Ne, pristalice teorije evolucije to rade,
Апсолутно нетачно. Познато је на стотине врсти које већ дуго нису доживеле драстичне промене, тј. еволуција код њих тече јако споро у односу на неке друге.
ja tvrdim upravo suprotno i kažem da je svaka promena u nekoj vrsti izazvana greškom u replikaciji DNK.
У реду, имаш ли референце које поткрепљују ту тврдњу?
Zbog čega bi neka životinja ili čovek morao da se menja (a to radi po teoriji evolucije)?
Recimo da su ljudi prinuđeni da žive u pećinama, u mraku.
Po tvome bi za 200 generacija ti ljudi morali da vide obrise, za 400 generacija crno-belo, a za 600 generacija isto kao i mi napolju?
Молим?
Tek to nisam tvrdio, ali kad već insistiraš...
Da li znaš koliki je životni vek obične muve?
I koliko generacija muva se izleglo od recimo, rođenja Keopsa?
I kako su se to muve promenile, kako su evoluirale?
Ако сам добро разумео, овим покушаваш да кажеш да сматраш да би требало да се муве промене кроз еволуцију за свега неколико хиљада година? А, имаш ли податке о томе, за почетак, како су у Кеопсово доба изгледале муве и какве су им биле анатомске, физиолошке, морфолошке и популационе одлике, с којима би могао да упоредиш данашње и на основу тога изведеш некакав закључак? Немаш. Како онда можеш да тврдиш да се нису промениле никако? Мислим, не тврдим ни ја да јесу, штавише, сматрам да је неколико миленијума ништа кад се говори о еволуцији.
Ili, ako hoćeš malo brže, uzmi viruse koji se razmnožavaju jedno milion puta brže.
Zašto neki virusi mutiraju iz smrtonosnih u potpuno bezopasne ili obrnuto?
Зашто мислиш да теорија еволуције има одговоре на питање ,,зашто се промена дешава баш у том смеру"? Али ево, да покушам да дам
само један од милијарду могућих одговора - зато што је,
можда, неком вирусу циљ не да убија ћелије домаћина, чиме дословно онемогућује опстанак, већ да опстане у ћелији домаћина што дуже?
Evolucija?
Nije sigurno, to je greška, inače bi išlo samo u jednom pravcu.
На основу свега што си написао, ни на који начин није могуће логички закључити да ,,
сигурно није реч о еволуцији". То је, једноставно, твоје произвољно мишљење засновано на лаичком схватању биологије. Међутим, свакако ме занимају референце које ћеш понудити о променама које, наводно, ,,нису резултат еволуције већ грешки у репликовању ДНК".