришћанског Бога који управља целим светом до најмањег детаља, али је веровао у његово постојање и сматрао га само интелигентним творцем. Никад није био атеиста.

Poslednja izmena:
pa vidi jednu stvar, ja gledam da pricam ovdje jednostavnim jezikom kako bi svi mogli razumjeti

ako ti se prica akademskim rijecnikom i na visokom nivou gdje se naucni termni koriste onda si ti ovdje zalutao....a dobro bi bilo malo i da se spustis malo na zemlju, previse letis iznad oblaka, jer ko visoko leti nisko pada...

bioloska evolucija je nemoguca bez te hemijske evolucije...znaci u pocetku je nuzno da hemijska evolucija nastaje kako bi sve vise i vise kompleksna bica nastajala

pa ti hemijska evolucija dodje kao temelj a bioloska kao zidovi i krov.

ali ocito je da volis da gradis od zidova a temelje nevolis nikako, radije da ih preskocis praviti :mrgreen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_evolution

Не прави се паметан и не лупетај. Наука није играчка сваког бауштелца који одлучи да каже ,,е, то је овако, бајо мој, седи да ти нешто објасним ја који сам школу напустио јер шта па они знају и коме па то треба".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back